Svaki put ponovo i ponovo placem kad ovo gledam...nokee95 je napisao/la:![]()
EDIN AVDIC NAJVECI IKADA
![]()
![]()
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
RETROSPEKTIVA:
2005:
4 Princ 5 Ovčina 6 Teletović 7 Lerić 8 Bavčić 9 Domercant 10 Kovačević 11 Tuljković 12 Mršić 13 Hukić 14 Radojević 15 K. Bajramović
2011:
4 Gordić 5 Nešović 6 Jazvin 7 Ikonić 8 Milošević 9 Bavčić 10 Vasiljević 11 Kikanović 12 Teletović 13 Domercant 14 Đedović 15 Bajramović
2013:
4 Pašalić 5 Mašić 6 Stipanović 7 Šutalo 8 Wright 9 Bavčić 10 Gordić 11 Kikanović 12 Teletović 13 Peršić 14 Đedović 15 Sinanović
2015:
4 Pašalić 5 Buza 6 Stipanović 7 Šutalo 9 Bavčić 10 Gordić 11 Kikanović 13 Peršić 15 Milošević 20 Renfroe 23 Vrabac 30 Albijanić
2005:
4 Princ 5 Ovčina 6 Teletović 7 Lerić 8 Bavčić 9 Domercant 10 Kovačević 11 Tuljković 12 Mršić 13 Hukić 14 Radojević 15 K. Bajramović
2011:
4 Gordić 5 Nešović 6 Jazvin 7 Ikonić 8 Milošević 9 Bavčić 10 Vasiljević 11 Kikanović 12 Teletović 13 Domercant 14 Đedović 15 Bajramović
2013:
4 Pašalić 5 Mašić 6 Stipanović 7 Šutalo 8 Wright 9 Bavčić 10 Gordić 11 Kikanović 12 Teletović 13 Peršić 14 Đedović 15 Sinanović
2015:
4 Pašalić 5 Buza 6 Stipanović 7 Šutalo 9 Bavčić 10 Gordić 11 Kikanović 13 Peršić 15 Milošević 20 Renfroe 23 Vrabac 30 Albijanić
Ma Gajic, u svom onom razocarenju nisam bio ni svjestan sta sam napisao.baglama je napisao/la:gdje si ti vidio gegica jadan ne bioGifron je napisao/la:Gegic, Buza, Vrabacfuj fuj fuj
Halilovic iako nije pretjerano talentovan igrac za razliku od ove trojice , ali je svjestan sta moze i trudi se 200% da to nadoknadi i uvijek cu vise cijeniti takve igrace.
Od Zahiragica se nista ni ocekuje, momak je tu jedino jer nemamo nikog drugog na PG-u.![]()
eto ko sve komentira
rezultat je otprilike realan, rekao sam da necemo prebacit 60
Jedan grad, jedna ljubav!
Plus 100mirsad993 je napisao/la:To je toJakobsen91 je napisao/la:Mirza Teletovic je Bog, kad je s ovakvim amaterima na prethodna dva prvenstva Evrope (na kojima je on igrao) imao 5 pobjeda iz 10 susreta, a za svaku tu pobjedu je bas on bio ubjedljivo najbitniji faktor. Evo jos jedan Nba igrac je pokusao igrati s ovim amaterima, i evo kako je ispalo. Da nije bilo silnih promasaja Rusa u prvom poluvremenu ovo je moglo otici i na 50 razlike. Nije ni Jusuf danas bio los, nestvarna dominacija u skoku, ali ne vrijedi to puno kad ti je Gordic najbolji plej, i vjerovatno igrac s najboljom karijerom od ostatka rostera. Covjek moze biti nosilac igre u nekom MZT-u i slicnim ekipama, i to je to od njega. I ostatak ekipe je uzasan, Buza slovi za nekog ko ima dobar sut, a dva puta ostaje sam na sutu ne smije potegnuti. Mislim da je Mula bas njemu to govorio na timeoutu. Minja baci airball sa slobodnog i on se smije, slika citave njegove karijere - smijeh. Ne znam pomocu kojih trikova on ima bilo kakvu minutazu u ne tako losem AEK-u. U sustini mi smo jos uvijek ekipa koja bilo kojeg ozbiljnijeg rivala moze dobiti samo uz veliku seriju Mirze Teletovica. Jednostavno je tako, i treba to prihvatiti, a ne pljuvati covjeka kad uzima neke nerealne suteve i promasuje. Ne uzima on njih zato sto mu je k. cejf, vec zato sto igra s igracima koji ne razumiju osnove kosarke.

@invicible 1921 nisam neki strucnjak za kosarku, al navedi mi barem dva-tri kosarkasa koji su sa musinim godinama igrali ozbiljnu seniorsku kosarku??
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
AlphonseKauders je napisao/la:Nevezano za današnji očekivani porez, samo da napišem nešto za ova slobodna bacanja - to se vrlo teško može značajno popraviti treningom, jer bi ih popravljali svi NBA igrači da mogu. Jednostavno, igrači to steknu kroz omladinski pogon i otprilike je to to kroz čitavu karijeru, eventualno 5%-10% da se popravi.
Pored toga, psihologija u utakmici igra veoma značajnu ulogu. Npr. bilo je prije par godina slika treninga slobodnih bacanja Lakers-a gdje je Dwight Howard pucao slobodna oko 80%, dok se u utakmici konstantno deceniju vrti oko 55-60%.
![]()
Na treningu profesionalaca ćete često vidjeti da i prosječni šuteri ubacuju po 20 trica zaredom, a onda na utakmici meda ne mogu.
To je teško dočarati nekome ko se nije bavio košarkom, malo je igrača na koje gostujući teren nema psihološkog utjecaja. Nekima opsuj 2-3x, izgube sigurnost, ne smiju ni otvorene šuteve da uzmu, a onda tog igrača možeš po..šati.
Tako da je bespotrebno diskutovati o tome.
Potpisujem.

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mene jedna stvar nervira a to je priča prije meča. Jedina stvar koja mi je baš prijala kod Markovića, selektora rukometne repke a to je da kaže uvijek da ide na pobjedu. U svim ostalim sportovima selektori govore indentičnu priču, oni su jači, favoriti ali dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Možeš mislit dat će sve od sebe. Pa to se, valjda, podrazumijeva. Da hoće neko jednom reći , prepuštamo im ulogu favorita ali mi smo došli ovdje da pobjedimo i sve mimo toga je ne uspjeh. Svakog poštovat ali nikog ne smiješ da se bojiš. Pa makar ta pobjeda bila i ne realna ali reci da ideš na nju. Ali, generalno, mi smo jedan vrlo prepadnut narod, svakog se bojimo i uvijek smo u podređenom položaju.
Buza, dijete drago, ako se ti prepadneš kad ti neko nešto opsuje pa nemoj ni igrati košarku. Ne samo on već svi ostali.
Idemo do pobjeda nad Šveđanima i Rusima.
Buza, dijete drago, ako se ti prepadneš kad ti neko nešto opsuje pa nemoj ni igrati košarku. Ne samo on već svi ostali.
Idemo do pobjeda nad Šveđanima i Rusima.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Iz njegove generacije sada Luka Dončić, back up play u Realu bio prošle sezone i u prosjeku skoro 15 minuta po meču.esprit24 je napisao/la:Plus 100mirsad993 je napisao/la:To je toJakobsen91 je napisao/la:Mirza Teletovic je Bog, kad je s ovakvim amaterima na prethodna dva prvenstva Evrope (na kojima je on igrao) imao 5 pobjeda iz 10 susreta, a za svaku tu pobjedu je bas on bio ubjedljivo najbitniji faktor. Evo jos jedan Nba igrac je pokusao igrati s ovim amaterima, i evo kako je ispalo. Da nije bilo silnih promasaja Rusa u prvom poluvremenu ovo je moglo otici i na 50 razlike. Nije ni Jusuf danas bio los, nestvarna dominacija u skoku, ali ne vrijedi to puno kad ti je Gordic najbolji plej, i vjerovatno igrac s najboljom karijerom od ostatka rostera. Covjek moze biti nosilac igre u nekom MZT-u i slicnim ekipama, i to je to od njega. I ostatak ekipe je uzasan, Buza slovi za nekog ko ima dobar sut, a dva puta ostaje sam na sutu ne smije potegnuti. Mislim da je Mula bas njemu to govorio na timeoutu. Minja baci airball sa slobodnog i on se smije, slika citave njegove karijere - smijeh. Ne znam pomocu kojih trikova on ima bilo kakvu minutazu u ne tako losem AEK-u. U sustini mi smo jos uvijek ekipa koja bilo kojeg ozbiljnijeg rivala moze dobiti samo uz veliku seriju Mirze Teletovica. Jednostavno je tako, i treba to prihvatiti, a ne pljuvati covjeka kad uzima neke nerealne suteve i promasuje. Ne uzima on njih zato sto mu je k. cejf, vec zato sto igra s igracima koji ne razumiju osnove kosarke.
@invicible 1921 nisam neki strucnjak za kosarku, al navedi mi barem dva-tri kosarkasa koji su sa musinim godinama igrali ozbiljnu seniorsku kosarku??
Ricky Rubio sa 16 bio najbolji kradljivac ACB lige, i dvadesetak minuta igrao za Juventut u EL. Sa 17 već bio jedan od glavnih igrača ekipa u ACB i Eurokupu.
Vanja Marinković sa 17 skoro 15 minuta u ABI i 20 minuta u prosjeku u KLS.
Ante Žižić sa 17 glavni igrač Cibone bio i u ABI i u hrvatskoj ligi.
Ovo je ovako na prvu iz glave ovi iz regiona, a imaš dosta primjera širom Evrope.
ZELJEZNICAR 1921!
Očekivano da će Musi trebati malo vremena, ipak je u kadetima igru zasnivao da se zabije u trojicu i polozi sto ne prolazi ovdje. I ta priča o uspjehu, neuspjehu je totalno nebitna, borili su se momci koliko su mogli.
Nad tobom sunce najljepše sja
-
- Kontakt:
Mi sa ovim timom koji je juce igrao smo donji dom evropske kosarke u rangu ukrajine,gruzije,CG, poljske itd ali s Mirzom ,Renfro,Nihad ,Stipanovic mi mozemo svakog dobiti . eh sad je drugo sto tesko da cemo ikad biti kompletni i pravo se posloziti to je teska prica .
Luka Doncic u svim jacim utakmicama ili igrao par minuta, ili sjedio na klupi. Tih 15 mpg je sakupio uglavnom protiv ekipa koje bi i u ABA ligi bile vreca za busenje, od kojih je Real jaci jedno 10x. Ovamo Cedevitu u ABI i Tajfun more dobit. Znaci, nista posebno.hamzaTM87 je napisao/la: Iz njegove generacije sada Luka Dončić, back up play u Realu bio prošle sezone i u prosjeku skoro 15 minuta po meču.
Ricky Rubio sa 16 bio najbolji kradljivac ACB lige, i dvadesetak minuta igrao za Juventut u EL. Sa 17 već bio jedan od glavnih igrača ekipa u ACB i Eurokupu.
Vanja Marinković sa 17 skoro 15 minuta u ABI i 20 minuta u prosjeku u KLS.
Ante Žižić sa 17 glavni igrač Cibone bio i u ABI i u hrvatskoj ligi.
Ovo je ovako na prvu iz glave ovi iz regiona, a imaš dosta primjera širom Evrope.
Rubio se konstantno gurao kroz karijeru, a kakav je igrac mogli smo da vidimo na minuloj Olimpijadi. Bolje receno, prevara od igraca.
Marinkovic je druze 97. godiste u januaru, znaci 2.5 godine stariji od Dzanana. U sezoni 14/15. imao oko 3 ppg, a 15/16. oko 6 i nesto poena za 21 min u prosjeku. Sut veoma los. Znaci, i te prve sezone (14/15.) stariji godinu i po i losija statistika, u odnosu na Musu. Plus, treba li da poredimo rostere koje ima Partizan i Cedevita.
Zizic takodjer stariji 2.5 godine. Sezona 14/15. imao 7 i nesto prosjek za 25 min, prosle oko 12 ppg. Opet, godinu i po stariji i te prve sezone gdje je imao toliku minutazu. Mislis da Musa za tih 25 min ne bi imao bolju statistiku?
Ljudi moji, njemu je tek 17 godina i ne mogu da vjerujem da neko govori kako mu taj prelazak u seniore ne ide bas dobro. Pa, on ove i jos naredne godine moze igrati u18 prvenstva...
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 01 sep 2016, 11:25, ukupno mijenjano 1 put.
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Ovo ko postavi teeba ga banovatnokee95 je napisao/la:![]()
EDIN AVDIC NAJVECI IKADA
![]()
![]()

Definitivno najteze prvenstvo koje sam ispratio, nikada mi porazi nisu teze pali.
ZZ
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Polako mi postaješ pravo drag. Djelimo mišljenje. Ja vjerujem ovoj ekipi i da ćemo preostale tekme dobiti i onda na EP ići sa ozbiljnom ekipom gdje možemo puno očekivati. Nisam nikad mogao zamisliti da ću ovo reći, ali ovoj ekipi fale 2 igrača tipa Sutalo ili Persic. Sa njima bi to bilo za dvije klase bolje. Buza, Vrabac, Gajic i Zahiragic moraju otpasti. Na njihova mjesta Renfroe, Đedović, Sutalo i Stipanovic. I takođe Halilovic zameniti a ubaciti Kenu. Ako bi se Atic dozvao zameniti ga sa Emirom.pinoglavi je napisao/la:Očekivano da će Musi trebati malo vremena, ipak je u kadetima igru zasnivao da se zabije u trojicu i polozi sto ne prolazi ovdje. I ta priča o uspjehu, neuspjehu je totalno nebitna, borili su se momci koliko su mogli.
Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Glupo mi je Musu napadati, i straha ima. One dvije lopte je izgubio samo zbog neiskustva, jer u mlađim nije nikad ono gubio i nije kontao da će ih izgubit. Ali više neće da ih onako izgubi. To o uspjehu i neuspjehu sam govorio općenito o pristupu u meču. Moramo malo više vjerovat sebi.pinoglavi je napisao/la:Očekivano da će Musi trebati malo vremena, ipak je u kadetima igru zasnivao da se zabije u trojicu i polozi sto ne prolazi ovdje. I ta priča o uspjehu, neuspjehu je totalno nebitna, borili su se momci koliko su mogli.
U košarci jedan igrač znaći puno pogotovo ako je nivo Mirze. A pogotovo 2-3 igrača koji mogu povući pa i ovi slabiji daleko bolje izgledaju. Tako da vjerujem da ćemo na EP ići u najjačem sastavu uz daleko bolje igre Sulejmanovića i Kenana, da se Atić probudi i krene igrati onako kako zna. Vjerujem da na EP možemo napraviti bolji rezultat i nositi se sa svim. Odbij bilo kojoj ekipi 2-3 najjača igrača pa ćeš vidjeti kako igraju (ne mislim na tebe

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ma eto ne razumijem zasto moramo traziti neke izgovore u ovom porazu kad je razlika u kvalitetu i vise nego ocigledna pa moram odgovoriti. Slazem se za Persica i Sutala, ipak su igraci od kojih smo mogli ocekivati neke poene, sjecam se Sutala prosle godine kad je iz kontre opucao tricu i pogodio a imao je siguran ulaz i 2 poena, a npr. Buza i Vrabac ni na taj ulaz gdje nikoga nema ne smiju ici. Trenutno jedino sto nas treba da zanima je prolaz na EB, pa onda neka savez i Mulaomerovic urade sve u njihovoj moci da se svi odazovu jer bi imali respektabilnu ekipu ali daleko je to trenutno, vec sam pisao trenutno me jedino zanima plasiranje na EB makar na vrat na nos.Tracy3McGrady je napisao/la:Polako mi postaješ pravo drag. Djelimo mišljenje. Ja vjerujem ovoj ekipi i da ćemo preostale tekme dobiti i onda na EP ići sa ozbiljnom ekipom gdje možemo puno očekivati. Nisam nikad mogao zamisliti da ću ovo reći, ali ovoj ekipi fale 2 igrača tipa Sutalo ili Persic. Sa njima bi to bilo za dvije klase bolje. Buza, Vrabac, Gajic i Zahiragic moraju otpasti. Na njihova mjesta Renfroe, Đedović, Sutalo i Stipanovic. I takođe Halilovic zameniti a ubaciti Kenu. Ako bi se Atic dozvao zameniti ga sa Emirom.pinoglavi je napisao/la:Očekivano da će Musi trebati malo vremena, ipak je u kadetima igru zasnivao da se zabije u trojicu i polozi sto ne prolazi ovdje. I ta priča o uspjehu, neuspjehu je totalno nebitna, borili su se momci koliko su mogli.
Kako god, trenutno smo nazalost veoma losi ali pobjeda protiv Svedske 2x ne bi smjela doci u pitanje, nadam se da cemo utakmicu u Skenderiji iskoristiti da popravimo kos-razliku. U Mejdanu stvoriti pakao i nek daju sve od sebe, mislim da su Jusuf i Mirza dovoljno zreli i kvalitetni da im to da vjetar u ledja, jer od ostalih ocekujem da se prepadnu vlastite publike.
Nad tobom sunce najljepše sja
Mislim da se cak mogao naci neki igrac tipa Stipanovica, Varde, Sutalo, Vasiljevica, koji bi zaigrao za BiH i time donio kakav-takav kvalitet, potrazis ko sve ima veze sa BiH, probas dovesti sto da ne, ovo sa Stipanovicem je bio pun pogodak, sa Vasijevicem tada fantastican potez, ni druga dva nisu za baciti itd.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Hoce li dvije pobjede biti dovoljne za Euro? 

Zavisi od drugih rezultata jer kada zavrse kvalifikacije u svim grupama ce se brisati utakmice sa zadnje plasiranom ekipom, tako sa 2 pobjede postoje solidne sanse, a sa 3 onda je to toSlevinKelevra je napisao/la:Hoce li dvije pobjede biti dovoljne za Euro?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ako bude vise ekipa sa jednakim omjerom gleda se sveukupna kos razlika?nerminh74 je napisao/la:Zavisi od drugih rezultata jer kada zavrse kvalifikacije u svim grupama ce se brisati utakmice sa zadnje plasiranom ekipom, tako sa 2 pobjede postoje solidne sanse, a sa 3 onda je to toSlevinKelevra je napisao/la:Hoce li dvije pobjede biti dovoljne za Euro?
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
VjerovatnoSlevinKelevra je napisao/la:Ako bude vise ekipa sa jednakim omjerom gleda se sveukupna kos razlika?nerminh74 je napisao/la:Zavisi od drugih rezultata jer kada zavrse kvalifikacije u svim grupama ce se brisati utakmice sa zadnje plasiranom ekipom, tako sa 2 pobjede postoje solidne sanse, a sa 3 onda je to toSlevinKelevra je napisao/la:Hoce li dvije pobjede biti dovoljne za Euro?
Anfernee "Penny" Hardaway #1
sa tri pobjede je sigurica....sreca pa igra Mirza jer bez njega nikoga ne bi pobjedili...haj sto je Mirza prevaga nego sto ove kloceve bar malo ucini boljim igracima i hrabrijim...valjda se opuste kad je on tu
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF