TV-all about

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: TV-all about

Post Postao/la hilmo » 25 avg 2016, 23:39

Neutral je napisao/la:Ko ima telemach neka mi kaže koji kabal ide iz resivera u tv? U moja tv ide HDMI.

Ako je u više soba, dobijem li dva resivera? Kako to ide? Kako ću šaltati kanale :D
HDMI kabal je i kod t-macha.
A dobiješ samo jedan resiver, ako želiš više mislim da svaki naredni košta 3,5 KM mjesečno.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 avg 2016, 23:49

hilmo je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Ko ima telemach neka mi kaže koji kabal ide iz resivera u tv? U moja tv ide HDMI.

Ako je u više soba, dobijem li dva resivera? Kako to ide? Kako ću šaltati kanale :D
HDMI kabal je i kod t-macha.
A dobiješ samo jedan resiver, ako želiš više mislim da svaki naredni košta 3,5 KM mjesečno.
Hmm, ja sam gledao da ljudi sa jednim resiverom rasporede sve to po kući, pa im ne trebaju dva, a sve normalno radi. To mi nikako nije jasno, odakle priključi hdmi u tv, nije valjda sve iz jednog resivera.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 26 avg 2016, 00:11

Eee vidiš to sam zaboravio, moj rođak u kući ima samo jedan resiver ali nesto preko dvbt ima i na drugom tv-u. Ako vjeruješ pojma nemam kako.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 avg 2016, 00:14

slika

Valjda ovako.

Volio bih da se ovako ima mogućnost za hmdi ovako, ionako imam veliki hdmi jer sam priključivao laptop na tv :D

Uglavnom hvala.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 26 avg 2016, 00:34

@Neutral to moze ali sadrzaj na svim televizorima je isti, od kojih taj glavni diriguje sta da se gleda :mrgreen: Bar meni nije poznato nesto drugacije.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 avg 2016, 00:37

Ja sam gledao dakle u istoj sobi dva tv-a, na jednom se gleda utakmica, na drugom nešto drugo. Dok se u drugoj sobi, na pc-u preko tv karte gledala također utakmica, ali kada bi se šaltali kanali, to ne bi uticalo na ovaj prvi tv. Dakle, na tri uređaja se gledalo tri različite stvari.

Tv karta ima ant in, zato je moglo, ali monitor to nema, on ima hdmi.

Pitaću ih u firmi, tako je najlakše.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 26 avg 2016, 00:40

A do sada si imao mojuTV i nisi to mogao napraviti? Sumnjam da ce to oni tek tako omoguciti da ih se zafrkava. Moguce da je to CS ili nesto slicno, preko onog rs232 kabla, kako vec ide, ispao sam totalno iz tih stvari otkad to ne petljam vise.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 avg 2016, 00:48

Federer17 je napisao/la:A do sada si imao mojuTV i nisi to mogao napraviti? Sumnjam da ce to oni tek tako omoguciti da ih se zafrkava. Moguce da je to CS ili nesto slicno, preko onog rs232 kabla, kako vec ide, ispao sam totalno iz tih stvari otkad to ne petljam vise.
Ovo gore sam napisao za Telemach.

A ja imam moju tv, s tim da telefon i tv idu sada na telemach, a ostaje internet od bhtelekoma, zato me zanima i procedura kod telemacha.

Znam da kod bh lopova moraš platiti mjesečno više 3.5Km ili tako nešto da dobiješ još jedan resiver pa onda možeš gledati tv u dvije različite sobe, dok ovi nude na više uređaje bez dodatnog plaćanja.

Kako bi bh telekom mogao pomesti telemach da nisu jednostavno politički namazani i rade sve za zda :lol:

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 26 avg 2016, 00:51

Neutral je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:A do sada si imao mojuTV i nisi to mogao napraviti? Sumnjam da ce to oni tek tako omoguciti da ih se zafrkava. Moguce da je to CS ili nesto slicno, preko onog rs232 kabla, kako vec ide, ispao sam totalno iz tih stvari otkad to ne petljam vise.
Ovo gore sam napisao za Telemach.

A ja imam moju tv, s tim da telefon i tv idu sada na telemach, a ostaje internet od bhtelekoma, zato me zanima i procedura kod telemacha.

Znam da kod bh lopova moraš platiti mjesečno više 3.5Km ili tako nešto da dobiješ još jedan resiver pa onda možeš gledati tv u dvije različite sobe, dok ovi nude na više uređaje bez dodatnog plaćanja.

Kako bi bh telekom mogao pomesti telemach da nisu jednostavno politički namazani i rade sve za zda :lol:
Pa bolje uzmi i telemach internet. Gdje ćeš ostaviti onakav jad od interneta što nudi bh telekom?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 avg 2016, 00:58

Iako je 2 do 4x sporiji od Telemahovog, ipak je stabilniji, a meni treba uvijek internet, bez padanja konekcije i nekonstantnosti.

slika

:mrgreen:

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 26 avg 2016, 01:02

Neutral je napisao/la:Iako je 2 do 4x sporiji od Telemahovog, ipak je stabilniji, a meni treba uvijek internet, bez padanja konekcije i nekonstantnosti.

slika

:mrgreen:
Evo mog neta. Nije puna brzina jer mi ne podržava mrežna, ali evo. Stabilan i ne pada konekcija. :) :)

slika

Prezadovoljan sa telemachovim internetom.

Conte
Kontakt:

Post Postao/la Conte » 26 avg 2016, 01:33

Ma ta prica o stabilnosti pada u vodu, njihov net nema problema nikakvih a brzine su im 40mbps i vise ;)

E sad sto se tiče toga na vise tv-ova imaš tri opcije
- paket koji ima d3 kuca opciju
- dodatni resiver/kartica koja je oko 3km mjesečno
- TV sa Wi-Fiom tj. Smart TV gdje ćeš instalirati njihovu aplikaciju i tako gledati isto to možeš i na PC/tablet/mob to je d3go opcija koju ima svaki paket

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 avg 2016, 01:54

Conte je napisao/la:Ma ta prica o stabilnosti pada u vodu, njihov net nema problema nikakvih a brzine su im 40mbps i vise ;)

- TV sa Wi-Fiom tj. Smart TV gdje ćeš instalirati njihovu aplikaciju i tako gledati isto to možeš i na PC/tablet/mob to je d3go opcija koju ima svaki paket
:thumbup:

Hvala.

Conte
Kontakt:

Post Postao/la Conte » 26 avg 2016, 16:24

Neutral je napisao/la:
Conte je napisao/la:Ma ta prica o stabilnosti pada u vodu, njihov net nema problema nikakvih a brzine su im 40mbps i vise ;)

:thumbup:

Hvala.
3,5KM je evo provjerio sam modul i ovi normalni resiveri dodatni, jbg idealno je ako imas smart tv android najbolje jer oni imaju onu d3 go aplikaciju, ali eto nije ni 3,5km puno za drugi tv
a ovo d3 kuca imaju samo ovi top top paketi :mrgreen:

i da meni jos nisu ugasili sve kanale, ono trebalo do kraja jula da traju samo da su otkljucani i dalje mi je sve otkljucano :rol: :rol: jos ne moram uzimat duo/tri paket :njanjanja: :njanjanja:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 avg 2016, 02:15

Ja sam maloprije pričao sa frendom koji radi u Telemachu,kaže preko d3go možeš gledati bez problema na pc-u, mobitelu ili tabletu.

Conte
Kontakt:

Re: RE: Re: TV-all about

Post Postao/la Conte » 27 avg 2016, 02:35

Neutral je napisao/la:Ja sam maloprije pričao sa frendom koji radi u Telemachu,kaže preko d3go možeš gledati bez problema na pc-u, mobitelu ili tabletu.
Da i na android TV-u :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 avg 2016, 17:04

Od sljedeće sedmice imam arene i sportklub, the dream has come true :kafa:

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 avg 2016, 17:09

Neutral je napisao/la:Od sljedeće sedmice imam arene i sportklub, the dream has come true :kafa:

blago tebi

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 avg 2016, 17:14

filip13 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Od sljedeće sedmice imam arene i sportklub, the dream has come true :kafa:

blago tebi
I mom novčaniku.

Mislim da ću sve to moći gledati na pc-u bez problema, taman novi monitor koji podržaje i ultra hd format :mrgreen:

Na 4 djela podijeliti ekran i gledati četiri utakmice :kafa:

PS: Taman na United vs City :ljepota:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 28 avg 2016, 19:43

Kako ,ako nije tajna?
Mislim ako je kodi ili iptv lista ok kontam..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Quartararo, Rosicky i 11 gostiju.