WTA Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Effenberg
Kontakt:

Re: WTA Tour

Post Postao/la Effenberg » 06 sep 2016, 11:40

Intervju poslije meca. Koja iskuliranost, kao da je dobila neku tamo levatkinju na ITF-u. :D

A evo i ovo sa Wimbledona, tu je Ana imala 3 mec lopte i na kraju izgubila i stvarno je bila mnogo zalosna na kraju, znaci ona pobjeda od sinoc nije dosla slucajno. Mala nesto naucila iz poraza, a Radwanska nije nista iz knap pobjede.

Evo i par slija:

slika

slika
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 sep 2016, 14:42

Neutral je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:jeko ana konjuh?
Veliki potencijal kod susjeda. Bolja i kvalitetnija verzija Donne Vekić.

18 godina uzela vec par stotina tisuca dolara u karijeri. Igrala je vec 3 kolo wimbledona. Tesko da moze dobiti naredni mec na us openu
vidim sad, onaje uzela 2 juniorska GS-a , OZ i US open 2013-te
super da je tako brzo počela uspon u seniorskoj konkurenciji! po ovome summariju igra joj izgleda skroz fino

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2016, 15:25

Da, imala je dosta uspjeha u juniorskom dijelu :)

U 18:00 igraju Angelique Kerber protiv Roberte Vinci. Angelique je veliki favorit u tom meču i lično sam apsolutno uz nju, navijam da ode do kraja :thumbup:

Posljednja četiri međusobna duela 2:2 rezultat, s tim da niti jedna gubitnica meča nije uzela makar set.

Roberta Vinci, 33 godine, 163 visoka, 60kg

slika

VS

Angelique Keber, 28 godina, 173 visoka, 68kg

slika

Najveći uspjeh Kerber je osvajanje Austrlian Open-a ove godine, te finale Wimbledon-a. Roberta ima finale US opena iz prošle godine, kada je u polufinalu izbacila Serenu Williams, da bi u finalu izgubila od sunarodnjakinje Flavie Pennette.

Po kladionicama Kerber apsolutni favorit sa kvotom 1.15.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 06 sep 2016, 16:43

Dobro pajdo polako s tim kvotama. Eno tamo teme za kladionicu, hajmo ovdje samo o sportu.

Vinci je jako dobra na hardu i tradicionalno igra dobro u Americi. Nece biti lako Kerber. Vidicemo, ja znam kad god sam gledao tu Vinci da nista specijalno nisam vidio, trebao bi me sad namoliti da gledam mec da Angie sigurno prodje. :D

Meni je to sve talasika, ja cekam Simonu protiv Serene i da vidimo hocel Konjuh moci iznenaditi Pliskovu, koja ima extra sezonu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2016, 16:48

Ja se ne kladim, nisam kladioničar, kvote stavljam čisto da pokažem ko je neki favorit po njima :D

Nema Ana valjda sindrom Damira, dobije jačeg protivnika, pa ispadne od slabijeg, ali dobro, nekome neki stil tenisa ne odgovara.

Ja sam uz Simonu, Serena je predominantna i nadam se da će ispast radi ostalih.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 sep 2016, 19:20

Kerber je zenski Simon. Kad bi je ko naucio da udari ravniji forehand i da izbaci ovo guranje, bila bi mnogo bolja teniserka.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2016, 19:33

Ima 28 godina, čovjek uči cijelog života, ali sumnjam da će promijeiti svoj stil igranja. Jedina mogućnost je promjena trenera, a ta vjerovatnost je veoma mala.

Na što tačno misliš pod "guranje", misliš na famozni čučanj? Ako je to u pitanju, onda je to njen zaštitni znak zbog kojeg uspjeva vratiti neke teške lopte i zbog kojih osvaja mnogo poena. Takav stil, ima prejake noge.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 sep 2016, 19:38

Mislim na nepravilan zamah/izmah uz zgrcen pokret prilikom odigravanja forehanda. Unosi previse tijela u udarac, sto je definicija 'guranja'. Pogledaj pod Gilles Simon, identicno skoro.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 sep 2016, 19:52

Prihvatio i bodi izraz guranje xD

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2016, 19:58

slika
:zviz:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 sep 2016, 20:00

shminka je napisao/la:Prihvatio i bodi izraz guranje xD
Vjeruj da nisam mogao drugacije nazvati ove forehande koje odigrava Kerberka, izbi mi oci onaj ruzni zgrceni izmah, mada opet sam pri svom stavu da to gurkanje ne donosi nista lose onom ko zna kako igrati, a Simon je majstor svog zanata kada treba umrtviti poen i izvuci svu potencijalnu energiju iz udarca koju bi protivnik mogao generisati, najbolje je Novak to osjetio na svojoj kozi. :)

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 06 sep 2016, 20:31

Neutral je napisao/la:
slika
:zviz:
Koje su ovo, ja samo Bouchard 100 % raspoznajem skroz lijevo.

Poznata je cinjenica da je zenska anatomija totalno drugacija od muske i razlika je u tome sto zene imaju samo oko 50% snage nego musko u rukama i gore od pasa, a u nogama i karlici samo 20-30 % su slabije. Zato njihov tenis izgleda previse "pusherski".

Vinci ja ne znam koji joj je quratz i da li je ono namjerno radila. Imas brejk 5:4 i serviras za set i izgubis 9 zaredom gemova, pa dabogda vise nigdje ne zaigrala, kako sebi ko sportista smijes tako nesto priustiti? 6:4 6:0 zavrseno.

Wozniacki - Sevastova u 1 poslije ponoci, ocekujem da Carolina odigra kao nekad, haman je doslo do neke reinkarnacije, igrala je do sad sve dobro. Mislim da ona onda ide na Kerber, a joj to ce biti guranje loptice u 16 mislim da ce poen trajati po 5 minuta. :urnebes:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2016, 20:33

Ma Donna dok je bila mlađa :D

Zna Wawrinka šta radi.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 sep 2016, 22:29

bodi123 je napisao/la:
shminka je napisao/la:Prihvatio i bodi izraz guranje xD
Vjeruj da nisam mogao drugacije nazvati ove forehande koje odigrava Kerberka, izbi mi oci onaj ruzni zgrceni izmah, mada opet sam pri svom stavu da to gurkanje ne donosi nista lose onom ko zna kako igrati, a Simon je majstor svog zanata kada treba umrtviti poen i izvuci svu potencijalnu energiju iz udarca koju bi protivnik mogao generisati, najbolje je Novak to osjetio na svojoj kozi. :)
Pa koristi se taj izraz, sve regularno :kafa:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2016, 00:52

Kerber pomela Vinci za polufinale.

Sljedeći meč kreće za jedno pola sata, sastaju se Caroline Wozniacki i Anastasija Sevastova.

Anastasija Sevastova, Latvija 26 godina, 48 na wta rang listi, 169 visoka, 65kg.

slika

VS

Caroline Wozniacki, 26 godina, 74 na wta rang listi, 177 visoka, 63kg.

slika

Ovo je najveći uspjeh u karijeri Sevastove, dok Caroline ima dva finala US opena, 2009 i 2014. godine. Jednom je izgubila od Serene, drugi put od Kim Clijsters. Caroline igra do sada strašan turnir i favorit je u ovom meču.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2016, 01:49

Caroline :o :o :o

Suha, gasi miješalicu, motaj kablove.

Igra izvanredan turnir i okaraktezirana je kao jedna od igračica koja bi mogla iz drugog plana uzeti GS jer je bila dvaput blizu, i kada je bila prva na wta listi ispadala je u nekim mečevima protiv nominalno slabijih tenisačica. Ko bi joj dao polufinale prije početka turnira? Niko!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2016, 02:26

6:0, 6:2, pomela je samo tako.

Caroline ide na Angelique, uh strašan meč. Danas je super dan, Simona protiv Serene, te Ana igra svoj meč.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 sep 2016, 07:13

Vidi što je tema aktivna... Mene ne čudi mala konjuh. Imama ja na vimblndonu radvansku, ali se povrijedila tokom jednog poena na kraju trećeg seta
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 sep 2016, 08:15

ništa čudno, navijamo za karolinu :mrgreen:

slika

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: WTA Tour

Post Postao/la Effenberg » 07 sep 2016, 15:19

Neutral je napisao/la:Caroline :o :o :o

Suha, gasi miješalicu, motaj kablove.

Igra izvanredan turnir i okaraktezirana je kao jedna od igračica koja bi mogla iz drugog plana uzeti GS jer je bila dvaput blizu, i kada je bila prva na wta listi ispadala je u nekim mečevima protiv nominalno slabijih tenisačica. Ko bi joj dao polufinale prije početka turnira? Niko!
Pa ona je uvijek bila dobra tenisacica. Samo sto joj je jedan period bitnije bilo snimati reklame za gace i strample nego trenirati. Ali talent joj se ne moze osporiti.

Lagano sa tim slikama ljudi, spolovilo ce mi eksplodirati. :D

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.