Prvo i osnovno mi generalno u svim sportovima imamo prevelika ocekivanja i umislimo sebi da smo neka sila,ljudi dragi pa mi nemamo jednog yebenog ozbiljnog kluba u bilo kojem sportu,ne samo kosarci. Mi nemamo sta dalje pricat,poredit se ne mozemo sa jednom rusijom,koja prvo ima svoju ligu prejaku,pa logicno da ce moci napravit bolju repku od nas,kakav god bio Lovre Mazalin ili koliko god bio los Luka Babic na utakmici radije ce njega u cedeviti trpit,jer domaci je nego dati Musi sansu u tom trenutku da on igra,ostvari znacajnu ulogu. Dalje kod nas sve neki super talenti,Buza,Vrabac,Sulejmanovic,Atic,super,extra,odlicni u mladjim kategorijama,kasnije se izgube,ne smiju pogledat prema kosu. Gledam ovog todorovica crnogorca bio u barceloni,nije dovoljno dobar za istu,al ne dodje u buducnost,vec osta u spaniji,a npr nas Sulejmanovic u propalu Cibonu,znaci ipak ce bit da mi od prosjecnih igraca previse ocekujemo. Ne znam nisam pametan vise za nase sportiste,nasu djecu,pruzi im se prilika oni bi radije pili,dijete drago treniraj,ubijaj se usreci ovaj jadni narod,ali opet u neku ruku ih i razumijem zasto ti da igras kad ti nista nije pruzeno od strane te drzave,moraju se pare za sport pocet odvajat,napraviti bar po dva jaka kluba u svakom sportu,za dobrobit drzave. Dalje sto se tice ovih starijih igraca,gordic jednostavno nema taj kvalitet,nikad ne moze bit prva opcija u organizaciji napada,jednostavno je retardiran i jos jedno sto meni licno smeta svaki put kod intoniranja himne gleda u pod,to mi je toliko gadno,fuj,treba ga pitati zasto to radi,mozda ne osjeca bosnu kao svoju domovinu ? Dalje Juka da bi bio vrhunski na terenu,opet mu treba dobar razigravac ili dobar suter kojem ce on asistirati,jer realno on sam nista ne moze,moze ovo sto smo vidjeli dns. Kikanovic meni licno dns ispod svojih mogucnosti.Musa njemu se nema sto prigovorit,dijete je,obecava puno,treba ga istrpit. Milosevic odlicna utakmica,svaka cast,Halilovic isto,maksimum svoj su pruzili.Atic,Buza i Sulejmanovic veliko razocarenje,pogotov Buza. Zahiragica nema potrebe komentarisati,Gajic nije jednostavno reprezentativni kvalitet. Eh sad ono sto mene licno najvise boli,mi nemamo sutera u ekipi osim Mirze,nema nekoga da opuca i preko ruke ako treba i neku ludu trojku za raju.Musa jos nije spreman za to,moze dat neki doprinos ali ne jos uvijek u tolikoj mjeri. A siguran sam da i pored svih otkaza igraca se mogla napraviti bolja repka,eh tu sada dolazimo i do dijela mlad,neiskusan selektor,pa onda i sve ostalo sto se veze uz njega,a realno covjek nije pratio nasu ligu zadnju godinu 1000% nit je imao dodira sa bosanskim kosarkasima,pa opet tu dolazimo do raznih talova koji se godinama vrte oko svih nasih repki u svim sportovima,tj da igraju neki preko veze,sto se najbolje vidi na ovoj kosarkaskoj repci,zalosno,tuzno i sto je najgore tome se ne nazire kraj,ja se iskreno nadam da ce nekada bit bolje,ali def treba uraditi nesto po tom pitanju.