FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

carsijaba
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la carsijaba » 03 sep 2016, 19:56

Alipasino je napisao/la:Kako dodje ovaj sto voli Zelju mi evrope nevidismo samo rol dovodi nove igrace OD njih 20 ubo SA dvojicom,ja da Sam ih ganjo bar 5 BI valjali .Fol stadion pa kako ga pravis OD Nas navijaca sponsors prosio si pare i sad zamazujes oci raji SA ovim trenerom bio covjek u Njemackoj i osvojio kup normalno da CE osvojit kad je non stop odmaro igrace i prodavo tekme preskakuci lopte na Kosevu.
Netačno. Mi Evropu nismo igrali samo ovo ljeto. Misimović, Amar Osim, Gredić su skupa dugo vremena. Gredića su prije nepunu godinu otjerali Žujo i Žujini. Za vrijeme Gredića smo osvojili titulu 2013. godine. Tada je i Misimović bio tu i napravio nam je travnati pomoćni teren i uletio lovu kada se trebala licenca dobiti, kako bi mogli igrati sa Ferencom i Standardom. Amar Osim je prije mjesec-dva podržao kao član Skupštine Misimovića i kompletan Upravni odbor.

Željini neprijatelji su Žujo- zvani blagodet i Kozarić - zvani neidemnatekme, i sve to preko imena Amara Osima.

Conte
Kontakt:

Post Postao/la Conte » 03 sep 2016, 19:59

Pa amar je i uključio misketa u klub koliko ja znam, zajedno sa gredicem i ostalom ekipom ;)

Sada se gredic priziva nazad, a da mi je imat vremena da aldinove i ostatka ekipe mišljenja nadjem kad ga se tjeralo, a većina koja brani upravu sada i tada su njega i upravu branili ;)

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 03 sep 2016, 20:01

Conte je napisao/la:Pa amar je i uključio misketa u klub koliko ja znam, zajedno sa gredicem i ostalom ekipom ;)

Sada se gredic priziva nazad, a da mi je imat vremena da aldinove i ostatka ekipe mišljenja nadjem kad ga se tjeralo, a većina koja brani upravu sada i tada su njega i upravu branili ;)
BIO BIH SRETAN DA MOŽE OVAKO:

- Predsjednik Nadzornog odbora - Senad Misimović
- Predsjednik Upravnog odbora - Almir Gredić - Vedran Vukotić i Amar Bajramović potpredsjednici
- Direktor Kluba - Mirsad Šiljak
- ŠSŠ - Amar Osim
- Skauti: Ćenan i Ćelo Mrvica
- Sportski direktor - Refik Šabanadžović

Da ljudi oforme svoje timove i da svako radi svoj dio posla. Treba nam jedinstvo, ali mi imamo previše sujetnih i tvrdoglavih ljudi.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 03 sep 2016, 20:54

Vise su nam stete nanijele kupljene titule nego Dejino dovodjenje igraca. Braco citiram samo pusikurca lobotomca kojeg su drugi lobotomci ovdje citirali kad je objasnjavao kako nam je Miske kamatu uzeo po ustaljenoj proceduri.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 03 sep 2016, 20:56

Pa ljudi dragi, zar još uvijek svađa ZA i PROTIV uprave?

Kako niste shvatili da su ljudi tu, da trenutno rade najbolje što mogu i znaju, da ih trenutno niko pomaći sa tih pozicija ne može, da sam siguran da u ovom trenutku bolje ljude za te pozicije ne možemo naći, da su imali sijaset divnih stvari, nevjerovatnih za podneblje gdje živimo, da su imali i grešaka, koje su neminovne u ovom poslu, itd., itd.

Pustite šuplje priče, mi kao navijači trebamo uraditi šta možemo sa naše strane, a ne baljezgati svakodnevno.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 sep 2016, 20:57

TikTak je napisao/la:
carsijaba je napisao/la:Rezultatska kriza i loš sporstki segment u transfer politici, opozicija želi preko imena Amara Osima da se dočepa (otjera ovu Uprava). S obzirom da je Amar jedan od pokretača ovih promjena u Klubu, skupa sa Gredićem, Misimovićem, Šiljkom i još nekim ljudima, ta im priča neće proći. Zašto? Zato što i Amar Osim podržava ove ljude u Klubu, ali Žujo i Kozarić preko svojih satelita žele iskoristiti Amarovo ime da bi se oni ponovo uvalili u Klub kao "spasioci".

Na svu sreću, takav film neće gkedati.
Vi lobotomci ste danas pokazali svoje namjere i pravo lice. Ima i uslikati da ostanu vasi biseri u memoriji. Da se nikad ne zaboravi bezobraznici jedni. Sve ste za pare u stanju uraditi.
Ne znam zbog cega etiketiranje i prozivanje ljudi.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 03 sep 2016, 21:03

plavousrcu je napisao/la:Pu Amare lopove, **** te otac lopovski. Sve si titule kupio. Zivio Misimovic Senad. U modi je i da se upisem.
Imam dovoljno godina da koliko toliko pamtim skoro sva poslijeratna zalaganja za tjeranje uprava, trenera i igraca, sto na tribinama, sto preko foruma kad su zazivjeli. Ali ono sto ja ne pamtim jest da je neka grupa ovako zdusno i totalno nekriticki branila neku upravu kao ovu sad. Pa za njih se ne smije reci da su ista pogrijesili, a sad se u njihovu odbranu pisu i bljuvotine protiv Amara, k'o da su ih od pitara prepisivali. Pa kako ih nije stid napisati bilo sta protiv covjeka koji nam je pored Zubandana dobio najvece poslijeratne radosti, koji je za ove sad Tito u svakom segmentu. Ponekad i ja pretjeram u kritikovanju svega i svacega, al ovo pisanje protiv Amara je pretjerivanje jedne druge vrste, tacno da se covjeku sve zgadi.

Ja ne pamtim da je ijedan dio tribine bilo kojoj nasoj ekipi aplaudirao poslije tri uzastopna poraza, a sad se i to radi. Valjda se ne smije reci da ne valjaju ovi igraci dovedeni po ustaljenim procedurama, sta li vec, da to ne bi povuklo neke druge zakljucke. Stvaraju se price o pozicijama i opozicijama, a paznja se skrece sa cinjenice da mi nismo u stanju pobijediti Vitez, pa ni u prijateljskoj utakmici. Da ova uprava sastavljena od ljudi bez ikakavog sportskog znanja nije krenula bahato i u taj segment sa stavom "mi znamo najbolje o svemu" i da kojim slucajem deremo sve na terenu, k'o sto ne deremo, nema te opozicije koja bi te mogla poljuljati i pisnuti bilo sta. Al ne, ti sam svojim postupcima dajes materijal da se prica i pise sve i svasta.

Al ako nista, zbog ovih rezultatskih neupjeha procvjetat ce nam infrastruktura, pa se sad farbaju i reflektori, sto je prije manje od pola godine bilo preskupo. Al hajde, nek dignu istok pa nek nam mazu oci po ustaljenim procedurama.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 sep 2016, 21:07

Usrali ste ovdje temu pa sad nos zabadate kod strajkaca.
Smijsni ste i nedosljedni a to samo govori o vama i vasem karakteru i nsmjerama.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 03 sep 2016, 21:21

SarajlijaTM je napisao/la:Usrali ste ovdje temu pa sad nos zabadate kod strajkaca.
Smijsni ste i nedosljedni a to samo govori o vama i vasem karakteru i nsmjerama.
Hahahahaha, cuj namjerama :D Uprava se inace tjera preko foruma, ono znas 350 ljudi koji prate ovu temu i istu na drugom portalu bas su odraz stava svih navijaca i Zeljinih simpatizera. Pa zadovoljstvo, odnosno nezadovoljstvo na tribinama poslije utakmice je pravi i stvarni odraz svega. Nema potrebe za bilo kakvom paranojom kad neko nesto napise. Forum je iznosenje licnih stavova i nista drugo.

Kao sto rekoh, da mi deremo k'o sto ne deremo niko ovdje ne bi mogao srati. A niko ovdje, bio ili ne bio s namjerama, nije kriv sto mi ne deremo. Mene iskreno boli briga ko ce biti u upravi i ko ce trositi pare ako imamo rezultate. Pa valjda zbog rezultata i igramo i pratimo ovo sve.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 03 sep 2016, 21:31

Almir Gredic je fino rekao da je Misimovic bio prijatelj kluba u svoje vrijeme. A ovo smece se instaliralo cim se Gredic povukao.

A onda se ovdje vade kako je Gredic i Amar njih doveo. Da Amar Osim bi postavio palamudca Cenana za glavnog za sportski dio kluba...

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 03 sep 2016, 21:46

dzumbastiko je napisao/la:
HausMan je napisao/la:ljudi su od svojih usta odvajali za stadion da ce se ispostaviti na kraju da ce pola cifre koju smo mi skupili baciti na 5 igraca koji nisu dali nikakav doprinos. mi smo skupili 200.000 a gledajuci na ovo situaciju mi cemo za pet igraca koji su tu bili 3 mjeseca izletiti 70.000-80.000 maraka. i onda dode neko ima obraza da pise o sportsport.ba i da trazi isto za druge klubove. cisto kad neko nema argumenata pa kopaj po tudoj basti :puke:
posalji pp sa podatcima, da ti vratim pare i prestani trabunjati bezveze!!
uzmi kit-ket i napravi pauzu strajkac.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 03 sep 2016, 22:18

Krepajte psi koji lajete na Amara i tako bezocno lazete a usput brukate armiju plavih navijaca :puke: :puke:
Ponjamke se i na vas i onog ko vam placa da blatite najveca imena naseg Zelje
Fuj, fuj fuj...milion puta fuj gamadi i znajte da nikada nikoga necete uspjeti staviti iznad Zelje

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 03 sep 2016, 22:19

sta je ovo opet s vitezom igrali nerijeseno. a sto ih je slavko povezao treba otjerat jos igraca mozda pobjedimo nekog?

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 03 sep 2016, 22:57

da ljudi procitaju ko sve navija za Zelju.

"Violinići ako misle da su ovim papirima za*ebali Želju i klub onda su samo po ko zna koji put ispali smješni.<br />Probaću da objasnim ugovore o cesiranju i ugovore o pozajmici koji su u ovom slučaju apsolutno prilagođeni zakonima naše države, dakle po onom što se u par sekundi da vidjeti iz onog videa Želji je falilo para da izmiri obaveze prema NFS BiH pa je kompanija Megamiks uletila ( po ko zna koji put ) i podmirila potraživanja NFS BiH koje su ugrožavale takmičenje ili licencu FK Željazničaru. Klub u ovom slučaju nije vidio novce niti je preko njegovog računa prošla uplata potraživanja već je direktno plaćena sa kompanije Megamiks ( od tud proizilazi Cedent, Cesionar i Cesus ) na račun NFS BiH. Eh sad po zakonu o obligacionim odnosima samo potpisivanje ovog ugovora od strane NFS BiH znači da su upoznati i prihvataju prenos obaveza te su se ovim obavezali na automatsko ukidanje bilo kakvih akata zabrane prema klubu. Ovakvi ugovori se spajaju između tri zainteresirane strane kada ovi prenosi sredstava prave dodatne troškove a ti su dodatni troškovi ključ zbog kojih je u ugovor stavljena kamata od 7 %. <br />Da je klub potpisao ugovor o pozajmici sa Megamiksom i kamatom 0% morao bi platiti 11,11 % poreza na dobit od iznosa pozajmice jer je mora računovodstveno knjižiti kao dobit.<br />Da je u ugovoru o cesiji pozajmica tretirana kao bez kamatna onda bi i klub i Megamiks morali platiti po 10% direktnog poreza <br />Preporuka Ministarstva finansija je da ta kamata bude oko 9 % , maksimalna je 14 % a prema zakonu svaka kamata ispod 7% se obračunava po punoj poreznoj stopi ( 10 % )<br />Komplikovan nam je finansijski zakon ali ovi ugovori pokazuju da nam u klubu sjede ljudi koji ga poprilično poznaju i rade po njemu što potvrđuje da su upoznali NFS BiH i kao supotpisnik ovakvih ugovora su direktno upoznat o finansijskim tokovima jer i oko ovog zakona ima nekih rupa a naši čelnici nisu htjeli da se njima služe i izabrali su najbezbolniju opciju po klub. Megamiks će od ove kamate 7% morati platiti državi 17 % PDV-a + 10 % od dobiti a klub ima "štetu" od 7% a u svemu profitira država jer se posluje po zakonu i puni se kasa poreske uprave."

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 03 sep 2016, 23:33

kako je babo svom sinu omogucio da bude na milijunasu, isto je svom sinu omogucio da se uzivo igra menadzera 2016,dusa babina :kafa:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 03 sep 2016, 23:34

HausMan je napisao/la:kako je babo svom sinu omogucio da bude na milijunasu, isto je svom sinu omogucio da se uzivo igra menadzera 2016,dusa babina :kafa:
<3
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 03 sep 2016, 23:38

Rokoko87 je napisao/la:
HausMan je napisao/la:kako je babo svom sinu omogucio da bude na milijunasu, isto je svom sinu omogucio da se uzivo igra menadzera 2016,dusa babina :kafa:
<3

s uzivanjem citam tvoje postove, ti i bokaco, treceg nema :kafa:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 03 sep 2016, 23:38

HausMan je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:
<3

s uzivanjem citam tvoje postove, ti i bokaco, treceg nema :kafa:
Koje postove? :kafa:

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 03 sep 2016, 23:43

istina je samo da si bolji od bokaca postao jer ovaj od kad je u klubu promjenio pricu totalno. uzeo ga miske pod svoje, stolica je cudo.rokoko moj :kafa:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 03 sep 2016, 23:44

Ja sam unikat.:kafa:

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, kogmagie46, Mana i 54 gosta.