Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

admirr
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la admirr » 07 sep 2016, 05:33

ko je taj ojdagic, dje igra??
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

Fdbal90
Kontakt:

Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Fdbal90 » 07 sep 2016, 07:02

domy23 je napisao/la:
Fdbal90 je napisao/la:
JohnDoe je napisao/la:Top reprezentacije su Portugal, Španija, Njemačka, Francuska, Italija, Engleska i Belgija i to je to.. Nekad je tu bila i Holandija, vrte se i Hrvati tu, ali nikad da naprave iskorak.
Što se nas tiče, realno mi smo nešto iznad prosječnih reprezentacija u Europi, npr. u rangu Ukrajine, Turske, Srbije, Irske, Velsa itd.
A pocemu ti je belgija top reprezentacija? Je li zbog historije ili zbog velikih retultata na zadnjim velikim takmicenjima? Ne vidim sta je engleska bolja i veca od hrvatske holandije. Krema evropskog fudbala je italija, spaniia, francuska, njemacka ostale repke su stepenicu nize.
Pa spomenuo si historiju, Engleska ima pet puta jacu historiju od hrvatske, a na zadnjim velikim takmicenjima su tu negdje, pa ti skontaj zasto je engleska veca reprezentacija.
Engleska u reprezentativnom fudbalu nema uopste jaku historiju. Imaju zlato na sp 60tih godina i mislim polufinale evropskog 96 na domacem terenu - nista bolje od recimo jedne grcke i nikad englezi ne mogu se izjednqciti u reprezentativnom fudbalu sa italijom, francuskom, spanijom i njemackom.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 07 sep 2016, 07:03

Mesa odlazi, Mesa odlazi!!!

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 07 sep 2016, 08:21

Wandelanoite je napisao/la:
admirr je napisao/la:
Medikament je napisao/la:Na jednu izmjenu ga je natjerala povreda Vranjesa. Milicevic je morao debitovat da se vidi koliko moze. I Djuric je po svakom parametru zasluzio priliku. Treba ga drzat motivisanog i spremnog, jer zatrebat ce. Koja bi pljuska bila nakon onakvog Kirin Kupa da sad ne dobije sekunde. Za izmjene nemate sta prigovarat.

Sto se tice prvih 11: I ja sam prizeljkivao Cimirota od pocetka, no rezultat i tok utakmice je pokazao da je Mehmed ispravno uradio sto je izabrao Medunjanina. Kontrolisali smo utakmicu totalno. Izmejdu ostalog zbog sjajne pas igre, segment gdje je Medo daleko jaci od Cimirota. Estonija ocito nije bila u stanju nikakvu kontru istrcat. Mesa je to znao, jer ih je analizirao. Nemam problem priznat da covjek bolje zna od mene, mada je to nekima ovdje nezamislivo izgleda. Uz to stavljaju klub ispred repke i forsiraju svoje neke nebitne igrace.

Imamo konacno ozbiljnog selektora. Nije Mourinho, ali covjek mukotrpno radi i njegove odluke dolaze nakon razumnih analiza i dosta razmisljanja. Nema ko u Safeta "imao sam osjecaj" i ostale floskule.
I meni je klub ispred reprezentacije, ali to nema nikakve veze sa forsiranjem igraca. Cimirot je 10 klasa ispred Medunjanina kojeg menadzeri guraju u reprezentaciju i bio je standardan cak i dok nije imao klub. Niko nije ocekivao da ce Duljevic biti u prvih 11 ili da ce imati neku minutazu, ali od Visce bi sigurno bio bolji, a i Lulic je iz utakmice u utakmicu sve losiji. Djuric naravno da zasluzuje da igra, ali to se ne moze reci za Ibisevica koji zadnjih godinu-dvije poptuno beskoristan (mozda zato sto ne igra svoju prirodnu poziciju) itd
Čime je zaslužio stokilas Duljevic da igra? Nije zaslužio da bude pozvan, Ordagic je klasa za njega.
kakav Duljević i Ordagić ? Nemaju oni mjesto u ovakvoj reprezentaciji, nemojte biti smiješni :nene: , oni su obični premijerligaski igraci.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 sep 2016, 11:16

Sinoc sam shvatio da mi zapravo imamo 2 selektora: Mesa + Francuz.
Nevjerovatno koliko se Mesa savjetuje s njim, vidi se da su pravi pajdasi. U par navrata sam primjetio kako mu Francuz prilazi i savjetuje nesto a Mesa odmah reaguje.
Postizemo 3.gol, odmah lik odlazi do naseg selektora i govori mu da ubaci Milicevica sto ovaj i cini...nakon pogotka Vedada ljudi uopce ne slave vec nesto razgovaraju (taktikuju) :D
Kad se samo sjetim da je Safet govorio da ne slusa nicije savjete :mrgreen:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 07 sep 2016, 11:18

Virtu4l je napisao/la:Ma pusti, ne loži ga, momak pere danima na ovim temama. Tačno će stvoriti animozitet prema Cimirotu i Duljeviću koliko su navalili.
Cimirot bi svakako imao mjesta u nasoj reprezentaciji, dok Duljevic je jos daleko od prve postave.
ZZ

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 sep 2016, 11:31

moj uzor-S.G je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ma pusti, ne loži ga, momak pere danima na ovim temama. Tačno će stvoriti animozitet prema Cimirotu i Duljeviću koliko su navalili.
Cimirot bi svakako imao mjesta u nasoj reprezentaciji, dok Duljevic je jos daleko od prve postave.
Cimirot ima mjesta na spisku. Kada su svi zdravi nema mjesta u prvih 11.
Ali najjace je kad kažu da Visca vrijedi prodao bi se negdje a Duljevic ne može dalje od naše kukuruz lige :rol:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 sep 2016, 11:44

Ove utakmice kao sinoc mozemo igrati 4-4-2 gdje protivnik nema jaku sredinu i pjanic -medo to mogu sami iznijeti.ali protiv Belgije mislim da bi bilo preopasno igrati u sredini s dva kreativca , medjutim problem je i kad npr ubaci cimirota umjesto ibisevica onda Pjanic ide na klasicnu desetku a tu mi je nekako odsjecen i nema puno loptu a i Dzeko ostane sam u napadu ,tako da sve ima svoje prednosti i nedostatke.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 sep 2016, 11:45

Ja za Cimirota govorim samo zbog toga što nam treba zadnji vezni, i protiv Belgije mora biti i nemojte opet bude Cocalić ili neki drugi stoper. Cimirot je poslije Bešića najbolji na toj poziciji. Neka osjeti teren, neka ga malo prođe trema igranja sa Pjanićem i slično, nije tako lako debitovat iako je već nekad davno i igrao. Koliko ja znam jest nekad igrao?

Od Milana znamo šta možemo očekivat i nepotrebno je ulazio, čovjek važan dio tima i neće mu biti problem ako ne uđe radi toga što hoćemo drugog igrača malo uvesti u sistem igre.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 sep 2016, 11:58

Koliko god gotivio Cimija pitanje je da li je bolji od Jajala (zapravo nije), nekako se nadam da ce Mesa protiv Belgije poceti s ovim drugim (ipak je iskustvo na njegovoj strani + igra u takticki jacoj i zahtjevnijoj ligi)...na kraju pak, poznavajuci Mesu, smatram da nece poceti ni s jednim ni drugim, vec s Cocalicem.

Sto se tice Duljevica, ona sinosnja tekma se ubila za njega, bar bi za razliku od Visce ili Lulica mogao nesto napraviti protiv igraca kao sto su Estonci...vidim ga mnogo korisnijim protiv slabih repki, bar na domacem terenu...ali isto tako znam da je nerealno ga ocekivati u prvih 11 tako da ne treba o tome ni pricati.

Djuric - pravi potez sto ga je Mesa uveo, zasluzio je to nakon onih partija u Japanu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2016, 12:02

Unofficialpage je napisao/la:Od Milana znamo šta možemo očekivat i nepotrebno je ulazio, čovjek važan dio tima i neće mu biti problem ako ne uđe radi toga što hoćemo drugog igrača malo uvesti u sistem igre.
Nije ovo test utakmica pa da vidiš šta od nekog igrača možeš očekivati. Milan zaslužuje minutažu i treba da igra, za njega je svaki minut na terenu dragocjen. Vjerujem da će neke utakmice početi od prvog minuta, gostujuće najvjerovatnije, samo ga Vedina odlična forma može spriječiti u tome.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 sep 2016, 12:12

Igru brisi bodove pisi :kafa:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 sep 2016, 12:13

Virtu4l je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Od Milana znamo šta možemo očekivat i nepotrebno je ulazio, čovjek važan dio tima i neće mu biti problem ako ne uđe radi toga što hoćemo drugog igrača malo uvesti u sistem igre.
Nije ovo test utakmica pa da vidiš šta od nekog igrača možeš očekivati. Milan zaslužuje minutažu i treba da igra, za njega je svaki minut na terenu dragocjen. Vjerujem da će neke utakmice početi od prvog minuta, gostujuće najvjerovatnije, samo ga Vedina odlična forma može spriječiti u tome.
Apsolutno se slažem s tim, Milan je zaslužio svaku minutu i to nije upitno uopšte. Ali sinoć sam više volio vidjeti nekog drugog umjesto njega već kad smo riješili utakmicu i da probamo nešto novo.

Damir Dzumhur!!!!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 sep 2016, 12:33

Mane Belgije su bekovi i mobilnost sredine ako na istoj djeluju Fella i Witsel u sistemu 4141 gdje Fella glumi nekog btb-a. Tu posjeduju snagu, duel igru, ali segmenti poput brzeg prenosa, iznosenja te cuvanja posjeda u vaznim momentima i nisu bas izostreni. Kada se ovdje sasjeku, Eden je primoran na mnogo cesce ulaske u dubinu.

Mozemo im itekako parirati sa mjesavinom presing igre i kontri (u pravilnim intervalima) ali sa, ovog puta pravim dm-om.

Mesa je sigurno itekako kompetentan da procjeni kada ce i koji sistem upotrijebiti a protiv ove buranije i ne treba nista drugo sem 442.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 07 sep 2016, 13:15

Unofficialpage je napisao/la:Ja za Cimirota govorim samo zbog toga što nam treba zadnji vezni, i protiv Belgije mora biti i nemojte opet bude Cocalić ili neki drugi stoper. Cimirot je poslije Bešića najbolji na toj poziciji. Neka osjeti teren, neka ga malo prođe trema igranja sa Pjanićem i slično, nije tako lako debitovat iako je već nekad davno i igrao. Koliko ja znam jest nekad igrao?

Od Milana znamo šta možemo očekivat i nepotrebno je ulazio, čovjek važan dio tima i neće mu biti problem ako ne uđe radi toga što hoćemo drugog igrača malo uvesti u sistem igre.
Koliko Cimirotovih utakmica si gledao ove sezone?

Medikament je napisao/la:Na jednu izmjenu ga je natjerala povreda Vranjesa. Milicevic je morao debitovat da se vidi koliko moze. I Djuric je po svakom parametru zasluzio priliku. Treba ga drzat motivisanog i spremnog, jer zatrebat ce. Koja bi pljuska bila nakon onakvog Kirin Kupa da sad ne dobije sekunde. Za izmjene nemate sta prigovarat.

Sto se tice prvih 11: I ja sam prizeljkivao Cimirota od pocetka, no rezultat i tok utakmice je pokazao da je Mehmed ispravno uradio sto je izabrao Medunjanina. Kontrolisali smo utakmicu totalno. Izmejdu ostalog zbog sjajne pas igre, segment gdje je Medo daleko jaci od Cimirota. Estonija ocito nije bila u stanju nikakvu kontru istrcat. Mesa je to znao, jer ih je analizirao. Nemam problem priznat da covjek bolje zna od mene, mada je to nekima ovdje nezamislivo izgleda. Uz to stavljaju klub ispred repke i forsiraju svoje neke nebitne igrace.

Imamo konacno ozbiljnog selektora. Nije Mourinho, ali covjek mukotrpno radi i njegove odluke dolaze nakon razumnih analiza i dosta razmisljanja. Nema ko u Safeta "imao sam osjecaj" i ostale floskule.
Upravo tako. Čestitke Mehmedu, čestitke igračima, odlična partija.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 07 sep 2016, 13:17

JohnCleese je napisao/la:Igru brisi bodove pisi :kafa:
Majkemi, mi nista ne zasluzujemo. Pogan narod. Francuska ne moze Bjelorusiju mrtvu da pobijedi, mi uvalimo pet komada reprezentaciji otprilike istog ranga, i onda neko kaze 'igru brisi'. :roll: :facepalm:

I jos kad procitam da 's onom igrom necemo nista moci Belgiji'... :roll: To bi bilo isto kao da kazes ne znam bi li vecerao prekosutra. Nase gluposti.

edit: Estonija bolje plasirana za 7 mjesta od Bjelorusije.
5:0, dan ga yebo. :roll:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 sep 2016, 13:37

Incognito87 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ja za Cimirota govorim samo zbog toga što nam treba zadnji vezni, i protiv Belgije mora biti i nemojte opet bude Cocalić ili neki drugi stoper. Cimirot je poslije Bešića najbolji na toj poziciji. Neka osjeti teren, neka ga malo prođe trema igranja sa Pjanićem i slično, nije tako lako debitovat iako je već nekad davno i igrao. Koliko ja znam jest nekad igrao?

Koliko Cimirotovih utakmica si gledao ove sezone?
Nebitno je koliko sam ih gledao. Momak zaslužuje šansu i ja nisam navijač Sarajeva, da se kojim slučajem ta priča ne bi potegla. U suštini nisam navijač ni jednog kluba ali već ako biram to je Željo, znam da ti nisi to spomenuo ali da za svaki slučaj to spomenem.

Nemam ni ja zamjerki prema Meši već mi je žao što nije dobio šansu da se malo uigra, osjeti teren jer će morati protiv Belgije igrati ili on ili neki drugi DMF jer priznat ćeš da je glupo nekog novajliju odmah u gurnuti u vatru protv jedne od najboljih ekipa. .D

Damir Dzumhur!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2016, 13:39

SlevinKelevra je napisao/la:edit: Estonija bolje plasirana za 7 mjesta od Bjelorusije.
Ma plasman i nije toliko bitan,

http://www.skysports.com/football/eston ... lnd/309151
http://www.skysports.com/football/eston ... and/308959
http://www.skysports.com/football/eston ... nia/308914

U prve dvije ih je Klavan ukopao. Toliko o slabašnoj Estoniji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 13:40

SlevinKelevra je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Igru brisi bodove pisi :kafa:
Majkemi, mi nista ne zasluzujemo. Pogan narod. Francuska ne moze Bjelorusiju mrtvu da pobijedi, mi uvalimo pet komada reprezentaciji otprilike istog ranga, i onda neko kaze 'igru brisi'. :roll: :facepalm:

I jos kad procitam da 's onom igrom necemo nista moci Belgiji'... :roll: To bi bilo isto kao da kazes ne znam bi li vecerao prekosutra. Nase gluposti.

edit: Estonija bolje plasirana za 7 mjesta od Bjelorusije.
5:0, dan ga yebo. :roll:
Nije za nas ništa. Jbt 5-0 bilo koga naguzit u reprezentativnom fudbalu je senzacija, nije ni Andori, Lihtenštajnu i sličnim lagano 5 golova uvalit, a mi se žalimo. Žalimo se jer su 4 iz prekida a mogli smo im još 3-4 uvaliti iz igre bez problema samo da smo malo više sreće imali. Tačno su nas prošle kvalifikacije za SP razmazile, ono nabijanje protivnika i najvećim reprezentacijama svijeta teško polazi za rukom, ali nama je normalno srati nakon pobjede od 5-0. Neki izgleda očekuju 10 golova Estoniji :roll:

I šta će Cimirot osjećat teren protiv Estonije kod kuće pri rezultatu 3-0, tih recimo pola sata i utakmica u Belgiji su nebo i zemlja, ne možeš na 3-0 protiv Estonije uigravati nekog za Belgiju. Uostalom zajebite više to uigravanje ko da Cimirot rukomet igra pa mu treba da se privikne. Hajrović na debiju kval. riješio, nije ni Djuriću bilo potrebno uigravanje da bude čovjek odluke protiv Velsa... Samo iz šupljeg u prazno da bi se sralo o nečemu.
Nad tobom sunce najljepše sja

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 07 sep 2016, 13:45

Virtu4l je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:edit: Estonija bolje plasirana za 7 mjesta od Bjelorusije.
Ma plasman i nije toliko bitan,

http://www.skysports.com/football/eston ... lnd/309151
http://www.skysports.com/football/eston ... and/308959
http://www.skysports.com/football/eston ... nia/308914

U prve dvije ih je Klavan ukopao. Toliko o slabašnoj Estoniji.
Pa, eto na listi su tu negdje sa Crnog Gorom, recimo, sto odgovara ovim solidnim rezultatima gore. Vidis da su i oni maksimalno razocarani i iznenadjeni, nude neke isprike navijacima i sl. Nisu bas dosli da se naguze, ali...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Sheyi i 17 gostiju.