Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Ja cjenim pošten rad i realne stavove, tj ostati dostojanstven i prizemljen bez obzira na uspjeh. Na stvari iz prošlosti sam ogorčen u vezi stadiona i politike, ali to je već off pa neću dalje. Samo ću izraziti svoje mišljenje da bi bilo normalno a usput i kvalitetno rješenje to s prodajom BB i pravljenja zajedničkog stadiona sa rođenima. Čujem i kod njih se dešavaju pomaci oko organizacije i budućnost bi im mogla biti uspješnija, tako bi mogli imati progresivno rivalstvo dole.
Ja sam samo Zrinjski "oprao" od poraza,realno,kontra Legije bi težak zadatak bio za svaku ekipu iz bivše Yuge pa i za Dinamo ili Zvezdu,.Zrinjski je odigrao pristojno,kod kuce su mogli i do neke minimalne pobjede,.Malo sudije,malo neiskustvo pa uz to i manjak kvaliteta u odnosu na Poljake,realno da je ovo možda i maksimum izvucen iz ovog dvomeca,.Da su izbacili Legiju bila bi to ogromna senzacija ali definitivno kao ekipa Zrinja ima potencijal da uz malo srece u žrijebu prodje makar to drugo kolo,možda i više od toga,.Pappy je napisao/la:Šta bi bilo kad bi bilo...chily-rz je napisao/la: Ispala bi I Zvezda od Legije,nema se sta Zrinjskom prigovoriti,.
Godinama unazad uvijek nekome nemamo ništa prigovoriti, i stalno tapkamo u mjestu. Zašto su naši klubovi uopšte dozvolili da se u tako ranoj fazi sretnu sa Legijom ? Treba posmatrati u tom pravcu. I Radnik je po viđenom trebao izbaciti Beroe. Jbg dali su svoj maksimum u tom trenutku, nisu imali ni sreće u pojedinim trenucima meča. Nema se ni njima šta zamjeriti. Ispašće na kraju da samo Širokom imamo nešto zamjeriti što su ispali od Birkirkare. Al' jbg Birkirkara je bolji protivnik od njih bila u tom trenutku, aj nećemo ni njima ništa zamjeriti.![]()
Radnik sam gledao u prvoj utakmici na strani i cinilo mi se da su zreliji za prolaz od Bugara ali ocigledno sam se prevario

Slobodu sudije izbacile realno,penal što je svirao Izraelcima se ne svira ni u ovoj ligi domacinima

Široki razocarao,ocekivao sam da dobiju barem na iskustvo ove Birkire

Ma možemo mi zamjeriti kolko hocemo ali realnost je da ovdje nema kvaliteta ali ni kontinuiteta u klubovima potrebnog za bolje rezultate,.
Ovdje se definitivno mora poceti više pažnje obratiti na omladinske pogone i u tom smjeru razvijati ekipu..Meni je žalosno gledati u Čelikovom dresu neke polovnjake shvatajuci da su i takvi ocigledno bolji od onog što se ima u omladinskim školama,.Ako jedna Zenica i jedan Čelik ne može kroz tu svoju školu fudbala izbaciti igraca tipa Hrkaca,Pliske,itd sasvim je evidentno da klub nije dobro vodjen i da nije iskorišten ni približan potencijal,.
Naravno,ulaganje u infrastrukturu koliko se može pa da to makar izgleda pristojno,da tereni nisu oranice prvom kišom,.
Ono što je možda i najbitnije je ta neka kolektivna svjest u ljudima,ta neka individualna odgovornost prema klubu svakoga od nas,.Ovdje ljudi lete visoko u tripu modernog fudbala pa ih mrzi da prate svoj lokalni ali s druge strane niko se iz klubova i ne trudi pretjerano da promjeni situaciju i privuce ljude na stadion,.Nema tu povjerenja i razumjevanja na relaciji klubovi-navijaci-simpatizeri,vecina klubova je politicki vodjena a ovdje je politike svima pun qrac,.
Ova liga je osudjena na neko stagniranje sve dok je svi mi skupa ne ucinimo boljom a prvi korak ka tome je transparentnost klubova prema navijacima i simpatizerima,.Nema obecavanja kula i gradova zarad brzih i jeftinih poena bez pokrica jer to uvjek pukne pa se ljudi razocaraju,.Visoko poletili svi skupa a onda zaboli realnost,.
-
- Kontakt:
Za kog navijaš? Za Žeelju.. a od velikih europskih klubova? Za Zrinjski
Šalu na stranu, svak je ovdje po malo upravu, al jedno je činjenica, da bez para nema ni muzike, mada i ako imaš pare nije nužno da muzika svira (primjer fcs)
I u Zrinjskom koliko god ga hvalili uvijek može bolje, recimo juniori su osvojili ligu lani pa ih je koliko ostalo u klubu? Aćimović koji je predstavljan kao jedan od najboljih mladih igrača bh tu dvije godine trune bez da je dobio poluvrijeme u komadu ( ispravi me netko ako griješim) ...
Osobno me smeta to gomilanje igrača izvana, recimo jedan Čolić nezadovoljan sjedi na klupi dok su Galiću (mladost dk) rekli da se snalazi.. Zar nije logičnije Galića koji je tvoje dijete držat na klupi i davat mu povremeno minutažu nego nezadovoljnog i vjerovatno znatno skupljeg Čolića. Ima sličnih primjera dosta.
No bez obzira na sve navijači Zrinjskog imaju svakako najviše razloga za optimizam jer se pokazuju naznake nekog profesionalizma, koji je za našu državu misaona imenica, kako u nogometu tako i u ostalim djelatnostima.

Šalu na stranu, svak je ovdje po malo upravu, al jedno je činjenica, da bez para nema ni muzike, mada i ako imaš pare nije nužno da muzika svira (primjer fcs)
I u Zrinjskom koliko god ga hvalili uvijek može bolje, recimo juniori su osvojili ligu lani pa ih je koliko ostalo u klubu? Aćimović koji je predstavljan kao jedan od najboljih mladih igrača bh tu dvije godine trune bez da je dobio poluvrijeme u komadu ( ispravi me netko ako griješim) ...
Osobno me smeta to gomilanje igrača izvana, recimo jedan Čolić nezadovoljan sjedi na klupi dok su Galiću (mladost dk) rekli da se snalazi.. Zar nije logičnije Galića koji je tvoje dijete držat na klupi i davat mu povremeno minutažu nego nezadovoljnog i vjerovatno znatno skupljeg Čolića. Ima sličnih primjera dosta.
No bez obzira na sve navijači Zrinjskog imaju svakako najviše razloga za optimizam jer se pokazuju naznake nekog profesionalizma, koji je za našu državu misaona imenica, kako u nogometu tako i u ostalim djelatnostima.
Prvi i jedini mostarski šampion
- ThrillerHz
- Kontakt:
Kad bi se svi klubovi, nije bitno dal jaci ili slabiji, drzali nacina na koji Zrinjski funkcionise, prije svega vjerujem da bi kvalitet lige znatno skocio. Nas glavni problem je mijenjanje cijele ekipe za vrijeme prelaznog roka i ucestalo mijenjanje trenera, zato Zrinjski i jeste trenutno ispred ostalih...
1946~
- NebeskaSila96
- Kontakt:
Ne mogu nasi klubovi napredovat dok navijaci nakon jednog kiksa tjeraju sve zivo iz kluba,yebu majke redom,stvara se toliki bezpotreban pritisak na igrace.Evo imamo samo sliku sta se radi u Zelji i Sarajevu koliko se trenera izmjenja.Npr u Sarajevu sezona nije ni pocela a yebavale se majke Hurticu a nisu mu ni dali da pocne sezonu da se vidi kako ce to funkcionisat.Evo imamo i primjer Slobode gdje Husref pravi strasan posao ali nakon jednog poraza se je poceo tjerati iz kluba,i cak navijaci mu pjevaju sve i svasta.I takvih slucajeva ima koliko hoces,i sa tim se stavlja veliki pritisak na igrace a tako i na uprave da ne bi i oni dosli u takve slucajeve odmah smjenjuju trenere i naravno da klubovi ne mogu napredovat kad se ne pusti u miru da se radi kako treba,jer svi su pametni a dokazano je x puta da igraci sa "balkana"pod pritiskom ne znaju igrat.
To za Husrefa je onaj debil Sloboda72 i par idiota.NebeskaSila96 je napisao/la:Ne mogu nasi klubovi napredovat dok navijaci nakon jednog kiksa tjeraju sve zivo iz kluba,yebu majke redom,stvara se toliki bezpotreban pritisak na igrace.Evo imamo samo sliku sta se radi u Zelji i Sarajevu koliko se trenera izmjenja.Npr u Sarajevu sezona nije ni pocela a yebavale se majke Hurticu a nisu mu ni dali da pocne sezonu da se vidi kako ce to funkcionisat.Evo imamo i primjer Slobode gdje Husref pravi strasan posao ali nakon jednog poraza se je poceo tjerati iz kluba,i cak navijaci mu pjevaju sve i svasta.I takvih slucajeva ima koliko hoces,i sa tim se stavlja veliki pritisak na igrace a tako i na uprave da ne bi i oni dosli u takve slucajeve odmah smjenjuju trenere i naravno da klubovi ne mogu napredovat kad se ne pusti u miru da se radi kako treba,jer svi su pametni a dokazano je x puta da igraci sa "balkana"pod pritiskom ne znaju igrat.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Dinamo placa 1.6 mil.Splitu za igraca....A vec su Roga platili prije toga 5 mil....
Sve u svom dvoristu,svojoj ligi,ujedno jacajuci i ostatak lige.
Kod nas nemozemo izmedju sebe platiti 50-100 milja maraka .
Zato i jeste kako jeste sve u kurcu daj dzaba pa kako god.
Kod nas nemozemo izmedju sebe platiti 50-100 milja maraka .

"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Jel postoji i jedan igrac koji je kupljen u nasoj ligi izmedju nasih klubova jel ima neki podatak ?solinas je napisao/la:Dinamo placa 1.6 mil.Splitu za igraca....A vec su Roga platili prije toga 5 mil....
Kod nas nemozemo izmedju sebe platiti 50-100 milja maraka .![]()
Mi smo Zvijezdi platili nesto sitno za Ordagica imao je jos ugovor sa njima,vjeruj da ne znam za ostale....bojler je napisao/la:Jel postoji i jedan igrac koji je kupljen u nasoj ligi izmedju nasih klubova jel ima neki podatak ?solinas je napisao/la:Dinamo placa 1.6 mil.Splitu za igraca....A vec su Roga platili prije toga 5 mil....
solinas je napisao/la:Dinamo placa 1.6 mil.Splitu za igraca....A vec su Roga platili prije toga 5 mil....
Pa osim Dinama rijetko ko se usudi u HNL da kupi igraca pogotovo izmedju sebe. Dinamu se isplati prodati kada dobro placa. Bolje nego neki klubovi iz lige 5
Ko bi mogao kupiti Ordagica od vas sada ? Ili Stevanovica od nas ? Ili Pecu od Radnika ? Nema tog kluba u BiH, a oni se isplate kupiti.
Sto valja ne mozes kupiti, a ono sto mozes kupiti mozes naci dzaba istog kvaliteta
Osijek dvojicu kupio ove sezone i to je to. Nekad se zalomi da Rijeka plati igrača.
Nullius in verba
Kod nas slabo ko daje sansu mladjima kod nas igrac sa 25,26 kazu mlad ima vremena za njega...Muerte je napisao/la:solinas je napisao/la:Dinamo placa 1.6 mil.Splitu za igraca....A vec su Roga platili prije toga 5 mil....
Pa osim Dinama rijetko ko se usudi u HNL da kupi igraca pogotovo izmedju sebe. Dinamu se isplati prodati kada dobro placa. Bolje nego neki klubovi iz lige 5
Ko bi mogao kupiti Ordagica od vas sada ? Ili Stevanovica od nas ? Ili Pecu od Radnika ? Nema tog kluba u BiH, a oni se isplate kupiti.
Sto valja ne mozes kupiti, a ono sto mozes kupiti mozes naci dzaba istog kvaliteta
Dinamo je od pocetka napravio savrsen spoj mladosti i iskustva gdje stariji i prekaljeni igraci fakticki guraju i pomazu mladje i rade sjajne stvari da bi evo za desetak godina pravili transfere kao u Engleskoj jbt.
Pisao sam i na temi Slobode,eto mladi Smajic potpisao je sa nama ugovor na 4 godine...imamo Hajradinovica,bilo bi sevap pokupiti Ibrahimovica iz Sloge i gurnuti ih sve trojicu u vatru.Uz Dzidica,Zebu,Stjepanovica,Karica,mogu napredovati kao i Ordagic pa mozda neki transfer da se napravi,ali mora ih Husref gurnuti u vatru...ali nista od toga
Nije Husref tip trenera koji pravi igrače, a da bi o funkcionisalo mora funkcionisat i mladi tim, i da to bude politika kluba. Željezničar je fino kreno, metar transfera su napravili, samo ne znam jel im sad suša spletom okolnosti il su skrenuli s puta?
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 30 avg 2016, 10:11, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba
Ne plati ga ni Rijeka ni Osijek nego gazda. Kada uleti pravi covjek sa parama u neke nase klubove kupovat ce i oni.Heller je napisao/la:Osijek dvojicu kupio ove sezone i to je to. Nekad se zalomi da Rijeka plati igrača.
Muerte je napisao/la:Ne plati ga ni Rijeka ni Osijek nego gazda. Kada uleti pravi covjek sa parama u neke nase klubove kupovat ce i oni.Heller je napisao/la:Osijek dvojicu kupio ove sezone i to je to. Nekad se zalomi da Rijeka plati igrača.
Kupi i Lokomotiva tu i tamo

Nullius in verba
Boli Husrefa cuna za mladim igracem. Njemu je bitan rezultat. To je Husic kriv on treba da trazi forsiranje mladih igraca. Ali opet ne moze se nesto ni forsirati sto nema kvaliteta.solinas je napisao/la:Kod nas slabo ko daje sansu mladjima kod nas igrac sa 25,26 kazu mlad ima vremena za njega...Muerte je napisao/la:solinas je napisao/la:Dinamo placa 1.6 mil.Splitu za igraca....A vec su Roga platili prije toga 5 mil....
Dinamo je od pocetka napravio savrsen spoj mladosti i iskustva gdje stariji i prekaljeni igraci fakticki guraju i pomazu mladje i rade sjajne stvari da bi evo za desetak godina pravili transfere kao u Engleskoj jbt.
Pisao sam i na temi Slobode,eto mladi Smajic potpisao je sa nama ugovor na 4 godine...imamo Hajradinovica,bilo bi sevap pokupiti Ibrahimovica iz Sloge i gurnuti ih sve trojicu u vatru.Uz Dzidica,Zebu,Stjepanovica,Karica,mogu napredovati kao i Ordagic pa mozda neki transfer da se napravi,ali mora ih Husref gurnuti u vatru...ali nista od toga
Kod nas je Gredic trazio forsiranje mladih i svi znamo kako je bilo. Istina bio je primoran, ali se isplatilo. Cim je on otišao skrenulo se sa puta zbog rezultata. Dosli smo u pitarsku situaciju.
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Ja se sjecam da smo mi onomad, kad to bijase, platili Edina Saranovica Tošk-u... cifre se ne sjecam. Krste velkoski je placen ali nije iz PL kluba, pa se to ne racuna. Placanja za igraca iz nase lige se ne sjecam.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Ako je vjerovat TM:
Ljevakovic Čelik---->Žepče
Mešić Posušje---->Sarajevo
Bandovic Psosuje--->Siroki
Hadzic Rudar-Čelik
Hadzic Rudar-Čelik
Nullius in verba
-
- Kontakt:
Zakarić Kozara->Široki Brijeg 30 000 eura
Sad gledam tog Ljevakovica. Nema je*ene sanse da je Zepce platilo igraca 200 tisuca eura. Prilicno sam upucen u klub i igraci kao sto su bili Brasnic, Mikelini, Sirovica itd. su znali imati place kakve su mogli sanjati u klubovima ranga Zepca, cak i puno jacim, ali da je Zepce placalo toliko za transfer igraca, to je nemoguce. Pogotovo je nemoguce da su toliko platili igraca u sezoni kada se racunalo da ce se ici u rang nize i vec unaprijed dogovorila nevidjena rasprodaja bodova. Mladen Bartolovic je bio u opcijama tocno te sezone, imalo se para da se plati jednogodisnja posudba iz Hajduka, ali se pare nisu htjele bacati zbog selidbe u nizi rang. Stedilo se na svemu mogucem, dosta para se ulupalo u stadion, planiralo se sastaviti jaku ekipu u Fedralnoj ligi, ali su se pare pokrale i sve je propalo. Dakle, nema je*ene sanse da je Zepce Ljevakovica platilo ista, a tek da ga je platilo 200 tisuca eura.Heller je napisao/la:Ako je vjerovat TM:
Hadzic Rudar-Čelik
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.