Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nobodyD
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la nobodyD » 13 sep 2016, 19:44

Posto vidim da ima ovih puno koji pricaju za Musu da se previse umislio itd.. Kao prvo on je vec nesto uradio za ovu drzavu, ma koja to selekcija bila, to je selekcija drzave, znaci Bosne i Hercegovine, a zlato je zlato.
Naravno ne kazem da to treba opravdati neki los postupak bilo kojeg igraca pa ni njega..

A sto se tice Mule i stavljanja njega u igru, kad ga je vec stavio u igru, zabio je 5 poena na pocetku, promasio dva slobodna i skoro da nije primio lopte do kraja utakmice, kad je nasilu opalio dvije trice, vjerovatno iz inata..

Ja sam tu vidio jednu dozu, silovanja od strane kapitena kojem nije nista islo, dobru partiju od strane Juke(uz par bezveznih suteva skoro sa trice u nekim kljucnim momentima) kojem je na neku ruku dosta toga i islo, a stajanje po strani Muse kojem nisu htjeli, a ni probali da naprave akciju u kojoj bi bas on opalio tricu i bilo sta probao.. A zasto bi to i radili, da im opet uzme "show" pred kraj.. Mozda se momak i uzdigao ali drugacije nece opstati, a pogotovo ne na nivou na kojem vec sad igra, gdje su svi stariji, iskusniji, ali ne i spretniji :)

Da se razumijemo ja sam na njegovoj strani u ovom slucaju, ali isto tako ne bih pravdao ni jedan los potez pa taman ga i ja napravio..

Vidio sam maloprije sliku Juke i Teleta zajedno u avionu, vjerovatno ce ipak i Tele igrati, kako bi smirili svu ovu halabuku, da se stavi drzava iznad svega :)

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 13 sep 2016, 19:55

nobodyD je napisao/la: Vidio sam maloprije sliku Juke i Teleta zajedno u avionu, vjerovatno ce ipak i Tele igrati, kako bi smirili svu ovu halabuku, da se stavi drzava iznad svega :)
Koju sliku? Vjerovatno vidjeli onu staru sliku njih dvojice koja se siri radi nekakvih lajkova i vi nasijedate na to..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 sep 2016, 20:00

pinoglavi je napisao/la:Sto se nije Ivanovicu odazvao? Uostalom ti momci sto su se "zajebavali" na pripremama su dali sve od sebe i igrali su kako smo i ocekivali od njih. Nema igraca da je nesto strasno podbacio ili da se zajebavao na terenu. Osim bivseg kapitena. I reprezentacija nije firma. A kad igrac ima qurcobolju i bolji selektori to tesko izlijece. Moze ga poslati kuci prije pocetka kval. ali ovdje bi 90% vas pisalo kako nam ustasa unistava reprezentaciju. Necemo se budalama pravit.
Igrao je kod Ivanovića kvale za to EP, kaže da je povrijeđen i da mu Sunsi nisu dali. Iako ga ni ja za ne opravdavam i smatram da je mogao igrati. Jesu dali ali nijedne smislene akcije, kaže Mula napravite kretnju i neko ga pita koju kretnju i on mu odgovara koju bilo samo napravi. O ćemu da govorimo onda, zove TO i kaže da ga je zvao da se odmore. Kažete što se Mirza ne kreće, da bi se kretao i sam ostao moraju se i ostali kretati, mora znati kud da se kreće a ne k'o muha bez glave. To se uigrava. Česti team buildingi nisu dozvoljavali bolju uigranost. Šveđani imaju lošije igrače, ali imaju igru, zna se šta rade. Nije samo reći kreći se već treba reći i gdje da se kreće. Mirza prije tu qurcobolju nije imao nikad, uvijek je davao sve od sebe, ginuo na terenu i to treba sagledati. Da je on na početku rekao da se to i to dešava ja bih prvi stao uz njega ali ne ovako, vadi sebe. Kasno Marko na Kosovo stiže.

Admir_Sa je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Nema to veze sa selektorom nego Mirza nije dobar s glavom. Bio je i Ivanovic selektor pa mu se nije ni odazvao.
Ja ipak mislim da ima. Ti radiš u nekoj firmi i drugi se zabavljaju, roštiljaju, piju i od tebe zahtjevaju da daješ 100% i da gineš za sve njih i izvlačiš njihov nerad, neznanje i slično. Bi li ti to uradio? Ja ne bih, što bih njih izvlačio zbog njihove mrzovolje. Ti nećeš da radiš i ja moram da te vadim. Zaboravi. Gorjenje treba tražiti dublje, sve dobro vidjeti i tražiti odgovor. A ne površno.
a ja dođem u tu firmu sa 7 dana zakašnjenja, odbijam da idem sa firmom na put, radim po posebnom programu, ne spavam gdje ljudi iz firme spavaju....mislim sve ovo na stranu, al na parketu se vidjelo sve. Da je Teletović jedini krivac nije, al da snosi dobar dio krivice za ovaj neuspjeh itekako je vidljivo
Da se mi razumijemo ja ne odobravam aktivonsti Mirze već pokušavam sagledati sve uglove da vidim sve mogućnosti. Mi ne možemo sve znati, neki govore da je spavao sa saigračima to jest bio s njima u istom hotelu. :mrgreen: Apsolutno da snosi dio krivice za ovo. A glavni krivac je Mulaomerović. Trebao je na vrijeme sve to sasjeći u korjenu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 sep 2016, 20:04

Nabrajaš neke stvari oko Mulaomerovića koje veze nemaju sa Mirzom. Imali ili ne imali akcije on ima da se bori i da igra, ne igra za selektora nego za dres. Nije to uradio i smiješno je kriviti selektora i za Mirzinu qurcobolju. Jednostavno odvadite malo, sve bi natovarili na selektora da bi ovi ostali malo manje ljage kraj svog imena imali. Kriv je i selektor za mnoge stvari a qurcobolja Teletovica nije jedna od tih.
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 sep 2016, 20:15

Ja samo kažem da Mirza prije nije igrao ovako, borio se uvijek i u kvalama i na EP. Svi govorimo da Pjanić se ne trudi u repki ali sv znamo da on sam ne može, ostali ne znaju igrati i on se totalno pogubi i ne zna kud da ide. Tako i Mirza, uzmu loptu i svi stoje, da bi neštoi bilo miraju svi da trče da prave blokove i slično. Mirza ne može da se oslobodi svog igrača jer ostali stoje a ne može ni da se kreće jer stoje jer nema gdje da stane, pokrit će svog igrača i imat ćeš koncetraciju 2 igrača na gotovo istom mjestu. To je kriv selektor, da bi se kretali moraju znat gdje da se kreću. Ne opravdavam Mirzinu qrcbolju i nije uredu takvo ponašanje, nije fer prije svega prema nama, navijačima pa prema njemu samom.

Teško je ostati profesionalan ako je ostatak tima neprofesionalan, svojom ili nekom drugom krivicom.

Damir Dzumhur!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 sep 2016, 20:36

Opet se dolazi do toga da je ostatak tima bio profesionalan na parketu.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 sep 2016, 20:38

Nisu ni ostali, samo se od njih malo očekuje pa smo zadovoljni s malo. Od Mirze se očekuje 20+ poena a od ostatka max 5 pts. Jedina razlika.

Damir Dzumhur!!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 sep 2016, 20:47

Unofficialpage je napisao/la:Nisu ni ostali, samo se od njih malo očekuje pa smo zadovoljni s malo. Od Mirze se očekuje 20+ poena a od ostatka max 5 pts. Jedina razlika.
Ma, treba krenuti od selektora koji ne zna nacrtati akciju, a onda treba osuti paljbu prema onima koji ne zna istrčati iscrtanu akciju, postaviti blokove, ostaviti igrača samog na šutu. Tri tekme se dešavaju dvije stvari: Pick and roll na Nurkića i šutiranje trojki preko ruke.

Mirza je u Sunsima gađao trojke dobro jer su bile akcije za njega, Nurkić je u Denveru igrao dobro jer su se crtale akcije za njega, Musi treba znati otvoriti ulaz pod koš itd. Džaba trening, team-building i sl. kad oni ne znaju šta da rade po parketu.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 sep 2016, 21:03

Muumii je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:slika

Iz drugog ugla..

ružno,žalosno
Još jedan ugao gdje se vidi da ga je samo odgurnuo od sebe,previse se ovo dijete diglo,previse zivi u oblacima,daj boze da bude od njega igrac,jer vec je sad ubijedjen da je najbolji i da ce ostat to,a dokaz da nesto sa njim nije uredu je i to sto je izbacen iz prvog tima Cedevite,ne bi ga Mrsic odstranio tek onako,jer sigurno je puno vise para ulozila Cedevita u njega i da im je puno vazniji projekat,nego sto to KS BiH radi.Def ga neko treba naucit gdje mu je mjesto!! Uz ovog selektora sigurno nije nista dobro dobio i naucio,ovakvi ljudi mu mogu samo nastetit u karijeri.

ne drzim stranu nikome,ali koliko ja vidim ovdje teletovic drzi za vrat musu i to sa poprilično sadističkim izrazom lica

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 sep 2016, 21:39

Otelo je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Nisu ni ostali, samo se od njih malo očekuje pa smo zadovoljni s malo. Od Mirze se očekuje 20+ poena a od ostatka max 5 pts. Jedina razlika.
Ma, treba krenuti od selektora koji ne zna nacrtati akciju, a onda treba osuti paljbu prema onima koji ne zna istrčati iscrtanu akciju, postaviti blokove, ostaviti igrača samog na šutu. Tri tekme se dešavaju dvije stvari: Pick and roll na Nurkića i šutiranje trojki preko ruke.

Mirza je u Sunsima gađao trojke dobro jer su bile akcije za njega, Nurkić je u Denveru igrao dobro jer su se crtale akcije za njega, Musi treba znati otvoriti ulaz pod koš itd. Džaba trening, team-building i sl. kad oni ne znaju šta da rade po parketu.
O ovome i govorim. Ne možeš zahtjevat kretanje a da ne kažeš gdje da se kreće.

Damir Dzumhur!!!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 13 sep 2016, 21:53

Kapitenu puna podrska. Kapetane jedino sto ti zamjeram je sto ih ne samaras malo jace i sto si merhametli, glavom ga zalozi, neces na fakultet!
Nicht snaga, glava! :mrgreen:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 sep 2016, 23:35

Ne da mi se objasnjavati vise, uglavnom niste upravu, nije isto igrati na Mirzu u Netsima i u reprezentaciji. Švedjani su ga udvajali, imali smo ''sutere'' same na trici pa su rijetko i pokusali opucati. Valjda shvatite. Ne opravdavam Damira i jedva cekam da mu vidim ledja nego mi je smijesno ovakvo Mirzino ponasanje njemu pripisati. Ali eto, pisite sta god hocete samo treba nekad malo i pogledati koju kosaraksu utakmicu da bi se o tim stvarima raspravljalo.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 sep 2016, 23:46

Muumii je napisao/la:Uredu je sve to,Mirza nije trebao,Mirza pogrijesio...
Ali ja nigdje nisam vidio da je neko napisao Musa se nije treba unositi u facu mozgovu,provocirat ostale ruske igrace,jer radio je to sve,rat na terenu s mozgovim je zapoceo Juka,Musa nije smio i nije trebao da se mijesa u to i da on nesto reaguje,niko nije reagovao na takvo ponasanje djeteta od 17 god. kakav primjer dajemo ? Radi Musa sta hoces ko yebe ostale,sve je tvoje Musa boli te qrac? Je li to ta poruka koju trebamo poslati njemu i svim mladim igracima ?

Ma slažem se sa svime rečenim, nema šta.
Samo me zanima, ovi što sad, po meni, potpuno neosnovano staju na Musinu stranu i što na taj način hrane njegov ionako veliki ego, šta bi rekli kad bi Musa sutra kad postane glavni ili jedan od glavnih igrača reprezentacije, na nekom evropskom ili svjetskom prvenstvu, u nekoj mnogo bitnijoj utakmici nego što je ova u Mejdanu, unio se u facu protivničkom igraču, inicirao sukob i dobio tehničku u momentima kad se lomi rezultat? Dali bi i tada imao muda i dali bi mu se klicalo ili bi bio idiot, bezmozgaš...?
Musi ne trebaju navijači već dobar pedagog/psiholog.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 13 sep 2016, 23:47

pinoglavi je napisao/la:Ne da mi se objasnjavati vise, uglavnom niste upravu, nije isto igrati na Mirzu u Netsima i u reprezentaciji. Švedjani su ga udvajali, imali smo ''sutere'' same na trici pa su rijetko i pokusali opucati. Valjda shvatite. Ne opravdavam Damira i jedva cekam da mu vidim ledja nego mi je smijesno ovakvo Mirzino ponasanje njemu pripisati. Ali eto, pisite sta god hocete samo treba nekad malo i pogledati koju kosaraksu utakmicu da bi se o tim stvarima raspravljalo.
Ti npr ides na posao,imas yebenog sefa rintas,moras radit i vise nego sto mozes da bi zadovoljio sefov ukus i osigurao sebi mjesto. Onda ti dodje sef koji nema autoriteta,ti logicno pocnes zabusavat,jer ybg ipak smo bosanci/balkanci,pokusavas se od svega izvuci,sto manje raditi,bez obzira sto si prije toga bio najbolji radnik,sad radis sve suprotno od toga jer ti tako prolazi sad i moze ti se tako, da li je tu do tebe ili do tvog sefa ? A kao plus dodaj na to da ti sef ne zna napraviti poslovni plan i da nije neki vjest pregovarac i nikakav manipulator i motivator,jer u trenerskom poslu sve to moras bit.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 sep 2016, 23:49

alan_kardec je napisao/la:Dali bi i tada imao muda i dali bi mu se klicalo ili bi bio idiot, bezmozgaš...?
Obraćaš se naciji koja kliče kada sve to radi Emir Spahić, tako da je odgovor na tvoje pitanje vrlo jednostavan, a taj nas je već debelo koštao u jednoj od najvažnijih utakmica u istoriji (Pariz). I dalje mu se kliče kad šamara Fabregasa, crveni nije bitan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 13 sep 2016, 23:52

alan_kardec je napisao/la:
Ali ja nigdje nisam vidio da je neko napisao Musa se nije treba unositi u facu mozgovu,provocirat ostale ruske igrace,jer radio je to sve,rat na terenu s mozgovim je zapoceo Juka,Musa nije smio i nije trebao da se mijesa u to i da on nesto reaguje,niko nije reagovao na takvo ponasanje djeteta od 17 god. kakav primjer dajemo ? Radi Musa sta hoces ko yebe ostale,sve je tvoje Musa boli te qrac? Je li to ta poruka koju trebamo poslati njemu i svim mladim igracima ?

Samo me zanima, ovi što sad, po meni, potpuno neosnovano staju na Musinu stranu i što na taj način hrane njegov ionako veliki ego, šta bi rekli kad bi Musa sutra kad postane glavni ili jedan od glavnih igrača reprezentacije, na nekom evropskom ili svjetskom prvenstvu, u nekoj mnogo bitnijoj utakmici nego što je ova u Mejdanu, unio se u facu protivničkom igraču, inicirao sukob i dobio tehničku u momentima kad se lomi rezultat? Dali bi i tada imao muda i dali bi mu se klicalo ili bi bio idiot, bezmozgaš...?
Ma hajde forumasi,manje vise,mene zanima cisto iz saveza, iz strucnog staba zasto nije niko naglasio da je DJECAK uradio nesto sto nije trebalo,da je krivac za pocetak svega toga. Daleko od toga da je Mirza trebao reagovati kako je reagovao,ali imam osjecaj da ga je Mirza samo odgurnuo od sebe,a da je on uhvatio Mirzinu ruku i preburno reagovao na sve i on izazvao veci incident. A o Musinom karakteru i tome kakav je saigrac i osoba treba pitati malog Cerkezovica iz Slobode,Musinog saigraca iz U17 koliko ga je puta Musa nazvao dok je bio u Tz i da li ga je uposte nazvao.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 sep 2016, 23:55

Muumii je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Ne da mi se objasnjavati vise, uglavnom niste upravu, nije isto igrati na Mirzu u Netsima i u reprezentaciji. Švedjani su ga udvajali, imali smo ''sutere'' same na trici pa su rijetko i pokusali opucati. Valjda shvatite. Ne opravdavam Damira i jedva cekam da mu vidim ledja nego mi je smijesno ovakvo Mirzino ponasanje njemu pripisati. Ali eto, pisite sta god hocete samo treba nekad malo i pogledati koju kosaraksu utakmicu da bi se o tim stvarima raspravljalo.
Ti npr ides na posao,imas yebenog sefa rintas,moras radit i vise nego sto mozes da bi zadovoljio sefov ukus i osigurao sebi mjesto. Onda ti dodje sef koji nema autoriteta,ti logicno pocnes zabusavat,jer ybg ipak smo bosanci/balkanci,pokusavas se od svega izvuci,sto manje raditi,bez obzira sto si prije toga bio najbolji radnik,sad radis sve suprotno od toga jer ti tako prolazi sad i moze ti se tako, da li je tu do tebe ili do tvog sefa ? A kao plus dodaj na to da ti sef ne zna napraviti poslovni plan i da nije neki vjest pregovarac i nikakav manipulator i motivator,jer u trenerskom poslu sve to moras bit.
Da je Damir **** Mirzu onda vec od starta ne bi imali nikakve sanse za EB, a iako se ni ovako nismo proslavili makar su postojale sanse dok je bio Mirza ne terenu. I da ga je **** bilo bi prica kako je Damir obicni ustasa, kako namjerno zeli razrusiti reprezentaciju i sl. Kad poslije ovakvog ponasanja Mirze ima sramotan broj onih koji stanu na njegovu stranu i napadaju selektora jer ne putuje u Svedsku, dakle Mirza im je iznad reprezentacije, ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da je Damir odmah **** Mirzu. Tako da nijedna odluka nije pametna i nijedna odluka nije ispravna i manite se tih prica. Nije Damir uopste dobar trener samo odvadite malo.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 14 sep 2016, 00:09

pinoglavi je napisao/la:
Muumii je napisao/la:
Da je Damir **** Mirzu onda vec od starta ne bi imali nikakve sanse za EB, a iako se ni ovako nismo proslavili makar su postojale sanse dok je bio Mirza ne terenu. I da ga je **** bilo bi prica kako je Damir obicni ustasa, kako namjerno zeli razrusiti reprezentaciju i sl. Kad poslije ovakvog ponasanja Mirze ima sramotan broj onih koji stanu na njegovu stranu i napadaju selektora jer ne putuje u Svedsku, dakle Mirza im je iznad reprezentacije, ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da je Damir odmah **** Mirzu. Tako da nijedna odluka nije pametna i nijedna odluka nije ispravna i manite se tih prica. Nije Damir uopste dobar trener samo odvadite malo.
Sto dovodi do zakljucka kakvog ? Da li ga je Mirza postavio na tu poziciju ? Da li se znalo da je mulac los trener i prije ovoga ? Da li je uopste neko kao on,ko je izdao svoj narod i ostavio na cjedilu zasluzio da bude selektor BiH ? Da li igraci treba da postuju IZDAJNIKA ? Neko ko igra od mladih repki za BiH i prolazi kroz sve i svasta treba da postuje kukavicu ? Da li taj covjek zasluzuje ikakvu paznju bh javnosti ? Po kojim osnovama i kriterijima je dosao na tu poziciju ? Mirza je druze najmanje tu kriv,kao i za situaciju sa Musom,ne kazem da nije pokazao da je zasluzio da bude tu,ali evidentno je da se ne zna ponasati jos uvijek sto se tice seniorske kosarke. I dalje tvrdim da ga Mirza uopste nije davio,da ga nije udario,jednostavno ga je krenuo odgurnuti od sebe,jer prije toga sta je trazio dobio je,previse je prgav igrac za svoje godine,previse burno je reagovao na situaciju sa Mirzom,a niko iz saveza nije pedagoski reagovao da kaze da i Musa snosi dio odgovornosti VELIKI dio. Daleko od toga da branim Mirzu i njegovo ispucavanje,ali mislim da bi uz pravog trenera sve to drugacije bilo,pa prvi Aco bi ga natjerao da se dovede u red za 10-15 dana i ne bi mu smio kasnit na pripreme. Dalje ovi momci su prvi put na okupu u ovakvom sastavu i koliko su utakmica pripremnih zajedno odigrali ? Da nije i to mozda do Mirze ?? Mozemo ovako do sutra,kazem ne opravdavam Mirzinu formu i ispucavanje,ali trener je za sve kriv,nije ga znao ni iskoristiti na pravi nacin,a ni iz ove ekipe kompletne nije znao izvuci maximum.

nobodyD
Kontakt:

Post Postao/la nobodyD » 14 sep 2016, 00:10

alan_kardec je napisao/la:

A sto ne razmisljate da je npr Mozgov reagovao kao Mirza, tehnicka njemu-peta licna, slobodno, nasa lopta, pred sami kraj. Ne nego nije se trebao on unositi Mozgovu, Mozgov je NBA star, pa sta god da mu je rekao treba da suti.
Nije ga dirao, nije ga odguravao, nije nista, znaci cisto faca u facu.. Bezveze palamudite..
I ne znam sto to konstantno spominjete 17 god. On da je nezreo kao sto vi non stop pisete, ne bi bio tu gdje jeste, jer jedan nezreli igrac ne znam kako moze da dospije na takvo mjesto, onda su ga ti svi "pustali" ili su debili.

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 14 sep 2016, 00:16

Puna usta profesionalizma, a nije odradio ništa profesionalno u ovim kvalifikacijama.
Walk on, with hope in your hearts.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.