BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

arelinho
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la arelinho » 26 avg 2016, 19:11

Unofficialpage je napisao/la:
AnkleBreaker je napisao/la:Nema sta traziti protiv Tomika.
Ma ima, kad je mogao prošle godine s njim igrati kad je bio bar duplo slabiji igrač na betonu nego sad. TomiK je favorit ali itekako pobjediv. A ako prođe TomiKa onda ide u 2. kolu na pobjednika meča Dodig - Marchenko. A ako i to prođe u 3. kolu vjerovatno na Kyrgiosa.
Sada je samo slabiji. :lol: :lol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 avg 2016, 19:15

Baš tako. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 26 avg 2016, 19:23

Tomičk je panj, ako ga sad ne dobije neće nikad. Idemo Damke.

Sarajevo29
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo29 » 27 avg 2016, 00:14

remA1 je napisao/la:Tomičk je panj, ako ga sad ne dobije neće nikad. Idemo Damke.

daj boze da dobije 2 gema po setu :D
Schwuchtel , Hurensohn , Bist Du

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 27 avg 2016, 01:09

Može se dobiti Tomik, prošle godine na par poena od vodstva 2-0, nedostajalo je i malo sreće, na kraju i snage u 4. setu, u proteklih godinu dana je Damir više napredovao, jači je, izdržljiviji, dosta propusta u kretanju ima Bernard ima koje se mogu lagano iskoristiti :)

bit će zanimljiv meč u svakom slučaju, nema šanse da bude šetnja za Tomicu

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 27 avg 2016, 12:17

Ma sta vam je ba ljudi, uzima Tomic bez gubljenja serve i to je to. U najgorem slucaju po njega bice 7:6 7:6 7:6 i dovidjenja.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 27 avg 2016, 13:23

Ne igra sa Isnerom

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 avg 2016, 13:52

TomiK nije server niti udarač, igrač ritma. Umrtvi tempo, lagano udara i ako osjeti priliku napadne fhom. Plus nestabilan je, ima Damir itekako šanse protiv TomiKa. Naravno, ukoliko bude na 100% svojih mogućnosti.

Damir Dzumhur!!!!

boss991
Kontakt:

Post Postao/la boss991 » 27 avg 2016, 15:09

Kakav je da je, daleko je bolji server od Dzumhura. Nek bude na 80% svojih mogucnosti dobija bez izgubljenog seta. Budimo realni
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

Jablanica, riznica sportskih talenata

Mirza Teletović***Hasan Salihamidžić***Senad Lulić***Vahid Halilhodžić***Jasmin Šćuk***Andrija Stipanović...

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 27 avg 2016, 15:18

Prošle godine pred taj meč Damir ili je imao ili nije top 50 pobjedu pa je igrao egal s njim, a pred ovaj meč već ima top 10 pobjede i dosta više top 30 mečeva tako da je dosta "iskusniji". Sa druge strane Tomić je isti panj. Zaista ne znam čemu toliki pesimizam

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 27 avg 2016, 16:41

shminka je napisao/la:Ne igra sa Isnerom
Tomic je za igrace Dzumhurovog tipa Isner! Nema sanse da uzme Damir njemu jedan break vise, ili ako cemo iz druge perspektive, nema sanse da jedan server bot kakav je Tomic u ovoj nelosoj formi i na hardu izgubi jednu servu vise od Dzumhura koji sve zna osim da servira. Jedan set je Damiru ovdje vrh. Nema on karaktera ni zivaca dovoljno da zapne ko konj i uzme Tomica. Jedino ako ovaj izadje pa sam izgubi ili se napije noc prije. Znamo to dobro i ti i ja.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 27 avg 2016, 16:43

Ma set maksimum, veoma tesko nesto vise.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 avg 2016, 16:52

Effenberg je napisao/la:
shminka je napisao/la:Ne igra sa Isnerom
Tomic je za igrace Dzumhurovog tipa Isner! Nema sanse da uzme Damir njemu jedan break vise, ili ako cemo iz druge perspektive, nema sanse da jedan server bot kakav je Tomic u ovoj nelosoj formi i na hardu izgubi jednu servu vise od Dzumhura koji sve zna osim da servira. Jedan set je Damiru ovdje vrh. Nema on karaktera ni zivaca dovoljno da zapne ko konj i uzme Tomica. Jedino ako ovaj izadje pa sam izgubi ili se napije noc prije. Znamo to dobro i ti i ja.
TomiK je sve samo ne server bot. Jesi li gledao meč od prošle godine? Damir je TomiKu uzeo ukupno 5 breakova a on Damiru 6. A Damir je da ne preuveličam za klasu bolji igrač nego prošle godine a TomiK ostao na istom nivou.

TomiK ima jaku prvu servu ali Damir je u protekloj godini dosta igrao protiv igrača koji imaju dobar servis, TomiKov bh nije nešto, kretanje vrlo loše, ima tu dosta mana. Vjeruj neće to biti šetnja kakvu zamišljaš, jer TomiK nije baš takav igrač što ćeš i vidjeti.

Demantovast će tebe Damir i pokazati da nisi upravu. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 avg 2016, 18:08

kad je mec?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 27 avg 2016, 20:42

Effenberg je napisao/la:Ma sta vam je ba ljudi, uzima Tomic bez gubljenja serve i to je to. U najgorem slucaju po njega bice 7:6 7:6 7:6 i dovidjenja.
:hmmmm: :hmmmm: :hmmmm:

Jesi li zaboravio da je Damir jedan od najboljih kad je retern u pitanju? Dzumi servis moze i 10 puta izgubiti, ali ce imati isto nekoliko breaka...

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 27 avg 2016, 20:49

thelightblue je napisao/la:
Jesi li zaboravio da je Damir jedan od najboljih kad je retern u pitanju? Dzumi servis moze i 10 puta izgubiti, ali ce imati isto nekoliko breaka...
Dje to, u kojoj konkurenciji? Kod ovih 150+, moguce.

AnkleBreaker
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH Tenis

Post Postao/la AnkleBreaker » 27 avg 2016, 20:59

AnkleBreaker je napisao/la:slika

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 27 avg 2016, 21:10

Sto opet ne znaci nista, s obzirom na igrace protiv kojih on igra. Jedna stvar je igrati zavrsnice glavnih turnira i igrati protiv najboljih igraca/servera danasnjice, a sasvim druga igrati protiv nekih 50+ igraca u prvim kolima 250 turnira ili na celendzerima. Plus se i tu potrefi neko kao Damir, kome je odservirati 200 na sat san snova. Da se razumijemo, Damirov ritern nije los uopste, ali u poredjenju sa samim vrhom tenisera (top 20-30) to je lose, prije svega zbog fizicke ogranicenosti.

Njegove sanse da osvaja brejkove protiv takvih servera i tenisera nisu bas toliko velike. Dovoljno mi je da gledam meceve, statistika manje-vise.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 27 avg 2016, 21:24

Federer17 je napisao/la:Sto opet ne znaci nista, s obzirom na igrace protiv kojih on igra. Jedna stvar je igrati zavrsnice glavnih turnira i igrati protiv najboljih igraca/servera danasnjice, a sasvim druga igrati protiv nekih 50+ igraca u prvim kolima 250 turnira ili na celendzerima. Plus se i tu potrefi neko kao Damir, kome je odservirati 200 na sat san snova. Da se razumijemo, Damirov ritern nije los uopste, ali u poredjenju sa samim vrhom tenisera (top 20-30) to je lose, prije svega zbog fizicke ogranicenosti.

Njegove sanse da osvaja brejkove protiv takvih servera i tenisera nisu bas toliko velike. Dovoljno mi je da gledam meceve, statistika manje-vise.
Nemas pravo prvenstveno veoma je mali broj igraca koji baziraju igru samo na servisu ( isner , karlovic , querry i ekipa ) u top 100 ima igraca koji imaju odlicne servise . Ne mogu naci primjer ali sto mi na prvu pada je veseli koji se koristi servisom vise nego ostalim udarcima i trazi da ranije zavrsi poene damir ima 2 - 0 protiv njega. Dami je gubio na svakakve nacine ali nikad nije gubio na igru servis i volej ali bas nikad , njegov najveci problem je igra protiv igraca kao tomic koji imaju snazne udarce iz igre i koji jednim udarcem mogu da rijese poen. Znaci zaista ne pamtim da ga je neko rasuo servisom , bez obzira sto je s raonom igrao na sljaci raonic i na sljaci postize rezultate damir mu je fantasticno riternao ista stvar i za tomasa taj turnir u monte karlu. Da je ova statistika bas najrealnija i nije ali da je njegov ritern los kao ti kazes za top 20 30 on ne bi bio igrac koji moze svakom uzeti break. MOgu na prste nabrojat igrace kojima nije dosao do breaka na prste znaci a zbog cega je to ?

boss991
Kontakt:

Post Postao/la boss991 » 27 avg 2016, 21:29

Jedva čekam meč pa da vam sve te teorije o njegovoj kvaliteti padnu u vodu.
Evo spreman sam i da u slučaju Damirove pobjede zauvijek napustim ovu temu ako neko ima hrabrosti da se okladi :mrgreen: .
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

Jablanica, riznica sportskih talenata

Mirza Teletović***Hasan Salihamidžić***Senad Lulić***Vahid Halilhodžić***Jasmin Šćuk***Andrija Stipanović...

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.