U historiji ostaje upisan Naser,a Dzeno pomocnik,tako da mi je bas zao Dzene ipak i on ima nekih zasluga u ovim pobjedama.Majkl je napisao/la:Ja te nista skonto nisam,hajde ponovo ovo sve sastavi samo razumljivije,bez uvrede i ljutnje.aleksandar_veliki je napisao/la:Proletim malo i vidim nesto jako zanimljivo. Jedan forumas rece da se titule osvojene ne mogu "kaciti" Uscuplicu ili nesto tako. Lijepa tema za diskusiju posto Savez ostavlja ili je ostavljao odredjeni vremenski prostor da se klub 'snadje' za trenera. Svi mi znamo ko je vodio klub tokom osvajanja trofeja ali kako to izgleda s pravne strane?
Kakva je takticka zamisao Dzenana bila ovde i potpuno demoliranje klubova,mozemo vidjeti iz prilozenog(samo neke od utakmica,ove "slabije" nisam) :
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
1:02 - je li ovo naši novi igrači više ne štrebaju floskule o veličini kluba? Peroni se zbunio.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Djielim mišljenje za Alagića. Vjerujem da je stručniji i od Nestorovića u štabu u-21 reprezentacije. U tekmama juniora koje sam pratio prošle godine momci su bili izvrsni i među njima je vladala porodična atmosfera. To se najbolje vidjelo u finalu kupa protiv Zrinjskog. Ne treba zaboraviti da su bili drugi na tabeli sa samo 1 bodom zaostatka a razlog tome nisu loše igre već igranje na međunarodnim kupovima. I ove godine uspješno vodi juniore i ona generacija prošlosezonskih kadeta se odlično uklopila. Kad gledaš kako Veladžić, Tutundžić, Klarić, Hadžić i Sadiku igraju sve ti je jasno. U prvom timu nema tog ozračja niti kontinuiteta SŠ niti ikakvog plana davanja prilike mladićima pa i oni djeluju nespremni za prvi tim. Vazda i Herić su bili klase kod Alagića a u seniorima nisu dobili ni priliku a i zbog sistema koji tu vlada nemaju povjerenja od štaba i od navijača. Tako da se slažem s tobom i ovom drugom dijelu posta koji sam boldirao.Memara je napisao/la:Akademija nam radi samo dvije godine a ne deset kao što to neki ovdje žele predstaviti. Svako ko zna Alagića zna da je jako dobar, školovan i pošten trener, a njegov dobar rad pokazuje i to da je nedavno priključen u stručni štab U-21 repke. Kadeti sa Dženom sigurno igraju najljepši fudbal u državi, i sve dok bude pravio dobre rezultate ja sam zadovoljan. Nova generacija kadeta nakon dva poraza u prva dva kola su trenutno drugi na tabeli, samo dva boda iza Slobode. Ne treba kritikovati rad akademije već trenere prvog tima zašto ih ne koriste. Kadušić i utakmice protiv Slavije i Veleža prošle sezone su dokaz da se može i mora pružiti šansa juniorima!
Dok se neki sistem ne ustanovi u prvom timu, nastupi i rezultati juniora će, kakvi god bili (individualno i kolektivno), biti u drugom planu. Nedostaje ta intersekcija između prvog tima i juniora. Lično mislim da su juniori u prvom timu izgubljeni, da je to skroz drugi svijet za njih. Nije to samo zbog pritiska navijača i javnosti koja je, prirodno, daleko više zainteresiranija za prvi tim već jednostavno nedostaje sistem, plan rada, metod - kakav recimo postoji između juniora i kadeta. Uprava, administracija, sportski segment... kako god je zvali, jednostavno to nije obezbjedila. Uzdam se u Janjoša i saradnike da tu naprave nešto, bar neki minimalni iskorak.
-
- Kontakt:
Eh da je nama jedini problem (ne)strucnost trenera, ''a di bi nam bija kraj''... Problem su ovi uhljebovici, koji ocito imaju podrsku i sa ovog foruma. Da li od toga imaju koristi ili su slijepi kod ociju, zaista ne znam. Sve sto znam je da ko god podrzava trenutnu Upravu, Administraciju, kako se vec zovu, ne zeli dobro Sarajevu !
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Septerra je napisao/la: Dok se neki sistem ne ustanovi u prvom timu, nastupi i rezultati juniora će, kakvi god bili (individualno i kolektivno), biti u drugom planu. Nedostaje ta intersekcija između prvog tima i juniora. Lično mislim da su juniori u prvom timu izgubljeni, da je to skroz drugi svijet za njih. Nije to samo zbog pritiska navijača i javnosti koja je, prirodno, daleko više zainteresiranija za prvi tim već jednostavno nedostaje sistem, plan rada, metod - kakav recimo postoji između juniora i kadeta. Uprava, administracija, sportski segment... kako god je zvali, jednostavno to nije obezbjedila. Uzdam se u Janjoša i saradnike da tu naprave nešto, bar neki minimalni iskorak.

+1belosevic28 je napisao/la:Eh da je nama jedini problem (ne)strucnost trenera, ''a di bi nam bija kraj''... Problem su ovi uhljebovici, koji ocito imaju podrsku i sa ovog foruma. Da li od toga imaju koristi ili su slijepi kod ociju, zaista ne znam. Sve sto znam je da ko god podrzava trenutnu Upravu, Administraciju, kako se vec zovu, ne zeli dobro Sarajevu !
Majkl ludji od Evandera. **** me otac ako smo ikad imali goreg trenera od dzene. Hurton je za njega Ferguson.
Sto se tice juniora moslim da u prosloj generaciji (catakovic, heric itd) nema nijednog dobrog igraca. Dobrog u smislu da bude nosilac igre za 2-3 godine. Moze njih par imati epizodne uloge i to je to.
Medjutim mislim da nekoliko juniora iz ove sezone 3-4 bar mogu postati pravi igraci ako om se da sansa. Majbolja generacija u zadnjih desetak godina sigurno.
Sto se tice juniora moslim da u prosloj generaciji (catakovic, heric itd) nema nijednog dobrog igraca. Dobrog u smislu da bude nosilac igre za 2-3 godine. Moze njih par imati epizodne uloge i to je to.
Medjutim mislim da nekoliko juniora iz ove sezone 3-4 bar mogu postati pravi igraci ako om se da sansa. Majbolja generacija u zadnjih desetak godina sigurno.
Sto se tice akademije...
Kakve mi koristi imamo od iste? Sve je to super, divno, krasno, dobri tereni, oprema za treniranje, igramo na vrhunskim turnirima, zapazeni smo pravo. Ali sta sad kad ti igraci trebaju da igraju za prvi tim? Vec imamo primjere Osmanovica i Vazde. Do iduce sezone, daj Boze da ostane jedan iz ove generacije juniora u klubu. Daj Boze!
Treba vidjeti sta ce donijeti narednih 5-6 kola, ukoliko ne budemo u nekoj borbi za Evropu, treba sto vise davati priliku tim akademcima. Da djeca vide da se na njih racuna. Pri tome, ne mislim da se nekome da 5 min nego da budu starteri. Bar po dvojica na utakmici. Ne mozemo nista izgubiti s ovim. Tako se prave igraci. Niko igraca nece primjetiti sto odigra 5 min neke nevazne utakmice. Nakon 5-6 utakmica i mi cemo se uvjeriti valja li taj Heric, Klaric, Rastoder, peti, deseti. Jedan mora da valja!
Grijeh je ne dati sansu igracu kojeg hranis, oblacis, teniras 5 godina.
Kakve mi koristi imamo od iste? Sve je to super, divno, krasno, dobri tereni, oprema za treniranje, igramo na vrhunskim turnirima, zapazeni smo pravo. Ali sta sad kad ti igraci trebaju da igraju za prvi tim? Vec imamo primjere Osmanovica i Vazde. Do iduce sezone, daj Boze da ostane jedan iz ove generacije juniora u klubu. Daj Boze!
Treba vidjeti sta ce donijeti narednih 5-6 kola, ukoliko ne budemo u nekoj borbi za Evropu, treba sto vise davati priliku tim akademcima. Da djeca vide da se na njih racuna. Pri tome, ne mislim da se nekome da 5 min nego da budu starteri. Bar po dvojica na utakmici. Ne mozemo nista izgubiti s ovim. Tako se prave igraci. Niko igraca nece primjetiti sto odigra 5 min neke nevazne utakmice. Nakon 5-6 utakmica i mi cemo se uvjeriti valja li taj Heric, Klaric, Rastoder, peti, deseti. Jedan mora da valja!
Grijeh je ne dati sansu igracu kojeg hranis, oblacis, teniras 5 godina.
IDEMO PONOVO!
Nas problem sa juniorima u prvom timu jeste sto se uvijek ceka neka lagana tekma i protivnik pa ih onda ubacujemo ali posto mi igramo kako igramo ne mozemo napravit tu razliku da npr. protiv Olimpika odigramo sa par juniora a da se ne osjeti na rezultatu pa se patimo i sa ovim "prvotimcima" .
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
evo od naše zorice @Majkl za sve hordaše:

Što more stijeni je
što čovjek ženi je
baš to si meni ti
i više od ljubavi
Ne mogu da te ne volim, ne volim
i da bez tebe živim
jer ti me putem sna
nosiš do Koševa

Što more stijeni je
što čovjek ženi je
baš to si meni ti
i više od ljubavi
i da bez tebe živim
jer ti me putem sna
nosiš do Koševa

„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Pritisak tezultata je ogroman, martine. A sa mladim igracima nema rezultata ni u barci. Indtant rezultata. Pogledaj koja je barca bila kada je van gaal pustio xavia, pujola i jos par njih da se kale. Naravno, svi znamo sta je bilo poslije. 10 godina dominacije.
Mozes trpiti 1 eventualno 2 djecaka ako su ekstra talenti i imati rezultate.
Kod nas je jos gore jer znas da cim od tog djecaka postane igrac ode on u burekspor. Onda ispade da su to rezultati trpili ne radi uspjeha u buducnosti nego radi casha.
Jare pare folovi.
Mozes trpiti 1 eventualno 2 djecaka ako su ekstra talenti i imati rezultate.
Kod nas je jos gore jer znas da cim od tog djecaka postane igrac ode on u burekspor. Onda ispade da su to rezultati trpili ne radi uspjeha u buducnosti nego radi casha.
Jare pare folovi.
Steta sto nema vise ovog ljiljana na grbu!Testo je napisao/la:evo od naše zorice @Majkl za sve hordaše:
Što more stijeni je
što čovjek ženi je
baš to si meni ti
i više od ljubavi
i da bez tebe živim
jer ti me putem sna
nosiš do Koševa
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Savez treba formirati U-21 ligu kao npr. u Češkoj.
Otvorio sam temu koja bi trebala biti interesntna i volio bi cuti vase misljenje :
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 1#p5327941
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 1#p5327941
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
- bordoakapitar
Nakon svih ponizenja koje smo dozivjeli od aktuelne uprave, jedina svijetla tacka koju sam vidio na kraju ovog tunela je bila ta famozna Akademija. Na zalost i ovo je samo josjedna prevara jer ce svi talenti iz ove akademije zavrsiti u, kako neko dobro rece, bureksporovima a da nece vidjeti prvog tima. Ovo vise nije FKS, ovo je postala jedna menadzerska prcija pa koliko ko zagrabi. Dino ko fol otisao( a nije ) a "natjecanje u dobru" ne prestaje sve dok neko ne odsvira kraj. Do tada, kako doticni rece, KO JE JAMIO, JAMIO!
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Dobri rezultati su najmanje bitni. Dobri igraci u prvom timu se samo racunaju, a takvih jos nema. Kadusic je jedina iznimka za sve ove godine.Memara je napisao/la:Akademija nam radi samo dvije godine a ne deset kao što to neki ovdje žele predstaviti. Svako ko zna Alagića zna da je jako dobar, školovan i pošten trener, a njegov dobar rad pokazuje i to da je nedavno priključen u stručni štab U-21 repke. Kadeti sa Dženom sigurno igraju najljepši fudbal u državi, i sve dok bude pravio dobre rezultate ja sam zadovoljan. Nova generacija kadeta nakon dva poraza u prva dva kola su trenutno drugi na tabeli, samo dva boda iza Slobode. Ne treba kritikovati rad akademije već trenere prvog tima zašto ih ne koriste. Kadušić i utakmice protiv Slavije i Veleža prošle sezone su dokaz da se može i mora pružiti šansa juniorima!
Sve dok tako ne bude, nas omladisnki pogon je los, makar sve protivnike u svojoj konkurenciji dobijali po 10:0.
Sarajevo 3-1 Slavija
1-0 Osmanovic
2-1 Herić
3-1 Veladžić (16 godina)
Kvaliteta ima, sve je do trenera.
1-0 Osmanovic
2-1 Herić
3-1 Veladžić (16 godina)
Kvaliteta ima, sve je do trenera.
- bordoakapitar
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Tako je! Bolje je biti prosjek omladinske lige, ali svake godine jednog-dva dragulja gurnuti u prvi tim...Evander je napisao/la:Dobri rezultati su najmanje bitni. Dobri igraci u prvom timu se samo racunaju, a takvih jos nema. Kadusic je jedina iznimka za sve ove godine.Memara je napisao/la:Akademija nam radi samo dvije godine a ne deset kao što to neki ovdje žele predstaviti. Svako ko zna Alagića zna da je jako dobar, školovan i pošten trener, a njegov dobar rad pokazuje i to da je nedavno priključen u stručni štab U-21 repke. Kadeti sa Dženom sigurno igraju najljepši fudbal u državi, i sve dok bude pravio dobre rezultate ja sam zadovoljan. Nova generacija kadeta nakon dva poraza u prva dva kola su trenutno drugi na tabeli, samo dva boda iza Slobode. Ne treba kritikovati rad akademije već trenere prvog tima zašto ih ne koriste. Kadušić i utakmice protiv Slavije i Veleža prošle sezone su dokaz da se može i mora pružiti šansa juniorima!
Sve dok tako ne bude, nas omladisnki pogon je los, makar sve protivnike u svojoj konkurenciji dobijali po 10:0.
Nazalost morat cemo dotaci samo dno, da se nesto pokrene, kao sto vec rekoh. Liga za opstanak ili nesto slicno, samo to izgleda moze prodrmati raju, pokrenuti promjene i otjerati ublehe kao Faruk i ostala vnago iz kluba!bordoakapitar je napisao/la:Nakon svih ponizenja koje smo dozivjeli od aktuelne uprave, jedina svijetla tacka koju sam vidio na kraju ovog tunela je bila ta famozna Akademija. Na zalost i ovo je samo josjedna prevara jer ce svi talenti iz ove akademije zavrsiti u, kako neko dobro rece, bureksporovima a da nece vidjeti prvog tima. Ovo vise nije FKS, ovo je postala jedna menadzerska prcija pa koliko ko zagrabi. Dino ko fol otisao( a nije ) a "natjecanje u dobru" ne prestaje sve dok neko ne odsvira kraj. Do tada, kako doticni rece, KO JE JAMIO, JAMIO!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- bordoakapitar
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Izgleda da bas mora tako da bude...joker90 je napisao/la:Nazalost morat cemo dotaci samo dno, da se nesto pokrene, kao sto vec rekoh. Liga za opstanak ili nesto slicno, samo to izgleda moze prodrmati raju, pokrenuti promjene i otjerati ublehe kao Faruk i ostala vnago iz kluba!bordoakapitar je napisao/la:Nakon svih ponizenja koje smo dozivjeli od aktuelne uprave, jedina svijetla tacka koju sam vidio na kraju ovog tunela je bila ta famozna Akademija. Na zalost i ovo je samo josjedna prevara jer ce svi talenti iz ove akademije zavrsiti u, kako neko dobro rece, bureksporovima a da nece vidjeti prvog tima. Ovo vise nije FKS, ovo je postala jedna menadzerska prcija pa koliko ko zagrabi. Dino ko fol otisao( a nije ) a "natjecanje u dobru" ne prestaje sve dok neko ne odsvira kraj. Do tada, kako doticni rece, KO JE JAMIO, JAMIO!
Trenutno korisnika/ca: johntravolta123, mercurial, mosarajvosa83, MSOZ101 i 42 gosta.