FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

carsijaba
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la carsijaba » 07 sep 2016, 18:15

Ugljesa dobio od Ćele opomenu, ili da trenira kako treba ili da se kupi...

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 07 sep 2016, 19:10

pa ne bi borac ispao iz lige da je sta valjao. ko god kaze da je ugljesa igrac taj nema pojma o fudbalu. a jos tuznije dovesti igraci koji je s svojim klubom ispao iz lige. ravno livaji i diatti. to se znalo ali nemas ti to kome reci, sve neki pametnjakovici, strucnjaci, zato nije cudo sto smo u klinucu i osmi na tabeli. strucnjacima je problem bekric. :clap:

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 07 sep 2016, 19:18

zeljoooooooooo je napisao/la: Može se ovdje naglabati danima, ali ti si napisao srž u najkraćem obliku.

Hvala za sve dobro, hvala i za loše jer je bilo iz dobre namjere, ali se desilo dosta grešaka koje su uvidjeli i krenulo se dalje.
Ćelavi nam je donio radost nakon crnih dana, a iskreno se nadam da ćemo do kraja izaći iz govana nakon ove pauze.
Ništa nije bajno, kako ovi žele da nam trpaju da mi pišemo. Ali, nije ni odron kao što oni to pokušavaju predstaviti.
Imali su dobrih stvari, ali fulama i miješanjem u sportski segment su dali dušmanima priliku da pljuju po njima. Opet kažem, nije mi bitan niko, ni Misimović ni neko deseti ako će doći bolji, nek Miske večeras odmah ide, ali znam prepoznati dobar rad.

Sad čekamo rezultate, plodove svega ovog. Počevši od igre na terenu, skupljanja bodova pa do izgradnje stadiona.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 07 sep 2016, 19:26

HausMan je napisao/la:pa ne bi borac ispao iz lige da je sta valjao. ko god kaze da je ugljesa igrac taj nema pojma o fudbalu. a jos tuznije dovesti igraci koji je s svojim klubom ispao iz lige. ravno livaji i diatti. to se znalo ali nemas ti to kome reci, sve neki pametnjakovici, strucnjaci, zato nije cudo sto smo u klinucu i osmi na tabeli. strucnjacima je problem bekric. :clap:
Roba sa greskom. Ne moze se reci da je los samo neki **** mu fali. Zna, umije, ali ne voli raditi. Sredit ce njega Salko yutu.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 07 sep 2016, 19:29

HausMan je napisao/la:pa ne bi borac ispao iz lige da je sta valjao. ko god kaze da je ugljesa igrac taj nema pojma o fudbalu. a jos tuznije dovesti igraci koji je s svojim klubom ispao iz lige. ravno livaji i diatti. to se znalo ali nemas ti to kome reci, sve neki pametnjakovici, strucnjaci, zato nije cudo sto smo u klinucu i osmi na tabeli. strucnjacima je problem bekric. :clap:
Koliko znam fudbal je kolektivni, a ne individualni sport. Da lik moze uzet loptu sam prediblat citav protivnicki tim, zabit gol i tako 5-6 puta u toku utakmice ne bi dolazio u Zelju, nego bi otisao u Barsu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 07 sep 2016, 19:30

Ima li šta da nisi popljuvao?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 07 sep 2016, 19:33

TMovac je napisao/la:
Koliko znam fudbal je kolektivni, a ne individualni sport. Da lik moze uzet loptu sam prediblat citav protivnicki tim, zabit gol i tako 5-6 puta u toku utakmice ne bi dolazio u Zelju, nego bi otisao u Barsu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
slazem se. a kad se pljuje bekric npr to moze, ali se ne smije kritikovati neki igrac koji je ispao iz lige npr.

za razliku od nas zrinjski dovede igrace iz ekipa s vrha tabele i zato je prvi, a mi smo gdje jesmo.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 07 sep 2016, 19:49

naravno da ne mora nuzno znaciti, slazem se. ali kazem psiha igraca kad ispadnes iz lige i kad osvojis. neko ima pobjednicki mentalitet kao bekric, a imas nekog koga boli ki.ta kako ce zavrsit utakmica.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 07 sep 2016, 20:36

tu i tamo je napisao/la:
amazon je napisao/la:
Vec drugu godinu zaredom citamo kako ovo potencijalno moze biti dobra prica, a vec smo na putu da drugu sezonu izvisimo. Nije vise u pitanju titula, iako nam je obacena, u pitanju izlazak odnosno neizlazak u evropu. Mi ako ne budemo imali rezultate na terenu ni u ovoj sezoni, ovo nece biti nikakva prica. I nije to zato sto "dusmani" to tako zele, vec zato sto upravo ti koji mogu biti dobra prica nisu vodili dovoljno racuna o onom sto je najvaznije za jedan sportski klub, o postizanju rezultata. A nas nijedan dusmanin nije mogao sprijeciti da na terenu poderemo u ovih sedam kola i da je tako bilo svima bi usta bila zacepljena i niko ne bi imao ni trunke materijala da prica o drugim stvarima i skrece paznju na mahalske price. Jbg.
Joj amazon ja tebe ne volim citati nikako, toliko si negativan da pomislim da citam o Borcu ili Velezu kad ti pises... Ali sad sam morao posto si me citirao...
I nisam se pokajao...konkretno si napisao...
Pokusacu konkretno i odgovoriti.

Evo, reci ti sta je najbolje da ti i ja uradimo do kraja ove sezone, da li da omalovazavamo sve u Zelji i trazimo hitne ostavke, bojkote i ostale stvari...
Ili da pruzimo podrsku igracima i Slavki i ne unosimo tenzije i netrepeljivosti prema upravi na stadion...

Uprava ce sama sebi presuditi svakako...
Nije da se ne trude, evo tu je Petrovic, jeste da je kasno dosao, ali tu su oni sebi problem napravili, sada se vise ne mora mjenjati trener sada moze/mora onaj ko je odgovoran.
Znaci sa Slavkom su oni dali sebi jos jednu priliku(zadnju)...
Eh sad se ti zapitaj i svi vi..,
Da li ti zelis da Slavko uspije popraviti sportski segment, bolji skauting, bolje rezultate i izbori europu
Ili zelis da on to ne uspije, samo da bi upravi vidio ledja...

Ja ne mogu zamisliti navijaca Zelje da zeli ovo drugo, to nije navijac to moze samo neko iz licnih interesa.
Naravno da bih i ja volio da se Petrovic malo vise ovlasti u dovodjenju igraca, da se stane u kraj glupim transferima, volio bih da se nauci na dosadasnjim greskama, volio bih svasta nesto ali bi mi bilo drago da se to sve uspije prebroditi...
Ja ne omalovazavam nista, samo dajem negativne kritike, a mislim da imam itekako osnova za to. U situaciji u kojoj smo imali na raspolaganju puno vise novca nego prethodnih sezona, bili smo rastrosni a od 30 igraca uboli tri u vrh glave i jos uz to stvorili atmosferu da ce se svaki igrac dobro zapitati da li mu je pametno da dolazi u sredinu kakva smo mi postali, jer moze biti otjeran za dva mjeseca ili rasporeden da trenira sa juniorima. Meni iskreno smeta sto niko nece preuzeti odgovornost za takve postupke, ili kad se vec od pocetka gadaju raznoraznim saopcenjima, nek barem naprave jedno takvo, da budu iskreni prema nama navijacima. Nisu trosili svoje pare, zbog toga to i pisem. Znam ja da ce se praviti obavezni finansijski izvjestaji, al daleko je do kraja godine, a ove se stvari desavaju trenutno.

Ali da ne bismo vec drugu sezonu izvisili vec drugu sezonu zaredom i ostali bez plasmana u evropu, mi svi zajedno jednostavno moramo podrzati ovu ekipu. I to ne da ovo bude samo isprazna fraza, vec da zaista i mi svi budemo 12. igrac i da pomognemo nasem Zelji da pocne skupljati bodove. Vise nije bitno ko ce presuditi ovoj upravi, da li oni sami ili neko za koga njih ocigledno pucaju paranoje da im rovari, bitno je da mi ostvarimo bilo kakav rezultatski uspjeh koji ce nam donijeti pare, jer cemo inace biti u rasulu. Ja nasem Zelji zelim samo najbolje, zaista me boli briga ko je uprava, boli me briga za pozicije i opozicije, ali oni koji sjede na celu, bukvalno se igraju menadzera i trose pare koje im je ostavio neko drugi zasluzuju da budu kritikovani.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 07 sep 2016, 20:50

carsijaba je napisao/la:
HausMan je napisao/la:ti si sad meni dosao da pises da ova uprava ima plan i program. jel to plan i program dovesti i otjerati 30 igraca, jel plan i program platiti 100.000 maraka na raskide ugovora od toga neki nisu igrali 2 minute, jer plan i program farbati refklektore kad si zakucan za dno tabele, jel plan i program ponasati se kao pitari pred raspad sistema. i ja sam tebi problem u svemu ali nije problem Zeljo koji je osmi na tabeli, koji nema igraca da moze sutra prodati, da nema igraca iz omladinskog pogana jer su sve otjerali od dade, hirose, itd (sad ces ti napisati da ta djeca nemaju pojma) procijenio miske. izgleda druga godina evrope nece biti. jel plan i program trositi pare od nase djece koje prodao zubanovic kojeg su otjerali od kluba. sram vas bilo
ko me ti ba bacas ublehe. treba da vas bude sramota jedino poslije svega. dijete poput dade koji je odigrao hejbet utakmica uslovljavati i otjerati iz kluba kao i stanica, pa kad je dur guzici, spasavaj obraz vracas stanicu, a guras petrovica da je on zasluzan za tjeranje igraca a ustvari ti nemas para da ih placas a niko ne odgovara za to. to je taj plan i program buducnosti.

i ti si navijac a ja sam pljuvac.virite iz pakasa misketu vidjeli vi navijaca niste. meni je mjerilo sta obicna raja pricaju na poslu, kafani, slasticarnoj, u parku a ne placenici.
Meni je teško pohvatati ko šta piše. Konkretno mislim na @HausMan i @Hrasno1921, jer imaju potpuno identičan način pisanja. Čak su i pravopisne i gramatičke greške iste. No, ne bih o tome.

Radije bih se okrenuo priči, cijenjenog forumaša HausMan i njegovom pogledu na plan i program sadašnje Uprave u kojoj spominje 30 dovedenih i otjeranih igrača, plaćanje raskida ugovora u šestocifrenim iznosima etc.

Plan i program je mogao biti jednostavan, ali se ova Uprava potrudila da ga zakomplikuje. Mogli su na PIO prijaviti samo Srđana Stanića i lovu dijeliti na ruke. Onda dođe Porezna inspekcija, koju je ova Uprava (tada na čelu sa Gredićem) pozvala i nađe se ne, 100 hiljada maraka, nego 2 miliona maraka "sakrivenog" novog duga i neke pozajmice, koje nisu na papiru. Srokaju se pare od Džeke, osvoje se trofeji i napravi se finansijska dubioza, za koju je Almir Gredić (tadašnji Predsjednik UO), rekao da smo bili u poziciji KK Bosna.

Ako je to način na koji će raditi sljedeće uprave, onda ništa od toga. Ljude koji su svojim nesavjesnim poslovanjem, svjesno kršeći Zakon, treba smjestiti tamo gdje im je i mjesto. U svim uređenim zemljama svijeta, ljudima koji su kršili Zakon i varali Državu, igrače, uposlenike itd je mjesto u zatvoru.

Ja želim Želju koji će poslovati u skladu sa Zakonom, a ne SVIJESNO na PIO prijavljivati jednog zaposlenika i tako na direktan način oštetiti Želju za 2 miliona KM.

Ovdje očoto neko želi da se počne raditi po starom. Osvoji titulu, uvali Želju u milionske dugove i čekaj da se vrijednost Želje sa 20 spusti na 2 miliona KM, da bi ga neko poklopio.

Spominje se i Kozarić, kao on ne dolazi na tekme. Ne znam do koga je, ali ja sam ga viđao, a ako treba mogu se postaviti i video/foto isječci, što je lako provjerljivo.

Uzdravlje.
Nisam vidio da ovdje iko, ukljucujuci i hausmana, kritikuje upravu zasto sto je uspostavljen sistem zakonitog poslovanja u smislu placanja poreza i doprinosa. Palac gore za to, al fakat, sad bar znamo da nam neko za tri godine nece moci reci eh imate jos dva i po miliona duga prema poreznoj. Ovdje se govori o bacanju para na raskide ugovora i "planu i programu" uprave u tom smislu. Nemoj zavrtanja i okretanja price. Izignosrises ono sto ne mozes odbraniti i pises nesto sto niko nije ni kritikovao.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 sep 2016, 22:27

carsijaba je napisao/la:
8:30 :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 07 sep 2016, 23:18

aleksandar_veliki je napisao/la:
HausMan je napisao/la:naravno da ne mora nuzno znaciti, slazem se. ali kazem psiha igraca kad ispadnes iz lige i kad osvojis. neko ima pobjednicki mentalitet kao bekric, a imas nekog koga boli ki.ta kako ce zavrsit utakmica.
Bitan je taj pobjednicki mentalitet. To si potpuno u pravu ali ipak mislim da je glava pojedinca najbitnija. Ako je istina za Ugljesu sto kaze Carsija ocito da je on nastavio kao u Borcu.
ja razumijem da neko ne zna nesto, ali brate izadji u javnost reci da si kriv, da nemas pojma o fudbalu i da si kriv za sve ublehe koje si doveo u klub i platio masno. ja cu prvi halaliti. a ne da se skrivaju iza cenana, kostica, slavka mrvice.
onda opet nemaju obraza, opet dovode jos nova dva igraca. pa majka mu stara vidis da si usrao sefa i stanicu, nema vracanja. guraj s tim sto imas, nema rezanja plata, kazna ponekad svakako, igraci moraju biti zadovoljni, a to sto on ne zna a ti ga platio nije kriv igrac nego taj ko ga je doveo.

poenta cijele price jeste da ovo ne moze izaci na dobro nazalost. ne zato sto ja to zelim ne daj Boze mi, nego sto nemaju sportskog plana, nadobudni su, kontaju da su najpametniji i u svemu tome im se vraca kao bumerang.

nikad nisam rekao da su oni to namjerno uradili, niti mislim da su namjerno skrsili pare, oni su htjeli dobro to je sigurno, cim su poceli raditi na stadionu nema tu rijeci, ali kad nesto ne znas nemoj se petljat i stavljati ublehase po pozicijama u klubu.

kad jedan janez mogao imati platu 10 milja i vise, pa plati onda Amaru 20 milja i pusti ga, a ti radi financije i ono u cemu si najbolji. pravi stadion, saniraj dugove i to je to.

a ne bezobraznici jos pljuju po Amaru i onda kazu ne mogu komunicarati normalno.

Conte
Kontakt:

Post Postao/la Conte » 07 sep 2016, 23:26

pa i 20 milja je topli obrok amara u kataru, ne znam sto se uopste spominje babo kada je on trenutno nedostupan, nekada ce se vratiti, ali to nije sada

i da fulilo se sa igracima i to bas bas, ali ja jos nigdje nisam vidio na svijetu da je neko ispred nekog kluba izasao i rekao nesto oko toga ili to vase "preuzmi odgovornost" :crazy: :crazy:

i da crnogorac i krizman su tu brat bratu bar 20 dana, cak nije postpisan ugovor sa njima dok slavko nije dao amin iako je planirano jos dok je janez bio tu ;)

i uvijek je lahko biti general poslije bitke, mislim sad nakon deje i njegovog dovodjenja igraca je bas lahko, ali jbg pokusalo se sa najboljom namjerom, sada se eto sklonio u stranu pa ce drugi pokusati, nadam se da ce slavko to u potpunosti preuzeti pa da vidimo ;)

i da ja sam pobornik one bolje 11 losijih ali koji igraju zajedno godinu dana nego 11 boljih igraca koje ces sastaviti i poslati na teren odma da igraju, ali opet svako ima neku svoju viziju tog dovodjenja igraca pa tako ni 10 nas da poredaju ne bi iste birali kada bi nam dali neke igrace da izaberemo, ali u tome je stos dobrog "sportskog direktora" da ima sto manje fula da sto bolje bira ;)

i da pare su se i prije pare ce se i dalje i kod nas i u cijelom svijetu trositi na promasene transfere, to je nazaobilazna stavka troskova fudbalskog kluba ;)
Zadnja izmjena: Conte, dana/u 07 sep 2016, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 07 sep 2016, 23:27

Odakle je Ordagic dosao u Slobodu? Gojko u Sarajevo? Visca u Zelju? Milijardu primjera. Ugljesa je igracina, i svi se sa tim slazu. Svi koji prate Zeljeznicar naravno.
Ugljesa je s mozgom na vi, svi se i sa tim slazu. Sam pao, sam se ubio..

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 07 sep 2016, 23:30

Ps Bekric pojma nema, balvan obicni.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 07 sep 2016, 23:32

Thetraphak1921 je napisao/la:
Odakle je Ordagic dosao u Slobodu? Gojko u Sarajevo? Visca u Zelju? Milijardu primjera. Ugljesa je igracina, i svi se sa tim slazu. Svi koji prate Zeljeznicar naravno.
Ugljesa je s mozgom na vi, svi se i sa tim slazu. Sam pao, sam se ubio..
od tog visce do danas je kroz Zelju proslo 500 igraca. krme u teheranu se moze naci jednom. a i da je tako kako ti kazes, sad umjesto da ti dovodis te potencijale od igraca oni idu u Slobodu, Zrinjski itd. ti si doveo neku budalu iz borca koji je nikakav igrac, a doveo si ga jer su ovi ispali iz lige a njemu dobro doslo bolje nego u 2 ligi igrati nije levat.
poslije ovog tjeranja 20 igraca i ostavljanje igraca u pola sezone da ne mogu naci klub jer se tebi digao ku.rac 8 kolo da kazes da su visak, zamisli to. koja budala od dobrog igraca se sutra doci u Zelju. ne znam ko da vam se treba crtati, glave vam u pjesku ...

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 07 sep 2016, 23:36

Prestani mene uvlaciti u tu svoju igranku. U sportskom segmentu se nesto mijenjati mora, ali je relevantno kad ja to kazem, ne ti.

Dzaba vam pokusaji podjele navijaca, kad dva tabora ne postoje. Zivio Amar, zivio Senad. Zeljeznicar uber alles !

Reci za Radinovica da je neznalica a za Bekrica da je znalac, moze samo fudbalski nemac pojma. Bolje receno, kontras.. Obrati mi se kad onog balvana naucite primanju lopte, to bi bilo sasvim dovoljno.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 07 sep 2016, 23:39

prije su u Zelju sanjali da dodju, svaki igrac molio Boga da zaigra za nas klub, sad nam igraci bjeze od kluba. eno onaj slovenac mladi, lijevo krilo, nece covjek u losu atmosferu. kaze drago mu nasao klub s dobrom atmosferom, pa nije budala.

tebe sam citirao jer pises gluposti, a licno me ne zanimas uopce. nemoj misliti da sam tebi nesto uputio, ne daj Boze. ja nemam nikakvih licnih okrsaja na forumu ne zanima me ta prica, komentarisem sta mislim. ti kontas da kad napises zivio Senad mene to provocira. :kafa: :urnebes: :urnebes:

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 07 sep 2016, 23:45

pa kralju moj mi smo jedini klub na balkanu u koji igrac dodje, potpise ugovor i mora da ide zaboravio pasos :urnebes:

kralju mi smo jedini klub na balkanu koji dovoede igraca, covjek prodje pripreme i ode pred utakmicu, napale ga cuke :urnebes:

ja da sam u klubu i da mi se ovo desi, ja bih propao u zemlju od bruke i sramote, a oni obraza nemaju, odmah ofarbaju reflektor. da mogu reci, sta je ? mi radimo? sto nikad niko nije ranije?

da su ovi u klubu imali bi prazne vitrine pehara, a gomilu papira za raskide ugovora.

i da ne zaboravim, seru na SD, lopovi, kriminalci, idemo na sud, nesto oni provociraju, a za mjesec im dali kvadrata jer im je dur guzi.ci. i jos imaju obraza pruziti ruku lopovima. pa isti si kao oni ako si uradio, a sve se to zataska pricama oko reflektora. licno mene boli za sd, boli ne ki.ta sto su ima dali kvadrate, ali brate mili ne pravi se pametan kad nisi.
Zadnja izmjena: HausMan, dana/u 07 sep 2016, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 07 sep 2016, 23:49

Prestanite kititi prethodne Uprave Amarovim perjem. **** su nas dovela pred stecaj !
Amar je jedini zasluzan za trofeje, ovi iz upravljackih struktura su zasluzni za haman ugasen klub.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 1921TM87, Amazon [Bot] i 35 gostiju.