Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

bhfanatic14
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la bhfanatic14 » 13 sep 2016, 12:26

KAPITENU :salut: :salut: 13 godina :bih: :bih: :kralj:
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 sep 2016, 12:30

pinoglavi je napisao/la:Nema to veze sa selektorom nego Mirza nije dobar s glavom. Bio je i Ivanovic selektor pa mu se nije ni odazvao.
Ja ipak mislim da ima. Ti radiš u nekoj firmi i drugi se zabavljaju, roštiljaju, piju i od tebe zahtjevaju da daješ 100% i da gineš za sve njih i izvlačiš njihov nerad, neznanje i slično. Bi li ti to uradio? Ja ne bih, što bih njih izvlačio zbog njihove mrzovolje. Ti nećeš da radiš i ja moram da te vadim. Zaboravi. Gorjenje treba tražiti dublje, sve dobro vidjeti i tražiti odgovor. A ne površno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 sep 2016, 12:32

slika

Iz drugog ugla..

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 13 sep 2016, 12:34

A de ajmo se mi zapitat koliko mi poštujemo našu zemlju? Pa svako je psuje na svakom koraku, 90% ljudi bi odmah otišlo preko grane kad bi im se ukazala prilika. I šta mi sad očekujemo od istih ljudi kao i mi, da oni budu drugačiji od nas? Ye*be lud zbunjebog, ali to smo mi, opet se čudimo što Teletović nije davao maksimum, a danas ćemo na kafi pričat: "Yebo Bosnu, treba bježat odavde".

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 sep 2016, 13:56

Niko da napiše nešto o onome "30 minuta molim za akciju"

Ne bih da ga branim, ali ovdje je u pravu, sjećam se time outa kad mirza traži da malo trci i da ne stoji samo na liniji za 3p

Renfroe * Đedović * Musa * Teletović * Nurkić
Anfernee "Penny" Hardaway #1

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 sep 2016, 14:10

bhfanatic14 je napisao/la:KAPITENU :salut: :salut: 13 godina :bih: :bih: :kralj:
Pa igra od prije 13 godina, ali ne igra 13 godina, ali oko 10 da
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 sep 2016, 14:12

Tracy3McGrady je napisao/la:Niko da napiše nešto o onome "30 minuta molim za akciju"

Ne bih da ga branim, ali ovdje je u pravu, sjećam se time outa kad mirza traži da malo trci i da ne stoji samo na liniji za 3p

A sjecas li se da se on jedva kretao
Necu reci da on nije puno dao h karijeri ali imao je isto perioda sebicnosti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 sep 2016, 14:49

nerminh74 je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Niko da napiše nešto o onome "30 minuta molim za akciju"

Naravno da se sjećam, ali ako već prvu napadačku opciju pustiš da igra umornu/nespremnu , onda bi bilo logično da je iskoristiš dok još ima snage, zar ne ?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: Mirza Teletović

Post Postao/la nerminh74 » 13 sep 2016, 14:52

Tracy3McGrady je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

Naravno da se sjećam, ali ako već prvu napadačku opciju pustiš da igra umornu/nespremnu , onda bi bilo logično da je iskoristiš dok još ima snage, zar ne ?

A zar prva napadacka opcija nije dosla 7 dana poslje datuma koji nba dozvoljava, sa nekoliko kila viska i trenera po 45 minuta

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 sep 2016, 15:05

Slažem se, ali je onda ne puštaš da igra. Kratko jasno. Kad već nemaš muda da ga ostaviš na klupi onda ga probaj iskoristiti a ne da ti radi sta hoće i da izlazi kad mu je ćejf.

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 13 sep 2016, 15:08

Tracy3McGrady je napisao/la:Slažem se, ali je onda ne puštaš da igra. Kratko jasno. Kad već nemaš muda da ga ostaviš na klupi onda ga probaj iskoristiti a ne da ti radi sta hoće i da izlazi kad mu je ćejf.

To bi odma znacilo da ce dobiti otkaz,ne zato sto je ostavio njega na klupi nego sto ne bi svakako obezbjedili eurobasket.Nije bas tako jednostavno.
Zamisli situaciju Mirzu ostavio na klupi a ne izbroimo eurobasket?

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 sep 2016, 15:41

Unofficialpage je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Nema to veze sa selektorom nego Mirza nije dobar s glavom. Bio je i Ivanovic selektor pa mu se nije ni odazvao.
Ja ipak mislim da ima. Ti radiš u nekoj firmi i drugi se zabavljaju, roštiljaju, piju i od tebe zahtjevaju da daješ 100% i da gineš za sve njih i izvlačiš njihov nerad, neznanje i slično. Bi li ti to uradio? Ja ne bih, što bih njih izvlačio zbog njihove mrzovolje. Ti nećeš da radiš i ja moram da te vadim. Zaboravi. Gorjenje treba tražiti dublje, sve dobro vidjeti i tražiti odgovor. A ne površno.
Sto se nije Ivanovicu odazvao? Uostalom ti momci sto su se "zajebavali" na pripremama su dali sve od sebe i igrali su kako smo i ocekivali od njih. Nema igraca da je nesto strasno podbacio ili da se zajebavao na terenu. Osim bivseg kapitena. I reprezentacija nije firma. A kad igrac ima qurcobolju i bolji selektori to tesko izlijece. Moze ga poslati kuci prije pocetka kval. ali ovdje bi 90% vas pisalo kako nam ustasa unistava reprezentaciju. Necemo se budalama pravit.
Nad tobom sunce najljepše sja

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 13 sep 2016, 15:59

Unofficialpage je napisao/la:
a ja dođem u tu firmu sa 7 dana zakašnjenja, odbijam da idem sa firmom na put, radim po posebnom programu, ne spavam gdje ljudi iz firme spavaju....mislim sve ovo na stranu, al na parketu se vidjelo sve. Da je Teletović jedini krivac nije, al da snosi dobar dio krivice za ovaj neuspjeh itekako je vidljivo
nema potpisa

nobodyD
Kontakt:

Post Postao/la nobodyD » 13 sep 2016, 16:00

DA JA NAPISEM SA SVOJE TACKE GLEDISTA, VEC VIDIM DA CE BITI MALO DUZI TEKST..

1. MULA KAD JE DOSAO I ZAPOCEO SA REPKOM, TELETOVO NE ODAZIVANJE NA VRIJEME I SVE OSTALE "NEPRAVILNE" STVARI KOJE JE RADIO.. KAO I STO SAM CITAO SVI KRITIKUJU MULU, IZDAJNIK ITD... JE LI PO VAMA NORMALNO DA JEDAN COVJEK KOJEG "NE VOLI" POLA NACIJE KOJI IOLE PRATE KOSARKU, ODSTRANI KAPITENA SA STAZOM OD 13 GOD KOJEG TOLIKO SPOMINJETE(IAKO PO MOM VIDJENJU ON NIJE NAPRAVIO NISTA POSEBNO ZA TE GODINE OSIM PAR DOBRIH IZDANJA SA VISOKIM BROJEM POENA STO JE ZA CESTITATI NARAVNO) TE DA TAKO NASTUPI SA SANKCIJAMA I SVE STO JE TREBAO NA SAMOM POCETKU.. STA BI TEK ONDA BILO.. A NIJE BILA RIJEC SAMO O KASNJENJU 10 DANA, DRUGI HOTEL, NE JAVLJANJE, NE ZNAM STA JE SVE BILO NABROJANO(NEZABORAVITE DA JE UPRAVO ON KAPITEN!)

2. LICNO SAM GLEDAO UTAKMICU ONU NOC U TUZLI I PRATIO SVE.. TELETOVIC(UZ DUZNO POSTOVANJE NA DOBRIM PARTIJAMA) KONSTANTNO NEREZONSKO SUTIRANJE I "SILOVANJE" SUTA (i proslu utakmicu)..
PO MENI MA KO JE DA JE, NE SMIJE MU SE DOZVOLITI(NA NEREZONSKE), MULA KAD SE NA POCETKU NIJE SUPROSTAVIO, KAKO CE ONDA U SRED NEKE UTAKMICE..

3. ONAJ SUKOB STO JE BIO.. KRENULO OD PREPUCAVANJA MUSE I RUSKOG PLAYA.. PA MUSE I MOZGOVA.. GDJE KAPITEN NE STAJE U ZASTITU SVOG IGRACA (VJEROVATNO JER JE MOZGOV NBA ZVIJEZDA KAO I ON PA SE TO KAO NE SMIJE)..
NAKON TOGA MUSA U PRODORU DOBIVA LAKAT GDJE JE LEZAO CRVEN KO PAPRIKA, DOK MU TAJ ISTI KAPITEN UDALJEN NA METAR NE PRILAZI UOPSTE.. I NAKON TOGA PRILAZI MU I HVATA GA ZA VRAT.. OCIGLEDNO ISFRUSTRIRAN(SA UMISLJAJEM O PSOVCI, STO JE PRIZNAO I SUTRADAN).. MOJA POTPUNA OSUDA KAPITENA PA TAMAN DA JE IMAO 99 GODINA STAZA..
ALI LJUBOMORA CINI CUDA, PISALI MEDIJI DA MU JE MALI MUSA UKRAO SHOW U SARAJEVU ITD..

4. TELETOVIC PRAVI PRESS GDJE IZJAVLJUJE O PSOVCI I SVE OSTALO, VIDJELO STE SIGURNO STA JE BILO NA PRESSU.. DA BI NAKON TOGA DOSLO DO POMIRENJA, GDJE JE VJEROVATNO MUSA BIO LICE U LICE SA NJIM I REKAO MU DA NIJE BILO NI P OD PSOVKE I KO ZNA STA SVE JOS..
SVE U SVEMU NEODGOVORNO PONASANJE, AKO JE TREBALO ISTA BITI, TO JE ONDA TREBALO DA SE DESI U SVLACIONICI.. PO MENI POTPUNO PRAVO MULE DA GA NE POVEDE(NE BIH NI JA DA SAM TRENER)..
A NA TO SVE TELETOVO KATASTROFALNO PREBACIVANJE ODGOVORNOSTI NA MUSU GDJE SE PUBLIKA RASPODJELILA, JER NARAVNO VJERUJU(STO BI COVJEK LAGAO NA PRESU "HAHA").. DA NE ZABORAVIM, TELETOVIC JE NAPUSTIO UTAKMICU ISTOG TRENA NAKON SUDIJSKOG ZVIZDUKA BEZ IKAKVOG POZDRAVA, SAMO SE OKRENE I ODE.. I VJEROVATNO JE SVIJU ODMA POSLAO U NEKU STVAR NAKON UTAKMICE I REKAO DA NECE VISE NI IGRATI(JER JE BIO POD DOJMOM OD DOGADJAJA PRIJE GDJE GA JE CIJELA DVORANA IZZVIZDALA)..

5. ISKRENO SE NADAM DA CE NASI MOMCI BEZ OVOG TELETA="TELETA" OSTVARITI POBJEDU I PLASIRATI SE, NE BI MI BILO NISTA DRAZE, JER PO STANDARDNOM PRINCIPU ZVIJEZDA NE MOZE FUNKCIONISATI SAMA, NEGO SAMO KAD JE OKRUZEN DOBRIMA I SLICNIMA.. I TREBA PRUZITI RUKU KAD JE NEKO PUNO MLADJI, A PUNO SPREMNIJI I EFIKASNIJI ;)

IMAO BIH JOS SVASTA ZA NAPISATI ALI NE MOGU DA SE SKONCENTRISEM..

LIJEP POZDRAV ZA SVE LJUBITELJE DOBRE KOSARKE I FANOVE NASE REPREZENTACIJE :)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 sep 2016, 16:25

U buduce post pisan velikim slovima cu brisati jer pisanje velikim slovima znaci da se deres na nekoga

nobodyD
Kontakt:

Post Postao/la nobodyD » 13 sep 2016, 16:32

nerminh74 je napisao/la:U buduce post pisan velikim slovima cu brisati jer pisanje velikim slovima znaci da se ders na nekoga

Ok, tnx :)

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 sep 2016, 17:15

tuzlak1987 je napisao/la:slika

Iz drugog ugla..

ružno,žalosno

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 13 sep 2016, 18:46

filip13 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:slika

Iz drugog ugla..

ružno,žalosno
Još jedan ugao gdje se vidi da ga je samo odgurnuo od sebe,previse se ovo dijete diglo,previse zivi u oblacima,daj boze da bude od njega igrac,jer vec je sad ubijedjen da je najbolji i da ce ostat to,a dokaz da nesto sa njim nije uredu je i to sto je izbacen iz prvog tima Cedevite,ne bi ga Mrsic odstranio tek onako,jer sigurno je puno vise para ulozila Cedevita u njega i da im je puno vazniji projekat,nego sto to KS BiH radi.Def ga neko treba naucit gdje mu je mjesto!! Uz ovog selektora sigurno nije nista dobro dobio i naucio,ovakvi ljudi mu mogu samo nastetit u karijeri.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 sep 2016, 18:59

Mirzu ne mogu opravdavati jer je napravio glupost rijetko viđenu. Igrač sa takvim pedigreom, sa tolikim evroligaškim, nba i reprezenativnim iskustvom, dopusti sebi da ga isprovocira i izblamira dijete od 17 godina i to u njegovoj dvorani gdje se afirmisao kao igrač. Epska glupost, nema šta.
Ali mi nisu jasni ni ljudi koji brane Musu, ni ovi na forumu, a pogotovo ne oni u dvorani koji su odmah nakon sukoba stali na stranu Muse, skandirali njegovo ime i dobacivali svašta svom kapitenu, koji je, htjeli ne htjeli to priznati, mnogo zadužio reprezentaciju i njen je najbolji igrač. Kako ljudi ne shvataju da time što su otvoreno stali na stranu Muse, samo su napravili medvjeđu uslugu i njemu samom ali i repki, jer se lako može desiti da Musa pomisli da je nedodirljiv, udario je na Mozgova pa na Mirzu i čitava dvorana mu je klicala. Ko zna šta mu sutra može pasti na pamet. A dečko je maksimalno naqrčen, to mi priča radni kolega koji je bio u Mejdanu i gledao utakmicu, doduše ništa dobro nije imao da kaže ni o Mirzi i njegovoj igri.

AlphonseKauders je napisao/la:"dijete" vise ne mozes tretirati kao dijete cim si ga pustio da igra seniorsku kosarku. Hoces se kurc..iti? moze, ali nije ovo u-16 da ce svi sutiti dok ti tersas ljudima koji su krv propisali da postanu dokazani nba igraci, bez obzira koliki potencijal ti imas da i san to postanes.
Potpis!
Iako je glupo ovo što ću reći, ali mislim da je dobro što se ovaj sukob desio, prije svega zbog Muse jer dečko treba da shvati neke stvari, što prije to bolje. To mu je trebao objasniti selektor ako je već planirao da mu da veliku minutažu, ali pošto je selektor očigledno pogubljen i bez autoriteta, Musa je morao da nauči na teži način.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 13 sep 2016, 19:12

alan_kardec je napisao/la:Mirzu ne mogu opravdavati jer je napravio glupost rijetko viđenu. Igrač sa takvim pedigreom, sa tolikim evroligaškim, nba i reprezenativnim iskustvom, dopusti sebi da ga isprovocira i izblamira dijete od 17 godina i to u njegovoj dvorani gdje se afirmisao kao igrač. Epska glupost, nema šta.
Ali mi nisu jasni ni ljudi koji brane Musu, ni ovi na forumu, a pogotovo ne oni u dvorani koji su odmah nakon sukoba stali na stranu Muse, skandirali njegovo ime i dobacivali svašta svom kapitenu, koji je, htjeli ne htjeli to priznati, mnogo zadužio reprezentaciju i njen je najbolji igrač. Kako ljudi ne shvataju da time što su otvoreno stali na stranu Muse, samo su napravili medvjeđu uslugu i njemu samom ali i repki, jer se lako može desiti da Musa pomisli da je nedodirljiv, udario je na Mozgova pa na Mirzu i čitava dvorana mu je klicala. Ko zna šta mu sutra može pasti na pamet. A dečko je maksimalno naqrčen, to mi priča radni kolega koji je bio u Mejdanu i gledao utakmicu, doduše ništa dobro nije imao da kaže ni o Mirzi i njegovoj igri.

AlphonseKauders je napisao/la:"dijete" vise ne mozes tretirati kao dijete cim si ga pustio da igra seniorsku kosarku. Hoces se kurc..iti? moze, ali nije ovo u-16 da ce svi sutiti dok ti tersas ljudima koji su krv propisali da postanu dokazani nba igraci, bez obzira koliki potencijal ti imas da i san to postanes.
Potpis!
Iako je glupo ovo što ću reći, ali mislim da je dobro što se ovaj sukob desio, prije svega zbog Muse jer dečko treba da shvati neke stvari, što prije to bolje. To mu je trebao objasniti selektor ako je već planirao da mu da veliku minutažu, ali pošto je selektor očigledno pogubljen i bez autoriteta, Musa je morao da nauči na teži način.
Uredu je sve to,Mirza nije trebao,Mirza pogrijesio...
Ali ja nigdje nisam vidio da je neko napisao Musa se nije treba unositi u facu mozgovu,provocirat ostale ruske igrace,jer radio je to sve,rat na terenu s mozgovim je zapoceo Juka,Musa nije smio i nije trebao da se mijesa u to i da on nesto reaguje,niko nije reagovao na takvo ponasanje djeteta od 17 god. kakav primjer dajemo ? Radi Musa sta hoces ko yebe ostale,sve je tvoje Musa boli te qrac? Je li to ta poruka koju trebamo poslati njemu i svim mladim igracima ?
Kazu Mirza nije reagovao,nije ga zastitio,za sta da ga zastiti ? Zbog necega sto je Juka poceo ? Mirza je jedan od najvecih profesionalaca na terenu,mogu mu **** sve po spisku sa tribina,on se ne obazire na to igra,ne osjeca se kao uvrijedjena mlada (Juka i Musa). A garantujem da je neko udario Musu bez razloga,da bi Teletovic prvi reagovao.
I ovo "gofno" moze bit sve,samo nikad pravi selektor i on je najveci problem u svemu sto se na terenu desava i vezano oko priprema i kasnjenja igraca,to je sve njegova odgovornost i krivica,a dovoljno je pogledati onaj interviju gdje su on i Bukva i da se shvati o kakvom se smr-di radi,covjek ga lijepo pita za akcije on glumi nekog bahatog majmuna kao da je pokupio svu pamet svijeta.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.