Koliko je odigrao minuta u Cedeviti ?? Koliko mu je vremena trebalo da bude odstranjen iz prvog tima Cedevite ? Stvarno mislis da su Bukva i ostali puleni u savezu pametniji od ljudi u Cedeviti ? Da je mulac bolji trener od Mrsica ? Da je KS BiH ulozio vise para od Cedevite u Musu ? Koliko mislis da racunaju u Cedeviti na njega u ovoj narednoj sezoni ? Da ce imati 15-20 min u Cedeviti ? Nadji argumente za to sto govoris,pa onda pricaj da neko palamudi. On nista u seniorskoj kosarci nije napravio i nije dosao ni na kakvo mjesto,tako da ne znam o cemu pricas. Sve sto je radio,radio je u omladinskoj kosarci i da jesu debili u nasem savezu svi redom. I da je pametan bio bi manji od makova zrna sa izjavama u repci i sve dokazao na terenu,a ne stvarao sam sebi pritisak,pa mozda i svojim kolegama pritisak i ljubomoru svojim izjavama.nobodyD je napisao/la:alan_kardec je napisao/la:Muumii je napisao/la:Uredu je sve to,Mirza nije trebao,Mirza pogrijesio...
Ali ja nigdje nisam vidio da je neko napisao Musa se nije treba unositi u facu mozgovu,provocirat ostale ruske igrace,jer radio je to sve,rat na terenu s mozgovim je zapoceo Juka,Musa nije smio i nije trebao da se mijesa u to i da on nesto reaguje,niko nije reagovao na takvo ponasanje djeteta od 17 god. kakav primjer dajemo ? Radi Musa sta hoces ko yebe ostale,sve je tvoje Musa boli te qrac? Je li to ta poruka koju trebamo poslati njemu i svim mladim igracima ?
Ma slažem se sa svime rečenim, nema šta.
Samo me zanima, ovi što sad, po meni, potpuno neosnovano staju na Musinu stranu i što na taj način hrane njegov ionako veliki ego, šta bi rekli kad bi Musa sutra kad postane glavni ili jedan od glavnih igrača reprezentacije, na nekom evropskom ili svjetskom prvenstvu, u nekoj mnogo bitnijoj utakmici nego što je ova u Mejdanu, unio se u facu protivničkom igraču, inicirao sukob i dobio tehničku u momentima kad se lomi rezultat? Dali bi i tada imao muda i dali bi mu se klicalo ili bi bio idiot, bezmozgaš...?
Musi ne trebaju navijači već dobar pedagog/psiholog.
A sto ne razmisljate da je npr Mozgov reagovao kao Mirza, tehnicka njemu-peta licna, slobodno, nasa lopta, pred sami kraj. Ne nego nije se trebao on unositi Mozgovu, Mozgov je NBA star, pa sta god da mu je rekao treba da suti.
Nije ga dirao, nije ga odguravao, nije nista, znaci cisto faca u facu.. Bezveze palamudite..
I ne znam sto to konstantno spominjete 17 god. On da je nezreo kao sto vi non stop pisete, ne bi bio tu gdje jeste, jer jedan nezreli igrac ne znam kako moze da dospije na takvo mjesto, onda su ga ti svi "pustali" ili su debili.
Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Musa da ima veliki ego koliko mnogi pisu, toliki ego da mu treba psiholog, mi bi vjerovatno na terenu gledali ispucavanje i maksimalnu sebicnost a ja po stoti put ponavljam toga nema, naprotiv, maksimalno zrela i nesebicna igra.alan_kardec je napisao/la: Ma slažem se sa svime rečenim, nema šta.
Samo me zanima, ovi što sad, po meni, potpuno neosnovano staju na Musinu stranu i što na taj način hrane njegov ionako veliki ego, šta bi rekli kad bi Musa sutra kad postane glavni ili jedan od glavnih igrača reprezentacije, na nekom evropskom ili svjetskom prvenstvu, u nekoj mnogo bitnijoj utakmici nego što je ova u Mejdanu, unio se u facu protivničkom igraču, inicirao sukob i dobio tehničku u momentima kad se lomi rezultat? Dali bi i tada imao muda i dali bi mu se klicalo ili bi bio idiot, bezmozgaš...?
O ovome se slabo pise ali se itekako pise o nekom Mozgovu, kao da je mali Musa pljunuo u facu Lebrona Jamesa, a ne uzvratio Mozgovu koji je btw prvi krenuo drzati predavanja momku. I opet cu se ponoviti, mozda je momak jednostavno takav karakter da ne da na sebe odnosno ne mora nuzno znaciti da se on umislio jer je uzeo MVP na u-16.
Ne znam zasto ti 'pogotovo nije jasno zasto je publika u Mejdanu stala na Musinu stranu'. Vidis nesto pricaju, oni ne znaju sta, i u iducem trenutku igrac hvata duplo mladjeg kolegu za vrat, bradu ili sta vec. Na prvu, potpuno ocekivano.
-Musa nije odstranjen iz prvog tima, obicne spekulacije koju su ubrzo demantovaneMuumii je napisao/la:
Koliko je odigrao minuta u Cedeviti ?? Koliko mu je vremena trebalo da bude odstranjen iz prvog tima Cedevite ? Stvarno mislis da su Bukva i ostali puleni u savezu pametniji od ljudi u Cedeviti ? Da je mulac bolji trener od Mrsica ? Da je KS BiH ulozio vise para od Cedevite u Musu ? Koliko mislis da racunaju u Cedeviti na njega u ovoj narednoj sezoni ? Da ce imati 15-20 min u Cedeviti ? Nadji argumente za to sto govoris,pa onda pricaj da neko palamudi. On nista u seniorskoj kosarci nije napravio i nije dosao ni na kakvo mjesto,tako da ne znam o cemu pricas. Sve sto je radio,radio je u omladinskoj kosarci i da jesu debili u nasem savezu svi redom. I da je pametan bio bi manji od makova zrna sa izjavama u repci i sve dokazao na terenu,a ne stvarao sam sebi pritisak,pa mozda i svojim kolegama pritisak i ljubomoru svojim izjavama.
-nije napravio nista u seniorskoj kosarci i na terenu se i ponasa kao da nista nije napravio u seniorskoj kosarci
-sve sto je radio, radio je u omladinskoj kosarci, vjerovali ili ne, pricamo o 17-godisnjaku
-17-godisnjak sa seniorima igra iznadprosjecno za svoje godine, ne znam o kakvom dokazivanju na terenu ti pricas onda
I da jos, kojim izjavama?
Buduci da su ovdje neki spinovali kako je Musa izjavio kako ce biti bolji od Lebrona, ne bi iznenadilo da se nastavi u tom fazonu pa ono, balavac rekao kako je najbolji igrac u reprezentaciji.
Skreces sa teme kada nemas sta napisati. Bolesno je kako je nekima mrznja prema Damiru veca od ljubavi prema BiH. Al i ja svakog citiram, ko sto rekoh treba nekada odgledati koju kosarkasku utakmicu, da ne kazem pratiti kosarku, a ne samo gledanje A reprezentacije.Muumii je napisao/la: Sto dovodi do zakljucka kakvog ? Da li ga je Mirza postavio na tu poziciju ? Da li se znalo da je mulac los trener i prije ovoga ? Da li je uopste neko kao on,ko je izdao svoj narod i ostavio na cjedilu zasluzio da bude selektor BiH ? Da li igraci treba da postuju IZDAJNIKA ? Neko ko igra od mladih repki za BiH i prolazi kroz sve i svasta treba da postuje kukavicu ? Da li taj covjek zasluzuje ikakvu paznju bh javnosti ? Po kojim osnovama i kriterijima je dosao na tu poziciju ? Mirza je druze najmanje tu kriv,kao i za situaciju sa Musom,ne kazem da nije pokazao da je zasluzio da bude tu,ali evidentno je da se ne zna ponasati jos uvijek sto se tice seniorske kosarke. I dalje tvrdim da ga Mirza uopste nije davio,da ga nije udario,jednostavno ga je krenuo odgurnuti od sebe,jer prije toga sta je trazio dobio je,previse je prgav igrac za svoje godine,previse burno je reagovao na situaciju sa Mirzom,a niko iz saveza nije pedagoski reagovao da kaze da i Musa snosi dio odgovornosti VELIKI dio. Daleko od toga da branim Mirzu i njegovo ispucavanje,ali mislim da bi uz pravog trenera sve to drugacije bilo,pa prvi Aco bi ga natjerao da se dovede u red za 10-15 dana i ne bi mu smio kasnit na pripreme. Dalje ovi momci su prvi put na okupu u ovakvom sastavu i koliko su utakmica pripremnih zajedno odigrali ? Da nije i to mozda do Mirze ?? Mozemo ovako do sutra,kazem ne opravdavam Mirzinu formu i ispucavanje,ali trener je za sve kriv,nije ga znao ni iskoristiti na pravi nacin,a ni iz ove ekipe kompletne nije znao izvuci maximum.
Samo pjeni dok u Svedskoj budes gledao tim bez smecara Mirze Teletovica zbog odlicne odluke naseg selektora. Istina limitiranog selektora, selektora kojeg treba nogom nabiti poslije Svedske, ali opet je napravio izvandrednu odluku.
Nad tobom sunce najljepše sja
- alan_kardec
- Kontakt:
nobodyD je napisao/la:A sto ne razmisljate da je npr Mozgov reagovao kao Mirza, tehnicka njemu-peta licna, slobodno, nasa lopta, pred sami kraj. Ne nego nije se trebao on unositi Mozgovu, Mozgov je NBA star, pa sta god da mu je rekao treba da suti.
Nije ga dirao, nije ga odguravao, nije nista, znaci cisto faca u facu.. Bezveze palamudite..
I ne znam sto to konstantno spominjete 17 god. On da je nezreo kao sto vi non stop pisete, ne bi bio tu gdje jeste, jer jedan nezreli igrac ne znam kako moze da dospije na takvo mjesto, onda su ga ti svi "pustali" ili su debili.
Ajmo sad stvari postaviti ovako. Desi se hipotetički neki sukob između Muse i Mozgova i šta misliš na čiju stranu bi stale sudije i kome bi prije progledale kroz prste? Djetetu od 17 godina koje je na početku karijere i koje iza sebe ima par evroligaških minuta ili dokazanom reprezentativcu, dugogodišnjem nba igraču koji je uzeo i prsten? Nije teško pogoditi.
Neće mu čitavu karijeru biti 17 godina i neće čitavu karijeru igrati u punom Mejdanu i neće čitavu karijeru tribine skandirati njegovo ime, već će, s obzirom na loše crte svog karaktera koje već sad ispoljava, biti i situacija kad će zaratiti sa kompletnom dvoranom koja će mu yebavati sve živo. Kakve tada postupke očekivati od njega?
Ponavljam, Musi sad ne trebaju navijači već psiholog/pedagog koji će ga fino usmjeriti i nasavjetovati za njegovo dobro.
Kajzer10 je napisao/la:Musa da ima veliki ego koliko mnogi pisu, toliki ego da mu treba psiholog, mi bi vjerovatno na terenu gledali ispucavanje i maksimalnu sebicnost a ja po stoti put ponavljam toga nema, naprotiv, maksimalno zrela i nesebicna igra.
O ovome se slabo pise ali se itekako pise o nekom Mozgovu, kao da je mali Musa pljunuo u facu Lebrona Jamesa, a ne uzvratio Mozgovu koji je btw prvi krenuo drzati predavanja momku. I opet cu se ponoviti, mozda je momak jednostavno takav karakter da ne da na sebe odnosno ne mora nuzno znaciti da se on umislio jer je uzeo MVP na u-16.
Ne znam zasto ti 'pogotovo nije jasno zasto je publika u Mejdanu stala na Musinu stranu'. Vidis nesto pricaju, oni ne znaju sta, i u iducem trenutku igrac hvata duplo mladjeg kolegu za vrat, bradu ili sta vec. Na prvu, potpuno ocekivano.
za svoje godine on ima veliki ego. Da je pametan, zanimala bi ga isključivo igra. Grij konstantno klupu ako treba, gledaj da svaki sekund u igri iskoristiš maksinalno i da se namećeš igrom a ne nekom agresijom i bespotrebnom raspravom. Umjesto da mu je čast što je uopšte pozvan, što ima veliku minutažu i što igra sa najboljim bh košarkašem, on dolazi u raspravu sa njim. To je dokaz da atmosfera u ekipi nije na odgovarajućem nivou za šta je kriv selektor tj. savez koji ga je postavio.
Pokušaj da zamisliš situaciju u kojoj, lupam, Boriša Simanić, nešto mlati Teodosiću. Dobro, Teo možda ne bi odreagovao ko Mirza, ali bi Simanić bez obzira bio kriv ili ne, dobio turu ribanja od Đorđevića jer se neka hijerarhija mora znati i poštovati.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Kako ko definise egomanijake. Za mene igraci koji ce nabijati licnu statistiku, biti sebicni, ne radovati se timskom uspjehu osim ako taj igrac ne ubaci 30 u toj utakmici i tako dalje. Za Dzanana se ovo ne veze.
Vidim ga po Bihacu. Momak i dan danas stane, poprica, pozdravi se sa rajom. Nije sad da ignorise narod, ono ko sam ja sam, to rade egomanijaci.
Musi ne treba psiholog, pobogu. Psiholog treba jednom Baloteliju koji zbog glave stagnira godinama, opija se, kasni na treninge i glavom nije na utakmici a ne Musi koji marljivo radi i trenira, na terenu se bori kao lav i 100% je u utakmici.
Nije Musa svetac, nije to poenta mojih postova. Samo kazem da se jako pretjeruje sa tim pricama o njemu kao nekom egomanijaku.
Pogrijesio on, pogrijesio i Mirza, nema cistih. Ta situacija se desila iskljucivo zbog nervoze, razocarenja i nemoci a ne zbog toboze necije umisljenosti.
Sa Mozgovom bezvezna situacija kakvih ima milion. Ali problem je sto je to Mozgov i sto ovaj ima 17 godina. Da se scena desila sa nekim manje poznatim Rusom od 20 godina, bilo ok i ne bi niko spomenuo. Ili da je Kikanovic onako reagovao na vrlo moguce provokaciju Mozgova, niko spomenuo ne bi.
A sve je to odredjena doza prgavosti i nista vise, i kod ovog od 17 iz Cedevite i kod ovog sto zari i pali po NBA-u i kod onog treceg.
Vidim ga po Bihacu. Momak i dan danas stane, poprica, pozdravi se sa rajom. Nije sad da ignorise narod, ono ko sam ja sam, to rade egomanijaci.
Musi ne treba psiholog, pobogu. Psiholog treba jednom Baloteliju koji zbog glave stagnira godinama, opija se, kasni na treninge i glavom nije na utakmici a ne Musi koji marljivo radi i trenira, na terenu se bori kao lav i 100% je u utakmici.
Nije Musa svetac, nije to poenta mojih postova. Samo kazem da se jako pretjeruje sa tim pricama o njemu kao nekom egomanijaku.
Pogrijesio on, pogrijesio i Mirza, nema cistih. Ta situacija se desila iskljucivo zbog nervoze, razocarenja i nemoci a ne zbog toboze necije umisljenosti.
Sa Mozgovom bezvezna situacija kakvih ima milion. Ali problem je sto je to Mozgov i sto ovaj ima 17 godina. Da se scena desila sa nekim manje poznatim Rusom od 20 godina, bilo ok i ne bi niko spomenuo. Ili da je Kikanovic onako reagovao na vrlo moguce provokaciju Mozgova, niko spomenuo ne bi.
A sve je to odredjena doza prgavosti i nista vise, i kod ovog od 17 iz Cedevite i kod ovog sto zari i pali po NBA-u i kod onog treceg.
[/quote] Koliko je odigrao minuta u Cedeviti ?? Koliko mu je vremena trebalo da bude odstranjen iz prvog tima Cedevite ? Stvarno mislis da su Bukva i ostali puleni u savezu pametniji od ljudi u Cedeviti ? Da je mulac bolji trener od Mrsica ? Da je KS BiH ulozio vise para od Cedevite u Musu ? Koliko mislis da racunaju u Cedeviti na njega u ovoj narednoj sezoni ? Da ce imati 15-20 min u Cedeviti ? Nadji argumente za to sto govoris,pa onda pricaj da neko palamudi. On nista u seniorskoj kosarci nije napravio i nije dosao ni na kakvo mjesto,tako da ne znam o cemu pricas. Sve sto je radio,radio je u omladinskoj kosarci i da jesu debili u nasem savezu svi redom. I da je pametan bio bi manji od makova zrna sa izjavama u repci i sve dokazao na terenu,a ne stvarao sam sebi pritisak,pa mozda i svojim kolegama pritisak i ljubomoru svojim izjavama.[/quote]
Nisam nista govorio da je neko pametniji od nekoga drugog. Medjutim, ovi u cedeviti su imali puno igraca, koji su vec izgradjeniji pri tom mislim na njihov profil igraca, dok je za Musu prioritet treniranje i razvijanje. Imali su kojekakvih crnaca sa Bog zna kakvim ugovorima, naravno da tu "nema mjesta" za takvu minutazu.
Zivi bili pa vidjeli za narednu sezonu sta ce biti, po mom misljenju igrat ce najmanje 7-10min vise po svakoj utakmici..
Treba isto tako shvatiti da je u toj istoj cedeviti "velik izbor" dok u nasoj selekciji nije, niti za akcije, a kamo li za nekih rotacija.. Ja sam dovoljno vidio svojim ocima kako se ko "ponasa" na terenu, tj. koliko ko moze da napravi..
I ne znam sto se svi stalno vracaju kako je Mirza ispravan Musa se vazdigao itd..
Imaju dvije cinjenice, a to su da je Mirza kapiten i trebao bi biti primjer i uzor svim ostalim igracima, a ponajvise Musi, te da je on priznao da je napravio gresku jer je umislio da mu je ovaj nesto opsovao.. Znaci nije to trebao uraditi tamo gdje je uradio, prvo kako bi bio uzor i primjer, a drugo jer je pogrijesio i prenaglio. Ne znam cemu daljnja rasprava ako je prvobitno bila Mirzina greska, dok svi pricaju o Musinom uzdizanju..
Nisam nista govorio da je neko pametniji od nekoga drugog. Medjutim, ovi u cedeviti su imali puno igraca, koji su vec izgradjeniji pri tom mislim na njihov profil igraca, dok je za Musu prioritet treniranje i razvijanje. Imali su kojekakvih crnaca sa Bog zna kakvim ugovorima, naravno da tu "nema mjesta" za takvu minutazu.
Zivi bili pa vidjeli za narednu sezonu sta ce biti, po mom misljenju igrat ce najmanje 7-10min vise po svakoj utakmici..
Treba isto tako shvatiti da je u toj istoj cedeviti "velik izbor" dok u nasoj selekciji nije, niti za akcije, a kamo li za nekih rotacija.. Ja sam dovoljno vidio svojim ocima kako se ko "ponasa" na terenu, tj. koliko ko moze da napravi..
I ne znam sto se svi stalno vracaju kako je Mirza ispravan Musa se vazdigao itd..
Imaju dvije cinjenice, a to su da je Mirza kapiten i trebao bi biti primjer i uzor svim ostalim igracima, a ponajvise Musi, te da je on priznao da je napravio gresku jer je umislio da mu je ovaj nesto opsovao.. Znaci nije to trebao uraditi tamo gdje je uradio, prvo kako bi bio uzor i primjer, a drugo jer je pogrijesio i prenaglio. Ne znam cemu daljnja rasprava ako je prvobitno bila Mirzina greska, dok svi pricaju o Musinom uzdizanju..
http://www.sportando.com/m/en/europe/cr ... itude.html Evo sto Musa nije odstranjen, a ovi ljudi ne lazu nikada. Pozdrav !Kajzer10 je napisao/la:Musa da ima veliki ego koliko mnogi pisu, toliki ego da mu treba psiholog, mi bi vjerovatno na terenu gledali ispucavanje i maksimalnu sebicnost a ja po stoti put ponavljam toga nema, naprotiv, maksimalno zrela i nesebicna igra.alan_kardec je napisao/la: Ma slažem se sa svime rečenim, nema šta.
-Musa nije odstranjen iz prvog tima, obicne spekulacije koju su ubrzo demantovaneMuumii je napisao/la:
Koliko je odigrao minuta u Cedeviti ?? Koliko mu je vremena trebalo da bude odstranjen iz prvog tima Cedevite ? Stvarno mislis da su Bukva i ostali puleni u savezu pametniji od ljudi u Cedeviti ? Da je mulac bolji trener od Mrsica ? Da je KS BiH ulozio vise para od Cedevite u Musu ? Koliko mislis da racunaju u Cedeviti na njega u ovoj narednoj sezoni ? Da ce imati 15-20 min u Cedeviti ? Nadji argumente za to sto govoris,pa onda pricaj da neko palamudi. On nista u seniorskoj kosarci nije napravio i nije dosao ni na kakvo mjesto,tako da ne znam o cemu pricas. Sve sto je radio,radio je u omladinskoj kosarci i da jesu debili u nasem savezu svi redom. I da je pametan bio bi manji od makova zrna sa izjavama u repci i sve dokazao na terenu,a ne stvarao sam sebi pritisak,pa mozda i svojim kolegama pritisak i ljubomoru svojim izjavama.
-nije napravio nista u seniorskoj kosarci i na terenu se i ponasa kao da nista nije napravio u seniorskoj kosarci
-sve sto je radio, radio je u omladinskoj kosarci, vjerovali ili ne, pricamo o 17-godisnjaku
-17-godisnjak sa seniorima igra iznadprosjecno za svoje godine, ne znam o kakvom dokazivanju na terenu ti pricas onda
I da jos, kojim izjavama?
Buduci da su ovdje neki spinovali kako je Musa izjavio kako ce biti bolji od Lebrona, ne bi iznenadilo da se nastavi u tom fazonu pa ono, balavac rekao kako je najbolji igrac u reprezentaciji.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
-
- Kontakt:
Musa ima problematičan karakter, nije ovo prvi incident, bilo je problema u juniorima cedeviti, bilo je problema još dosta, ne znam sto tu ignorisemo činjenicu, pa najbolje za njega je da se taj problem detektuje i prizna, i da on sam poradi na tome.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Baš to što si rekao u prvoj rečenici je suština svega što govorim. Nije isto igrati u Sunsima i u repki. Tamo svi trče ovdje niko. Mirza zna kako da se kreće ali ovi ostali ne znaju, ne mogu dvojica biti na istom mjestu. Ako ja tu trčim, ti trebaš tamo da ideš, treći da pravi meni blok, četvrti tebi, peti da radi nešto drug itd. To sve treba reći trener, a ne reći samo trči. Ako ja trčim a ostala četiri igrača stoje, moja trka nema smisla. Samo će se gužva napraviti. Cijela ekipa se trebala podrediti Mirzi i Juki, u smislu akcija i tu tražiti prostor za njih. I Minja je forsirao, uzme loptu i nema šanse da je doda. Ide leđima kroz trojicu i nema dodati, ne postoji pas i tako smo 4-5 lopti izgubili kad treba da ih ili sitgnemo ili napravimo veću razliku.pinoglavi je napisao/la:Ne da mi se objasnjavati vise, uglavnom niste upravu, nije isto igrati na Mirzu u Netsima i u reprezentaciji. Švedjani su ga udvajali, imali smo ''sutere'' same na trici pa su rijetko i pokusali opucati. Valjda shvatite. Ne opravdavam Damira i jedva cekam da mu vidim ledja nego mi je smijesno ovakvo Mirzino ponasanje njemu pripisati. Ali eto, pisite sta god hocete samo treba nekad malo i pogledati koju kosaraksu utakmicu da bi se o tim stvarima raspravljalo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Razlika nba tima i reprezentacije ti je trka. Ok. Postujem svacije misljenje ali ne razumijes neke osnovne stvari za kosarku. Damir je ustasa i on je kriv sto se mirza smecarski ponasa, sve uredu. Zavrsavam ovdje ovu besmislenu raspravu.
Nad tobom sunce najljepše sja
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Razumio ili ne vidim da ne trče. Niko, ne opravdavajući neke poteze Mirze ali moraš i ti vidjeti da je ovdje troduplo teže igrati.pinoglavi je napisao/la:Razlika nba tima i reprezentacije ti je trka. Ok. Postujem svacije misljenje ali ne razumijes neke osnovne stvari za kosarku. Damir je ustasa i on je kriv sto se mirza smecarski ponasa, sve uredu.
Ja nigdje nisam spomenuo to za Damira niti me to zanima. Gledam samo uspjeh a mi ga nemamo, a i nismo neke tarabe koliko nas ti predstavljaš ne samo ovdje već u svakom sportu. Od ove ekipe uz pravilan se mogao postići dobar rezultat. Svi su krivi ali ponajviše Damir. Htio ti to priznati ili ne.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
ma **** ove ljude u savezu kad je svve tal do tala **** im damir **** svu familiju u usta odvratna ko li ga postavi za selektora opored nene markovica gordana firica pa cak i onog josipa sto viodi djecu oni prodanu dusu izdajicu i ustasu izabrali za trenera
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Sve super, ali uzimati suteve u petoj sekundi napada pri vodstvu od 10 razlike i to nekoliko napada zaredom je bezobrazno, pa da je Jordan. Vidis da te ne ide, nisi "vruc" ali sutas btk. I onda kaze na presici "meni lopte dolaze jer nema rjesenja u napadu", pa burazeru nije vruc kropmir, ne moras je na obruc bacati cim je dobijes. Dobro nismo svi igraci, ali to je potcjenjivanje publike sa takvim pojasnjenjem, ipak smo mi nacija koja razumije kosarku, ako nista barem veliki broj nas. Mnoge frustracije su izasle na vidjelo u toj utakmici, a prije svega maltretiranje ekipe od strane kapitena, a pritom mislim na igru koju je pruzio ne na ponasanje koje je opet druga prica.
Da li je Damir pogrijesio sa izbacivanjem? Nije, ali zakasnio je. Trebao ga je sa treninga izbaciti prvi put kad je kurcobolju vidio. Ne samo njega nego bilo koga. Isto tako, kad uzme 4 suta koja nije pogodio, klupa, dvije minute sjedi odmori fokusiraj se. Valjda Mula ceka da Mirza procepi pa ce biti pjesma, svi heroji. Da igrac odbije zamjenu, pa to ni u Vanuatu kosarci nema. Sad praviti show pred kamerama jer stvarno viska, i sa jedne i sa druge i sa trece i sa cetvrte strane. Samo cekam da i Medin Duskaj izda saopstenje za javnost da i njemu nesto ne pase. Sve gospoda. Niko vas ba ne tjera da igrate ako necete. Ako ste dosli pojedite muda da obradujete ovo jos malo ljudi sto je ostalo u BiH, a ne da se svadjate k'o djeca.
p.s. zamislite Josipa Pandzu kako trenira strogocu na Teletovicu.
Budite ozbiljni sa prijedlozima, Pandza nije ime izgradio nikako, Mulaomerovic je ako nista bio medju nejboljima ako ne i najbolji play u Evropi u svojoj igrackoj karijeri, mozda to ova djeca ne znaju (Cibona, Bologna, Efes Pilsen, Real Madrid, Panathinaikos, Olimpiacos, prvak Evrope vise puta ucesnik F4 Eurolige, trenirali ga najveca trenerska imena, pa izmedju ostalih i vise puta citirani Obradovic, igrao jednu od najzahtjevnijih pozicija organizatora igre.) Sad reci da ne poznaje taktiku je malo infantilno. Da nije nametnuo svoj autoritet i viziju, to stoji, i treba da ide, ali neka mu je pruzena sansa, vjerujem i njemu da je stalo bilo barem da se iskupi na ovaj nacin, eh da je znao da ce ga **** svi u mozak ne bi bio lud da dolazi.
Da li je Damir pogrijesio sa izbacivanjem? Nije, ali zakasnio je. Trebao ga je sa treninga izbaciti prvi put kad je kurcobolju vidio. Ne samo njega nego bilo koga. Isto tako, kad uzme 4 suta koja nije pogodio, klupa, dvije minute sjedi odmori fokusiraj se. Valjda Mula ceka da Mirza procepi pa ce biti pjesma, svi heroji. Da igrac odbije zamjenu, pa to ni u Vanuatu kosarci nema. Sad praviti show pred kamerama jer stvarno viska, i sa jedne i sa druge i sa trece i sa cetvrte strane. Samo cekam da i Medin Duskaj izda saopstenje za javnost da i njemu nesto ne pase. Sve gospoda. Niko vas ba ne tjera da igrate ako necete. Ako ste dosli pojedite muda da obradujete ovo jos malo ljudi sto je ostalo u BiH, a ne da se svadjate k'o djeca.
p.s. zamislite Josipa Pandzu kako trenira strogocu na Teletovicu.

Pišaj Mirza po savezu i ustaši od selektora.
-
- Kontakt:
Cekaj to mi moramo biti zahvalni sto je Mirza dosao iz Amerike da igra za reprezentaciju, nebitno sto je igrao apsolutno preko kurca, pruzao mozda 20% onoga sto je on ustvari u stanju da pruzi, birao utakmice koje ce igrat, kasnio na pripreme, dosao zapusten, nipodastavao trenera, privatizirao utakmice i onda povrh svega udario dijete pred citavom drzavom ? **** ti taku logiku. Draze mi je gledat poluinvalidnog Bavcica koji ce ginut za svaku loptu nego klasu Teletovica kojeg boli **** i koji se ispucava.
Mirza Teletović je s onakvom igrom pljunuo u lice svim suigračima i svim bosanskim navijačima. Da sam mu suigrač, odbio bi biti u istom trenutku s njim na terenu. I još bi pokrenuo čebovanje i to već u poluvremenu. Vjerojatno bi se tada dobila utakmica.
Mirza Teletović je s onakvom igrom pljunuo u lice svim suigračima i svim bosanskim navijačima. Da sam mu suigrač, odbio bi biti u istom trenutku s njim na terenu. I još bi pokrenuo čebovanje i to već u poluvremenu. Vjerojatno bi se tada dobila utakmica.

Mene bi bilo malo stid

A čekaj, nevezano za sva sranja sa savezom, Musom, Teletovićem, Mulaomerovićem, samo jedno košarkaško pitanje. Ko je po tvom mišljenju kriv što se nije odigrala nijedna akcija za Mirzu nego je svaki šut uzeo preko ruke?pinoglavi je napisao/la:Ne da mi se objasnjavati vise, uglavnom niste upravu, nije isto igrati na Mirzu u Netsima i u reprezentaciji. Švedjani su ga udvajali, imali smo ''sutere'' same na trici pa su rijetko i pokusali opucati. Valjda shvatite. Ne opravdavam Damira i jedva cekam da mu vidim ledja nego mi je smijesno ovakvo Mirzino ponasanje njemu pripisati. Ali eto, pisite sta god hocete samo treba nekad malo i pogledati koju kosaraksu utakmicu da bi se o tim stvarima raspravljalo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Raonffa je napisao/la:A čekaj, nevezano za sva sranja sa savezom, Musom, Teletovićem, Mulaomerovićem, samo jedno košarkaško pitanje. Ko je po tvom mišljenju kriv što se nije odigrala nijedna akcija za Mirzu nego je svaki šut uzeo preko ruke?pinoglavi je napisao/la:Ne da mi se objasnjavati vise, uglavnom niste upravu, nije isto igrati na Mirzu u Netsima i u reprezentaciji. Švedjani su ga udvajali, imali smo ''sutere'' same na trici pa su rijetko i pokusali opucati. Valjda shvatite. Ne opravdavam Damira i jedva cekam da mu vidim ledja nego mi je smijesno ovakvo Mirzino ponasanje njemu pripisati. Ali eto, pisite sta god hocete samo treba nekad malo i pogledati koju kosaraksu utakmicu da bi se o tim stvarima raspravljalo.
Protiv Svedske je jedva hodao po tererenu,promasio sve zivo,nije bio u stanju da istrci iz bloka

Protiv Švedske manje više, protiv Rusije imao dovoljno akcija?lumani je napisao/la:Raonffa je napisao/la:A čekaj, nevezano za sva sranja sa savezom, Musom, Teletovićem, Mulaomerovićem, samo jedno košarkaško pitanje. Ko je po tvom mišljenju kriv što se nije odigrala nijedna akcija za Mirzu nego je svaki šut uzeo preko ruke?pinoglavi je napisao/la:Ne da mi se objasnjavati vise, uglavnom niste upravu, nije isto igrati na Mirzu u Netsima i u reprezentaciji. Švedjani su ga udvajali, imali smo ''sutere'' same na trici pa su rijetko i pokusali opucati. Valjda shvatite. Ne opravdavam Damira i jedva cekam da mu vidim ledja nego mi je smijesno ovakvo Mirzino ponasanje njemu pripisati. Ali eto, pisite sta god hocete samo treba nekad malo i pogledati koju kosaraksu utakmicu da bi se o tim stvarima raspravljalo.
Protiv Svedske je jedva hodao po tererenu,promasio sve zivo,nije bio u stanju da istrci iz blokaProtiv Rusa je imao dovoljno akcija,,,
Onda nismo gledali utakmicu, ja nisam vidio tri otvorena šuta za Teletovića.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.