FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

HausMan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HausMan » 05 sep 2016, 09:48

Conte je napisao/la:Čekaj kukate protiv misketa i uprave pa tražite da ulozi svoj milion?
Ne kontam za milion bi nam prodali klub? Znaci nek da milion i njegov je?

Ili da dobra srca ono dadne milion?

Serr se ovdje i dalje, a ova uprava odradi vise posla nego sve u zadnjih 10/15 godina kad se spoji, sere se o Europi a tri vezane pobjede te lansiraju na sami vrh, kao da je ostalo 5 kola do kraja, a ne 25 ;)

ne znam da uloziti znaci kupiti. ako tako rezonujes onda mozes vidjeti da nas je kupio za 0 maraka. radi sta hoce ali nasim parama a ne svojim.
zato kazem ulozi svoj milion pa radi sta hoces, a to ne znaci da ce ga kupiti nego ce imati neke koristi na kraju ako bude dobro radio. ovako ako ne bude dovro radio nije skrsio svoje pare nego pare kluba. a ako ne osvojimo trofej koji su obacali slobodno se mogu pakovati.
Amar je ulozio svoje pare kad niko nije i zaradio, i neka je. iako smo mu duzni dobrih para. zato bar procitaj kad neko nesto pise a ne da pises samo da bi napisao nesto s 20acc.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2016, 10:11

Izjava trenera Krupe pred utakmicu proslog kola.
Pred sutrašnju utakmicu šef stručnog štaba Slobodan Starčević je istakao “Ovo ja za nas još jedna utakmica u nizu, poslije Širokog Brijega, igramo utakmicu sa Slobodom, nakon toga nas čekaju još dvije teške utakmice protiv najkvaltitnijih ekipa Premijer lige BiH Željezničara i Zrinjskog. Svjesni smo kvaliteta Slobode , ja bi u prvi plan istakao njihov ofazivni dio tima, a ne defanzivni, međutim i sama ta činjenica da su primili najmanji broj golova pokazuje i da taj defanzivni dio ima dovoljno kvalitete. Kad govorim o ofanzivnom dijelu, pre svega mislim na organizatora igre Zebu i dva prema naprijed efikasna i aktivna igrača Krpića i Karića. Upoznati smo sa njihovim kvalitetom, i na taj način smo se i pripremali za narednu utakmicu. Smatram da će na ovoj utakmici biti najveći broj navijača, pored navijača Slobode, doći će naši navijači, pa i oni koji su sumnjali u ovu mladu ekipu, i to će biti jedan ljep ambijent, koji će nam biti dodatni motiv da odigramo što kvalitetniju utakmicu. Mislim da mi možemo takvoj kaviltetnoj ekipi kao što je Sloboda, odgovoriti jednom odgvoronom, disciplinovanom igrom, i kroz takvu igru ćemo pokušati da tražimo pozitivan rezultat, a u ovom trentku mislim da je i osvajanje boda pozitivan rezultat.”

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 05 sep 2016, 14:27

Danas momci dolaze. Sutra odmor pisu novine i onda pripreme za Krupu. Krizman igrao na Kupresu, vjerovatno ce zauzeti mjesto uz aut liniju. Nekako od njega mnogo ocekujem. Strah me tribina posto Salko yutu mnogo polaze u odbranu. Rani gol bi nam mnogo valjao jer su momci pod ogromnim pritiskom.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 05 sep 2016, 17:08

Igraci pod Pritiskom jer moraju pobjedit Krupu eto sve si iznio ovom recenicom.Dotle se doslo da su nasi igraci igraci Zelje pod pritiskom da dobiju Krupu.Te su utakmice nekad sluzile da odmorimo par igraca. Ovo je hitno situacija je alarmantna.Nemoze se vazda cekat proljece da BI poceli pobjedjivat **** ti proljece vise.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2016, 17:13

Vi opet po starom. Vazno je ostati neporazen protiv Krupe. Znaci strpljiva i odgovorna igra nazad. Cekati prilike iz slobodnih udaraca, kornera i kontri.

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 05 sep 2016, 17:20

Jel' to ti govoriš da se mi trebamo braniti protiv yebene Krupe?
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2016, 17:25

Napali Vitez, Slobodu i Zrinjski... Svi se sjecamo ishoda osim tebe izgleda.

A ta yebena Krupa poderala Slobodu u proslom kolu.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 05 sep 2016, 20:16

Nadam se da nam je svima vec jasno da nema zagarantovano dobijenih utakmica i unaprijed upisanih bodova protiv koga god da igramo. Mi cemo se za svaki bod morati "potuci" na terenu i pokazati karakter kakav ova ekipa nije imala u prethodnim utakmicama. Iako se pisalo i pricalo kako je atmosfera medu igracima odlicna, to se nikako nije vidjelo na terenu. Ja u ovih sedam kola nisam vidio nikakvo zajednistvo na terenu medu igracima, nikakvu podrsku koju jedni drugima daju, vec naprotiv, zavaljivanje losim pasovima i alibi igru u kojoj su nam stoperi imali najveci broj odigranih pasova. Da li je to bilo do trenera, ne znam, al dalo se primijetiti da je Edisova igra konstantnog vracanja lopte stoperima i golmanu nastavljena i za ovo vrijeme dok je Milos vodio ekipu. Iskreno se nadam da ce Slavko upravo to promijeniti, da necemo gledati bezidejna vracanja lopti nazad i onda jos bezidejnija nabijanja lopti naprijed, ono samo nek nije kod mene. I ono sto ocekujem jest da ce Slavko ispostovati ono o cemu je i sam govorio na predstavljanju, da nece biti izmisljanja pozicija igracima, da ce igraci igrati na "svojim" pozicijama i da necemo vise Memiju gledati na lijevom beku, ili Miroslava i Ivana na lijevom krilu.

Nama je od narednog kola svaka utakmica kljucna u stizanju bodovnog zaostatka i nadam se da ce onih 11 na terenu zaista i pokazati da Zeljo u svakoj utakmici zeli tri boda, a ne da to budu isprazne floskule, a na terenu se postavimo kao npr. u Tuzli.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2016, 22:08

Nevjerujem da je Slavko uspio u ovom kratkom vremenskom roku drasticno poboljsati fizicku spremu u ekipi, da bi mi mogli sa posjedom lomiti protivnika. Kod gubljenja posjeda treba stvariti dovoljan pritisak da se posjed vrati. A to tek trebaju da nauce, jer vidi se u utakmicama protiv Slobode Zrinjskog i pogotovo Viteza. Da kod izgubljenog posjeda, da su protivnici imali previse prostora da stvaraju igru preko veznog reda. I time su nas redom kaznjavali.

Time mozemo teziti na proljece, gdje ce Slavko imati priliku pripremiti svoju pravu ekipu. Nadam se samo da se nece trener mijenjati, ako se neizbori liga gornjeg dijela.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 05 sep 2016, 22:25

HausMan je napisao/la:gledaj ti slobode. dode levat s parama, u dugu skoro kao mi, napravili tribinu, bore se za vrh tabele, zelji i sarajevu za dvije godine dali 20 golova s 5 primljenih i niko nista.

kod nas raja skuplja pare, prodajemo igrace i to za milionske cifre i opet smo 8 na tabeli, igramo kup jabuka, igracima nam budu u klubu 3 mjeseca, bacamo pare na raskide, ZAMISLI MI NISMO NAVIJACI ZELJE, nego smo rusitelji, sto zelimo samo da ne gledamo ovu bruku. aferim

dode covjek da ser.e ko foka. :puke: :puke:
Prvo taj "levat sa parama" ne otpalcuje dug primarno kao sto Zeljo otplacuje vec imaju samo reprogram kako bi mogli dobiti licencu.

Drugo nisu oni nista napravili vec grad Tuzla, sto nema veze sa fk Slobodom.

Trece organizacija kluba im se svodi na donacije upravo tog covjeka koji ucjenjuje cak Tuzlu(nacelnika), i vise puta je prijetio da ce se vratiti u SAD, a tada bi oni otisli u stecaj.

Cetvrto on se fokusirao na rezultate, bas kao i nase uprave vise puta do sada i mi smo tada osvajali sve sto se moglo osvojiti a oni jos uvijek nista, a cak i da jesu vidjeli smo da to nije put koji obezbjedjuje funkcionisanje kluba ...i mi smo toj Slobodi davali po 4komada u Tuzli pa na kraju u zadnjim momentima(reprogramima) dobijali licence za europu i igrali na kosevu...

Peto, pominjes transfere, za razliku od te slobode, mi placamo svoje igrace parama svojim, budzetiranim, sve je unaprijed osigurano.nemamo amidzu nit babu... A imamo dusmsne i strane i NAŠE.

Ti ili si dijete pa jos nista ne znas a pricas,
ili si neki dusman koji zakuhava namjerno.
Jer nista od navedenog nisi realno rekao.

Znas li da je londonski Arsenal kada je bio ubjedljivo najjaci u Engleskoj, sa Ljumbergom, Piresom, Berkamp, Henry... Poceo da pravi stadion, i u narednih 10godina nisu nista osvojili, ali su pravi navijaci bili svjesni raskrsnice na kojoj im se klub nalazi i nisu talasali... Tek prije dvije godine 2014. Wenger je rekao da je stadion konacno isplacen i da se sada gradi prvi tim, kad je kupio Alexisa Sanchesa.
Fly Emirates je 100x skuplji od Grbavice ali je i Arsenal 100x bogatiji od Zelje.
Sramota je da mi ne mozemo da cekamo dvije godine.

Nisam branioc uprave, i ja cu se okrenuti protiv njih ako ne izborimo europu... Ali do zadnje moguce sanse sam uz njih jer samo tako pomazem da Zeljo postigne zacrtano.
I pozivam sve da zajedno ako se ne izbori europa trazimo promjenu uprave, ali do tad da pomognemo koliko mozemo. Zar nije to jedino fer, i u korist Zelje.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2016, 22:33

@tu i tamo nije problem dati upravi podrsku, jer nju i onako niko nemoze otjerati osim dug. Znaci nista losi rezultati i navijaci.
Dok god se moze izvuci para sto ima i na kredite, ova gamad ce biti u klubu. Znaci nema te grupe navijaca koja ih moze otjerati. Od kad se tjera Mamic iz Dinama, pa mu niko nemoze nista. Tako je i sa Zeljom. Problem je sto ova uprava nezna postignuti dobar rezultat kao Mamic. A onog dana kad se ova uprava odstrani iz kluba, pitanje je sta ce ostati od kluba i na kojem nivou ce biti.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 05 sep 2016, 22:37

tu i tamo je napisao/la:
HausMan je napisao/la:gledaj ti slobode. dode levat s parama, u dugu skoro kao mi, napravili tribinu, bore se za vrh tabele, zelji i sarajevu za dvije godine dali 20 golova s 5 primljenih i niko nista.

kod nas raja skuplja pare, prodajemo igrace i to za milionske cifre i opet smo 8 na tabeli, igramo kup jabuka, igracima nam budu u klubu 3 mjeseca, bacamo pare na raskide, ZAMISLI MI NISMO NAVIJACI ZELJE, nego smo rusitelji, sto zelimo samo da ne gledamo ovu bruku. aferim

dode covjek da ser.e ko foka. :puke: :puke:
Prvo taj "levat sa parama" ne otpalcuje dug primarno kao sto Zeljo otplacuje vec imaju samo reprogram kako bi mogli dobiti licencu.

Drugo nisu oni nista napravili vec grad Tuzla, sto nema veze sa fk Slobodom.

Trece organizacija kluba im se svodi na donacije upravo tog covjeka koji ucjenjuje cak Tuzlu(nacelnika), i vise puta je prijetio da ce se vratiti u SAD, a tada bi oni otisli u stecaj.

Cetvrto on se fokusirao na rezultate, bas kao i nase uprave vise puta do sada i mi smo tada osvajali sve sto se moglo osvojiti a oni jos uvijek nista, a cak i da jesu vidjeli smo da to nije put koji obezbjedjuje funkcionisanje kluba ...i mi smo toj Slobodi davali po 4komada u Tuzli pa na kraju u zadnjim momentima(reprogramima) dobijali licence za europu i igrali na kosevu...

Peto, pominjes transfere, za razliku od te slobode, mi placamo svoje igrace parama svojim, budzetiranim, sve je unaprijed osigurano.nemamo amidzu nit babu... A imamo dusmsne i strane i NAŠE.

Ti ili si dijete pa jos nista ne znas a pricas,
ili si neki dusman koji zakuhava namjerno.
Jer nista od navedenog nisi realno rekao.

Znas li da je londonski Arsenal kada je bio ubjedljivo najjaci u Engleskoj, sa Ljumbergom, Piresom, Berkamp, Henry... Poceo da pravi stadion, i u narednih 10godina nisu nista osvojili, ali su pravi navijaci bili svjesni raskrsnice na kojoj im se klub nalazi i nisu talasali... Tek prije dvije godine 2014. Wenger je rekao da je stadion konacno isplacen i da se sada gradi prvi tim, kad je kupio Alexisa Sanchesa.
Fly Emirates je 100x skuplji od Grbavice ali je i Arsenal 100x bogatiji od Zelje.
Sramota je da mi ne mozemo da cekamo dvije godine.

Nisam branioc uprave, i ja cu se okrenuti protiv njih ako ne izborimo europu... Ali do zadnje moguce sanse sam uz njih jer samo tako pomazem da Zeljo postigne zacrtano.
I pozivam sve da zajedno ako se ne izbori europa trazimo promjenu uprave, ali do tad da pomognemo koliko mozemo. Zar nije to jedino fer, i u korist Zelje.
Izvinjavam se na upadu sve netacno.sloboda ima mjesecnu finansijski omcu ko nijedan klub.200k maraka svaki mjesec.
Plus redovni troskovi kluba za razliku od ijednog drugog precjednika azmir babuka to placa iz svog dzepa.koliko miske eto i s kamatom daje bez zajebancije?
Za razliku od nas vi igrace ne placate nego s niima raskidate ugovore na njihovu stetu...necuveno za klub zeljinog renomea.
Na pogrsnu stranu pucate druze.nismo vam mi problem.
Svejedno ispravka krivih navoda. Sportski pozdrav :salut:
Zadnja izmjena: Sariel, dana/u 05 sep 2016, 22:38, ukupno mijenjano 1 put.

Straus1921
Kontakt:

Post Postao/la Straus1921 » 05 sep 2016, 22:38

Nije problem otjerati upravu, problem je ko ce doci ;)

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2016, 22:41

Straus1921 je napisao/la:Nije problem otjerati upravu, problem je ko ce doci ;)
Gledaj i uzivaj.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 05 sep 2016, 22:45

samoposmatram je napisao/la:Vi opet po starom. Vazno je ostati neporazen protiv Krupe. Znaci strpljiva i odgovorna igra nazad. Cekati prilike iz slobodnih udaraca, kornera i kontri.
Ma daj nek se ubiju ako Krupu ne mogu pobjediti. Pa sta je vama ljudi citate li sto pisete? Kakva Krupa da se bojimo njih. Sve ispod 3:0 je bruka za Zelju.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2016, 22:50

cruz40 je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Vi opet po starom. Vazno je ostati neporazen protiv Krupe. Znaci strpljiva i odgovorna igra nazad. Cekati prilike iz slobodnih udaraca, kornera i kontri.
Ma daj nek se ubiju ako Krupu ne mogu pobjediti. Pa sta je vama ljudi citate li sto pisete? Kakva Krupa da se bojimo njih. Sve ispod 3:0 je bruka za Zelju.
Sta ti pratis u Zelji? Fudbal ili smrkanje?

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 05 sep 2016, 22:50

samoposmatram je napisao/la:@tu i tamo nije problem dati upravi podrsku, jer nju i onako niko nemoze otjerati osim dug. Znaci nista losi rezultati i navijaci.
Dok god se moze izvuci para sto ima i na kredite, ova gamad ce biti u klubu. Znaci nema te grupe navijaca koja ih moze otjerati. Od kad se tjera Mamic iz Dinama, pa mu niko nemoze nista. Tako je i sa Zeljom. Problem je sto ova uprava nezna postignuti dobar rezultat kao Mamic. A onog dana kad se ova uprava odstrani iz kluba, pitanje je sta ce ostati od kluba i na kojem nivou ce biti.
Hajde ovako,
Postoji li ijedna garnitura ljudi koji su bili Uprava u Zelji a da nisu bili "gamad"?
Nema! Svima se familija pominjala, a bili su iskusni lisci u tada smijesno organizovanoj ligi. Sam pogledaj omjer gostujucih pobjeda, cirkus.
Razliku je pravio u dva navrata Amar Osim u sportskom segmentu, tok novca niko nije znao, a racun kluba bio blokiran. Kako se poslovalo? Hehehe
Sada imas dosta neiskusnu upravu sa poprilicno autortiativnim covjekom u vrhu, tacnije nema nikoga ko bi mu se mogao suprostaviti(tipa Amar)... Pored toga los sportski segment. Ali evo sad imamo Slavku, znaci imamo odlicno pojacanje u sportskom segmentu... Uz malo bolju konsolidaciju uprave, ovo moze biti dobra prica.

Osim toga, da bi mi dokazao da nisi i ti samo jos jedan dusman iz licnih koristi...
Mozes li mi molim te napisti deset clanova uprave koji ce preuzeti Zelju nakon sto ove skinemo?
A da nisu "gamad" i da zele preuzeti funkciju...

Ili i ti samo zelis zlo klubu?
Mislim na bilo koga ko tjera jedne a nema alternativu pripremljenu, bolju od ovoga.
Zadnja izmjena: tu i tamo, dana/u 05 sep 2016, 22:52, ukupno mijenjano 1 put.

Straus1921
Kontakt:

Post Postao/la Straus1921 » 05 sep 2016, 22:51

samoposmatram je napisao/la:
Straus1921 je napisao/la:Nije problem otjerati upravu, problem je ko ce doci ;)
Gledaj i uzivaj.
Ti i takvi tako ti necete sigurno ;)

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 05 sep 2016, 22:54

Sariel je napisao/la:

Izvinjavam se na upadu sve netacno.sloboda ima mjesecnu finansijski omcu ko nijedan klub.200k maraka svaki mjesec.
Plus redovni troskovi kluba za razliku od ijednog drugog precjednika azmir babuka to placa iz svog dzepa.koliko miske eto i s kamatom daje bez zajebancije?
Za razliku od nas vi igrace ne placate nego s niima raskidate ugovore na njihovu stetu...necuveno za klub zeljinog renomea.
Na pogrsnu stranu pucate druze.nismo vam mi problem.
Svejedno ispravka krivih navoda. Sportski pozdrav :salut:
nemoj se nista cuditi jer vecinom ljudi iz kluba lazu da bi spasili svoje guzice ili spinuju kao sto se moze vidjeti. naravno da ja govorim istinu jer nemam razloga da lazem, jer sam obicni navijac koji to sve gleda kao na klub koji voli prije svega. slobodi skidam kapu. a pusti ove placenike da pisu sto pisu

njihova poenta u svemu da umanje rad bilo koga umanje a svoj nerad da uzdignu. tako psuju po amaru, pricaju kako nas je neko zavalio, uvalio, sad lazu za slobodu a ta nas sloboda cjepa.

sjecam se sloboda se vratila u premijer ligu, utakmica na noz, Amar ode u tuzlu i podere slobodu, to je gospodin.
Zadnja izmjena: HausMan, dana/u 05 sep 2016, 23:01, ukupno mijenjano 1 put.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 05 sep 2016, 23:01

tu i tamo je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:@tu i tamo nije problem dati upravi podrsku, jer nju i onako niko nemoze otjerati osim dug. Znaci nista losi rezultati i navijaci.
Hajde ovako,
Postoji li ijedna garnitura ljudi koji su bili Uprava u Zelji a da nisu bili "gamad"?
Nema! Svima se familija pominjala, a bili su iskusni lisci u tada smijesno organizovanoj ligi. Sam pogledaj omjer gostujucih pobjeda, cirkus.
Razliku je pravio u dva navrata Amar Osim u sportskom segmentu, tok novca niko nije znao, a racun kluba bio blokiran. Kako se poslovalo? Hehehe
Sada imas dosta neiskusnu upravu sa poprilicno autortiativnim covjekom u vrhu, tacnije nema nikoga ko bi mu se mogao suprostaviti(tipa Amar)... Pored toga los sportski segment. Ali evo sad imamo Slavku, znaci imamo odlicno pojacanje u sportskom segmentu... Uz malo bolju konsolidaciju uprave, ovo moze biti dobra prica.

Osim toga, da bi mi dokazao da nisi i ti samo jos jedan dusman iz licnih koristi...
Mozes li mi molim te napisti deset clanova uprave koji ce preuzeti Zelju nakon sto ove skinemo?
A da nisu "gamad" i da zele preuzeti funkciju...

Ili i ti samo zelis zlo klubu?
Mislim na bilo koga ko tjera jedne a nema alternativu pripremljenu, bolju od ovoga.
Vec drugu godinu zaredom citamo kako ovo potencijalno moze biti dobra prica, a vec smo na putu da drugu sezonu izvisimo. Nije vise u pitanju titula, iako nam je obacena, u pitanju izlazak odnosno neizlazak u evropu. Mi ako ne budemo imali rezultate na terenu ni u ovoj sezoni, ovo nece biti nikakva prica. I nije to zato sto "dusmani" to tako zele, vec zato sto upravo ti koji mogu biti dobra prica nisu vodili dovoljno racuna o onom sto je najvaznije za jedan sportski klub, o postizanju rezultata. A nas nijedan dusmanin nije mogao sprijeciti da na terenu poderemo u ovih sedam kola i da je tako bilo svima bi usta bila zacepljena i niko ne bi imao ni trunke materijala da prica o drugim stvarima i skrece paznju na mahalske price. Jbg.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921, Hrasno15, Levin i 23 gosta.