FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

High

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la High » 08 sep 2016, 16:53

U slučaju izborenog remija, igrači će biti dočekani na Koševu sat poslije utakmice.

GAZI!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 08 sep 2016, 17:01

Čuj bolje biti prosjek, daj ba ljudi... Rezultati su jako bitni ove igre jer od početka praviš šampiona a ne jednog gubitnika. Očigledno da ne pratite rad, utakmice i rezultate akademije. Ovo nije 10-ta generacija juniora već druga moj evandere, kvaliteta i talenta ima, sada je sve do Čale.

bordoakapitar

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordoakapitar » 08 sep 2016, 17:41

Memara je napisao/la:Čuj bolje biti prosjek, daj ba ljudi... Rezultati su jako bitni ove igre jer od početka praviš šampiona a ne jednog gubitnika. Očigledno da ne pratite rad, utakmice i rezultate akademije. Ovo nije 10-ta generacija juniora već druga moj evandere, kvaliteta i talenta ima, sada je sve do Čale.
Nisi shvatio poentu. Imas dobar omladinski tim koji osvoji titulu jer su dobri kao ekipa, ali nijedan igrac ne odskace u timu. Iz takve ekipe prebacis igraca u prvi tim i dobijes opet prosjecnog igraca. Fakticki, nisi nista dobio a toj ekipi iz OP kad uzmes dva tri igraca, oni vise nisu dobra ekipa i onda nemas ni jedno ni drugo!

OP postoji da bi se pravili igraci i gurali talenti a ne da bi se prioritetno pravili rezultati u OP. To dodje usput a i ne mora, ako svake godine gurnes 1-2 dragulja u prvi tim, to je uspjeh!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

MartinSco
Kontakt:

Post Postao/la MartinSco » 08 sep 2016, 17:48

Locust je napisao/la:Pritisak tezultata je ogroman, martine. A sa mladim igracima nema rezultata ni u barci. Indtant rezultata. Pogledaj koja je barca bila kada je van gaal pustio xavia, pujola i jos par njih da se kale. Naravno, svi znamo sta je bilo poslije. 10 godina dominacije.

Mozes trpiti 1 eventualno 2 djecaka ako su ekstra talenti i imati rezultate.

Kod nas je jos gore jer znas da cim od tog djecaka postane igrac ode on u burekspor. Onda ispade da su to rezultati trpili ne radi uspjeha u buducnosti nego radi casha.

Jare pare folovi.
Ma druze svakako nema rezultata. DaBogda da Cala sta promjeni pa da budemo u trci za prvaka.. Tesko Boga mi.. Ako vec imamo prosjecnu ekipu, daj onda da gledam malo i te akademce. Dosta mi je vise Bekica, Reustemovica.. Covjece ja ne mogu vise da idem na utakmicu koliko mi je muka od svega..
IDEMO PONOVO!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 sep 2016, 17:49

MartinSco je napisao/la:
Locust je napisao/la:Pritisak tezultata je ogroman, martine. A sa mladim igracima nema rezultata ni u barci. Indtant rezultata. Pogledaj koja je barca bila kada je van gaal pustio xavia, pujola i jos par njih da se kale. Naravno, svi znamo sta je bilo poslije. 10 godina dominacije.

Mozes trpiti 1 eventualno 2 djecaka ako su ekstra talenti i imati rezultate.

Kod nas je jos gore jer znas da cim od tog djecaka postane igrac ode on u burekspor. Onda ispade da su to rezultati trpili ne radi uspjeha u buducnosti nego radi casha.

Jare pare folovi.
Ma druze svakako nema rezultata. DaBogda da Cala sta promjeni pa da budemo u trci za prvaka.. Tesko Boga mi.. Ako vec imamo prosjecnu ekipu, daj onda da gledam malo i te akademce. Dosta mi je vise Bekica, Reustemovica.. Covjece ja ne mogu vise da idem na utakmicu koliko mi je muka od svega..
+1 :thumbup:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 08 sep 2016, 18:13

Memara je napisao/la:Čuj bolje biti prosjek, daj ba ljudi... Rezultati su jako bitni ove igre jer od početka praviš šampiona a ne jednog gubitnika. Očigledno da ne pratite rad, utakmice i rezultate akademije. Ovo nije 10-ta generacija juniora već druga moj evandere, kvaliteta i talenta ima, sada je sve do Čale.
S vecinom tvog misljenja se slazem 100% ali s ovim boldiranim ne mogu. Nije sve do trenera. U teoriji jeste i postoje profili trenera kojima je rad s mladima i uvodje je u prvi tim karakterna crta ali treneri u vecini slucajeva slijede neki plan koji je usko povezan s radom akademije. Ono sto akademiju cini akademijom je njena stopostotna funkionalna posvecenost proizvodnji profi igraca.

Zbog toga toliko trubim i ponavljam se s terminima sistem, plan, metod, organizacija... jer je to sustinska odrednica akademije kao bitnog ili noseceg dijela klupske organizacije. Taj nedostatak se ne moze ad hoc ili stihijski otkloniti tako da tu obavezu namestnes treneru. Tako se nedostatak ne otklanja. Jedino ako Cala nije doveden da taj plan napravi (sto bi bilo neozbiljno al ajd) i pusti isti u pogon. To bi onda znacilo da je Cala dugorocno rjesenje jer je ovo malo duzi i zahtjevniji proces.

U takvo sto sumnjam i necu stavljati Cali taj teret na ledja. To je teret uprave, administracije, sportskog segmenta - kako rekoh. Calin posao je druge prirode i ne vjerujem da ce se dugo zadrzati. Ali da ocekujem da dio njegovih promjena bude i veca minutaza mladim momcima, to apsolutno da.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 08 sep 2016, 18:25

U pravu si septerra, apsolutno se slazem.

KenChoo
Kontakt:

Post Postao/la KenChoo » 08 sep 2016, 18:26

Pozdrav bordo raji, kako ste? Približila se tekma pravo, jedva čekam. U meni gori želja sva :bih:

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 08 sep 2016, 18:27

Jel se gleda uzivo ili moja tv?

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 08 sep 2016, 18:27

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=98&t=11583. Pozivam vas da ucestvujete u glasanju u izboru
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 08 sep 2016, 18:28

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 08 sep 2016, 18:40

Zanimljivo ce biti vidjeti da li ce biti nekih promjena u prvih 11,joj kad u nedjelju Rustem-pasa zauzme opet svoje mjesto,samo je pitanje da li kao kapiten ili zamjenik,Amer kao napadac,pa projekat,Advan desni bocni-ma nato smo,idemo podrzati momke,svi,svi,svi u Vitez...

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 08 sep 2016, 18:41

PAPE1 je napisao/la:Jel se gleda uzivo ili moja tv?

Ja bi trebao uzivo :rol:
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 08 sep 2016, 18:56

Ma nisam ni sumnjao za tebe,tebi je to posao,mislio sam na nas obicne smrtnike...

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 08 sep 2016, 19:00

Dosli su dresovi u fanshop, trenutno crni i bijeli. 80 km za clanove, 100 km za ostale.

Veceras u 19:15h, Cala na OBN-u kod celavog meljovca u tkz. emisiji "finale".

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 08 sep 2016, 19:09

Memara je napisao/la:Dosli su dresovi u fanshop, trenutno crni i bijeli. 80 km za clanove, 100 km za ostale.

Veceras u 19:15h, Cala na OBN-u kod celavog meljovca u tkz. emisiji "finale".
Kad bi dukserice mogle bit?

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 sep 2016, 19:40

Lijepo slusati Calu, hvala Bogu pa nema vise ovih hurti i uscuplica.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 sep 2016, 19:44

pasica je napisao/la:Lijepo slusati Calu, hvala Bogu pa nema vise ovih hurti i uscuplica.
Na samom startu ima jednu veliku prednost u odnosu na prethodnika, nije bivsi golman Zeljeznicmara, nego je nas 1/1.. :kafa:

Sve fino covjek rece, nema ovdje strpljenja i suplje price, zna se sta se u Sarajevu ocekuje! :thumbup:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Coromandel
Kontakt:

Post Postao/la Coromandel » 08 sep 2016, 19:45

pasica je napisao/la:Lijepo slusati Calu, hvala Bogu pa nema vise ovih hurti i uscuplica.
i ja sam ga sa merakom odslušao. dobar čovjek prije svega.

šta kaže...po prvi put da su u stručnom štabu svi koji su u sarajevu igrali od pionira pa nadalje.

nadam se da će uspjeti u svojim namjerama i da mu dragi Allah pomogne u tome.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 sep 2016, 19:47

joker90 je napisao/la:
Na samom startu ima jednu veliku prednost u odnosu na prethodnika, nije bivsi golman Zeljeznicmara, nego je nas 1/1.. :kafa:

Sve fino covjek rece, nema ovdje strpljenja i suplje price, zna se sta se u Sarajevu ocekuje! :thumbup:
Čala dobar ko hljeb čova....trebaju naći načina da ostane u klubu....ova njegova anegdota o penalima...zamilšljam ovu sad ekipu.. :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Zeko87 i 42 gosta.