1/2 Njemacka - Spanija

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemacka
93
53%
Spanija
81
47%

Ukupno glasova: 174

Omerbavarac
Kontakt:

Re: 1/2 Njemacka - Spanija

Post Postao/la Omerbavarac » 07 jul 2010, 18:20

harishp je napisao/la:Pa zar nemaju boljeg igraca od Troshowskog da zamjeni Mulera :roll:
Tip je totalna najslabija karika u repci a vala i u BL je igrao vise nego lose prosle sezone.
Protiv nas je bio smjesan i ispadao kao' pjano iz trajvana.
Za njega je i onaj Bisquit Petit Beure mlaznjak. :lol: :mrgreen:
Ima tu Kroos ili Marin, i uz to nekoliko kombinacija rasporeda tih igraca, ali Low ocigledno cilja na to da Trochowski ima snage da se vraca u odbranu vise nego ova dvojica.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 jul 2010, 18:23

Vuk pojeo slaninu je napisao/la:Pa pobedili smo vas :D Samo ne znam kojih vas :lol: Nemac nisi ;) Ja sam mislio da je ovo bosanski forum, kad ono nemački.
Ma sve je to isto bre. Krvno i sa istorijom mojih pradjedova (igrali su tako reci u jednoj vrsti njemacke reprezentacije) povezan sa ovom predivnom zemljom bre. :D

Inace sta ima? Evo ja pivu ohladio pa uzivam. Odakle si?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 18:25

Principatus je napisao/la:Ma da bre. :lol: Ali inace sta ima novo u grupi D? :D
I opet ćemo da vas bijemo u budućnosti. Samo nisam znao da berlinski Nemci pričaju ovako dobro po naški :? Espanja će da vas bije večeras ;) To jest one koje ti imitiraš, a u čijim očima si zadnja beda, doveka.
Ja navijam za reprezentaciju Senegambije! Senegal i Gambija se nakon dugogodišnjeg natezanja nisu ujedinili, ali 'emebliga opet navijam za Senegambiju (World of ilusion).

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 18:28

Principatus je napisao/la:
Vuk pojeo slaninu je napisao/la:Pa pobedili smo vas :D Samo ne znam kojih vas :lol: Nemac nisi ;) Ja sam mislio da je ovo bosanski forum, kad ono nemački.
Ma sve je to isto bre. Krvno i sa istorijom mojih pradjedova (igrali su tako reci u jednoj vrsti njemacke reprezentacije) povezan sa ovom predivnom zemljom bre. :D

Inace sta ima? Evo ja pivu ohladio pa uzivam. Odakle si?
Nisam Nemac, Srbin sam. A nisi ni ti Nemac ;) Uz to nemam potrebu glumiti Nemca, toliko nisam zadrljao.
Ja navijam za reprezentaciju Senegambije! Senegal i Gambija se nakon dugogodišnjeg natezanja nisu ujedinili, ali 'emebliga opet navijam za Senegambiju (World of ilusion).

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 jul 2010, 18:30

Ma bre pricam tri jezika cisto kao suza. Nema imitacije, cisti original. Da nas bijete? Nemacku bre? Ma ne, znas ti dobro ko je koga i kako. Samo ti uzivaj. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 07 jul 2010, 18:31

BASTA ! :|

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 jul 2010, 18:32

Sudeći po dobrom raspolaženju, Principatus ima dobar osjećaj za večerasnju utakmicu. :) Na, also...

Jos jednom, neka pobjedi bolji. Moje simpatije su na strani višestrukog svjetskog šampiona.

slika

Valjda će biti ponovo razloga za slavlje.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jul 2010, 18:34

tony-mortale je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:kakve veze ima mjesto rođenja ako je neko turčin, znači sad naši reprezentativci rođeni vani nisu bosanci-niđe veze, pola igrača njemačke nisu njemci i tačka, al ljudi imaju državljanstvo i njemačke i odlučili se da igraju za njemačku i nema problema, ali ne znači imati njemačko državljanstvo biti njemac, ni blizu toga
Ako si rođen u Njemačkoj, imaš pasoš te države, zarađuješ hljeb u istoj, mislim da si nijemac koliko si i turčin odakle ti roditelji vuku korijene...
ma nisi ti njemac, imaš pasoš imaš pravo igrati za tu zemlju glasati u njoj i sl, ali ti si etnički turčin(npr. ozil) i njemac nemože biti. znači mjesto rođenja nema nikakve veze s tim niti državljanstvo koje je samo običan papir kojih možeš teoretski imati i 10 različitih država. u hrvatskoj i srpskoj reprezentaciji ne igraju bosanci jer taj narod ne postoji(ustav poznaje bošnjake srbe hrvate), a to što su porjeklom iz bih ili su rođeni u bih ne znači da oni nisu srbi ili hrvati, al ovo su teške političke teme i nisu za ovog foruma, al morao sam napisati ovima što tvrde da je piotr trohovski njemac i sl
znaci covjek koji se rodi u njemackoj nije nijemac....ev napisat cu velikim slovima: ovaj gospodin, poznavaoc prava (a drzavljanstvo se stice po rodjenju i roditeljima, posebne okolnosti su naturalizacija) kaze: COVJEK KOJI SE RODI U NJEMACKOJ NIJE NIJEMAC.....et do tog stepena pameti smo stigli :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D znaci crnac vise nije crnac i njega treba ofarbat, bijelac nije bijelac a ukinut cemo i zutu rasu...to je misljenje pojedinaca ovde....STRASNOOOOOOO
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 07 jul 2010, 18:36

@effe_sa - Po tebi je Spahić hrvat?
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jul 2010, 18:37

geronimo je napisao/la:Sudeći po dobrom raspolaženju, Principatus ima dobar osjećaj za večerasnju utakmicu. :) Na, also...

Jos jednom, neka pobjedi bolji. Moje simpatije su na strani višestrukog svjetskog šampiona.

slika

Valjda će biti ponovo razloga za slavlje.
znaci gero ti vatreni bavarac, a za njemacku onako usput navijas.... :D :D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 18:38

Principatus je napisao/la:Ma bre pricam tri jezika cisto kao suza. Nema imitacije, cisti original. Da nas bijete? Nemacku bre? Ma ne, znas ti dobro ko je koga i kako. Samo ti uzivaj. :D
Ma da dobili ste Srbe, al kada bi se zamajavali, po običaju :D
Inače ne kapiram smisao tvojih postova :?:

P.S.

Znači po tvojoj logici naučiš nemački i postaneš Nemac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kraljevino 'God save the queen'!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nećeš potonuti :!: :lol: :lol: :lol: :lol: Obećavaju ti buduće generacije da će nastaviti putevima britanskog bratstva i jedinstva :mrgreen:
Da mi je ovo neko pričao, ne bih mu verovao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 jul 2010, 18:39

e moj effe čitaj ponovo al sve, taman pomislim ipak se može objasniti neka stvar ljudima i naiđe indijanac koji opet po svom, mogao si dosad naći neku literaturu o tom pitanju naroda, nacije i državljanstva a ne da se sramotiš po forumu
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 jul 2010, 18:39

Pa Gero pripremam se vec sa pivom, posto inace kao sportas ne pijem alkohol ovo brzo udara, bolje da rest ostavim za kasnije. :D Veoma sam raspolozen, na Kudammu (centar u Berlinu, ne znam iz kojeg si ti onog grada bio) se ljudi polako okupljaju a i pred Brandenburgskom Kapijom itd., bilo je i nekoliko grupa Oranjes. Isto neki turisti. Ali ovi engleski turisti sa Njemackim zastavam, strasno.

Nadam se najboljem. Sto je lijepo, to je da je ova mlada reprezentacija ovako daleko dospjela, iako ih je toliko (pa i ovdje) govorilo da to nece biti tako. sve ostalo sto se uspije je samo slag na tortu. Nadam se ponovo bezbriznoj, ali ipak disciplinovanoj igri, samo bez ikakve treme. Sanse su 50:50. Na ovom nivou i sreca je bitan faktor.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 jul 2010, 18:42

Vuk pojeo slaninu je napisao/la: Inače ne kapiram smisao tvojih postova :?:
Ma samo ti kontaj care. Pozdrav. :D

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 07 jul 2010, 18:44

Principatus je napisao/la:
Vuk pojeo slaninu je napisao/la: Inače ne kapiram smisao tvojih postova :?:
Ma samo ti kontaj care. Pozdrav. :D
Kakva je atmosfera u tvojoj zemlji, Njemackoj ? :lol:
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 18:45

Principatus je napisao/la:Pa Gero pripremam se vec sa pivom, posto inace kao sportas ne pijem alkohol ovo brzo udara, bolje da rest ostavim za kasnije. :D Veoma sam raspolozen, na Kudammu (centar u Berlinu, ne znam iz kojeg si ti onog grada bio) se ljudi polako okupljaju a i pred Brandenburgskom Kapijom itd., bilo je i nekoliko grupa Oranjes. Isto neki turisti. Ali ovi engleski turisti sa Njemackim zastavam, strasno.

Nadam se najboljem. Sto je lijepo, to je da je ova mlada reprezentacija ovako daleko dospjela, iako ih je toliko (pa i ovdje) govorilo da to nece biti tako. sve ostalo sto se uspije je samo slag na tortu. Nadam se ponovo bezbriznoj, ali ipak disciplinovanoj igri, samo bez ikakve treme. Sanse su 50:50. Na ovom nivou i sreca je bitan faktor.
Sad kapiram smisao tvojih postova. Tebi je sada potaman, sve ti lepo :mrgreen: Nisi baja priznajem, nego degustator. Živeli!

P.S.

Nemoj da preteraš, utakmica traje 90 minuta, a ni počela nije.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 jul 2010, 18:47

Ma do utakmice jos samo mineralnu vodu. :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jul 2010, 18:47

tony-mortale je napisao/la:e moj effe čitaj ponovo al sve, taman pomislim ipak se može objasniti neka stvar ljudima i naiđe indijanac koji opet po svom, mogao si dosad naći neku literaturu o tom pitanju naroda, nacije i državljanstva a ne da se sramotiš po forumu
ti si jedini indijanac ovde...ustvari nisi ti jedini ima vas jos par
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 jul 2010, 18:48

Genghis je napisao/la:@effe_sa - Po tebi je Spahić hrvat?
Rodjeni :lol: :mrgreen:
Isto ko' sto je onaj @vuk sto je pojeo opanak ,Srbijanac bre :roll:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 07 jul 2010, 18:49, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 jul 2010, 18:49

effe_sa je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:e moj effe čitaj ponovo al sve, taman pomislim ipak se može objasniti neka stvar ljudima i naiđe indijanac koji opet po svom, mogao si dosad naći neku literaturu o tom pitanju naroda, nacije i državljanstva a ne da se sramotiš po forumu
ti si jedini indijanac ovde...ustvari nisi ti jedini ima vas jos par
razvalio si me argumentima, nemoj više molim te :lol:
ono o literaturi je bilo malo šala ali više ozbiljno, stvarno bi trebao nešto pročitati o tom pitanju može ti samo koristiti, nikako naštetiti
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.