Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Scholl
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Scholl » 07 sep 2016, 13:48

pinoglavi je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Igru brisi bodove pisi :kafa:
Majkemi, mi nista ne zasluzujemo. Pogan narod. Francuska ne moze Bjelorusiju mrtvu da pobijedi, mi uvalimo pet komada reprezentaciji otprilike istog ranga, i onda neko kaze 'igru brisi'. :roll: :facepalm:

I jos kad procitam da 's onom igrom necemo nista moci Belgiji'... :roll: To bi bilo isto kao da kazes ne znam bi li vecerao prekosutra. Nase gluposti.

edit: Estonija bolje plasirana za 7 mjesta od Bjelorusije.
5:0, dan ga yebo. :roll:
Nije za nas ništa. Jbt 5-0 bilo koga naguzit u reprezentativnom fudbalu je senzacija, nije ni Andori, Lihtenštajnu i sličnim lagano 5 golova uvalit, a mi se žalimo. Žalimo se jer su 4 iz prekida a mogli smo im još 3-4 uvaliti iz igre bez problema samo da smo malo više sreće imali. Tačno su nas prošle kvalifikacije za SP razmazile, ono nabijanje protivnika i najvećim reprezentacijama svijeta teško polazi za rukom, ali nama je normalno srati nakon pobjede od 5-0. Neki izgleda očekuju 10 golova Estoniji :roll:

I šta će Cimirot osjećat teren protiv Estonije kod kuće pri rezultatu 3-0, tih recimo pola sata i utakmica u Belgiji su nebo i zemlja, ne možeš na 3-0 protiv Estonije uigravati nekog za Belgiju. Uostalom zajebite više to uigravanje ko da Cimirot rukomet igra pa mu treba da se privikne. Hajrović na debiju kval. riješio, nije ni Djuriću bilo potrebno uigravanje da bude čovjek odluke protiv Velsa... Samo iz šupljeg u prazno da bi se sralo o nečemu.
:thumbup: niti se Besic uigravao kad je dosao na pripreme za SP, pa je briljirao protiv Meksika i Obale Slonovace, a onda i protiv Argentine.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 14:03

Scholl je napisao/la: :thumbup: niti se Besic uigravao kad je dosao na pripreme za SP, pa je briljirao protiv Meksika i Obale Slonovace, a onda i protiv Argentine.
I Kolašinac je na drugoj utakmici u prijateljskoj protiv Egipta, kad su svi očajno igrali, bio odličan. Sušić je debitovao protiv Egipta i odigrao je sasvim solidno naspram ostatka tima. U Japanu smo igrali dvije utakmice gdje nije bilo nikakve uigranosti pa smo odlično odigrali, i debitanti pojedinačno a i timski. Ali bitno je srati o nečemu nakon pobjede od 5-0.

I da vam otkrijem tajnu, u Belgiji ćemo vrlo vjerovatno izgubiti taman da smo na okupu ovih mjesec dana i svake sedmice igramo prijateljske naravno sa Cimirotom u prvoj da se uigra.
Nad tobom sunce najljepše sja

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 07 sep 2016, 14:10

pinoglavi je napisao/la:
Scholl je napisao/la: :thumbup: niti se Besic uigravao kad je dosao na pripreme za SP, pa je briljirao protiv Meksika i Obale Slonovace, a onda i protiv Argentine.
I Kolašinac je na drugoj utakmici u prijateljskoj protiv Egipta, kad su svi očajno igrali, bio odličan. Sušić je debitovao protiv Egipta i odigrao je sasvim solidno naspram ostatka tima. U Japanu smo igrali dvije utakmice gdje nije bilo nikakve uigranosti pa smo odlično odigrali, i debitanti pojedinačno a i timski. Ali bitno je srati o nečemu nakon pobjede od 5-0.

I da vam otkrijem tajnu, u Belgiji ćemo vrlo vjerovatno izgubiti taman da smo na okupu ovih mjesec dana i svake sedmice igramo prijateljske naravno sa Cimirotom u prvoj da se uigra.
Ovog frajera treba banovati zbog sirenja negative i defetizma.
Idi jarane na belgijski forum i tamo im pjevaj hvalospjeve.

A cudna delegata majko mila,svaki dan napise po deset puta kako mi nemamo nikakve sanse protiv Belgije,kako ce nas raznijeti i da se ne nadamo nicemu :twisted:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 14:13

Samo realnost, ništa više. Prošli put im centra nismo mogli preći. U Zenici je druga priča.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2016, 14:16

pinoglavi je napisao/la:Samo realnost, ništa više. Prošli put im centra nismo mogli preći. U Zenici je druga priča.
I u Zenici je bila ista priča u prvom poluvremenu, Begović nas spasio nekoliko puta i onda nas koštao u drugom kad smo bili bolji. Ako se dobro sjećam, mislim da je Pjanić imao jedan zicer.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 14:19

Virtu4l je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Samo realnost, ništa više. Prošli put im centra nismo mogli preći. U Zenici je druga priča.
I u Zenici je bila ista priča u prvom poluvremenu, Begović nas spasio nekoliko puta i onda nas koštao u drugom kad smo bili bolji. Ako se dobro sjećam, mislim da je Pjanić imao jedan zicer.
Tad iks i jeste bio najrealniji kako se sjećam, mislim općenito da se imamo čemu nadati protiv Belgije u Zenici, čak i pobjedi. Nadam se ja pobjedi i u gostima, ali treba nekad otvoriti oči i bit realan. Ne pobjedjuje uvijek bolji ali većinom u sportu kvalitet presudi, a znamo da su nekoliko klasa kvalitetniji od nas. Kad krene Hazard na naše bekove 1 na 1 nek nam je Bog na pomoći, ne igra tu selektor Belgije, neuigranost i sl. stvari koje navode nikakvu ulogu.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 07 sep 2016, 14:20

Roberto Martinez ce raskovati Curana ko Amerikanci za Dan zahvalnosti!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2016, 14:24

Kad god sam gledao ovu Belgiju bili su očajni, dva pasa nisu mogli sastaviti, a gledao sam ih mnogo puta. Ne znam šta se desi protiv nas, vjerovatno im damo puno prostora, pokušavamo igrati lopte i namjestimo im se baš onako kako im odgovara. Da biraju idealnog protivnika vjerovatno bi nas izabrali. Zabijemo prvi gol, povedemo i onda ne znamo šta ćemo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 07 sep 2016, 14:27

Ma kakva ba realnost,njih je je.beni Vels raskovo.
U Zenici su se izvukli a u Briselu smo izgubili zahvaljujuci takvom stavu kakv ti imas.

Nisu nista posebno,marketinski precjenjeni igraci,nikakav kolektiv.Godinama prica mega-giga a nista nisu napravili.Sta je uradio taj Hazard novi Mesi u svojoj karijeri,De Bruyne najveci promasaj Citya.Koga ja da se bojim,Witsela i Felainija.Daj ba nemoj zajebavat.
Izreklamirane i propale rupe Vermalena i Vertongena ili mozda Lukakuovog buraza.....

Dobro se spremit i na pobjedu,ko u Genku.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 07 sep 2016, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 07 sep 2016, 14:32

Belgija je promijenila trenera tako da ne znam koliko su ranije odigrane utakmice relevantne. Martinez je odigrao ovu kvalifikacijsku sinoć i prijateljsku protiv Španije neki dan. Tradicionalno sve njegove ekipe ostavljaju prostora za igru i postizanje par golova jer nemaju dovoljno razrađene defanzivne mehanizme. U napadu variraju od briljantnih do užasnih, ovisno u kakvom ih raspoloženju uhvatiš. Generalno ima dobar i jasan napadački plan, ali pitanje je koliko brzo i u kojoj mjeri će to moći prenijeti u nacionalnu selekciju koja daje puno manje vremena za rad na terenu u odnosu na klupski fudbal.
Realnost je da su jači od BiH i da je na Baždareviću da vidi gdje su Belgijanci trenutno, prilagodi se i pokuša biti neki element na terenu, a ne nijemi posmatrač očaran Hazardom i De Bruyneom.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 07 sep 2016, 14:39

Gledao sam ih protiv Spanije i ljudi nisu mogli meda, precijenjena ekipa koja samo na papiru izgleda opasna...uz malo dicipline, siguran sam da mozemo doci do boda :yawn:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 sep 2016, 16:24

SlevinKelevra je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Igru brisi bodove pisi :kafa:
Majkemi, mi nista ne zasluzujemo. Pogan narod. Francuska ne moze Bjelorusiju mrtvu da pobijedi, mi uvalimo pet komada reprezentaciji otprilike istog ranga, i onda neko kaze 'igru brisi'. :roll: :facepalm:

I jos kad procitam da 's onom igrom necemo nista moci Belgiji'... :roll: To bi bilo isto kao da kazes ne znam bi li vecerao prekosutra. Nase gluposti.

edit: Estonija bolje plasirana za 7 mjesta od Bjelorusije.
5:0, dan ga yebo. :roll:
Ja sam namjerno udario kontru i otisao u krajnost.

Sa boldiranim se donekle slazem, jer sve je jos rano, ali ljudi su vec sinoc i jutros diskutovali da li cemo Belgiji uzet bod ili sva tri ako budemo igrali 4-4-2 ili 4-5-1, a ne znaju koliko ce utakmica nasi igraci odigrati ovaj mjesec niti da li ce svi doci zdravi na okupljanje. A ni sinoc nismo, iako smo dali pet komada, pokazali nesto cime bi mogli tako samouvjereno prijetiti Belgijancima :roll: kao sto pojedini rade. Drugo, zasmetalo mi previse dizanje pojedinih igraca i tjeranje inata nekim drugim zbog sinocnih partija, mislim u prvom redu na Spahica...., a covjek kao ni drugi stoper nije imao nijednog defanzivnog zadatka da odradi pa da vidimo kako rijesava svoj primarni i najbitniji posao. Dok ti isti ce ove druge nagazit tipa Viscu, Lulica, Vranjesa, a Vedu i Medunjanina su samo golovi spasili blacenja. Nece da vide da je i jednim i drugim sinoc protivnik bila Estonija, i ova sva desavanja od sinoc nece mnogo znaciti sljedecu utakmicu, za nas puno bitniju, jer ipak sinoc su i kod najpesimisticnijih 3 boda vec bila upisana, pa makar i rezultatom 1:0.
Ovaj visok rezultat najvise moze uticati na atmosferu u ekipi, koja ce biti pozitivna pa blago i euforicna, ali navijaci su vec sad poceli s onim sto mi se ne svidja i onome sto nas je dosad vodilo ka strmoglavom padu i bolnom prizemljenju, nazalost vec vidjeno kada smo mi upitanju.
Samo pokusavam spustiti loptu jos danas, po pitanju naseg gostovanja Belgiji i vratiti nas u realnost.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 07 sep 2016, 16:52

JohnCleese je napisao/la: A ni sinoc nismo, iako smo dali pet komada, pokazali nesto cime bi mogli tako samouvjereno prijetiti Belgijancima :roll: kao sto pojedini rade.
Samo ovaj dio mi nije jasan, al' nikako. Šta to trebamo pokazat u jednoj utakmici? Pa ljudi nisu napravili nijednu jedinu ozbiljnu priliku za 90 minuta igre. Igrali smo onoliko koliko je bilo potrebno za jednu ovakvu ekipu. Estonija, kakva god da je sinoć izgledala, čak i od (relativno) jačih reprezentacija od nas ne izgubi više od 2-3 razlike.
Sinoć smo mogli vidjeti dobru taktičku postavku, precizne duge lopte, kontre, dobre slobodne udarce i kornere. Nakon dugo vremena niko nije napisao kako Pjanić loše izvodi korenere u reprezentaciji. :mrgreen: Vidi se da je ekipa uigrana za razne situacije na terenu i da je ekipi takva postavka "legla".

Sve manje i manje sumnjam u Mešine sposobnosti vođenja reprezentacije. Čini mi se da nam je ovo dosad nekako najozbiljniji selektor, predan je poslu, prati igrače od naše lige pa do liga petice, analizira protivnike, tokom utakmice ne sjeda na guzicu nego komunicira s igračima i ne daje izjave novinarima na nivou četverogodišnjeg djeteta.
Vjerujem da će i za Belgiju ekipu spremiti kako treba, vezni red ojačati, pa da se bijemo. :)

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 sep 2016, 17:35

truts je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la: A ni sinoc nismo, iako smo dali pet komada, pokazali nesto cime bi mogli tako samouvjereno prijetiti Belgijancima :roll: kao sto pojedini rade.
Samo ovaj dio mi nije jasan, al' nikako. Šta to trebamo pokazat u jednoj utakmici? Pa ljudi nisu napravili nijednu jedinu ozbiljnu priliku za 90 minuta igre. Igrali smo onoliko koliko je bilo potrebno za jednu ovakvu ekipu. Estonija, kakva god da je sinoć izgledala, čak i od (relativno) jačih reprezentacija od nas ne izgubi više od 2-3 razlike.
Sinoć smo mogli vidjeti dobru taktičku postavku, precizne duge lopte, kontre, dobre slobodne udarce i kornere. Nakon dugo vremena niko nije napisao kako Pjanić loše izvodi korenere u reprezentaciji. :mrgreen: Vidi se da je ekipa uigrana za razne situacije na terenu i da je ekipi takva postavka "legla".

Sve manje i manje sumnjam u Mešine sposobnosti vođenja reprezentacije. Čini mi se da nam je ovo dosad nekako najozbiljniji selektor, predan je poslu, prati igrače od naše lige pa do liga petice, analizira protivnike, tokom utakmice ne sjeda na guzicu nego komunicira s igračima i ne daje izjave novinarima na nivou četverogodišnjeg djeteta.
Vjerujem da će i za Belgiju ekipu spremiti kako treba, vezni red ojačati, pa da se bijemo. :)
Ma ne znam druze na sto ce utakmica iz Brisela liciti, ali sigurno nece na ovu od sinoc. Ako nam sinoc protiv Estonaca imali veliki posjedi i Estoncinam nisu napravili sansu, da li to treba da brine Belgiju ?...
Volio bih da sam vidio vise onakvih akcija kao kod gola Ibisevica, ili Dzekine precke u prvom pol., jer to ce nama biti glavno oruzje.
Ne mozemo ocekivati da prijetimo Belgijancima iz prekida kad znamo njihovu skok igru i sijaset korpulentnih igraca, niti akcijama kao kod gola Medunjanina jer to prolazi jednom od deset puta i to kod protivnika koji je slabijeg kvaliteta koji gubi koncentraciju i ispusta svog igraca,a kako god nije realno ocekivati niti veliki broj prekida. No, sve u svemu sinoc smo golove dali kako smo dali i sto je najbitnije na vrijeme, pa se igralo koliko je potrebno i mnoge akcije smo ostavili skrivene za Belgiju, kao i Cimirota :bih:

Svabo je to...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 17:43

JohnCleese je napisao/la: Ma ne znam druze na sto ce utakmica iz Brisela liciti, ali sigurno nece na ovu od sinoc. Ako nam sinoc protiv Estonaca imali veliki posjedi i Estoncinam nisu napravili sansu, da li to treba da brine Belgiju ?...
Volio bih da sam vidio vise onakvih akcija kao kod gola Ibisevica, ili Dzekine precke u prvom pol., jer to ce nama biti glavno oruzje.
Ne mozemo ocekivati da prijetimo Belgijancima iz prekida kad znamo njihovu skok igru i sijaset korpulentnih igraca, niti akcijama kao kod gola Medunjanina jer to prolazi jednom od deset puta i to kod protivnika koji je slabijeg kvaliteta koji gubi koncentraciju i ispusta svog igraca,a kako god nije realno ocekivati niti veliki broj prekida. No, sve u svemu sinoc smo golove dali kako smo dali i sto je najbitnije na vrijeme, pa se igralo koliko je potrebno i mnoge akcije smo ostavili skrivene za Belgiju, kao i Cimirota :bih:
Sa koliko takvih akcija bi ti bio zadovoljan? Vidim nije dosta 5-0, prečka, stativa, i još more šansi koje su mogle biti gol. Jbt ispada da nismo prišli golu osim kod prekida a fantastično smo odigrali utakmicu samo igrom slučaja smo zabili 3 gola iz prekida i 1 iz penala koji ne možeš uzeti kao tipičan prekid jer smo ipak stvorili akciju da ih primoramo da naprave penal. Stvarno smiješno šta pišeš.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 sep 2016, 17:50

pinoglavi je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la: Ma ne znam druze na sto ce utakmica iz Brisela liciti, ali sigurno nece na ovu od sinoc. Ako nam sinoc protiv Estonaca imali veliki posjedi i Estoncinam nisu napravili sansu, da li to treba da brine Belgiju ?...
Sa koliko takvih akcija bi ti bio zadovoljan? Vidim nije dosta 5-0, prečka, stativa, i još more šansi koje su mogle biti gol. Jbt ispada da nismo prišli golu osim kod prekida a fantastično smo odigrali utakmicu samo igrom slučaja smo zabili 3 gola iz prekida i 1 iz penala koji ne možeš uzeti kao tipičan prekid jer smo ipak stvorili akciju da ih primoramo da naprave penal. Stvarno smiješno šta pišeš.
Napokon I ti da napises nesto kako treba :clap:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 sep 2016, 18:03

pinoglavi je napisao/la:
Ok, onda ovako
Spavas li mirno Martnez Roberte, jer ako zmajevi ponove simultanku kao protiv Estonije padas i ti i pomocnik i svi tvoji crveni vragovi ? :bih:

Svabo je to...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 18:07

JohnCleese je napisao/la: Ok, onda ovako
Spavas li mirno Martnez Roberte, jer ako zmajevi ponove simultanku kao protiv Estonije padas i ti i pomocnik i svi tvoji crveni vragovi ? :bih:
E onda to nema apsolutno nikakve logike jer kako god da smo odigrali autsajderi smo u Belgiji. Sa stilom smo pobjedili Estoniju i okrećemo se Belgiji. I da smo pobjedili 10-0 ništa ti ne znači kad je to druga utakmica. Onda da pitam, sa koliko akcija i golova u mreži Estonije bi bio zadovoljan? 8 golova? 10? 15?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2016, 18:10

Ja ne znam sta ti ocekujes od ove reprezentacije. Pa toliko tih sansi ni Belgija nece stvoriti protiv Estonije, u to se kladim.
Pobjedis 5:0, pogodis stativu i precku, imali smo i onu prelijepu akciju Dzeke-Kolasinca kad je Pjanic pucao ravno u golmana, pa i ona u 2. poluvremenu gdje je Vedo pucao ravno u golmana, i opet ne valja :think:

... Moglo je bolje, ali kako ono moze biti lose?

Uostalom, kad pogledam zadnja dva ciklusa Estonije, niko im nije nanio veci poraz od nas.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 07 sep 2016, 18:13, ukupno mijenjano 1 put.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 07 sep 2016, 18:13

Selektore, svaka cast!Nije lako "natjerati" ove nase da onako "ginu" na terenu, od prijateljskih u martu, Kirin Kupa pa evo do pocetka ovih kvalifikacija evidentan je skroz drugi pristup drzavnom dresu u odnosu na prijasnji period.Ne znam da li samo ja imam takav dojam ali mi momci dosta vise djeluju timski nego ranije, mozda je to samo neka moja subjektivna percepcija.Momcima takodje svaka cast, sad idemo u Belgiju probati izvuci bodove.
Ocekujem slican sastav mada ja licno ne bih pocinjao sa Medunjaninom, radije Cimirota na njegovo mjesto pa nek idu i dva napadaca.Ne znam sta je Milicevic po vokaciji tacno, da li je previse ocekivati da ga vidimo na desnom krilu umjesto Visce koji mi je potanak.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Google Adsense [Bot], HariTz, hurem, jasmin10 i 41 gost.