Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Vidim mnogi opravdavaju ovaj nas poraz nedostatkom kvaliteta!Ok,sigurno rusi jesu kvalitetniji u ovom trenutku od nas,ali je pravo pitanje da li su rusi u ovako krnjavom sastavu bolji od nas 30 razlike!??Sad ce mnogi reci,pa falio je nama ovaj,falio je onaj,ali ja cu samo pitati:Da li ste svjesni sta znaci izgubiti 30 razlike??I to od ekipe kojoj su isto nedostajala barem 3 jako kvalitetna igraca.Ja sam jos u soku.Juce sam 1.poluvrijeme pohvalio borbenost nasih,ali je kasnije nestalo i to.Nestalo snage?Lose pripreme??Mnogo je propusta kod nas,daj Boze da nam se ovi amateri kvalifikuju bilo gdje.
Ma Dončić je tu jedini veći talent od Muse, ali ništa što se ne može uz pravilan razvoj nadoknaditi. Problem je što je Real sve uložio u Luku iako su top 3 evropska ekipa dok Musu njegovi ne čuvaju toliko. Rijetko se desi da 2 takva talenta budu ista generacija.Federer17 je napisao/la:Luka Doncic u svim jacim utakmicama ili igrao par minuta, ili sjedio na klupi. Tih 15 mpg je sakupio uglavnom protiv ekipa koje bi i u ABA ligi bile vreca za busenje, od kojih je Real jaci jedno 10x. Ovamo Cedevitu u ABI i Tajfun more dobit. Znaci, nista posebno.hamzaTM87 je napisao/la: Iz njegove generacije sada Luka Dončić, back up play u Realu bio prošle sezone i u prosjeku skoro 15 minuta po meču.
Ricky Rubio sa 16 bio najbolji kradljivac ACB lige, i dvadesetak minuta igrao za Juventut u EL. Sa 17 već bio jedan od glavnih igrača ekipa u ACB i Eurokupu.
Vanja Marinković sa 17 skoro 15 minuta u ABI i 20 minuta u prosjeku u KLS.
Ante Žižić sa 17 glavni igrač Cibone bio i u ABI i u hrvatskoj ligi.
Ovo je ovako na prvu iz glave ovi iz regiona, a imaš dosta primjera širom Evrope.
Rubio se konstantno gurao kroz karijeru, a kakav je igrac mogli smo da vidimo na minuloj Olimpijadi. Bolje receno, prevara od igraca.
Marinkovic je druze 97. godiste u januaru, znaci 2.5 godine stariji od Dzanana. U sezoni 14/15. imao oko 3 ppg, a 15/16. oko 6 i nesto poena za 21 min u prosjeku. Sut veoma los. Znaci, i te prve sezone (14/15.) stariji godinu i po i losija statistika, u odnosu na Musu. Plus, treba li da poredimo rostere koje ima Partizan i Cedevita.
Zizic takodjer stariji 2.5 godine. Sezona 14/15. imao 7 i nesto prosjek za 25 min, prosle oko 12 ppg. Opet, godinu i po stariji i te prve sezone gdje je imao toliku minutazu. Mislis da Musa za tih 25 min ne bi imao bolju statistiku?
Ljudi moji, njemu je tek 17 godina i ne mogu da vjerujem da neko govori kako mu taj prelazak u seniore ne ide bas dobro. Pa, on ove i jos naredne godine moze igrati u18 prvenstva...
Nije baš Luka igrao protiv žlj ekipa. Imao je minute protiv Fenera i CSKA i to na playmakeru što s Musom iz nekog razloga ne rade. Baš jučer pričam sa starim koliko bi nama godilo kad već nemamo drugog playa da Musa može to raditi dok Gorda odmara. Samo da su mu iz kluba pametniji. Ima odličan ball handling i pregled igre, a ako ne zna organizovati igru nikad neće ispuniti puni potencijal.
S druge strane preserava se svako ko kaže da nije zadovoljan Musinom igrom protiv Rusije. Smiješno je više očekivati od 17godišnjaka, a on je dao puno i vidi se da još može. Samo da skine tu tremu igranja sa seniorima i da ga saigrači više počnu poštovati što će doći kroz tekme. Za njega je najvažnije da je Mirza tu jer od skupine luzera kakvi su ostali ništa ne može naučiti.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
naravno da jesu...uzmes i pogledas gdje ovi Ruski kosarkasi trenutno igraju....i vidis da ih dosta igra euroligu u veoma jakim i finansijski mocnim ruskim klubovima ...NEZALAGANJE je napisao/la:Vidim mnogi opravdavaju ovaj nas poraz nedostatkom kvaliteta!Ok,sigurno rusi jesu kvalitetniji u ovom trenutku od nas,ali je pravo pitanje da li su rusi u ovako krnjavom sastavu bolji od nas 30 razlike!??Sad ce mnogi reci,pa falio je nama ovaj,falio je onaj,ali ja cu samo pitati:Da li ste svjesni sta znaci izgubiti 30 razlike??I to od ekipe kojoj su isto nedostajala barem 3 jako kvalitetna igraca.Ja sam jos u soku.Juce sam 1.poluvrijeme pohvalio borbenost nasih,ali je kasnije nestalo i to.Nestalo snage?Lose pripreme??Mnogo je propusta kod nas,daj Boze da nam se ovi amateri kvalifikuju bilo gdje.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Rubio je bio neviđeni talenat, zato se i gurao. To ga je na kraju i koštalo, ali nikako ne možeš reći da je prevara od igrača.. I mi guramo Musu i ako bude kao Rubio ja prezadovoljan.Federer17 je napisao/la:Rubio se konstantno gurao kroz karijeru, a kakav je igrac mogli smo da vidimo na minuloj Olimpijadi. Bolje receno, prevara od igraca.

Fora sa tim ruskim igracima koji igraju u njihovim jakim klubovima je u tome sto su blagosloveni jer su rodjeni kao Rusi. Malo je talentovanih igraca i oni koji malo zalice na talenta odlaze u te velike klubove i daju im se ogromne pare. Sve zbog ogranicenja broja stranaca gdje se onda domaci uzasno preplacuju, a vecina ih je suvi prosjek. Bikov hodajuca izgubljena lopta, Baburin, Ivlev, Hvostov i da ne nabrajam vise.
Padaju oni u Tuzli lagano. Vjerovatno su se izvukle odredjene pouke.
Padaju oni u Tuzli lagano. Vjerovatno su se izvukle odredjene pouke.
Koliko god da je i meni odvratan, za čovjeka koji već tri sezone kao starter u NBA ima u prosjeku haman dabl-dabl ne možeš nikako reći da je prevara od igrača. Da hoće bogdom u sljedećih 10 godina bilo koji naš igrač postati preavara kao i on (osvojio sve važno u evropskoj košarci, sa repreznetacijom fali samo medalja sa svjetskog)remA1 je napisao/la:Rubio je bio neviđeni talenat, zato se i gurao. To ga je na kraju i koštalo, ali nikako ne možeš reći da je prevara od igrača.. I mi guramo Musu i ako bude kao Rubio ja prezadovoljan.Federer17 je napisao/la:Rubio se konstantno gurao kroz karijeru, a kakav je igrac mogli smo da vidimo na minuloj Olimpijadi. Bolje receno, prevara od igraca.
ZELJEZNICAR 1921!
Pa ima jedan, ali ti ga popljuvahamzaTM87 je napisao/la:
Koliko god da je i meni odvratan, za čovjeka koji već tri sezone kao starter u NBA ima u prosjeku haman dabl-dabl ne možeš nikako reći da je prevara od igrača. Da hoće bogdom u sljedećih 10 godina bilo koji naš igrač postati preavara kao i on
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Na kojeg tačno ciljaš ? Nurkića ?nerminh74 je napisao/la:Pa ima jedan, ali ti ga popljuvahamzaTM87 je napisao/la:
Koliko god da je i meni odvratan, za čovjeka koji već tri sezone kao starter u NBA ima u prosjeku haman dabl-dabl ne možeš nikako reći da je prevara od igrača. Da hoće bogdom u sljedećih 10 godina bilo koji naš igrač postati preavara kao i on
ZELJEZNICAR 1921!
- JohnCleese
- Kontakt:
Pustite vi domacu protiv Rusije u Tuzli, ja nisam siguran u trijumf nad Svedskom. Usput, kad partijaneri slijecu u Sarajevo, kad mozemo ocekivat medijske nastupe 

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nikako 30 razlike bolji, možda 10 ali preko toga nema šanse. Rusi jučer nisu odigrali ništa posebno, samo da smo pogađali slobodna u prvom ima li bi na poluvremenu minimalno 10 razlike i da smo se manje glupirali. Tipa centar okružen sa tri igrača, ne može ping pong loptica prođi a ti mu guraš loptu, u 2-3 navrata smo tako uradili. Ili pod košem si i nema šanse da može lopta proći ali ne, svejedno ideš na polaganje. Ovo nije pitanje kvalitete već mozga, treba razmišljat malo. A ne k'o sivonja se zabiti pod koš i na silu ići protiv četvorice, ne ide. Sve su situacija s kojima smo mogli nabiti razliku i gdje sigurno ne bi izgubili.delinjo je napisao/la:naravno da jesu...uzmes i pogledas gdje ovi Ruski kosarkasi trenutno igraju....i vidis da ih dosta igra euroligu u veoma jakim i finansijski mocnim ruskim klubovima ...NEZALAGANJE je napisao/la:Vidim mnogi opravdavaju ovaj nas poraz nedostatkom kvaliteta!Ok,sigurno rusi jesu kvalitetniji u ovom trenutku od nas,ali je pravo pitanje da li su rusi u ovako krnjavom sastavu bolji od nas 30 razlike!??Sad ce mnogi reci,pa falio je nama ovaj,falio je onaj,ali ja cu samo pitati:Da li ste svjesni sta znaci izgubiti 30 razlike??I to od ekipe kojoj su isto nedostajala barem 3 jako kvalitetna igraca.Ja sam jos u soku.Juce sam 1.poluvrijeme pohvalio borbenost nasih,ali je kasnije nestalo i to.Nestalo snage?Lose pripreme??Mnogo je propusta kod nas,daj Boze da nam se ovi amateri kvalifikuju bilo gdje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Sa obzirom da smo krenulo sa koš razlikom od -30, ne bih se nadao tome.SlevinKelevra je napisao/la:Hoce li dvije pobjede biti dovoljne za Euro?
ma mi smo i u prvom poluvremenu dosta lose izgledali u odbrani. rusi svaki drugi napad sami na trici, samo sto nisu nista pogadjali.
i velika je sramota izgubit 30 razlike. da su se borili do kraja, mozda bi izgubili s nekom normalnom razlikom, koja se uz malo srece moze stici u mejdanu. i onda nebi morali gledat druge grupe. ali puno je to razmisljanja za alkoholicare. sad nek se vade kako znaju
i velika je sramota izgubit 30 razlike. da su se borili do kraja, mozda bi izgubili s nekom normalnom razlikom, koja se uz malo srece moze stici u mejdanu. i onda nebi morali gledat druge grupe. ali puno je to razmisljanja za alkoholicare. sad nek se vade kako znaju
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Moras uzeti u obzir da rusi nisu mogli nista da pogode u prvom poluvremenu, i da je ono vodstvo bilo pravo malo cudo s obzirom i na nasu bezveznu igru. Dakle, da je cijela tekma tekla nekom konstantom, bez oscilacija, mislim da bi nas nabili barem 40- 45. Jer mi u drugom poluvremenu nismo igrali lose, jer se ono ne moze uopste nazvati igrom, ono stalno zabijanje u reket pun igraca.NEZALAGANJE je napisao/la:Vidim mnogi opravdavaju ovaj nas poraz nedostatkom kvaliteta!Ok,sigurno rusi jesu kvalitetniji u ovom trenutku od nas,ali je pravo pitanje da li su rusi u ovako krnjavom sastavu bolji od nas 30 razlike!??Sad ce mnogi reci,pa falio je nama ovaj,falio je onaj,ali ja cu samo pitati:Da li ste svjesni sta znaci izgubiti 30 razlike??I to od ekipe kojoj su isto nedostajala barem 3 jako kvalitetna igraca.Ja sam jos u soku.Juce sam 1.poluvrijeme pohvalio borbenost nasih,ali je kasnije nestalo i to.Nestalo snage?Lose pripreme??Mnogo je propusta kod nas,daj Boze da nam se ovi amateri kvalifikuju bilo gdje.

Ma nije on meni odvratan bio, cak sam ga i volio gledati, pratiti taj razvoj kroz karijeru. Prevara igraca sigurno nije za Gordica, ali sam mislio u smislu sta se ocekivalo od njega i koliko je obecavao. Mnogi oni budu dominantni u mladjim uzrastima, pa im se zatare trag. Rubio nije nista bolji od nekih vrhunskih evropskih plejeva, cak i losiji. Igrao je u Minesoti prvu petorku, imao velike ovlasti, ali gdje je ta Minesota zadnjih godina? Cilj im je sada konacno igrati za taj PO, a nije iskljuceno da Rubia posade na klupu (nisam bas u toku sto se njihovog trenutnog rostera tice, izolovao sam se iz NBA koji mjesec). Dzaba ti sve kada on od 5 otvorenih trica ne moze 2 ubaciti.hamzaTM87 je napisao/la:Koliko god da je i meni odvratan, za čovjeka koji već tri sezone kao starter u NBA ima u prosjeku haman dabl-dabl ne možeš nikako reći da je prevara od igrača. Da hoće bogdom u sljedećih 10 godina bilo koji naš igrač postati preavara kao i on (osvojio sve važno u evropskoj košarci, sa repreznetacijom fali samo medalja sa svjetskog)remA1 je napisao/la:Rubio je bio neviđeni talenat, zato se i gurao. To ga je na kraju i koštalo, ali nikako ne možeš reći da je prevara od igrača.. I mi guramo Musu i ako bude kao Rubio ja prezadovoljan.Federer17 je napisao/la:Rubio se konstantno gurao kroz karijeru, a kakav je igrac mogli smo da vidimo na minuloj Olimpijadi. Bolje receno, prevara od igraca.
@Kawhi, ima Musa odlicnu kontrolu lopte, samo on nikada kroz karijeru nece igrati poziciju jedan, sto zbog visine, sto zbog drugih razloga. Igrao je u kadetima, jer je uz Sanija jedini u cijim rukama je lopta sigurna. Zna on itekako asistirati, odigrati pikenrol, spustiti na centra kada navuce dvojicu na sebe, ali njegove primarne pozicije sz 2/3. Pogotovo sada nema sanse da igra pleja, vidio si jucer problema kad ga puno snazniji i iskusniji napadnu.
Mi ''samo'' trebamo pobjediti u Mejdanu a ne stizati razliku. Razlika je problem ukoliko izgubimo u Mejdanu.dino-92 je napisao/la:ma mi smo i u prvom poluvremenu dosta lose izgledali u odbrani. rusi svaki drugi napad sami na trici, samo sto nisu nista pogadjali.
Nad tobom sunce najljepše sja
Ma mi smo bez Teletovića gola qita od reprezentacije. Jednostavno igrali smo previše "providno" jučer, svaka lopta Nurkiću pod koš, moglo je to proći donekle al' jbg Rusi ga zatvorili u drugom poluvremenu. Šut za tri poena i šut sa poludistance je naučna fantastika za naše igrače, ja jučer nijedne akcije nisam vidio da naš igrač ostane sam na liniji za tri poena a i kad bi ostao nema ga ko pogoditi osim Muse, eventualno Miloševića i Gordića koji pogodi svaki peti otvoreni šut.
U odbrani preuzimanja katastrofalna, ja mislim da su Rusi imali jedno brat bratu 6,7 otvorenih trica, samo je sreća bilo što u prvom nisu ništa pogađali pa smo imali egal utakmicu.
Nema ovdje jednostavno kvaliteta, džaba nam i eventualno dobra odbrana kada u napadu niko ništa pogoditi ne može. Ja bih samo više volio da je Musa uzeo više šuteva jučer, jer kad vidim Buzu da ne smije šutati trojku i da ide u neki prodor na trojicu ruskih igrača sva mi se kosa na glavi digne, Vrabac isto tako samo eto njegova je odbrana ok. Zahiragić i Gajić smiješni.
Da nije bilo Nurkića i njegovih poena i skokova bilo bi 50 razlike za Rusiju na kraju. Jedino eto što me raduje su skokovi pogotovo defanzivni dok je Jusuf u igri, stvarno smo dominirali u tom segmentu što je atipično za naše košarkaše, obično nam je uzeti i iskontrolisati defanzivni skok bila naučna fantastika.
Šveđane bi sa Mirzom trebali dobiti, a Ruse u Mejdanu samo ako Teletovića krene vanjski šut a Nurkić ih nastavi ubijati skokovima i igrom pod košem.
U odbrani preuzimanja katastrofalna, ja mislim da su Rusi imali jedno brat bratu 6,7 otvorenih trica, samo je sreća bilo što u prvom nisu ništa pogađali pa smo imali egal utakmicu.
Nema ovdje jednostavno kvaliteta, džaba nam i eventualno dobra odbrana kada u napadu niko ništa pogoditi ne može. Ja bih samo više volio da je Musa uzeo više šuteva jučer, jer kad vidim Buzu da ne smije šutati trojku i da ide u neki prodor na trojicu ruskih igrača sva mi se kosa na glavi digne, Vrabac isto tako samo eto njegova je odbrana ok. Zahiragić i Gajić smiješni.
Da nije bilo Nurkića i njegovih poena i skokova bilo bi 50 razlike za Rusiju na kraju. Jedino eto što me raduje su skokovi pogotovo defanzivni dok je Jusuf u igri, stvarno smo dominirali u tom segmentu što je atipično za naše košarkaše, obično nam je uzeti i iskontrolisati defanzivni skok bila naučna fantastika.
Šveđane bi sa Mirzom trebali dobiti, a Ruse u Mejdanu samo ako Teletovića krene vanjski šut a Nurkić ih nastavi ubijati skokovima i igrom pod košem.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Do 15 razlike je razlika u kvalitetetu sve preko je nas mentalitet
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pa to i jeste moja poenta.Mislim na tvoju prvu recenicu.Najveci amateri danas jako tesko gube 30-40 razlike neku tekmu.Zaista je nedopustivo da mi izgubimo ovoliko i to od selekcije koja nije ni blizu evropskog vrha.SlevinKelevra je napisao/la:Moras uzeti u obzir da rusi nisu mogli nista da pogode u prvom poluvremenu, i da je ono vodstvo bilo pravo malo cudo s obzirom i na nasu bezveznu igru. Dakle, da je cijela tekma tekla nekom konstantom, bez oscilacija, mislim da bi nas nabili barem 40- 45. Jer mi u drugom poluvremenu nismo igrali lose, jer se ono ne moze uopste nazvati igrom, ono stalno zabijanje u reket pun igraca.NEZALAGANJE je napisao/la:Vidim mnogi opravdavaju ovaj nas poraz nedostatkom kvaliteta!Ok,sigurno rusi jesu kvalitetniji u ovom trenutku od nas,ali je pravo pitanje da li su rusi u ovako krnjavom sastavu bolji od nas 30 razlike!??Sad ce mnogi reci,pa falio je nama ovaj,falio je onaj,ali ja cu samo pitati:Da li ste svjesni sta znaci izgubiti 30 razlike??I to od ekipe kojoj su isto nedostajala barem 3 jako kvalitetna igraca.Ja sam jos u soku.Juce sam 1.poluvrijeme pohvalio borbenost nasih,ali je kasnije nestalo i to.Nestalo snage?Lose pripreme??Mnogo je propusta kod nas,daj Boze da nam se ovi amateri kvalifikuju bilo gdje.
Izgube i Mede od Warriorsa 50 razlike, pa niko nije rekao da su ovi bolji za 50 razlike(nisu igrali sa Krkom). Jednostavno odustanes od utakmice, protivnika krene sve i razlika za 5 minuta ode na 20+ bez problema.. naravno da ova razlika nije pravo ogledalo u kvaliteti izmedju nas i ovih Rusa.NEZALAGANJE je napisao/la:Pa to i jeste moja poenta.Mislim na tvoju prvu recenicu.Najveci amateri danas jako tesko gube 30-40 razlike neku tekmu.Zaista je nedopustivo da mi izgubimo ovoliko i to od selekcije koja nije ni blizu evropskog vrha.SlevinKelevra je napisao/la:Moras uzeti u obzir da rusi nisu mogli nista da pogode u prvom poluvremenu, i da je ono vodstvo bilo pravo malo cudo s obzirom i na nasu bezveznu igru. Dakle, da je cijela tekma tekla nekom konstantom, bez oscilacija, mislim da bi nas nabili barem 40- 45. Jer mi u drugom poluvremenu nismo igrali lose, jer se ono ne moze uopste nazvati igrom, ono stalno zabijanje u reket pun igraca.NEZALAGANJE je napisao/la:Vidim mnogi opravdavaju ovaj nas poraz nedostatkom kvaliteta!Ok,sigurno rusi jesu kvalitetniji u ovom trenutku od nas,ali je pravo pitanje da li su rusi u ovako krnjavom sastavu bolji od nas 30 razlike!??Sad ce mnogi reci,pa falio je nama ovaj,falio je onaj,ali ja cu samo pitati:Da li ste svjesni sta znaci izgubiti 30 razlike??I to od ekipe kojoj su isto nedostajala barem 3 jako kvalitetna igraca.Ja sam jos u soku.Juce sam 1.poluvrijeme pohvalio borbenost nasih,ali je kasnije nestalo i to.Nestalo snage?Lose pripreme??Mnogo je propusta kod nas,daj Boze da nam se ovi amateri kvalifikuju bilo gdje.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Naravno da nije , nije to niko ni rekao, nije pravo ogledalo 30, vec jedno 50...bodi123 je napisao/la:naravno da ova razlika nije pravo ogledalo u kvaliteti izmedju nas i ovih Rusa.

'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.