GNK Dinamo Zagreb
Re: GNK Dinamo Zagreb
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- Insect_terminator
- Kontakt:
Koja je kazna bila za nepostivanje financijskog fair playa?Signore je napisao/la:
Pa dobiju kaznu zbog nepostivanja financijskog fair playa sto znaci da klub ima vece rashode nego prihode i sto znaci da u kasi nemaju tih 30 milijuna eura, a ne znam ni kako ce ih zaraditi.
Inace kod nas u hrvatskoj a i ne samo u hrvatskoj je praksa bolje izvuc pare na xyz nacina nego drzavi dati 30% poreza na dobit ionako imamo hrpetu poreza tako da se drzava ionako namiri i vise nego sto je potrebno. Ovo pricam iako nisam upucen toliko u zakone kao recimo siamo ili bazero ali siguran sam da klubovi radije potrose novac, naravno oni koji ga imaju viska (na place, bonuse, terene, hotel, uredjenje stadiona, nerealno visoke provizije managerima, donacije itd) nego da ga daju drzavi kroz porez na dobit.
Sada sa ovih 50 mil eura sto se skupilo ove sezone ne mogu niti da hoce to potrositi a da ne bude sumnjivo pa po meni stadion cak i nije toliko nerealna opcija, imajuci na umu da ce dobiti jos cca 30ak mil za Roga i Corica.
Bilo bi zgodno da Dinamo nekako ubaci pare u Cibonu, RK Zagreb, VK Mladost tako da uvijek imamo nekog osvajaca LP jer realno dinamo nece nikada biti dok ovi naborajni sa 5 - 10 mil mogu biti svake god na final fouru

Rog u Napoliju za 14 milijuna, Tatta treba pare
Jedva čekam novu sramotu u elitnom natjecanju

Jedva čekam novu sramotu u elitnom natjecanju
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Marko hvala za sve. Sretno ti u Napulju
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
Ma i ja sam skeptican. Nisam u tome pa ne mogu nista znati sa sigurnoscu, ali mi rodjak neku vecer isprica onako prilicno optimistican pa se nadam da ce nesto biti. Ovo sto se sad cinilo ocito ne pali pa cemo vidjeti sto ce nam donijeti sve ovo.SiamoNoi je napisao/la:Moguce.Vidjet ćemo.Nešto se svakako događa.Samo sam trenutno malo skeptican oko tog sveg.Znat ce se sve uskoro...Signore je napisao/la:I atmosfera na samom stadionu bi se mozda mogla malo promijeniti vrlo brzo. Samo da nagovjestim, ne bih da pisem nista konkretno, Siamo vjerojatno zna na sta mislim
200 tisuca eura i mogu prijaviti 23 umjesto 25 igraca za UEFA takmicenja.Insect_terminator je napisao/la:
Koja je kazna bila za nepostivanje financijskog fair playa?
- branimir85
- Kontakt:
spremni za novo guženje
i kad netko kaže da ovaj klub nije prčija 

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- Insect_terminator
- Kontakt:
Znaci definitivno se vise isplati platiti tu smijesnu kaznu uefi nego drzavi porezSignore je napisao/la:200 tisuca eura i mogu prijaviti 23 umjesto 25 igraca za UEFA takmicenja.Insect_terminator je napisao/la:
Koja je kazna bila za nepostivanje financijskog fair playa?
Ta kazna nema veze s porezom. Ti moras ostvarivati vecu dobit, tj. zaraditi 20 milijuna eura ukoliko 20 milijuna eura i potrosis. Dinamo je imao vece rashode nego prihode i to je razlog zasto je dobio kaznu. O porezima brine drzava.Insect_terminator je napisao/la:
Znaci definitivno se vise isplati platiti tu smijesnu kaznu uefi nego drzavi porez
- Insect_terminator
- Kontakt:
Jasno da nema veze sa porezom ali ispada da je klubu isplativije nagomilat rashode i platiti kaznu uefi nego biti pozitivan i platiti 30% drzavi.Signore je napisao/la:Ta kazna nema veze s porezom. Ti moras ostvarivati vecu dobit, tj. zaraditi 20 milijuna eura ukoliko 20 milijuna eura i potrosis. Dinamo je imao vece rashode nego prihode i to je razlog zasto je dobio kaznu. O porezima brine drzava.Insect_terminator je napisao/la:
Znaci definitivno se vise isplati platiti tu smijesnu kaznu uefi nego drzavi porez
Recimo opcenito meni nije taj dio jasan tj sto se gleda tocno kada se odredjuje odredjenom klubu kazna?
Npr. Dinamo je karikiram u 2016 god zaradio na transferima i ostalim prihodima od karata, sponzora tv prava 100 kn u istoj godini je odlucio recimo financirati stadion ili ulagati u pomocne terene od 110 kn ..... dal ce platiti kaznu uefi zato sto je vise potrosio nego zaradio?
Porez nije 30%, a porez placas i u slucaju kad si u minusu. Ti ako zaradis 50 milijuna eura, a potrosis 60 milijuna eura, to znaci da ne postujes financijski fair play. Ti svejedno placas porez na 50 milijuna eura kao sto svi oni koji su od tebe uprihodili ovih 60 milijuna eura placaju porez na svoj dio. To nema nikakve veze, porez se mora platiti na sav novac koji je sjeo na tvoj racun, a ne samo na razliku izmedju potrosenog i zaradjenog.
I ti mozes sad jednom dobiti novcanu kaznu, iduce godine ces biti izbacen iz Europe kao sto su izbacivani mnogi klubovi. City je recimo takodjer bio kaznjavan novcano, ali oni imaju jednostavno rjesenje. Etihad je vlasnik kluba i glavni sponzor. Iduce godine samo potpisu ugovor na 100 milijuna eura vise i odmah su u plusu.
I da ti objasnim i ovo drugo. Iz ovog prvog mozes iscitati kad se klub kaznjava, ali postoji mogucnost da izbjegnes kaznu u slucaju da si cak i u minusu. Mozes dignuti kredit recimo, svi veci klubovi dizu kredite, pogotovo Real, ali Real digne kredit od 200 milijuna eura, zavrsi tu godinu s 200 milijuna eura minusa (duzan je banci te pare), ali Real ima potpisan ugovor prema kojem vraca taj dug. I Dinamo je dizao kredite i nije bio kaznjavan.
Takodjer, financijski fair play se ne gleda na osnovu jedne godine. Ti ako si ove godine u plusu deset milijuna, iduce godine smjes biti u minusu deset milijuna, tj. smjes biti na nuli ako se uzmu svi racuni u toku jedne godine + smjes potrositi deset milijuna koje si zaradio godinu prije.
Dinamo ako odluci uloziti u stadion sigurno nece dobijati kaznu, pogotovo ako taj novac ima u kasi i ako je taj novac zaradjen u prethodnim godinama. Takodjer moze dignuti i kredit koji ce postepeno otplacivati i takodjer nece dobiti kaznu. UEFA ima sve fino precizirano, cak bi Dinamo mogao od njih dobiti neku svotu novca kroz neki njihov program i da im UEFA pomogne pri gradnji stadiona, jer UEFA to uvijek podrzava. UEFA kaznjava uzaludno bacanje novaca, a Dinamo je to radio i zbog toga je kaznjen.
I ti mozes sad jednom dobiti novcanu kaznu, iduce godine ces biti izbacen iz Europe kao sto su izbacivani mnogi klubovi. City je recimo takodjer bio kaznjavan novcano, ali oni imaju jednostavno rjesenje. Etihad je vlasnik kluba i glavni sponzor. Iduce godine samo potpisu ugovor na 100 milijuna eura vise i odmah su u plusu.
I da ti objasnim i ovo drugo. Iz ovog prvog mozes iscitati kad se klub kaznjava, ali postoji mogucnost da izbjegnes kaznu u slucaju da si cak i u minusu. Mozes dignuti kredit recimo, svi veci klubovi dizu kredite, pogotovo Real, ali Real digne kredit od 200 milijuna eura, zavrsi tu godinu s 200 milijuna eura minusa (duzan je banci te pare), ali Real ima potpisan ugovor prema kojem vraca taj dug. I Dinamo je dizao kredite i nije bio kaznjavan.
Takodjer, financijski fair play se ne gleda na osnovu jedne godine. Ti ako si ove godine u plusu deset milijuna, iduce godine smjes biti u minusu deset milijuna, tj. smjes biti na nuli ako se uzmu svi racuni u toku jedne godine + smjes potrositi deset milijuna koje si zaradio godinu prije.
Dinamo ako odluci uloziti u stadion sigurno nece dobijati kaznu, pogotovo ako taj novac ima u kasi i ako je taj novac zaradjen u prethodnim godinama. Takodjer moze dignuti i kredit koji ce postepeno otplacivati i takodjer nece dobiti kaznu. UEFA ima sve fino precizirano, cak bi Dinamo mogao od njih dobiti neku svotu novca kroz neki njihov program i da im UEFA pomogne pri gradnji stadiona, jer UEFA to uvijek podrzava. UEFA kaznjava uzaludno bacanje novaca, a Dinamo je to radio i zbog toga je kaznjen.
Oko stadiona.
Politika pokušava prodati priču oko stadiona radi izbora ili Dinamo pokušava zbog izbora koji su za par dana dokopati se zemlje džabe za izgradnju stadiona? Ima li insajdera.
Politika pokušava prodati priču oko stadiona radi izbora ili Dinamo pokušava zbog izbora koji su za par dana dokopati se zemlje džabe za izgradnju stadiona? Ima li insajdera.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 28 avg 2016, 13:15, ukupno mijenjano 1 put.
Prije ovo drugo. Ovo prvo se prodavalo godinama, uvijek se obecavao novi stadion i politika je na osnovu tih prica kupovala glasove. Da hoce politika opet da pokupi glasove onda bi oni pokrenuli ovu pricu.Neutral je napisao/la:Oko stadiona.
Politika pokušava prodati priču oko stadiona radi izbora ili Dinamo pokušava zbog izbora koji su par dana dokopati se zemlje za džabe za izgradnju stadiona? Ima li insajdera.
Sad je moguce da Dinamo hoce iskoristiti te izbore i dobiti besplatno zemljiste, ali ne vidim smisao dobijanja tog zemljista ako stvarno ne misle to graditi. Ako misle, onda neka je sa srecom i neka uzmu to zemljiste. Gradu je u svakom smislu atraktivnija lokacija gdje je trenutni stadion nego gdje bi bio novi pa bi Grad samo profitirao tom zamjenom.
I nisu mi uopce pali izbori napamet prije nego ti spomenu, ali je tema za razmisljanja.
Pa čim hoće zemlju, valjda je logičan slijed da žele i stadion. Mene raduje činjenica da ne planiraju praviti stadion sa kapacitetom od 40 tisuća mjesta. Idealno je ovih 20-25 tisuća.
Nadam se da je Hrvatska mnogo ozbiljnija država i da ovo nije samo farsa oko predstojećih izbora i da će se početi sa gradnjom novog stadiona. Dinama pratim od vremena Dede Ede i Maksimir mi je uvijek bio ruglo.
Nadam se da je Hrvatska mnogo ozbiljnija država i da ovo nije samo farsa oko predstojećih izbora i da će se početi sa gradnjom novog stadiona. Dinama pratim od vremena Dede Ede i Maksimir mi je uvijek bio ruglo.
Pa 20-25 tisuca je realnost za Dinamo, cak i ako gledamo u buducnost i ako se stvari oko kluba normaliziraju. Dinamu je za Europu sasvim dovoljan taj kapacitet, a za HNL cak i previse. Ne vidim univerzum i ne vidim koliko to idealna situacija u klubu mora biti da Dinamo ima 20 tisuca u prosjeku u HNL-u. I ne samo Dinamo, bilo koji klub u Hrvatskoj.
Maksimir je ruglo i Maksimir nema ni jednu jedinu tribinu na osnovu koje bi se mogle napraviti ostale tri i da to bude normalan stadion. Onaj sjever kada bi spustili na razinu terena bi primao 15.000 ljudi i mislim da to nije normalno. Ako cak odluce na mjestu trenutnog stadiona napraviti novi onda bi bilo najpametniji ovo trenutno zdanje srusiti do temelja i graditi iznova.
Maksimir je ruglo i Maksimir nema ni jednu jedinu tribinu na osnovu koje bi se mogle napraviti ostale tri i da to bude normalan stadion. Onaj sjever kada bi spustili na razinu terena bi primao 15.000 ljudi i mislim da to nije normalno. Ako cak odluce na mjestu trenutnog stadiona napraviti novi onda bi bilo najpametniji ovo trenutno zdanje srusiti do temelja i graditi iznova.
Nikakva besplatna zemljišta neće dobiti ili po dosta povoljnijoj. Isključivo tržišna cijena. Nekad se to moglo i radilo, danas toga više nema. A ne vjerujem da će išta i biti od toga.
p.s. prije mjesec dana sam pisao prijedlog za ovrhu protiv dinama. joj jest mi to bio gušt
kreteni nisu platili nekih 160 tisuća kn za zakup poslovnog prostora državi...
p.s. prije mjesec dana sam pisao prijedlog za ovrhu protiv dinama. joj jest mi to bio gušt

"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Ćorić gađao stativu 

- KingJamesMVP
- Kontakt:
Dinamo u leru, Istra napaljena ali bez neke šanse. Ćorić rano zabio, i od tada ništa
LeBron James
Re: RE: Re: GNK Dinamo Zagreb
Kojeg poslovnog prostora?dubrava je napisao/la:Nikakva besplatna zemljišta neće dobiti ili po dosta povoljnijoj. Isključivo tržišna cijena. Nekad se to moglo i radilo, danas toga više nema. A ne vjerujem da će išta i biti od toga.
p.s. prije mjesec dana sam pisao prijedlog za ovrhu protiv dinama. joj jest mi to bio gušt![]()
kreteni nisu platili nekih 160 tisuća kn za zakup poslovnog prostora državi...
Koliko bi mogla biti karta za istok/zapad u ligi prvaka?
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Rog nije htio ići, Zdravko je bio spreman da ga ostavi u Dinamo ovu polusezonu, ali...
Rogov menadžer je Fali Ramadani i on je inzistirao da se Rog transferira u Napoli, skroz mutan lik, mali o njemu proguglajte
Rogov menadžer je Fali Ramadani i on je inzistirao da se Rog transferira u Napoli, skroz mutan lik, mali o njemu proguglajte
LeBron James
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.