Damir Mulaomerović

Federer17

Re: Damir Mulaomerović

Post Postao/la Federer17 » 07 sep 2016, 18:40

pinoglavi je napisao/la:Ispade oni se odazvali pa se onda birao selektor :facepalm: Uostalom to je samo ŠBBKBB situacija i kažem da nismo najpoželjnija reprezentacija za voditi zbog toga. Take gluposti ti i slični pišete samo iz mržnje i kontriranja. A sigurno da plivamo u parama s obzriom ko je bio u konkurenciji za selektora, kako da ne.

Što se drugog dijela tiče, već sam napisao da ga ne smatram nekakvim gigantom ili slično, birao iz koristi kao što more ljudi u BiH bira i nebitna mi je stvar to. Tebi izdajica, meni nije i to je to.
Kontradiktoran si sam sebi tom prvom recenicom i onim sto si pisao u prethodnim postovima. Ivanovic preuzeo repku zbog odredjenih igraca (iako nije znao ko ce mu se odazvati), a taj novi eventualni Ivanovic (odn. bolji trener od Mulaomerovica) ne bi preuzeo reprezentaciju iz istih razloga? Sada je situacija bila 2x bolja sto se toga tice, za Jusufa se znalo 100% da ce igrati, Mirzina situacija itekako nagovjestavala njegov dolazak, vece sanse za Djedovica, za Amera se bilo gotovo sigurno da ce doci (iako izradi na kraju). Tada je sve bilo pod velikim upitnikom, a Ivanovic je itekako mogao otkazati kada je vidio kakvo je stanje i prije nego je napravio siri spisak, svakako se do zadnjih dana nije znalo hoce li on ostati na poziciji selektora. Sto se para tice, ni tada nismo plivali pa dodje proslavljeni Dusko. Sada je mogao barem Dzikic, ili bilo ko bolji od Damira.

Izdajica nego sta, kao i svi sportisti koji su otisli igrati pod zastave drugih drzava, a on je nekako najgori. Vecini ovih su te neke drzave dale barem razvoj, a njemu Hrvatska nije dala amabas nista. Takvima ne treba dati da dodju blizu bilo koje reprezentacije, ali kod nas je sve moguce. :)

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 sep 2016, 18:42

Bgm morami ja koju napisati

Krenut cu d Nenada Markovića,Gordana Firica...

"– Te godine je bio rat u našoj državi, niko nije ni znao da igramo. Ljudi su ginuli, bili su opterećeni brojnim problemima. Nije bilo vode, hrane, struje, a mi smo igrali iz prkosa na ono što se dešava u BiH. Željeli smo svijetu pokazati da nismo umrli! – kaže proslavljeni košarkaš za Faktor."

Imali su i oni ponude da odu, a nisu, imali su sannsu da igraju na Olimpijskim igrama, i Svjetskim prvenstvima ali nisu, obukli su onaj plavi dres sa 6 ljiljana, stali iza svog naroda GDJE SU ROJENI i igrali protiv onih koji su igrali protiv nas, na brdima.
Ne mogu ni jednim nacinom opravdati Mulaomerovica koji je za mene jednostavno izdajnik. I ne znam kakav covjek moze biti on sam pa da preuzme nasu repku, kazem nasu, ne njegovu, nase zemlje, ne njegove... jer kada je bio dobar kossarkas taman toliko koliko je sada los trener, igrao je za njih. Sto hoce reci, kada je vrijedio isao je u Hrvatsku, sadad kada ne vrijedi vratio se ovdje... a mi bi ga kao trebali prihvatili ili ?
Pa kada on nas nije prihvatio za svoj narod i svoju zemlju, ni ja njega ne prihvatam da je moj sunarodnjak i trener moje zemlje za koju su igrali i markovic i firic i drugi, nosili ljiljane dok je ovaj nosao sahovnicu i igrao 100% protiv nas za svoju hrvatsku.

Meni je damir bio kao kosarkas sasvim ok i volio sam ga gledati, ali ga gledam kao hrvata a njjih niti mrzim niti sam njihov ljubitelj, ali damir je ok igrac iz hrvatske... Bosanac nije
Bosanci su 93' -98-99-2001 itd itd igrali za Bosnu marak se zvali zack wright ... damiri mulaomerovici u komsije koje nisu smjele doci u strucni stab prije nene i ostalih legendi koji sasvim dobro stoje u odnosu na hrvata mulaomerovica
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 sep 2016, 18:47

Ma, nije to tako druze. Ne znam sto si dzaba to pisao...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 18:56

Federer17 je napisao/la: Kontradiktoran si sam sebi tom prvom recenicom i onim sto si pisao u prethodnim postovima. Ivanovic preuzeo repku zbog odredjenih igraca (iako nije znao ko ce mu se odazvati), a taj novi eventualni Ivanovic (odn. bolji trener od Mulaomerovica) ne bi preuzeo reprezentaciju iz istih razloga? Sada je situacija bila 2x bolja sto se toga tice, za Jusufa se znalo 100% da ce igrati, Mirzina situacija itekako nagovjestavala njegov dolazak, vece sanse za Djedovica, za Amera se bilo gotovo sigurno da ce doci (iako izradi na kraju). Tada je sve bilo pod velikim upitnikom, a Ivanovic je itekako mogao otkazati kada je vidio kakvo je stanje i prije nego je napravio siri spisak, svakako se do zadnjih dana nije znalo hoce li on ostati na poziciji selektora. Sto se para tice, ni tada nismo plivali pa dodje proslavljeni Dusko. Sada je mogao barem Dzikic, ili bilo ko bolji od Damira.

Izdajica nego sta, kao i svi sportisti koji su otisli igrati pod zastave drugih drzava, a on je nekako najgori. Vecini ovih su te neke drzave dale barem razvoj, a njemu Hrvatska nije dala amabas nista. Takvima ne treba dati da dodju blizu bilo koje reprezentacije, ali kod nas je sve moguce. :)
Evo da uprostim pošto očito nemaš kapacitet.

Mi bez selektora. Nemamo para. Ivanović strašan selektor i ''projekt'' BiH mu se učinio interesantnim jer je vidio da možemo napraviti velike stvari sa Mirzom, Nurkićem, Djedovićem. Dodje EB i niko se ne odazove, a on sijede dobio zbog evenutalne sramote koje je mogao doživiti sa onim timom, ali je na svu sreću to izbjegao. Ti ako misliš da bi Ivanović nas preuzeo da je znao kakva će ekipa na EB ići, onda stvarno... Neko drugi bi možda iz istog motiva preuzeo nas ali zbog čega bi kad ne zna hoće li se Jusuf svadjati sa savezom (što je unosilo dodatni nemir a nije to razlog neodazivanja jer je bio povrijedjen), hoće li kapiten naći novi klub pa da mora upoznati saigrače i hoće li neko preuzeti državljanstvo druge države. Jednostavno nezdrava sredina.
I TO SAM SAMO NAPISAO KAO EVENTUALNI DODATNI RAZLOG ZBOG ČEGA MOŽDA NEKIM VRHUNSKIM SELEKTORIMA NISMO POŽELJNA REPREZENTACIJA DA RADE ZA SITNE PARE A NE KAO GLAVNI ILI VELIKI RAZLOG ALI TI SI SE UHVATIO OVE SPOREDNE STVARI JER NE RAZUMIJEŠ

A ko god kvalitetniji od Damira je očito i bolja opcija, samo ne razumijete da postoji limit zvani novac.

A Damir tebi izdajica, meni ne. :bih:
Nad tobom sunce najljepše sja

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 sep 2016, 19:02

pinoglavi je napisao/la: Evo da uprostim pošto očito nemaš kapacitet.

Mi bez selektora. Nemamo para. Ivanović strašan selektor i ''projekt'' BiH mu se učinio interesantnim jer je vidio da možemo napraviti velike stvari sa Mirzom, Nurkićem, Djedovićem. Dodje EB i niko se ne odazove, a on sijede dobio zbog evenutalne sramote koje je mogao doživiti sa onim timom, ali je na svu sreću to izbjegao. Ti ako misliš da bi Ivanović nas preuzeo da je znao kakva će ekipa na EB ići, onda stvarno... Neko drugi bi možda iz istog motiva preuzeo nas ali zbog čega bi kad ne zna hoće li se Jusuf svadjati sa savezom (što je unosilo dodatni nemir a nije to razlog neodazivanja jer je bio povrijedjen), hoće li kapiten naći novi klub pa da mora upoznati saigrače i hoće li neko preuzeti državljanstvo druge države.
I TO SAM SAMO NAPISAO KAO EVENTUALNI DODATNI RAZLOG ZBOG ČEGA MOŽDA NEKIM VRHUNSKIM SELEKTORIMA NISMO POŽELJNA REPREZENTACIJA A NE KAO GLAVNI ILI VELIKI RAZLOG ALI TI SI SE UHVATIO OVE SPOREDNE STVARI JER NE RAZUMIJEŠ

A ko god kvalitetniji od Damira je očito i bolja opcija, samo ne razumijete da postoji limit zvani novac.

A Damir tebi izdajica, meni ne. :bih:
Kakve bolan velike stvari, kad se na sve strane govorilo i znalo da Mirza i Jusuf nece doci, Djedovic vec unaprijed otpisan. Sto hlupas gluposti kad blage veze nemas, vec samo mora biti po tvome? Ivanovic je doso zbog projekta zvanog BiH :rol: :rol: Jusuf je pola godine pricao da ce igrati, drugo je sto ti ne mozes protiv sebe, pa si se zapetljao i ni sam ne znas sta pricas.

Glavni razlog su pare, koje smo imali da dovedemo Ivanovica, a sada je l' nemamo da dovedemo Dzikica ili nekog slicnog njemu, koji su jeftiniji.

Vodi Damira kuci, derni njegovu sliku na zid i ljubi je kad podjes na spavanje. ;)

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 19:03

Ajd bgt pogledaj kad je Ivanović došao i ne peglaj. Izborio EB i otišao na EB kad je već izborio i to je to. Budala si ako misliš da bi on prihvatio reprezentaciju da je znao da će mu glavni igrač na EB biti Kikanović. Ali si stvarno malouman da shvatiš neke stvari i gluposti si se uhvatio i eseje o tome pišeš.
A s takvim rječikom Damira materi vodi seljačino
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 07 sep 2016, 19:11, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 sep 2016, 19:08

Damiru nije bilo do cekanja i razumijem ga :!: Da je savez vidio neki talenat pozvao bi ga.....Za mene do sada postoji samo jedan igrac za kojeg mogu reci da je izdajica 100% :arrow: Emir.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 sep 2016, 19:14

Ja tebe nigdje ne uvrijedih, a eto ti pokaza kakvog si odgoja. To ti je svakako najveci domet. :thumbup: :clap:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 19:18

Pročitaj onda prije nego nešto napišeš. Samo vraćam :salut:
Eto Ivanović nije došao zbog Teletovića, nije došao jer je vidjeo potencijal za ogroman rezultat sa BiH, nije došao ni jer su evenutalni Mirzini saigrači mogli biti Jusuf i Djedovic nego je došao zbog ogromnog ugovora koji mu je naš savez ponudio i došao je jer mu je milina voditi na EB ekipu kojoj je Kikanović glavni igrač, samo me zaobidji ubuduce.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 07 sep 2016, 19:51

najaci ste kad se raspravljate s tuzlacima,ljudi su zatucaniji od onih sto zive u vlasenici ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 sep 2016, 19:57

Spominjanje i vrijedjanje majke, nazivanje 'seljacinom', uproscavanje jer 'nemam kapaciteta' poistovjecujes s tim sto sam rekao da Damira vodis kuci, sto je nikakva uvreda (ako je tako shvacena, pogresno je shvacena)? Pogledaj ko je krenuo sa onim 'valjda shvatis', a dotad mozda najbolje bi bilo da se naucis nekim osnovima kulture dijaloga, jer ti ovo nije prvi put. Ne znam da li ima potrebe s takvima kao ti i razmjenjivati bilo sta, kad vam je uvreda krajnji domet i jedino sto znate.

Ivanovic je znao da Nihad nece igrati (razlozi poznati), da Mirza vrlo vjerovatno nece igrati (odnos njih dvojice dovoljno govori, imali su sigurno neki kontakt, a Mirza imao bolest opasnu po zivot), a od Saveza je vjerovatno bio obavijesten o ozbiljnosti situacije sa Jusufom (o operaciji se tada nije ni naziralo). On je, i pored svega toga, ostao na klupi. Nije sigurno iz razloga sto voli trenirati limitiranu selekciju za neku sicu, obecane su mu pare koje su ga zadovoljile. Dodatni razlog je taj sto je s tom ekipom vec osigurao plasman na Ep, vodeci ih u kvalifikacijama, a i otkaz u Panati, koji je, istina, dosao nesto kasnije.

Ako je Ivanovic i ostao na klupi iz tih razloga koje ti navodis, onda se se sada ako nista mogao naci losiji i jeftiniji selektor od njega (a bolji od Damira). Ipak je izazov trenirati Jusufa koji je rekao i prije pola godine da je njegov dolazak siguran, a i Mirzu za koga je sansa bila 3x veca da se pojavi, nego prije godinu dana. Renfro, takodjer.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 sep 2016, 20:01

lumani je napisao/la:Damiru nije bilo do cekanja i razumijem ga :!: Da je savez vidio neki talenat pozvao bi ga.....Za mene do sada postoji samo jedan igrac za kojeg mogu reci da je izdajica 100% :arrow: Emir.
Joj @lumani, poznavajuci nas i situaciju godinama, kod nas se ni kod jednog igraca ne vidi talenat. Sta, svi trebaju hrliti prema Srbiji i Hrvatskoj i osjecat se k'o neke uvrijedjene dame jer im je neko (iz razlicitih razloga) rekao da nisu dovoljno talentovani? Pa i Jusufu se to isto reklo, a ima itekako jos primjera. Znas i sam kako je kod nas do jucer stanje bilo i ko je sve igrao, samo oni koji su bili gurani od strane nekih ljudi, na koje nacine se pozivalo u te neke omladinske selekcije, koje nisu ni postojale kako treba. Kako se igralo po mnogim klubovima, itd..

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 07 sep 2016, 20:05

Torres_9 je napisao/la:najaci ste kad se raspravljate s tuzlacima,ljudi su zatucaniji od onih sto zive u vlasenici ...

:clap:

Tvoji su vjerovatno ponosni na tebe.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 sep 2016, 22:06

Torres_9 je napisao/la:najaci ste kad se raspravljate s tuzlacima,ljudi su zatucaniji od onih sto zive u vlasenici ...

Barem smo pismeni i izbjegavamo na tvoj nacin vrijedjati nekoga ko nije iz Tuzle. A do prekosutra bismo mogli ismijavati sarajevski govor i akcentiranje izgovorene rijeci, ili afrikate koje brkate tokom izgovora, kad vas slusa covjek kao da nisi u glavnom gradu nase drzave... a da vas ne etiketiram i donosim konkluzije na osnovu stvarnih desavanja i problema u gradu, nadam se da znas na sta mislim!?

Zato ta malogradjanska isprdavanja ostavi kod kuce, batali to "zatucani" i sl. Pogotovo komparacije, jer tako vrijedjas ljude iz Vlasenice asocirajuci na nesto lose u kontekstu tog grada. Vidis koliko si pausalan tebra.

Ontopic
Da pohvalim Pantelijin post, dijelim njegovo misljenje. Mrsic je u istoj situaciji bio kao i Mula, rodjeni obojica u Tuzli, a Mrsic je pokazao ljubav prema domovini u kojoj je rodjen, i sad ga svi gotivimo u Tuzli i drago nam kad ga vidimo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 08 sep 2016, 22:38

slika

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 09 sep 2016, 16:14

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:

slika
Upravo si mi postao najveci idol.

@beduin pomenuo sam vlasnicu jer imam dosta iskustva s pomenutima i nacinom na koji su odgojeni,ovo predhodno nema smisla komentarisati

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 sep 2016, 21:58

Sabite vrati se, sve ti opraštamo.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 10 sep 2016, 22:13

Mudonja !
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 sep 2016, 22:25

Otkaz pa igraj 1 na 1
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 10 sep 2016, 22:27

'Idemo specijal akciju' :rol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.