FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sutra se navrsava 16 tuznih godina kako nas je napustio nas jedini vodja Dzevad Begic DZILDA,o njemu je suvisno pricati i svi koji su upuceni ko je on bio,sutra ce obici spomen obiljezje na pofalicima i ucenjem fatihe ili minutom sutnje odati mu pocast.
AMAR OSIM!!!
Iz knjige "Zelene Beretke - Zivi mrtvima":
"Begic (Dzemal) Dzevad - Dzilda
Rodjen: 25.09.1966. - Visoko
Poginuo: 11.07.1992. - Pofalici, Sarajevo
Dzevad poslije osnovne skole zavrsava zanat za limara i radi na poslovima obezbjedjenja objekata i ustanova. Sretno zivi sa suprugom Hajrudinom sa kojom ima cetiri kcerke, Melihu, Melisu, Mirnelu, Dzenitu, a peta najmladja radja se poslije Dzevadove smrti. Bio je po mnogo cemu poseban covjek, dobar otac i suprug i zaljubljenik u fudbal i "plave" sa Grbavice. Bio je prijeratni vodja navijaca FK "Zeljeznicar". Kao sto je bio iskreni vodja navijaca "Zelje", tako je sa istim zarom i patriotizmom krenuo u borbu protiv agresora cim se cuo prvi pucanj u Sarajevu. Zajedno sa svojom bracom Halilom i Izetom postaje clan pokreta "Zelene beretke" u borbenoj jedinici Bosnae max. Veoma hrabar i odvazan mnogo puta izlazi kao pobjednik iz samoubistvenih akcija koje ce vjecno ostati u sjecanju njegovih saboraca. Dzildini bliznji pamte da je govorio: "Ako treba ginuti, samo da nije od snajpera. Neka to bude muski", ali u trecem mjesecu agresije na BiH metak zlocinca sa tada okupirane Grbavice zauvijek je prekinuo njegov zivot. I to bas sa Grbavice za koju je zivio. Tog kobnog 11. jula 1992. godine u naselju Pofalici u pokusaju da pomogne ranjenoj zeni biva pogodjen snajperskim hicem. Na mjestu pogibije hrabrog Dzilde, Komanda 1. korpusa podigla je spomen-plocu. Dva dana nakon pogibije rahmetli Dzilda je pokopan na sehidskom mezarju Kovaci. Posthumno je dobitnik najveceg armijskog priznanja, znacke "Zlatni ljiljan" i takodje posthumno proizveden u cin natporucnika. Kcerka Dzevada je rodjena nedugo nakon njegove pogibije. Brat Izet je poginuo iste godine nemalo poslije Dzildine pogibije. Bivsa ulica Livanjska danas nosi ime "Brace Begic"."
"Begic (Dzemal) Dzevad - Dzilda
Rodjen: 25.09.1966. - Visoko
Poginuo: 11.07.1992. - Pofalici, Sarajevo
Dzevad poslije osnovne skole zavrsava zanat za limara i radi na poslovima obezbjedjenja objekata i ustanova. Sretno zivi sa suprugom Hajrudinom sa kojom ima cetiri kcerke, Melihu, Melisu, Mirnelu, Dzenitu, a peta najmladja radja se poslije Dzevadove smrti. Bio je po mnogo cemu poseban covjek, dobar otac i suprug i zaljubljenik u fudbal i "plave" sa Grbavice. Bio je prijeratni vodja navijaca FK "Zeljeznicar". Kao sto je bio iskreni vodja navijaca "Zelje", tako je sa istim zarom i patriotizmom krenuo u borbu protiv agresora cim se cuo prvi pucanj u Sarajevu. Zajedno sa svojom bracom Halilom i Izetom postaje clan pokreta "Zelene beretke" u borbenoj jedinici Bosnae max. Veoma hrabar i odvazan mnogo puta izlazi kao pobjednik iz samoubistvenih akcija koje ce vjecno ostati u sjecanju njegovih saboraca. Dzildini bliznji pamte da je govorio: "Ako treba ginuti, samo da nije od snajpera. Neka to bude muski", ali u trecem mjesecu agresije na BiH metak zlocinca sa tada okupirane Grbavice zauvijek je prekinuo njegov zivot. I to bas sa Grbavice za koju je zivio. Tog kobnog 11. jula 1992. godine u naselju Pofalici u pokusaju da pomogne ranjenoj zeni biva pogodjen snajperskim hicem. Na mjestu pogibije hrabrog Dzilde, Komanda 1. korpusa podigla je spomen-plocu. Dva dana nakon pogibije rahmetli Dzilda je pokopan na sehidskom mezarju Kovaci. Posthumno je dobitnik najveceg armijskog priznanja, znacke "Zlatni ljiljan" i takodje posthumno proizveden u cin natporucnika. Kcerka Dzevada je rodjena nedugo nakon njegove pogibije. Brat Izet je poginuo iste godine nemalo poslije Dzildine pogibije. Bivsa ulica Livanjska danas nosi ime "Brace Begic"."
Seepack in tha motherfucking houseeeeeeee.... Yeah that's HARDSTYLE
ANTRAX RELOADED
ANTRAX RELOADED
- partibrejker1921
- Kontakt:
Neka mu je vječita slava i hvala! Manijaci te nikad neće zaboraviti...
Rahmet njemu i svima onima koji položiše živote za odbranu domovine!
- bistrikboy
- Kontakt:
Branko Seslija potpisuje u ponedeljak
zeljko trivic (laktasi) bivsi junirski rep bih,na probi,inace stoper/bek

zeljko trivic (laktasi) bivsi junirski rep bih,na probi,inace stoper/bek

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Seslija bi bio pravo pojacanje dobar i mlad je igrac ima jos prostora za napredak ja mislim da i trivic ostaje. 

AMAR OSIM!!!
sanel boric ehhh boze moj vjerovatno je doso u zelju uz pomoc cobe ,a ko prvo momak nikad nije vidio fc toronto nego je branio za bosansku ekipu na floridi u amaterskoj ligi bio je na nekom univerzitetu ali je valjda "napustio" bio je na probi kod malenih cini mi se ali nije uspio ,bio je po nekim kampovima u njemackoj al ni to nista valjda propalo i sto je tuznije momak mora da radi na ispucavanju lopte kod gol-auta !!!,a sto neko rece nece moci pored nase pantere ibre na gol stati
, al hajde valjda ce biti nesto od njega mlad je 

Doveo ga je Alispahic.FCZ1982 je napisao/la:sanel boric ehhh boze moj vjerovatno je doso u zelju uz pomoc cobe ,a ko prvo momak nikad nije vidio fc toronto nego je branio za bosansku ekipu na floridi u amaterskoj ligi bio je na nekom univerzitetu ali je valjda "napustio" bio je na probi kod malenih cini mi se ali nije uspio ,bio je po nekim kampovima u njemackoj al ni to nista valjda propalo i sto je tuznije momak mora da radi na ispucavanju lopte kod gol-auta !!!,a sto neko rece nece moci pored nase pantere ibre na gol stati, al hajde valjda ce biti nesto od njega mlad je
AMAR OSIM!!!
Nekadašnji igrač bijeljinskog Radnika, koji je u prošloj sezoni nosio dres mostarskog Veleža, Delimir Bajić, novo je pojačanje FK Željezničar. Bajić je danas u popodnevnim satima potpisao dvogodišnji ugovor sa premijerligašem sa Grbavice
- bistrikboy
- Kontakt:
IN...............................
Bucan
haznadar
selimovic
zeba
seslija
bajic
OUT............................
dudo
joldic
kuduzovic
stilic
wood(ima jos pola god.ugovora ali klub mu je dopustio da nadje angazman negdje ali uz obestecenje za klub
zagreb zeli srdjana stanica i spremni su platiti 200000 eura
trivic jos uvijek na probi a suska se o nekom stoperu cukarickog koji treba pojacat Želju
ja sam za sada zadovoljan radom uprave vizavi pojacanja,ali treba ju jos dvojica(bek i def.vezni) da to bude kompletno....
Bucan
haznadar
selimovic
zeba
seslija
bajic
OUT............................
dudo
joldic
kuduzovic
stilic
wood(ima jos pola god.ugovora ali klub mu je dopustio da nadje angazman negdje ali uz obestecenje za klub

zagreb zeli srdjana stanica i spremni su platiti 200000 eura

trivic jos uvijek na probi a suska se o nekom stoperu cukarickog koji treba pojacat Želju

ja sam za sada zadovoljan radom uprave vizavi pojacanja,ali treba ju jos dvojica(bek i def.vezni) da to bude kompletno....
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Seslija jos nije potpisao koliko mi je poznato. A za sada nismo nesto narocito pojacani, sve je to popunjavanje rupa... odnosno zamjena za one koji su otisli.
- bistrikboy
- Kontakt:
potpisuje sutra....Grbavica je napisao/la:Seslija jos nije potpisao koliko mi je poznato. A za sada nismo nesto narocito pojacani, sve je to popunjavanje rupa... odnosno zamjena za one koji su otisli.

Kad potpise recemo da je potpisao, a do tada...bistrikboy je napisao/la:potpisuje sutra....Grbavica je napisao/la:Seslija jos nije potpisao koliko mi je poznato. A za sada nismo nesto narocito pojacani, sve je to popunjavanje rupa... odnosno zamjena za one koji su otisli.
Ne treba nista pricati neka potpise pa onda cemo pricati mali mislion puta nam se desilo da vec covjeku mjesto nadjemo u ekipi a on ne potpise.Info od jednog igraca ekipe je da je simo poceo opet da forsira edisa koji je legenda i neka ga u ekipi ali sami znamo ko je gledao proslu sezonu da edis ne moze vise igra srcem ali grijesi previse.
AMAR OSIM!!!
- bistrikboy
- Kontakt:
Povremeni mladi fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i doskorašnji napadač trebinjskog Leotara, Branko Šešlija, parafirao je danas dvogodišnju vijernost sa FK Željezničar.
Šešlija je u prošloj sezoni postigao devet pogodaka, koliko i Boubacar Dialiba, jedan od najboljih Željinih igrača u prošloj sezoni, a Šešlija bi upravo trebao naslijediti senegalskog internacionalca sa bh. pasošom, koji bi uskoro mogao napustiti Grbavicu.
Eks napadač Leotara treće je pojačanje Željezničara u ovoj sezoni, obzirom da su ovog ljeta na Grbavicu stigli defanzivci Sead Bučan iz Sarajeva i Delimir Bajić (Velež).
Šešlija se ekipi priključio danas, a sutra će putovati na Kupres, gdje će Plavi obaviti finalnu fazu priprema i gdje bi trebai ostati do 25. jula. Planirano je da u tom periodu odigraju nekoliko kontrolnih utakmica i to protiv Hrvatskog dragovoljca, Posušja, te eventualno još nekom ekipom koja u tom periodu bude u sve popularnijoj destinaciji bh. ali i hrvatskih ekipa.
Sad i zvanicno,od odlaska dialibe nema nista,klub nije dobio ni jednu ponudu,postoji interes murcia-e,te dinama kao i jednog francuskog kluba
Šešlija je u prošloj sezoni postigao devet pogodaka, koliko i Boubacar Dialiba, jedan od najboljih Željinih igrača u prošloj sezoni, a Šešlija bi upravo trebao naslijediti senegalskog internacionalca sa bh. pasošom, koji bi uskoro mogao napustiti Grbavicu.
Eks napadač Leotara treće je pojačanje Željezničara u ovoj sezoni, obzirom da su ovog ljeta na Grbavicu stigli defanzivci Sead Bučan iz Sarajeva i Delimir Bajić (Velež).
Šešlija se ekipi priključio danas, a sutra će putovati na Kupres, gdje će Plavi obaviti finalnu fazu priprema i gdje bi trebai ostati do 25. jula. Planirano je da u tom periodu odigraju nekoliko kontrolnih utakmica i to protiv Hrvatskog dragovoljca, Posušja, te eventualno još nekom ekipom koja u tom periodu bude u sve popularnijoj destinaciji bh. ali i hrvatskih ekipa.
Sad i zvanicno,od odlaska dialibe nema nista,klub nije dobio ni jednu ponudu,postoji interes murcia-e,te dinama kao i jednog francuskog kluba

- partibrejker1921
- Kontakt:
Mislim da smo ipak jači nego prošle sezone. Samo je Štilić otišao, a došlo je par kvalitetnih igrača. Eh sad, druga je stvar kako će to tim funkcionisati bez Štile, jer se sve vrtilo oko njega. Mislim da će se u potpunosti promijeniti sistem igre, jer ova se Zeba neće moći nositi s pritiskom. Što se Bube tiče, i ja mislim da da će ostati. Makar mi moji izvori iz kluba tako govore...
- bistrikboy
- Kontakt:
ima jos godinu i pol ugovora,a od odlaska sad nema nista,obestecenje je 1 mil.euracsh je napisao/la:Ja koliko znam buba ostaje definitivno takve info dolaze iz kluba.

Ja bi Bubu dao ODMAH uz obestecenje 500.000 eura, al klubu!! Dakle obestecenje bi trebalo bit bar tri puta vece.... Sa 500.000 mi bi mogli kupiti ekstra kvalitetne igrace sa kojima bi se prosetali ligom, a onda...
Sto se tice Seslije, odlicna vijest. Pun sam optimizma pred sezonu
Sto se tice Seslije, odlicna vijest. Pun sam optimizma pred sezonu

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, BarbareZeljin, elSaik i 74 gosta.