FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ma presmijesno je ovo vise sve postalo,svi smo izrevoltirani i razocarani pa se onda u takvom stanju kaze mnogo toga sto se mozda stvarno ne misli,nekada diskusija ode gdje ne treba. A svemu tome je uzrok losa igra,losi rezultati,lose stanje u klubu,afere itd. Dok je sve funkcionisalo kako treba i dok je bilo rezultata i atmosfera je ovdje bila na nivou.
U svemu ovome jedna stvar je međutim sigurna i izvjesna,a to je da nam je klub otisao u **** i ja se zaist bojim za buducnost i kakva ce atmosfera tek vladati i ovdje i na stadionu za nekih 6-12 mjeseci.
U svemu ovome jedna stvar je međutim sigurna i izvjesna,a to je da nam je klub otisao u **** i ja se zaist bojim za buducnost i kakva ce atmosfera tek vladati i ovdje i na stadionu za nekih 6-12 mjeseci.
Nažalost još niko nije priključen, meni je to žao, jer vidimo u drugim klubovima u okruženju da igrači sa 17 godina uveliko dobijaju priliku. Dobro, koliko bi ih u ovakvoj atmosferi bilo dobro i ubaciti? MOžda je bolje da sačekamo do proljetnog dijela sezone, ali ako ih tad ne bude, bar jedan, onda neka se svi dobro zapitaju..aleksandar_veliki je napisao/la: Ovi vasi mladi, koji poprilicno obecavaju, mislim na kadete proslosezonske, svi su u juniorima ili ima neko prikljucen prvom timu.
Evo npr Klarić, može pokriti sve pozicije u napadu, od krila, pravog napadača do povučenog, iskreno ni snage mu ne nedostaje.
Ali baš im ne vjeruju. Uzmimo primjer i Veladžića, do sada je i on mogao imati finu minutažu. Bilo je prostora. Kako bi bilo lijepo da se hvalimo da u prvom timu imamo tako mladog igrača, koji je i najmlađi strijelac u historiji.aleksandar_veliki je napisao/la: Ne vjeruje se mladim i to je za mene veliki problem bh klubova.
Ima dosta i do igrača, mali je broj njih koji se baš posvete tome, uvijek je bitno ono potpiše ugovor, dobije kolike tolike pare, pa cure, izlasci i onda to krene kako ne treba. Ali opet se vraćamo na klubove, odnosno klub jer ja govorim samo o Sarajevu ne znam kakva je situacija u drugim klubovima, koji treba da odgaja mlade igrače i u vanfudbalskim sferama života. Ne nam zaista šta treba da se uradi da se to promjeni. Je li do nedovoljno educiranog kadra, ili šta već..
Evo Duljević nažalost ne dobi ni minute, realno nije je ni zaslužio, ali Cimke jes bar malo. Međutim šta je tu je..
- franklampard8
- Kontakt:
Mora biti u zapisniku, ne mora početi.
Kod nas je najvise Jesic davao priliku mladim igracima, to dovoljno govori koliko im ovi nasi vjeruju.. 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Sta sam propustio? 

Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
joker90 je napisao/la:Kod nas je najvise Jesic davao priliku mladim igracima, to dovoljno govori koliko im ovi nasi vjeruju..
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Znaš li možda kakva su pravila u HNL ili JSL oko mladih igrača, koliko ih mora biti u zapisniku ili u prvih jedanaest?
Sabrine mi moje!
Umalo ti batine ovdje nisi primio zbog Plakala!hilmo je napisao/la:joker90 je napisao/la:Kod nas je najvise Jesic davao priliku mladim igracima, to dovoljno govori koliko im ovi nasi vjeruju..

Osmanovic, Veladzic, Catakovic, svi pod Jesicem zaigrali tad, postigli golove, taman smo kontali da ce nastaviti sa forsiranjem te djece, kad ono.. Garantujem da bi Veladzic bio korisniji od Cetkovica polovnog, da se nastavio forsirati..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
joker90 je napisao/la:
Umalo ti batine ovdje nisi primio zbog Plakala!

Gledam sad ovaj klip i mene stid zbog njega. Ali eto, dešava se...
Nije mi ovako žao, dali smo mu priliku i uvidjeli da on nažalost ne može biti naš prvi golman, žao mi je igrača koji odu a nisu dobili pravu priliu. Evo svijež primjer, Vazda.
Šteta baš zbog povrede Čatakovića, sad je mogao biti prva zamjena Ahmetoviću.. Mislim d ane bi bio gori od Bekića.
Zna li se šta je sa njim, kako teče oporavak?
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Ne ide bas najbolje...hilmo je napisao/la:Šteta baš zbog povrede Čatakovića, sad je mogao biti prva zamjena Ahmetoviću.. Mislim d ane bi bio gori od Bekića.
Povrijedio se prije Kove a Kova vec poceo s laganim vjezbama.
- franklampard8
- Kontakt:
Pritom ligamenti mogu puci da ih moras nadogradjivati, a nekad se ne mora samo se spoje.aleksandar_veliki je napisao/la:Dobor, mozda stepen povrede nije isti. Ima tih ligamenata "milion. Jos cesto uz ligamente zna stradati i meniskus. Mozda je kod Kovacevica to bezazlenije nego kod ovog malog. Stvarno nisam upucen.Lakoste je napisao/la:Povrijedio se prije Kove a Kova vec poceo s laganim vjezbama.
1946
Kada sam ga prvi put gledao, baš na ovoj utakmici kupa, isto tako mi je izgledao. Međutim u ovim utakmicama u ligi što je nastupio je bio mnogo bolji.
Nadam se da će se vratiti i biti bolji nego sto je bio.
Nadam se da će se vratiti i biti bolji nego sto je bio.
Nastupio je još u par utakmica PL od kako je Hurtić preuzeo kormilo.
Postigao je jedan gol, nezz protiv koga, mislim da je to bilo u utakmici u kojoj nam je Amer Bekić pokazao malo brazilske čarolije
, u nastavku akcije Berberović upisao asistenciju a Hamza pogodio.
Postigao je jedan gol, nezz protiv koga, mislim da je to bilo u utakmici u kojoj nam je Amer Bekić pokazao malo brazilske čarolije

Pisao sam to i prije, meni se na žalost Hamza uopšte ne sviđa kao igrač.
Niti mislim da ima nekog ekstra kvaliteta u generaciji prošlogodišnjih juniora.
Niti mislim da ima nekog ekstra kvaliteta u generaciji prošlogodišnjih juniora.
Skandal u susjedstvu Hrvatska: Otkaz dvojici igrača jer navijaju za Dinamo
Piše: A. Pašić
Danas, 09:39
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_fudbal/hrvatsk ... amo/205894
Dvojicu fudbalera Istre 1961 mogla bi skupo koštati ljubav prema Dinamu. Hrvatski mediji su objavili da su juniori kluba Viktor Marić i David Barišić nedavnu utakmicu između Istre 1961 i Dinama odgledali sa južne tribine na kojoj su bili smješteni popularni 'Bad Blue Boysi'. Nakon što su ih navijači snimili na krivoj tribini, za pomenuti dvojac počinje pakao i putem društvenih mreža je pokrenuta kampanja da odmah budu otjerani sa Aldo Drosine. Da je raskid saradnje na pomolu potvrđuje i razgovor predstavnika igrača s klupskim strukturama. "U klubu su nam rekli kako će jednostrano raskinuti ugovor s Barišićem jer je prekršen klupski pravi, iako to nema nikakvog smisla. Niti je Barišić dobio na uvid taj pravilnik niti ga je potpisao. Kažu da su oni ozbiljan klub koji mora reagovati, ali pitam se zašto niste toliko ozbiljni kada treba isplatiti četiri plaće koje ste mu dužni", kazao je za Sportske novosti Matija Miloš, advokat kojeg je igrač Barišić angažovao u ovom sporu. Za mlade fudbalere je zbog prijetnji navijača izlazak iz kuće postao avantura.
Jednostavno rjesenje
Piše: A. Pašić
Danas, 09:39
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_fudbal/hrvatsk ... amo/205894
Dvojicu fudbalera Istre 1961 mogla bi skupo koštati ljubav prema Dinamu. Hrvatski mediji su objavili da su juniori kluba Viktor Marić i David Barišić nedavnu utakmicu između Istre 1961 i Dinama odgledali sa južne tribine na kojoj su bili smješteni popularni 'Bad Blue Boysi'. Nakon što su ih navijači snimili na krivoj tribini, za pomenuti dvojac počinje pakao i putem društvenih mreža je pokrenuta kampanja da odmah budu otjerani sa Aldo Drosine. Da je raskid saradnje na pomolu potvrđuje i razgovor predstavnika igrača s klupskim strukturama. "U klubu su nam rekli kako će jednostrano raskinuti ugovor s Barišićem jer je prekršen klupski pravi, iako to nema nikakvog smisla. Niti je Barišić dobio na uvid taj pravilnik niti ga je potpisao. Kažu da su oni ozbiljan klub koji mora reagovati, ali pitam se zašto niste toliko ozbiljni kada treba isplatiti četiri plaće koje ste mu dužni", kazao je za Sportske novosti Matija Miloš, advokat kojeg je igrač Barišić angažovao u ovom sporu. Za mlade fudbalere je zbog prijetnji navijača izlazak iz kuće postao avantura.
Jednostavno rjesenje
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Ma treba pravilo da se u prvih 11 mora nalaziti bar 2 igrača ispod 21 godinu, ili čak i 3, a u zapisniku 5 igrača.aleksandar_veliki je napisao/la:Pokusat cu to iskopati. Dobro pitanje. Trenutno ne znam ali bez obzira na to mi moramo ovo promijeniti. Nema nas nigdje ako to ne uradimo.BosnianKingdom je napisao/la:Znaš li možda kakva su pravila u HNL ili JSL oko mladih igrača, koliko ih mora biti u zapisniku ili u prvih jedanaest?
Jednostavno je i za klub i za reprezentaciju bolje istrpiti tu djecu da izrastu u dobre igrače.
Toj djeci će primanja biti manja od raznoraznih internacionalaca koji nisu ništa bolji od njih i taman klubu ostane love da dovedu ekstra pojačanja iz inostranstva. A ne kao do sada sve neke uhljupe.
Sabrine mi moje!
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Amidzaa, bosnas_, Fouzi1, Google Adsense [Bot], mosarajvosa83, napoleon72, nedimmmm1337, TETRAPAK i 69 gostiju.