Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Chinaglia
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Chinaglia » 31 avg 2016, 14:49

iskreno, ocekujem da vidim nesto od odbrane, jer na pripremama je bilo perioda kada je to dosta dobro izgledalo
no, pripreme su jedno, a kvale drugo, sada se ocekuje ozbiljniji pristup

steta je sto nema Teleta, njemu bi ova tekma odlicno dosla da namjesti nisanske sprave pred preostale tekme, a mozda i Ruse srusimo u Mejdanu, where dreams come true :cool:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 avg 2016, 14:49

pinoglavi je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:E pinoglavi sada se slazem, ali slicna je situacija i sa rusima jer su izgubili dva najbolja igraca
Zato ce i pasti u Mejdanu :cool:
Danas se nadam nekoj egal utakmici da nam makar bude zanimljivije gledati, ali sve mi mirise na visok poraz, prvenstveno jer mislim da smo cak i losiji nego na EB sa ovim timom, losijim selektorom i bez Mirze, nadam se da nisam upravu.
I meni ali Rusa :cool: :cool:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 avg 2016, 14:53

pinoglavi je napisao/la:Uredu onda, realna ocekivanja i nadam se da ce tako i biti. A ako pomenuti igraci ne budu imali sutersku noc, a znaju oni itekako cigle bacati, onda smo najebali, sloziti ces se. Ja u napadu ocekujem poene na individualni kvalitet Mirze (u ostalim utakmicama), Jusufa (makar da otvara prostor suterima jer nema bas zavidan napadacki arsenal) kao i dopunske poene Muse, Kikana i ostalih u zavisnosti ko bude imao svoj dan. Sa ovom ekipom selektora bi ocijenio na osnovu nase odbrane, izmjena, timeoutova a nikako na osnovu napadackih akcija jer smo limitirani do bola.

Tako nekako. Neka odbrana bude na vrhunskom nivou, igrati utakmicu na sto manji broj poena i nadati se necemu. Valjda cemo na pocetku i imati nekih ideja u napadu da nam se odmah ne odlijepe, jer bi to vjerovatno bilo kobno po nas. Jusuf, Vrabac, Minja, Gorda, pa i agresivni Musa mogu itekako odigrati dobru odbranu. Nadam se samo da ce uci u igru s vjerom da se ovo moze dobiti, ja bih bio zadovoljan sa porazom ispod 10 poena razlike.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 31 avg 2016, 14:53

pinoglavi je napisao/la: Zato ce i pasti u Mejdanu :cool:
Danas se nadam nekoj egal utakmici da nam makar bude zanimljivije gledati, ali sve mi mirise na visok poraz, prvenstveno jer mislim da smo cak i losiji nego na EB sa ovim timom, losijim selektorom i bez Mirze, nadam se da nisam upravu.
Ma vjeruj da je Jusuf na parketu od veceg znacaja nego 2 Renfroa, neka smo tanki na vanjskim pozicijama. Ako Musa proradi i ubaci neke suteve, Gajic zna uci u seriju, moglo bi se tu donekle njima i parirati. Samo ograniciti gluposti Vrabca, ona zna divljati, istina nije smio kod Dzikica. Minja se mora prisabrati i ubaciti koju otvorenu tricu, od Gorde ocekujem onu jednu tekmu kao protiv Efesa u EL, Kikan je vec postao rutiner, tako da ne sumnjam u njegove poene, iako ce mu strasno faliti Mirza da mu oslobodi reket.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 31 avg 2016, 14:57

kikan ima solidan sut sa poludistance. zna cak i trojku zabit :) ....ne treba bjezat od kombinacije juka i kikan u odredjenoj minutazi.....ako sulejmanovic i milosevic budu losi, treba ih upariti. gore svakako ne moze

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 31 avg 2016, 14:58

Od Kikana rutinera smo sve vidjeli na EB :D A nije samo Renfroe, ima tu i Stipan. S njima dvojicom smo imali dodatnu sirinu i kvalitet, i imali smo igraca vise od kojeg mozes ocekivati da pogodi otvorenu tricu a sad ko god uzme otvorenu tricu necu bas imati optimizma da ce uci a i to dovoljno govori o nasem kvalitetu.
A gore @delinjo napisa da 1-2 vrhunska igraca prave razliku kosarci i od prosjecnih igraca prave jos bolje, samo je problem sto mi nemamo roster sacinjen od prosjecnih nego vecinom od ispodprosjecnih igraca.
Nad tobom sunce najljepše sja

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 31 avg 2016, 15:05

Kakva nam je ekipa dovoljno govori cinjenica da se oslanjamo na to da Musa sa 17godina i u debiju bude 3-4strijelac ekipe (ili to mozda govori o Musinom kvalitetu a ne o nekvalitetu ekupe generalno). Buce zaista tesko danas, ali vidim svi optimisti pa evo da i ja budem utakmica na oko 70poena za pobjednika (nas :bih: ) s tim da moramo im sut za 3 svesti na ispod 30% a u napadu ide Musa aBd 20+ i Buza 10+(koliko god to nerealno zvucalo :D ) i co Gordic&Nurk&Kikan ostatak i taman :opaopa:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 31 avg 2016, 15:06

Kikan je bio los na EB iz razloga sto je sve od njega zavisilo i od njega se realno najvise ocekivalo. Puno pritiska, pred kojim je on podlegao. Ovako, ima barem Jusufa da ga rastereti, da je Mirza tu, pogotovo. Ima on uvijek svojih 10+ poena po mecu. Sto se Stipana tice, on je po kvaliteti rang ispod Elmedina. Zna odigrati dobro kada se nabrije i ponese ga atmosfera, ali isto tako i napraviti neobjasnjive gluposti, prije svega igrom ledjima, koja mu je katastrofalna. Da daje uvijek 100% i da je najveci motivator u ekipi, to sigurno. Ali, ne bi se on naigrao u ovim kvalifikacijama. Ja cisto sumnjam da ce Emira uopste ubacivati, mozda ako vec do poluvremena krene nizbrdo pa bude i -20. Kad mu nije dao protiv neke Belgije, nema dalje...

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 31 avg 2016, 15:07

baglama je napisao/la:kikan ima solidan sut sa poludistance. zna cak i trojku zabit :) ....ne treba bjezat od kombinacije juka i kikan u odredjenoj minutazi.....ako sulejmanovic i milosevic budu losi, treba ih upariti. gore svakako ne moze
Cak sta vise ja mislim da cemo najvecim dijelom utakmice 30min minimalno ako bude egal ikako igrati u paru Kikan-Nurkic pod kosem

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 31 avg 2016, 15:08

Skok, skok i skok.Ispod našeg i njihovog koša, godinama mana skok. Kad bi tu ravnopravni bili uz mekan šut ehh
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 avg 2016, 15:09

Nama je malac od 17 godina najbolji strijelac ove trenutne ekipe bez Mirze, i mi se nadamo nekom pozitivnom rezultatu. :lol:

Naravno cast Musi koji ce za par godina biti jedan od najboljih igraca Evrope ali kad od momka koji jos nije ni punoljetan ocekujemo da nas vadi iz govana znas u kolikom smo qrcu. :salut:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 31 avg 2016, 15:10

Uzimamo ih 13 razlike. Musa 46 poena, Jusuf 5 licnih do poluvremena

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 31 avg 2016, 15:12

Mislim da ovaj "skandal" sto se desio je pozitivna stvar, ima da se bore ko lavovi danas iz inata i da dokazu da niste bili upravu.
This time next year we'll be millionaires.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 31 avg 2016, 15:16

Momciluk je napisao/la:Mislim da ovaj "skandal" sto se desio je pozitivna stvar, ima da se bore ko lavovi danas iz inata i da dokazu da niste bili upravu.
To će im dati opravdanje da se i dalje opijaju u toku priprema. Treba nekad izgubiti i pasti na dno da bi se nešto promijenilo. Pogotovo zbog budućnosti koja bi s Musom trebala biti lijepa.
Ne vjerujem da se nećemo plasirati na EB, al možda je to u ovom trenutku i bolje.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 31 avg 2016, 15:23

Kawhi je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:Mislim da ovaj "skandal" sto se desio je pozitivna stvar, ima da se bore ko lavovi danas iz inata i da dokazu da niste bili upravu.
To će im dati opravdanje da se i dalje opijaju u toku priprema. Treba nekad izgubiti i pasti na dno da bi se nešto promijenilo. Pogotovo zbog budućnosti koja bi s Musom trebala biti lijepa.
Ne vjerujem da se nećemo plasirati na EB, al možda je to u ovom trenutku i bolje.
Ma ko da ce se sta promijenit i ako se ne plasiramo, ja licno ne bi pozelio da ne odemo na prvenstvo kad bi pjani igrali utakmice.
Nije ovo ni bio toliko veliki incident ali je dobro sto je javnost reagovala tako kako je reagovala jer sumnjam da ce opet pasti napamet takvo nesto, a kad tu bude i Tele sumnjam da ce se to ponovit. Valjda je bar Musa nesto naucio iz ovog.

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 31 avg 2016, 15:24

Hocel bit prenosa/streamova?
🔵⚪

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 avg 2016, 15:24

Kawhi je napisao/la:
Jasta nego bolje, pa onda cekati jos 5 godina do narednog eurobasketa, kad Mirza bude na 36 godina...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 31 avg 2016, 15:26

samocelik je napisao/la:Skok, skok i skok.Ispod našeg i njihovog koša, godinama mana skok. Kad bi tu ravnopravni bili uz mekan šut ehh
A gdje su slobodna bacanja,tu smo uvijek bili kriminalni!Moze se ici na ofanzivni skok jer ce i Rusi igrati polako,pogotovo bez Shveda,njima vise odgovaraju pozicioni napadi,nece nas puno napadat kroz kontre..sutera nemamo,probat vise nekih cutova,back door i te fazone,ako ne prodje,Nurkic,Kikanovic,Gordic i Musa nek zavrsavaju,ovi ostali nisu kalibar ofanzivno za ista vise..Kad se sjetim Miloseviceve sezone u Buducnosti 2 od 66 za tri poena zlo mi dodje..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 31 avg 2016, 15:32

0oo0 je napisao/la:Hocel bit prenosa/streamova?
BHT i milion streamova :)

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 31 avg 2016, 15:34

Sve ispod 20 razlike je uspjeh, jer toliko su nas klepili 2015 gdje smo imali po jacini isti ako ne i jaci sastav, i bili smo u egalu 3/4, al budi.o realni Rusi su dobili sve pripremne :kafa:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.