WTA Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Neutral
Kontakt:

Re: WTA Tour

Post Postao/la Neutral » 01 sep 2016, 19:41

Pratim ja to detaljno samo me nije bilo dvije godine. Dignut će se opet tema na visok nivo. Sada mi je olakšana pratnja ženskog dijela tenisa.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 01 sep 2016, 19:59

Ma zenski tenis je rezultatski zanimljiv u posljednje vrijeme iz jednog jedinog razloga - kvalitet i konkurencija su u qrcu. Vidjeli smo kada je Serena u formi kako ovo postaje dosadna igra u kojoj jedna osoba se sprda sa ostalim tourom. Nema tu ni jednog multislam materijala. Halep, Kerber, Muguruza, Bencic, Radwanska... sve je to u 5 deka i samo je pitanje datog trenutka forme i motiva kad dodje do medjusobnih meceva. Iskreno volio bih da jedna od ovih iskoci iz ovog beskonacnog sivila i pokaze neku konstantu u vidu nekih GS titula ali tesko, skroz tesko. Ne nazire se tu neka nova Henin, Clijsters a o Sereni da ne pricam.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 01 sep 2016, 20:19

bodi123 je napisao/la:Ma zenski tenis je rezultatski zanimljiv u posljednje vrijeme iz jednog jedinog razloga - kvalitet i konkurencija su u qrcu. Vidjeli smo kada je Serena u formi kako ovo postaje dosadna igra u kojoj jedna osoba se sprda sa ostalim tourom. Nema tu ni jednog multislam materijala. Halep, Kerber, Muguruza, Bencic, Radwanska... sve je to u 5 deka i samo je pitanje datog trenutka forme i motiva kad dodje do medjusobnih meceva. Iskreno volio bih da jedna od ovih iskoci iz ovog beskonacnog sivila i pokaze neku konstantu u vidu nekih GS titula ali tesko, skroz tesko. Ne nazire se tu neka nova Henin, Clijsters a o Sereni da ne pricam.
Bice Halep, ali samo dok osvoji prvi GS, nadam se ovdje. Imaju konsistentnosti evo ona i Kerber ove sezone pravo. Ne moze vise Serena, popusta i ona.
Jedva cekam QF i aBd Serena - Simona, nesto mi suhva tu da ce joj Simona naplatiti za sve one poraze na putu do prvog GS aBd. Drzim joj fige. Ovaj tenis koji igra i kako igra kojim intenzitetom i zarom je vrh. :njanjanja:

Ne znam sto ali Sharapova mi nimalo ne nedostaje, uvijek mi je bila mrska, a i omrazena je na touru i medju kolegicama, plus ovaj doping sad, i bolje sto je nema. Ali Vika nedostaje sa svojim stilom. Ne kontam ni nju brate profesionalka si, to ti je zivot i kruh, kako mozes zatrudniti u pola karijere! :facepalm: Ne znam kakve su joj sanse ako se i vrati, jel bila jos neka prije da je igrala kao mama, zna li ko? :D
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 01 sep 2016, 20:36

Vidjeli smo Muguruzu na djelu nakon proboja i osvajanja prvog Slama. Ispadanje u 1. pa u 2. kolu na Wimbledonu i USO. Klasika.

Meni je samo zao Henin sto se povukla sa nepunih 27 godina, ah ta zenska pamet. :facepalm:
Teniserka koja bi do sada sigurno imala 15ak Majora bez ikakvih problema. Onaj 1handBH je bilo uzivanje gledati. :roll:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 01 sep 2016, 21:31

bodi123 je napisao/la:Vidjeli smo Muguruzu na djelu nakon proboja i osvajanja prvog Slama. Ispadanje u 1. pa u 2. kolu na Wimbledonu i USO. Klasika.

Meni je samo zao Henin sto se povukla sa nepunih 27 godina, ah ta zenska pamet. :facepalm:
Teniserka koja bi do sada sigurno imala 15ak Majora bez ikakvih problema. Onaj 1handBH je bilo uzivanje gledati. :roll:
Sjecam se ja i nje i Clijsters i Hingis prije, ali nisam tada pratio toliko zenski tenis. Nego ne rece mi da li znas je li jos kad bilo ovako da igracica zatrudni u pola karijere? :lol: Zna li se ko joj ga je sprcio? Drago mi je za nju, ali mi je krivo za sve nas fanove tenisa, jbg taman se oporavila od povreda i krenula samarat sve redom, kad ono to se desi.

Kako god ovo je turbulentna godina na WTA, dosta pomjeranja i suskanja i pri vrhu u top 20 a i na nizim pozicijama. Bukvalno je postalo ko ruski rulet, svaka svaku dize. Ali bice interesantno viditi na sta ce se sve iskristalisati.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 01 sep 2016, 21:43

Effenberg je napisao/la: Sjecam se ja i nje i Clijsters i Hingis prije, ali nisam tada pratio toliko zenski tenis. Nego ne rece mi da li znas je li jos kad bilo ovako da igracica zatrudni u pola karijere? :lol: Zna li se ko joj ga je sprcio? Drago mi je za nju, ali mi je krivo za sve nas fanove tenisa, jbg taman se oporavila od povreda i krenula samarat sve redom, kad ono to se desi.

Kako god ovo je turbulentna godina na WTA, dosta pomjeranja i suskanja i pri vrhu u top 20 a i na nizim pozicijama. Bukvalno je postalo ko ruski rulet, svaka svaku dize. Ali bice interesantno viditi na sta ce se sve iskristalisati.
Hmm, Clijsters je prekinula svoju karijeru radi trudnoce, pa se vratila godinu dana nakon porodjaja opet. Davenport je isto zatrudnila u toku karijere, doduse pred kraj..

Ne znam ko je Azarenkin momak/muz. Nije ga nikad cini mi se htjela otkrivati u javnosti.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 sep 2016, 02:08

Steffi sam malo upratio jer sam premlad tada bio, Martine se sjećam i 18 ili 19 godišnje tada Kim Clijsters. Neki će reći nije atraktivna, ali imala je to nešto u očima. Martina je prekinula karijeru iznenada, baš tužan trenutak, a Kim je dominirala neko vrijeme, ali je eto odustala i ona od super pro tenisa na duži period.

Sjećam se Lindsay Davenport jer mi je bila jedna od najmržih teniserki, valjda jer je pobijedila u finali GS-a Steffi i Martinu. Amelie Mauresmo je bila uvijek tu negdje, ali nikad nije dominirala u većem razmaku.

Od starijih igračica sjećam se Jennifer Capriati, te Annu Kournikovu i Enrique Iglesiasa :D :D :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 sep 2016, 22:02

Kvitova djeluje ozbiljno ali kako Vinci odere prvi set, pa drugi izgubi, to su te WTA čari :lol:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 03 sep 2016, 02:18

Vinci me iznenadjuje, uvijek je dobra na hardu, a malo je i zrijeb sluzi, a Kvitovoj je vakat vise da nesto uradi, godinama je nema.

Ova Konta pravo ozbiljno djeluje.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 03 sep 2016, 12:50

Nakon sto je prije 2 godine se morala odreci $60,000, Cici Bellis se sada mora odreci $140,000 kako bi i dalje mogla nastaviti studirati na stanfordskom sveucilistu sa teniskom stipendijom. Moze samo platiti putne troskove i smjestaj a svega ostalog se odreci.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 sep 2016, 12:59

U dosadašnjoj karijeri je zaradila $196,208, sigurno je imala sponzore koji su joj plaćali putovanje, ako ne, eto kredita, Andy Roddick žirant :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 sep 2016, 13:25

Kerber izjavila da je u potpunosti spremna, a ima li išta bolje nego kada je žena spremna :kafa:

Ide na Kvitovu, kakav će to biti samo meč, uh.

Ana je do sada iznenađenje, a iako je lošije rangirana od svoje protivnice, ona je favorit u tom meču po kladionicama. Nadam se da će i on proći, više je fokusirana na tenis nego Vekić kojoj se očigledno ne igra tenis.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 03 sep 2016, 15:37

Galion je napisao/la:Nakon sto je prije 2 godine se morala odreci $60,000, Cici Bellis se sada mora odreci $140,000 kako bi i dalje mogla nastaviti studirati na stanfordskom sveucilistu sa teniskom stipendijom. Moze samo platiti putne troskove i smjestaj a svega ostalog se odreci.
Ne kontam ovo zasto se mora odreci, pa to je slijeduje, sto bi se odricala?

Ne znam vala nju nesto hypuju, treba udara lopticu pa ako prodje prodje, a vise puta pogodi tribine i metar pored linija nego sto nesto fenomenalno pogodi. Napamet tenis, jos jedan americki bejzbol prospekt.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 03 sep 2016, 19:13

@Effenberg zato što mora biti amaterka da je financiraju, ne može profesionalni sportaš primati stipendiju u normalnim državama, to samo može na Balkanu :mrgreen:
Inače godina studiranja na njenom fakultetu je oko $50,000, a ljetna škola oko $8,500 plus ostali troškovi poput smještaja i svega drugoga. U slučaju potencijalne ozljede bi ostala bez tenisa a sama nije u mogućnosti platiti studij, doduše sa ovih $140,000 bi mogla, ali odabrala je 'no risk' varijantu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 sep 2016, 19:25

Postat će prije ili kasnije milionerka, tako da je briga boli. Njoj je važna ta škola ko nekom našem političaru privatni fakultet, čisto da ima diplomu za pokazati kada treba.

Ima ona tu stotine mogućnosti, od drugih škola, fakulteta, do tenisa gdje pokazuje potencijal. Amerikankama treba neko "fresh" blood, da neko nastavi dominirati nakon Serene.

Dijete je to, dovoljno je pogledati instagram.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 sep 2016, 22:18

Kad Caroline uzme US open.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 sep 2016, 00:06

Jos malo do Kerber - Kvitova. Ocekujem strasan mec i steta sto se ovako rano sastaju.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 sep 2016, 02:21

Auf gehts!!!

Obje teniserke su mi drage, s tim da simpatije na ovom meču naravno ima Kerber.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 05 sep 2016, 02:50

Uzece ovo Kerber 2:0. Ona i Simona odstupaju od ovih drugih iz top 10 po ovoj formi i iskustvu velikih meceva.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 sep 2016, 02:57

Petra je očigledno bolja teniserka ali Angelique zna tačno koje su mane Petre koja griješi ko Sabine u finalu Wimbledona.

Uzela je prvi set kakav challenger na 30:15.

Auf gehts!!!

Ne znam što se ložim sam kad će Serena ovo hladno uzeti.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.