Ne moze se to pratiti ako se svi profesori i studenti ne uvezu u jednu mrezu. Morate reci dekanu da pokusa dogovoriti saradnju sa google tj da napravite zajednicu gdje bi profesori imali oglasnu i bili administratori, a studenti bi bili ucenici.Federer17 je napisao/la:Ja sam nesto cuo da na medicini nece biti usvojena, sad ne znam je li istina. Ovaj predstavnik ni sam ne zna sta pise, sad jedno, sad drugo.
Svako bi dobio na papiricu mail i potvrdni kod. [email protected]. Te bi se logovali u virtuelnu ucionicu. Tu bi imali izbor predmeta i prijavili bi sebi predmete pred svaku studentsku godinu. Onda bi administrator provjerio jestel svi to korektno uradili i odobravao vam pristup ucionicama. Imali bi pristup u 10 ucionica do 60 ects kredita.
U svakoj ucinici bi profesor mogao da objavljuje gradivo, rezultate, termine, konsultacije i sve ostalo. A i u google driveu bi vam postavljao fajlove.
Isto tako u ucionici bi on imao stavku ucenici i tu bi bio spisak svih vas i mogli bi postaviti fotografije da se vidi ko ste i sta. Tako bi znao ko mu je sve na predmetu i ko ima pravo da taj predmet slusa te godine.
Eto tako mi radimo. Ne moze se kolizija uvesti bez sistema jer to treba nadzirati i preko mreze i preko studentske da ne bi studenti muljali i izlazili na predmete na koje ne mogu.