Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Pappy
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Pappy » 29 avg 2016, 17:14

chily-rz je napisao/la:Ispala bi I Zvezda od Legije,nema se sta Zrinjskom prigovoriti,.
Šta bi bilo kad bi bilo...

Godinama unazad uvijek nekome nemamo ništa prigovoriti, i stalno tapkamo u mjestu. Zašto su naši klubovi uopšte dozvolili da se u tako ranoj fazi sretnu sa Legijom ? Treba posmatrati u tom pravcu. I Radnik je po viđenom trebao izbaciti Beroe. Jbg dali su svoj maksimum u tom trenutku, nisu imali ni sreće u pojedinim trenucima meča. Nema se ni njima šta zamjeriti. Ispašće na kraju da samo Širokom imamo nešto zamjeriti što su ispali od Birkirkare. Al' jbg Birkirkara je bolji protivnik od njih bila u tom trenutku, aj nećemo ni njima ništa zamjeriti. :mrgreen:

Matemotika
Kontakt:

Post Postao/la Matemotika » 29 avg 2016, 18:27

Ima li ko želju da pokrene anketu sa pitanjem koliko kola će sadašnji trener Sarajeva ostat na klupi ako je ovaj Janjoš već imenovan? Ja bi mu na toj anketi dao maksimalno 15 kola.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2016, 19:27

Jadni trenera uvijek nastradaju, nekad opravdano, većinom ne. Pa uprava ih dovodi, okej jednom ili dvaput pogriješiti, ali kod nas se mijenjaju treneri kao na traci, umjesto da uprave koje odlučuju o trenere smijene sami sebe zbog nesposobnosti.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 29 avg 2016, 19:33

Sta mislite da li se iz nase lige,moze napraviti ekipa koja bi mogla u grupe EL,ili bar play-off.
Ako moze kako bi ta ekipa po vama izgledala u formaciji 4-2-3-1 i 4-4-2 bez klubskih preseravanja,onako objektivno.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 avg 2016, 19:47

solinas je napisao/la:Sta mislite da li se iz nase lige,moze napraviti ekipa koja bi mogla u grupe EL,ili bar play-off.
Ako moze kako bi ta ekipa po vama izgledala u formaciji 4-2-3-1 i 4-4-2 bez klubskih preseravanja,onako objektivno.
Bi, samo Sarajevo je doslo 2 puta do play offa.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 29 avg 2016, 20:44

solinas je napisao/la:Sta mislite da li se iz nase lige,moze napraviti ekipa koja bi mogla u grupe EL,ili bar play-off.
Moze ako se dovede 11 igraca sa strane, valja se iz nase lige moze napraviti dobra klupa :hmmmmm:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 avg 2016, 20:49

Iceplayer je napisao/la:
Moze ako se dovede 11 igraca sa strane, valja se iz nase lige moze napraviti dobra klupa :hmmmmm:
Ne seri ledeni, od najboljih 11 iz lige mozes u punoj fizickoj spremi i sa kvalitetnim trenerom mozes uci u grupe.
Nad tobom sunce najljepše sja

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 29 avg 2016, 20:55

Mislim da igraci poput,Stevanovica,Lendric,Duljevic,Ahmetovic,Tomic,Bilbija,Ordagic,Subic,Zeba,Veselinovic,Krstanovic,
sta znam ima tu materijala za vanserijsku ekipu...
Zato sam i pitao da vidim kako bi izgledalo tih 18 igraca...

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 29 avg 2016, 21:39

.................avdukic...................

Galic....Dzidic...Katanec.......Subic

...........Tomic...Petrak................

Stevanovic...Ordagic...........Crnov

................Bilbija...................

Naravno pod uslovom da su svi u top,top formi! :rol:
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 29 avg 2016, 21:46

hskzmostar je napisao/la:
.................avdukic...................

Galic....Dzidic...Katanec.......Subic

...........Tomic...Petrak................

Stevanovic...Ordagic...........Crnov

................Bilbija...................

Naravno pod uslovom da su svi u top,top formi! :rol:
Sto se tice golmana meni se vise svidja onaj vas jbg neznam covjeku ime, ali bolji je od Avdukica.
Umjesto Petraka,sa Tomicem bi stavio Ordagica,a na njegovo mjesto Duljevica.U spic bi stavio Lendrica ili Ahmetovica.Da je ostao kod vas,Graovac bi zauzeo Dzidicevo mjesto.
Yebena konkurencija izmedju Crnova i Veselinovica ...cak sta vise,Duljevica desno, a Zebu u sredinu,ali ima Zeba godina a i kuda sa Stevanovicem...
Mogla bi se napraviti top ekipa

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 29 avg 2016, 21:55

ovako nešto?
_______________Ilić______________
Efendić____Jahić___Katanec___Subić
________Ordagić__Tomić__________
Stevanović____Bilbija_______Duljević
____________Ahmetović___________

klupa: Bobić, Galić, Kostić, Jakovljević, Al.Bekić, Sarić, Radinović, Lončar, Veselinović, Todorović, Baraban, Popović, Jović, Lendrić :mrgreen:
#SuningOUT

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 29 avg 2016, 22:07

Ako Zrinski ostane u naredne 3 godine sa istim rukovodsvom gledačeš jedan bh tim u grupi ali isključivo EL.
Ovo mislim najozbiljnije bez grama cinizma :salut:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 avg 2016, 22:10

Zrinjski prvo mora nauciti prodati igraca ili napraviti neki mehanizam za prodaje. Imaju pola saveza i uvijek imaju pozive za mlade igrace i za ponajbolje iz prve ekipe kao (Karacic, Graovac, Tomic) i opet za to dobiju nesto sitno.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 29 avg 2016, 22:16

tuzlak1987 je napisao/la:Zrinjski prvo mora nauciti prodati igraca ili napraviti neki mehanizam za prodaje. Imaju pola saveza i uvijek imaju pozive za mlade igrace i za ponajbolje iz prve ekipe kao (Karacic, Graovac, Tomic) i opet za to dobiju nesto sitno.
E to si u pravu, ali glupi su oni :mrgreen: ne znaju da na dohvat ruke imaju maga u tim poslovima gospodina @zukanovic :oops: :oops:

PS sad ozbiljno, prvo bi mnogi naši klubovi trebali ići kod njih na seminare i moliti za predavanja na temu "ko kosi a ko vodu nosi" :kafa:

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 29 avg 2016, 22:23

narodniheroj je napisao/la:
Ako Zrinski ostane u naredne 3 godine sa istim rukovodsvom gledačeš jedan bh tim u grupi ali isključivo EL.
Ovo mislim najozbiljnije bez grama cinizma :salut:
Boze daj,ali mi smo realni nismo kao pitari da najavljujemo grupu fazu LP ali da bi mogli nekada zalutat uz malo srece sve je moguce,nekako mi je zao onog prvog poluvremena protiv Legije i ne nastupanja Graovca vjerujem da bi jos gutavije bilo Poljacima ovako ostaje zal za propustenom sansom,sudije su dosta kumovale npr rezultatu u obe utakmice ali posto smo mi iz BiH jeb... se Ueffe za kardinalne greske !
Realno tesko ce ijedan bh klub godinama ista uraditi u europi jer jednostavno prelosi smo za euro nastupe,vidjet cemo sta ce nam ova skracena liga donijeti ,mozda iduce godine bude i napretka nekakvog,barem da netko opet izbori play off!

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 29 avg 2016, 22:33

Vjerovatno si ti puno bliže istini ali sam želio reći da se treba ugledati na vaš način rada i funkcionisanja. Bez prevelikih obećanja, bespotrebnih dovođenja skupih , nemotivisanih i istrošenih igrača sa jasno postavljenim zadaćama svima u klubu. Ako iko izbori mislim da će te vi to učiniti, ponavljam pod uslovom da zadržite ovaj način rukovođenja klubom.Interes kluba - ispred bilo kojeg ličnog = uspjeh

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 avg 2016, 22:36

narodniheroj je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Zrinjski prvo mora nauciti prodati igraca ili napraviti neki mehanizam za prodaje. Imaju pola saveza i uvijek imaju pozive za mlade igrace i za ponajbolje iz prve ekipe kao (Karacic, Graovac, Tomic) i opet za to dobiju nesto sitno.
E to si u pravu, ali glupi su oni :mrgreen: ne znaju da na dohvat ruke imaju maga u tim poslovima gospodina @zukanovic :oops: :oops:

PS sad ozbiljno, prvo bi mnogi naši klubovi trebali ići kod njih na seminare i moliti za predavanja na temu "ko kosi a ko vodu nosi" :kafa:
Posrecilo im se sa sklapanjem tima. Kako igraci budu odlazili doci ce i rezultati i oscilacije kao u drugih ekipa. Sve su to igraci koje mogu imati i druge ekipe. Znaci monopol na trzistu nemaju vec taj neki mir u kuci i stabilnost na trenerskoj poziciji.

Znaci nikakve tu visegodisnje dominacije nece biti ili tolike da se udje u grupnu fazu jer svi kupe iste igrace.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 29 avg 2016, 22:39

Ma u pravu si jarugo. Prvo ne znaju, pa im se onda posreći a sve to uz vjerovatno treću titulu u zadnje 4 godine :o u Maju iduće godine
Što ti je imati sreće, da je i mom Želji malo

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 29 avg 2016, 22:40

narodniheroj je napisao/la:Vjerovatno si ti puno bliže istini ali sam želio reći da se treba ugledati na vaš način rada i funkcionisanja. Bez prevelikih obećanja, bespotrebnih dovođenja skupih , nemotivisanih i istrošenih igrača sa jasno postavljenim zadaćama svima u klubu. Ako iko izbori mislim da će te vi to učiniti, ponavljam pod uslovom da zadržite ovaj način rukovođenja klubom.Interes kluba - ispred bilo kojeg ličnog = uspjeh

Ima i u nas vjeruj mi par "paranormalnih" stvari ali imamo rezultat i sve je dobro dok si prvi,npr svi se cude sto Colic ne dobiva minutazu pored Barica koji je npr . u igri prema naprijed katastrofa,npr zasto mali Acimovic ne dobiva sansu ili netko od juniora u slabijim utakmicama,cudo zvano Mrkaic ali mi se navijaci samo pitamo vjerovatno Marinovic i struka najbolje znaju jer realno oni su sa tim igracima na treninzima a ne mi,a rezultat ih drzi,Zrinjski ako hoce euro uspijeh mora rijesiti pitanje stadiona ono ruglo ne zelim niti komentirati ,da je pameti pa da grad proda zemljiste i napravi jedan npr zajednicki stadion u sj Logoru koji bi bio funkcionalan i spreman za euro iskorak,ovako jeb... europu ako ces je igrati van svog grada!

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 29 avg 2016, 22:45

Koliko ja znam član upravnog odbora Zrinjskog se ne može biti ukoliko ne doneseš približno 100 000 u klub. Zato i jesu na nogama na kakvim jesu.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.