Postao/la SiouxLukavac » 28 avg 2016, 20:55
Ko misli i vjeruje da će ova ekipa progirati, vara se. U ovih 7 utakmica smo pokazali da smo prosjek lige, uopšte ništa više nismo pokazali od Mladosti, Krupe, Željezničara, Radnika, Širokog, Slobode, ruku na srce. Zrinjskog neću tu svrstati jer su jedina ozbiljna ekipa i nisu prosjek. U ovih 7 utakmica, samo smo jednu odigrali kako treba, ostale loše, jako loše. Sve ove nabrojane ekipe su imale jednu ili više dobrih utakmica kao i mi u drugom kolu protiv Zrinjskog, tako da se ne može reći da ova ekipa može puno više, kao pokazali su da "znaju" i mogu protiv Zrinjskog, eh dragi moji, može tako svako u ligi, odigrati jednu odličnu od 7 utakmica. Zrinjskog iz prosjeka ne izvlače prvih 11, već kvalitetan i profesionalan rad svih u klubu, velika širina u igračkom kadru što je dovoljno da se izdignu iz prosjeka, a nije za to mnogo potrebno u ovoj ligi.
Još uvijek niko ne odgovara i niko nije kriv za razne loše poteze i za brukanje kluba. Nakon velikog neuspijeha prošle sezone, još veći nas, kako je suditi, očekuje ove sezone i opet, niko neće odgovarati, svi su drugi krivi, od navijača pa do dušmana, samo oni nisu.
Žele kontinuitet i konstantnost, ali samo su konstanti u dvije stvari, u lažima i u lošim potezima i u tome napreduju, sve više i češće lažu i sve više i čeće povlače loše poteze.
DOKLE VIŠE? JEL VAS STID? GDJE VAM JE OBRAZ?
Moraju otići, i ja sam se pitao kako i šta kada oni odu, ko će doći, neće li valjda Tan i njegovi ljudi staviti neke strance koji veze nemaju da upravljaju klubom ali nakon što je Dino otišao i na njegovo mjesto došla Sabrina vjerujem da bi i na mjesta ovih lopova i nesposobnjakovića mogli preuzeti stručni, profesionalni i ljudi koji su ostavili trag u našem klubu odnosno ljudi koji su u fudbalu, koji neće mnogo gledati kako dovesti sponzora već će gledati kako dovesti kvalitetnog igrača.
A usput i da pitam, da li je uopšte Dino otišao? Čini mi se da nije, nit se oglasio nit koji vrag?
Sedam kvalitetnih i dobro plaćenih igrača?!
Svi u kampu su zadovoljni viđenim, očekuju dosta bolje Sarajevo nego prošle sezone, svi optimistični?!
Željezničar u prednosti nakon što su dobili crveni karton na derbiju?!
Afera pive pred važnu utakmicu i to u karantinu?!
Nećemo ništa obećavati ali Sarajevo u svakoj utakmici će ići na pobijedu a na poluvremenu utakmice protiv Mladosti pri rezultatu 0:0 oni zadovoljni, nakon utakmice protiv Radnika izjavljuju da moramo biti zadovoljni bodom?!
Faruk Ihtijarević?! Dobili ponudu koju su razmatrali za igrača kojeg su tek doveli i koji nije odigrao ni jednu zvaničnu utakmicu?!
Tjeranje Benke?! Sarić lijevi bek, Kadušić lijevi bek?! Anđušić desetka?! U jednom trenutku 5 krila u prvoj postavi?!
MetalegLE?! Mrtvi i tek skupljeni Čelik bez 3 najbolja igrača?! Patnja i pirova pobijeda protiv Krupe u 90 minuti?!
Slavko Petrović?! Samo jedan napadač?! Zamjene za stopere?! Širina?!
Almir Hurtić, licenca?!
PRESTANITE SRAMOTITI FK SARAJEVO!! ODLAZITE NESPOSOBNJAKOVIĆI.
Samo jedna činjenica, Radnik iz Bijeljine sa gosp. Krstajićem i gosp. Petrovićem naprave više sa budžetom koji je manji od naše akademije i naših juniora od naših velikih stručnjaka koji raspolažu budžetom od 7 miliona KM!?
Trebaju nam korijenite promjene, od onih glavnih do onih najmanje glavnih, tim redoslijedom. Od Edisa, Elvira... pa do board skauta i sekretara stručnog štaba. Ali ne mjenjati fotelje i da isti ljudi ostanu, već da odu iz kluba da više nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa našom svetinjom. Trebaju nam stručni i fudbalski obrazovani ljudi koji će više brinuti o igračina nego da li će nam neka trafika biti novi sponzor.
Ne tražimo puno, želimo stručne ljude, fudbalski obrazovane, profesionalan i pravilan rad, kontinuitet, nećemo da nas lažete, hoćemo da se radi transparentno, samo u interesu Sarajeva, hoćemo stručne trenere u svim uzrastima, trenere sa licencom, udaljiti menadžere i igrače istih što dalje od kluba.. Ne očekujemo i ne tražimo da budemo kao što je Dinamo u Hrvatskoj ali hoćemo neke pomake i neki napredak, ne mora biti veliki, bolje i to nego konstantno nazadovanje kao što je trenutno. Ne tražimo neke Brazilce ili neke zvijezde, hoćemo bar neke od najboljih iz ove lige. Ne očekujemo sada da plaćamo obeštećenje i da ulažemo velike pare u ekipu ali uz pravilan rad stučnih ljudi vremenom bi mogli i ulagati. Prodati svake sezone svog najboljeg igrača a pola tih para usmjeriti u ulaganje u prvi tim. Svjestan sam da će 99,9% ekipa iz inostanstva više od nas ponuditi za najbolje iz ove lige ali mišljenja sam da bi mogli platiti najboljeg igrača iz Radnika, Slobode ili Širokog, uz naravno, dobar procenat tom klubu od sljedeće prodaje tog igrača. Sve se može i sve je to lahko uz stručne ljude koji znaju svoj posao i koji će raditi u interesu kluba a ne za lični interes.
Sve dok su ovi ljudi u klubu nikad nećemo biti ozbiljan klub, sa jasnom vizijom i kontinuitetom.
Kada se dese korijenite promjene, onda se možemo nečemu nadati.
Smjena trenera i dolazak novog pa makar on i Ferguson bio, nema napretka jer od govana se pita ne pravi.
Izvinjavam se na dugačkom postu. Halalite.