AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Amsterdam1312
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Amsterdam1312 » 03 sep 2016, 14:35

Mokes je napisao/la:Zasto Liverpool nije osvojio ligu 26 godina ? Luzerski mentalitet ili nesto drugo ? :D
Isto tako Milan, Inter i ostali velikani.
Kako je Juve onda zavrsavao dvije sezone zaredom na 7. mjestu, ako ima pobjednicki mentalitet ;)

Da bi bio uspjesan, moras imati izraden sistem, a to Roma nema. Milion fula s pojacanjima, dok je Juve susta suprotnost.
S ovim imaš pravo i ovo je najbitnija stavka, evo Kloppa u Liverpulu i već je došlo do enormnih promjena u načinu rada, neki neviđeni potezi a nije ni godinu dana tu, a već se osjete novi vjetrovi, sve se radi polako kad gradiš i imaš cilj i viziju, dobro si rekao, iz godine u godinu ta Roma dovodi neke promašaje i polovnjake baš poput ovih, a pored toga bilo je tu dosta grešaka u transferima neke druge prirode i odlazaka, bez jasnog plana i cilja, bez kostura. Valjda će nešto uspjeti ako ostane 4-5 ovih jačih igrača još godinu dvije i sa trenerom koji zna šta hoće u svakom trenutku.Ne pravi se ništa preko noći osim ako nemaš milijarde kao pojedini i dobiješ kad hoćeš i šta hoćeš, ili tako ili strpljenjem i znanjem praviti kvalitet.

P.S. Juve je trenutno daleko ispred svih u Italiji baš zbog tih navedenih stavki.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 03 sep 2016, 14:39

Boli nas ****. Bit ćemo 6ti na kraju al imamo Tottija, De Rossija i Floa. Prvi ima 60 godina, na drugog godišnje izdvajamo 13m a ne vrijedi ni 1m godišnje, treći nije igrač ni za Ancone. Al o5 ko nas fućka, u njih se kunemo i sami želimo ovaj cirkus. Onda skoro svako ljeto istresemo pare na igrače neke koji u biti i ne igraju (Iturbe, Doumbia, Falque...), radi se bez plana i vizije. Dakle ja msm da Romu uopšte ne vode stručni ljudi i da je atmosfera oko kluba očajna, navijači iz Rima ko iz sela kakvog jebt, mene sramota u njihovo ime kad čitam CS i kad vidim šta rade na tribini nekad :facepalm:
embrace the chaos

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 03 sep 2016, 14:53

:lol:
Aljegri, out!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 sep 2016, 15:00

romi istrolova vas Filip neki dan na Arenasport :lol:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 03 sep 2016, 15:13

Denno je napisao/la:Boli nas ****. Bit ćemo 6ti na kraju al imamo Tottija, De Rossija i Floa. Prvi ima 60 godina, na drugog godišnje izdvajamo 13m a ne vrijedi ni 1m godišnje, treći nije igrač ni za Ancone. Al o5 ko nas fućka, u njih se kunemo i sami želimo ovaj cirkus. Onda skoro svako ljeto istresemo pare na igrače neke koji u biti i ne igraju (Iturbe, Doumbia, Falque...), radi se bez plana i vizije. Dakle ja msm da Romu uopšte ne vode stručni ljudi i da je atmosfera oko kluba očajna, navijači iz Rima ko iz sela kakvog jebt, mene sramota u njihovo ime kad čitam CS i kad vidim šta rade na tribini nekad :facepalm:
Mojne na Tottija :mrgreen:

Pa ko je kriv za to? Sabatini? Vlasnici kluba? Trener?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 03 sep 2016, 15:16

Tutti :zzz:
embrace the chaos

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 03 sep 2016, 15:28

Jbg onda, navic se na 3-6 poziciju i uzivat.
Bonusi ce bit poneke pobjede protiv ovih vecih i to je to.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 03 sep 2016, 15:33

Brate tako ti je unazad 15 god, mada treba biti iskren i priznati da nam se i omakne nekad, znamo biti i drugi.
embrace the chaos

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 03 sep 2016, 19:00

Prijateljska Roma-San Lorenzo poluvrijeme 0-0.

Roma totalno bezopasna. Totti imao par cudesnih pasova (ono kako samo on zna), ali Sharawy I ostali nisu to iskoristili. Mali Seck je odlicno odigrao. Ne bi me cudilo da u nedostatku Ruia, Spaletti pokusa sa Seckom na lijevom beku u narednom periodu. A sta reci za Iturbea :facepalm: Paredes isto tako los (on nije Pjanicu ni do koljena).

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 03 sep 2016, 22:45

Denno je napisao/la:Boli nas ****. Bit ćemo 6ti na kraju al imamo Tottija, De Rossija i Floa. Prvi ima 60 godina, na drugog godišnje izdvajamo 13m a ne vrijedi ni 1m godišnje, treći nije igrač ni za Ancone. Al o5 ko nas fućka, u njih se kunemo i sami želimo ovaj cirkus. Onda skoro svako ljeto istresemo pare na igrače neke koji u biti i ne igraju (Iturbe, Doumbia, Falque...), radi se bez plana i vizije. Dakle ja msm da Romu uopšte ne vode stručni ljudi i da je atmosfera oko kluba očajna, navijači iz Rima ko iz sela kakvog jebt, mene sramota u njihovo ime kad čitam CS i kad vidim šta rade na tribini nekad :facepalm:
Bravo brate moj :clap:
Ko da sam ja pisao.Pun mi je vise kur.ac i legendi i ovih usranih pick.ica od navijaca i ovog Sabatinija i Pallote i svega ovog.
Daj radije da igramo sa Parmom C ili D ligu da se rijesimo i legendi i ovog predsjednika koji samo dodje da uzme pare pa i ovog stadiona i ovih usranih zabrana.

Lijepo otkupiti stadion gdje igra Frosinone pa da atmosfera bude kako treba jer mi je preko glave da gledam tekmu ko da je yebeno pozoriste.Dodje 100 navijaca Udinesea i ljudi te nadglasaju.
Ovo nije nasa Roma

Sto se tice mentaliteta to naravno nije presudno nego da imas neki cilj i da se toga pridrzavas.Jedan momak iznad je to sve fino objasnio.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 04 sep 2016, 10:07

slika
legende ne dirajte, molim lijepo. kritika je okej kada je na mjestu, ali omalozavanje ljudi koji su se toliko toga odrekli da bi proveli cijelu karijeru u jednom dresu vam ne treba :thumbup:

za ostalo se slazem i u potpunosti razumijem vase stavove.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 04 sep 2016, 14:22

No hard feelings, al ima ovako trenutaka kad mi puca neka stvar za legende i sentimentalnost, nismo u španskoj seriji. 21. vijek je i svijet drugačije funkcionira, realno kapiten se trebao oprostiti još prije 5 godina, ko garantuje da neki igrač ne bi izrastao u pravog CF-a da je imao Tottijeve minute svo ovo vrijeme. Npr Destro nikad nije dobio pravu šansu.
De Rossi nas stoji 13m godišnje, šta da on nije dobio taj ugovor, šta li je Roma mogla sve isfinancirati sa tim novcem. Za Florenzija se pisalo da nam ga ne može oteti Bayern ni za 50m, pa Bgm :urnebes: .
Yebo više odakle je ko i koliko ko voli klub, hoće doći više vrijeme da ličimo na ozbiljnu 'instituciju' za koju treba da imaš određeni kvalitet i karakter, da se igrači drugačije ophode prema dresu i da se osvoji neki trofej nekad. Da nam sjevernjaci ne kupe igrače kad im se ćefne, evo 5 godina gradimo/rastemo a nemamo šansi ni za kakav trofej, nismo nešto ni kvalitetni a ni financijski stabilni tako da uprava treba dobro promjenit način rada. I jedino što je dobro ove godine smo skratili plate za 42m. Sad samo da je dočekati kraj sezone i Main Event.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 04 sep 2016, 14:28

kada te takvi trenuci uhvate onda izbjegavaj forum jer ovo sto ti trazis od rome jeste da prestane biti roma :mrgreen:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 04 sep 2016, 14:50

Evil Genius II je napisao/la:kada te takvi trenuci uhvate onda izbjegavaj forum jer ovo sto ti trazis od rome jeste da prestane biti roma :mrgreen:
Bas hahah
Al u pravu je u jednu ruku, sve sto je rekao stoji i slazem se sa tim, al opet rijetki su klubovi danas u europi (ovi koji se takmice na najvisem nivou) koji imaju ovakav odnos sa svojim gradom. Flo, de rosi i totti su ikone rima, djeca rima, nije da nemaju ni kvalitet al ne koriste se brate mili.

A eto, Totti ce otici ove sezone pa cemo vidjet da li ce se odbacivati 'tradicija' il ce se nasttavit po starom.
Ja bi volio neku sredinu..

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 04 sep 2016, 15:02

pa u pravu su i on i manuel u dosta stvari koje napisu, s tim sto njihovi postovi idu u smjeru 'kako bi trebalo' dok ono sto ja govorim ide u smjeru 'kakav klub zapravo jeste'.

znamo otprilike svi sta treba romi da se digne. prilicno je jednostavna solucija - samo trebaju raditi kontra od ovoga sto su do sad radili i uspjeh je zagarantovan :D

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 04 sep 2016, 15:16

Ja, @Evil nas samo vraća u realnost :tralala:
U biti svi mi ovdje želimo sve najbolje za klub, iako nam se mišljenja ne podudaraju nekad to je ok :thumbup:
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 04 sep 2016, 15:22

u biti smo svi nekada u svojim zivotima pojeli **** i zavoljeli romu. sada sutite i trpite :tralala:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 04 sep 2016, 23:15

Evil Genius II je napisao/la:u biti smo svi nekada u svojim zivotima pojeli **** i zavoljeli romu. sada sutite i trpite :tralala:
Onda kad puknemo Denno i ja napisemo to sto napisemo :mrgreen:

Al ako cemo realno sve ovo sto smo napisali stoji i valjda je vrijeme da se pocne gledati drugacije ovaj klub.Ta ljubav i to ne smeta al nekad treba i toga se rijesiti a mi bas pretjerali u lojalnosti i tim zajebancijama :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 05 sep 2016, 16:34

Sve to stoji, al kad vidis ovo...
slika

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 06 sep 2016, 02:04

Februar 8. 2004.
Roma - Juve, nedjelja navecer, 8:45.

Trener: Fabio Capello

Pelizzoli
Chivu, Samuel, Panucci, Zebina
Emerson, Dacourt, Mancini, Francisco Lima
Antonio Cassano, Francesco Totti

Kakva nostalgija yebote :?

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.