Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Federer17

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Federer17 » 31 avg 2016, 14:00

delinjo je napisao/la: Ti bas puno od mule ocekujes :D,
Ma kakvi, bas suprotno, u svim postovima se to moze vidjeti. Haman sam previse optimistican, toliko sam se zazelio ove reprezentacije da sam cijeli dan out i ne mogu da docekam tih 17h.

@Devils, koga bi ti Boga ti boljeg doveo? Nadji jednog i skidam ti kapu.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 31 avg 2016, 14:10

DevilsAdvocate je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da mi nismo uspjeli selektirati barem 3-4 bolja igraca od ovih koji su tu, pa jbt Gajic,Zahiragic,Gegic,Buza,Vrabac,Halilovic,Sulejmanovic :facepalm: Pa ovi igraci ne bi u Zimbabveu igrali ozbiljnu rolu , majko draga, gdje smo zgrjesili kad je ovaj Mulac dosao za selektora :puke:
S obzirom da kritikujes selektora jer su navedeni igraci na spisku, mozes li mi reci koje su tvoje zelje za igrace umjesto tih sto si naveo? Na sirem spisku reprezentacije su bili bez dvojbe nasi najbolji igraci, neki nazalost nisu tu za ovo okupljanje a to nije greska selektora.
I s obzirom da si pola tima etiketirao kao panjine da li ces kriviti selektora u slucaju lose igre?
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 31 avg 2016, 14:22, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 31 avg 2016, 14:22

Federer17 je napisao/la:
delinjo je napisao/la: Ti bas puno od mule ocekujes :D,
Ma kakvi, bas suprotno, u svim postovima se to moze vidjeti. Haman sam previse optimistican, toliko sam se zazelio ove reprezentacije da sam cijeli dan out i ne mogu da docekam tih 17h.

@Devils, koga bi ti Boga ti boljeg doveo? Nadji jednog i skidam ti kapu.
isti sam brate,iako je realnost da ce nas nabiti minimum 20 razlike ja se nadam nekom cudu,pobjedi a da me pitas nacin da ti objasnim kako bi dosli do pobjede ne bi znao reci ....ma najgore sto nemas boljeg od mule ...da je Dusko tu sada ...mozda bi malo i bilo discipline ...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 31 avg 2016, 14:24

Slatinash_7 je napisao/la:Ja ne znam sto to svi toliko kritikujete Mulu,covjek je imao 20+ akcija za aut samo dok je Slobodu trenirao,drugi par cipela je sto su to sve igraci nesposobni,onaj u 23.godini promjenio sutersku ruku,u glavama im propuh,a ni ovo sto reprezentacija ima nije nesto sad aman bolje,mislim kad poredis kvalitet takmicenja je to sve u pet deka..Nisam gledao pripremne utakmice ali sigurno je da Mula ima i akcija i svega,drugo je sto je tu 10 kila viska Teletovic i ja sam glavni baja Nurkic pa ti ne mozes to ukomponovat nema sanse..nadam se da ce ovaj savez pocet malo ozbiljnije raditi sa pojedinim igracima da nam se vise ne desavaju slucajevi Djedovic,Renfore,Nurkic,Teletovic i ostali koji su se pojavljivali kako i kad su htjeli samo iz razloga sto imaju neki kvalitet
Da bas sam u utakmicama cibone vidio tih 20+ akcija
Sve sto sam je vidio je bio p&r sa zizicem ili spustanje na njega, sve ostalo je bila improvizacija
Inace gdje ti vidi 10 kila viska na teletovicu, a ostatk teksta ti je ala fuj ovi sto igraju za BiH mulaomerovic je legenda
Inace kada imas pravog trenera tipa dzikica onda je i vrabac super upotrebljiv
Inace svi su imali oci da vide koliko je strucan mula (bas mu pristaje nadimak)
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 avg 2016, 14:25

Gledam roster i kontam mi nemamo nijednog šutera. Da se, barem, naziva šuter. Ne računam Mirzu. Niko nema da računaš ako ga krene može dati 2-3-4 trojke. Sve će se svoditi na ulaz. Po meni je ovdje Atić morao biti, jedini on zna pogodit trojku pa i Kapelan.

Da se i ja priključim optimističnom timu. Ja sam vječito optimista. Nebitno s kim igramo, ja vjerujem u pobjedu. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 31 avg 2016, 14:29

DevilsAdvocate je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da mi nismo uspjeli selektirati barem 3-4 bolja igraca od ovih koji su tu, pa jbt Gajic,Zahiragic,Gegic,Buza,Vrabac,Halilovic,Sulejmanovic :facepalm: Pa ovi igraci ne bi u Zimbabveu igrali ozbiljnu rolu , majko draga, gdje smo zgrjesili kad je ovaj Mulac dosao za selektora :puke:
Svi nabrojani sem zahiragica bi bili reprezentativci npr svedske
Pretjeraste i vi sa ovim pljuvanjem pa sem 7-8 reprezentacija europe nije da ostali imaju puno bolje igrace medzu prvih 12
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 31 avg 2016, 14:30

Evo moze li mi neko odgovoriti, kakve akcije ocekujete? Neki blokovi da Vrabac uzme sut? Da nam Zahiragic proigrava? Ili ipak Gordic koji je odlican i zahvalan igrac ali da dobije svojih 10-15min max. a ne da bude sav teret kreiranja akcija bude na njemu tokom cijele utakmice. Sta ocekujete?

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 avg 2016, 14:31

licno ocekujem da nermin danas izadje na parket i objasni par stvari :kafa:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 31 avg 2016, 14:33

Unofficialpage je napisao/la:Gledam roster i kontam mi nemamo nijednog šutera. Da se, barem, naziva šuter. Ne računam Mirzu. Niko nema da računaš ako ga krene može dati 2-3-4 trojke. Sve će se svoditi na ulaz. Po meni je ovdje Atić morao biti, jedini on zna pogodit trojku pa i Kapelan.

Da se i ja priključim optimističnom timu. Ja sam vječito optimista. Nebitno s kim igramo, ja vjerujem u pobjedu. :mrgreen:
Musa i Gordic :wtf:
Pinoglavi ocekujem puno spustanja na jusufa i elmedina pa onda povratne slobodnom musa/nemanja/gajic (zna on itekako uci u seriju)
Chingalina ne ocekujem nadam se nekom smislenom postu od tebe

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 31 avg 2016, 14:36

mi cemo i umrijeti kao optimisti
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 avg 2016, 14:36

nerminh74 je napisao/la:Chingalina ne ocekujem nadam se nekom smislenom postu od tebe
iskreno, nisam neki vrli poznavalac kosarke, ali nisam ni toliki panj da ne vidim neke stvari
biti ce i smislenih postova, cekamo tekme

a s tobom se volim zezat, nisi onako los insan :cool: :kafa:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 31 avg 2016, 14:37

Uredu onda, realna ocekivanja i nadam se da ce tako i biti. A ako pomenuti igraci ne budu imali sutersku noc, a znaju oni itekako cigle bacati, onda smo najebali, sloziti ces se. Ja u napadu ocekujem poene na individualni kvalitet Mirze (u ostalim utakmicama), Jusufa (makar da otvara prostor suterima jer nema bas zavidan napadacki arsenal) kao i dopunske poene Muse, Kikana i ostalih u zavisnosti ko bude imao svoj dan. Sa ovom ekipom selektora bi ocijenio na osnovu nase odbrane, izmjena, timeoutova a nikako na osnovu napadackih akcija jer smo limitirani do bola.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 avg 2016, 14:38

nerminh74 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Gledam roster i kontam mi nemamo nijednog šutera. Da se, barem, naziva šuter. Ne računam Mirzu. Niko nema da računaš ako ga krene može dati 2-3-4 trojke. Sve će se svoditi na ulaz. Po meni je ovdje Atić morao biti, jedini on zna pogodit trojku pa i Kapelan.

Musa i Gordic :wtf:
Pinoglavi ocekujem puno spustanja na jusufa i elmedina pa onda povratne slobodnom musa/nemanja/gajic (zna on itekako uci u seriju)
Chingalina ne ocekujem nadam se nekom smislenom postu od tebe
Gordić jednom od desetk utakmica proradi a Musa je premlad. Za Gajića ne znam, zna pogodit trojku? :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 31 avg 2016, 14:38

Ma da igra repka sastavljena od igraca iskljucivo iz nase lige ja cu opet bit optimista, ali mi nije jasno da po citavoj evropi hebem ga ja se nije moglo naci barem 3-4 kvalitetnija igraca, pa samo na sirem spisku je bilo kvalitetnijih rjesenja od Zahiragica,Gajica,Gegica,Halilovica pa zasto oni nisu tu ? Navode se mnogobrojni razlozi ali ocito da nesto u savezu debelo ne stima , mozda sam pretjerao sa krivljenjem Mule, ipak ruku na srce kakvo je stanje , dobro je i on dosao ...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 31 avg 2016, 14:39

delinjo je napisao/la:mi cemo i umrijeti kao optimisti
Da nismo takvi kako bi mogli i dalje zivijeti u ovoj napacenoj zemlji

E pinoglavi sada se slazem, ali slicna je situacija i sa rusima jer su izgubili dva najbolja igraca

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 31 avg 2016, 14:41

Chinaglia je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Chingalina ne ocekujem nadam se nekom smislenom postu od tebe
iskreno, nisam neki vrli poznavalac kosarke, ali nisam ni toliki panj da ne vidim neke stvari
biti ce i smislenih postova, cekamo tekme

a s tobom se volim zezat, nisi onako los insan :cool: :kafa:
Nista mi ne trebas vjerovati idi na fiba.com pa pregledaj reprezentacije recimo gruzije, ceske, belgije, ...

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 31 avg 2016, 14:42

Ma ako cemo realno, nemamo mi neke igrace na kojima bi Mula mogao uigravati neke aman akcije, sve je to neki srednji kvalitet, ili cak i ispod toga. Nazalost, nemamo ni nekih dobrih, konstantnih sutera, vec uglavnom ako udje-udje, pa cak i iz cistih pozicija. Ovdje bi ona izdajica od Mitrovica dobro dosla.

Po meni je nekad ova povezanost i opustenost ispred neke strogosti i pretjerane discipline, da se igraci i van parketa bolje upoznaju i prihvate jedan drugog. Stvarno mislim da ovu trenutnu atmosferu nismo dosad imali na okupljanjima. Ovaj ispad u vezi rodjendana jeste nesto sto se ne smije desavati, ali mi se svidja razvoj situacije poslije toga. Mora da im je Damir rekao da ne zeli nikakve komentare povodom toga, sto je svakako pozitivno. Ja, iskreno, Mulaomerovica nimalo ne simpatisem, ali sam misljenja da ce postati respektabilan trener, gotovo sam siguran da ce biti bolji od Nene Markovica. Ucio je od najboljih, dosadasnji rezultati nisu nimalo za 'baciti', a tek je usao u te vode. Idemo po pobjedu danas, akoBogda!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 31 avg 2016, 14:46

nerminh74 je napisao/la:E pinoglavi sada se slazem, ali slicna je situacija i sa rusima jer su izgubili dva najbolja igraca
Zato ce i pasti u Mejdanu :cool:
Danas se nadam nekoj egal utakmici da nam makar bude zanimljivije gledati, ali sve mi mirise na visok poraz, prvenstveno jer mislim da smo cak i losiji nego na EB sa ovim timom, losijim selektorom i bez Mirze, nadam se da nisam upravu.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 31 avg 2016, 14:47

ne moze se biti optimista za danas .mozda da se radi o onim nekadasnjim rusima koji igraju pod gasom i zaboli ih cuna za pobjedom nad nekakvom bosnom....ali mislim da ih je kiriljenko dobro utegao, unio disciplinu i zajednistvo

da je makar mozgov out, imali bi barem jedan matchup u nasu korist...ovako ce on svojom duzinom i solidnom snagom dobro smetati juki.
a ne pomaze sto nema mirze da siri reket, pa ga mogu komotno udvajat
juka treba dobit 20-ak lopti kako god...jer nekih pametnijih opcija nemamo...da vraca povratne vrabcu i milosevicu za tri poena je isto kao i izgubljena lopta
gordic ce od cetri tekme, vjerovatno imat jednu kad ga sve ide...ali ne znam da li ce odmah u prvoj

ne vjerujem da cemo prebacit 65 poena....vjerovatno ni 60
od gordica i zahirahica ne ocekujem vise od 10 p.....ovaj drugi nece ni igrat samo ga dzaba spomijem
tri igraca koja pokrivaju trojku milosevic, vrabac, buza....tesko da mogu prebacit magicnu granicu od 15 poena svi zajedno :) kad bi imali kakvih laganih poena iz kontri, mozda bi i bilo poena na kontu vrabca, pa bi otisli preko 20 ukupno
cetvorku ne znam ni ko ce igrat...ali bilo da pokriva milosevic ili sulejmanovic, tesko je ocekivat dobru produckciju

i onda kad sve to znas, kvota na ans je opravdana....ali svejedno ja jedva cekam da pocne :opaopa:

mirza je trebao ici makar da odigra jednu losu partiju, da ima neku probu....ovako se dobro kocka jer protiv svedske odma mora biti on fire i podesena ruka...nema garancije da ce mu ulazit...mene ne zanima njegovih 25 poena uz sut 7/21 ;)i poraz

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 31 avg 2016, 14:49

ja nekako kosarku i rukomet gledam slicno da tu jedan ili dva vrhunska igraca donose prevagu i od prosjecnih igraca prave bolje igrace....to je uvijek ono sto nam je u rukometu falilo....dok u kosarci kad je npr Mirza tu zajedno sa Jusufom i Nihadom bez obzira na ostale oni njih ucine boljim nego sto i jesu zapravo....cesto uzmem u rukometu situaciju gdje bi bila Bjelorusija bez Rutenke,Makedonija bez Lazarova itd itd...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.