Forumaši biraju tim kola i tim prvenstva

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

TobeYarabi
Kontakt:

Re: Forumaši biraju tim kola i tim prvenstva

Post Postao/la TobeYarabi » 25 avg 2016, 06:02

Ruzic,Stakic,Graovac,Isakovic,Galic,Besirevic,Brkic,Tomic,Peco,Smajic,Baraban
Igrac kola Tomic
Trener Marinovic

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 25 avg 2016, 08:56

Golman: Kozić (Zrinjski),
Odbrana: Stakić (Metalleghe), Graovac (Zrinjski), Mehmedagić (Sloboda), Subić (Sloboda)
Sredina: Smajić (Metalleghe), Bilbija (Zrinjski), Ordagić (Sloboda), Ramović (Mladost);
Napad: Obradović (Radnik), Husić (Mladost)

Igrac kola: Husic
Trener kola: Marinovic
Zadnja izmjena: Gifron, dana/u 25 avg 2016, 10:11, ukupno mijenjano 1 put.
Jedan grad, jedna ljubav!

solar
Kontakt:

Post Postao/la solar » 25 avg 2016, 09:10

Ruzic- Stakic, Mehmedagic, Graovac, Stojkic- Ordagic, Tomic, Peco, Baraban- Husic, Obradovic.
Igrac kola: Baraban
Trener kola: Nermin Basic

mara1905
Kontakt:

Post Postao/la mara1905 » 25 avg 2016, 10:38

Ružić- Stojkić, Stakić, Graovac, Galić - Peco, Tomić, Bilbija, Oradgić, Beširević - Obradović
Trener kola: Vinko Marinović
HŠKZ!

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 25 avg 2016, 12:27

Ekipa 6. Kola, Formacija 4-4-2

1. Ruzic, Celik Zenica

2. Mehemdagic, Sloboda
3. Stakic, Jajce
4. Isakovic, Mladost
5. Stojkic, Zrinsjki

6. Peco, Radnik
7. Brkic, Mladost
8. Ordagic, Sloboda
9. Smajic, Jajce

10. Obradovic, Radnik
11. Baraban, Siroki Brijeg

Trener Kola: Marinovic, Zrinjski
Igrac Kola: Brkic, Mladost
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 avg 2016, 12:30

kako trener kola moze biti Marinovic ispred Basica, bas me zanima
ovakve stvari mi stvarno vrijedjaju inteligenciju

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 avg 2016, 21:16

i nema Ordage..koga jos treba pocet bojkotovat pored repke
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 25 avg 2016, 21:56

Ruzic, Stakic, Graovac, Galic, Bralic, Bilbija, Ordagic, Besirevic, Peco, Obradovic, Husic.

Trener kola: Basic
Igrac kola: Graovac
1946

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 25 avg 2016, 22:30

Chinaglia je napisao/la:kako trener kola moze biti Marinovic ispred Basica, bas me zanima
Tako što je Marinović uzeo tri boda Željezničaru na Grbavici. Dok ovamo imaš dva tima i dva trenera slične kvalitete, tako da je izbor opravdan.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 avg 2016, 22:52

Coraco je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:kako trener kola moze biti Marinovic ispred Basica, bas me zanima
Tako što je Marinović uzeo tri boda Željezničaru na Grbavici. Dok ovamo imaš dva tima i dva trenera slične kvalitete, tako da je izbor opravdan.
drago Coraco, sve si pobrkao, ne shvatas koliko nisi u pravu :mrgreen:

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 25 avg 2016, 22:59

Chinaglia je napisao/la:
Coraco je napisao/la:
drago Coraco, sve si pobrkao, ne shvatas koliko nisi u pravu :mrgreen:
slika

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 25 avg 2016, 23:01

Ima smisla što kažeš. Možda je malo i realnije da je Bašić ispred Marinovića. Al gledaj sad ovo: Basic ako dobije, to mu je drugi put u sezoni, i time je trenutno prvi trener lige po izboru forumaša. Marinović nema nijednu pobjedu. Metalege na zacelju tabele a Zrinjski prvi!!! I tu imamo paradoks. Kako god okrenes jedan od ova 2 jesu zasluzila....

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 avg 2016, 23:09

ne moze Marinovic nikako biti trener kola

impresivnija je pobjeda Metalleghea (dojucerasnjeg drugoligasa) na Kosevu, nego pobjeda aktuelnog prvaka i najbolje ekipe PL na Grbavici, a oba sarajevska kluba su u krizi.. obje ekipe, Zrinjski i Metalleghe su mogli ubjedljivo savladat svoje rivale, sto je opet impresivnije za jedan Metalleghe koji ce se borit za opstanak, nego za Zrinjski koji ce se borit za titulu.. ako cemo bas u tancine, Sarajevo je ispred gradskog rivala na tabeli, pa shodno tome pobjeda Metalleghea ima jos veci znacaj, tj impresivnija je

dilema bi se mogla vodit jedino da je Zrinjski na Tusnju uzeo Slobodu, sto je trenutno veci uspjeh nego pobjeda na Grbavici, jer su Zrinjski i Sloboda trenutno dvije najbolje ekipe u ligi..

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 25 avg 2016, 23:19

Chinaglia je napisao/la:ne moze Marinovic nikako biti trener kola

impresivnija je pobjeda Metalleghea (dojucerasnjeg drugoligasa) na Kosevu, nego pobjeda aktuelnog prvaka i najbolje ekipe PL na Grbavici, a oba sarajevska kluba su u krizi.. obje ekipe, Zrinjski i Metalleghe su mogli ubjedljivo savladat svoje rivale, sto je opet impresivnije za jedan Metalleghe koji ce se borit za opstanak, nego za Zrinjski koji ce se borit za titulu.. ako cemo bas u tancine, Sarajevo je ispred gradskog rivala na tabeli, pa shodno tome pobjeda Metalleghea ima jos veci znacaj, tj impresivnija je

dilema bi se mogla vodit jedino da je Zrinjski na Tusnju uzeo Slobodu, sto je trenutno veci uspjeh nego pobjeda na Grbavici, jer su Zrinjski i Sloboda trenutno dvije najbolje ekipe u ligi..
Ima ti ovo smisla. Al aj ovako postavi. Da pogledaš sada tabelu ukupnu, da li bi ikad rekao da je naj. trener do sada Bašić. Sigurno da ne bi. To je taj paradoks. Razumijem ja tebe al postavlja se onda pitanje kada je Marinović trener kola? Ispada, samo onda kada pobjedi Slobodu na Tušnju.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 avg 2016, 23:21

jasta je napisao/la:Ima smisla što kažeš. Možda je malo i realnije da je Bašić ispred Marinovića. Al gledaj sad ovo: Basic ako dobije, to mu je drugi put u sezoni, i time je trenutno prvi trener lige po izboru forumaša. Marinović nema nijednu pobjedu. Metalege na zacelju tabele a Zrinjski prvi!!! I tu imamo paradoks. Kako god okrenes jedan od ova 2 jesu zasluzila....
koliko znam, generalno u svijetu fudbala, trener koji osvoji ligu, ne biva uvijek izabran za najboljeg trenera
mi trebamo birat po kolu, pa boze moj, ko na kraju bude imao najvise bodova, taj ce biti pobjednik

najbolji igrac i najbolji trener mogu se izabrat i na kraju sezone, ali eto, vi ste izabrali ovako

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 25 avg 2016, 23:26

Slažem se. Problem ovog načina je što svaki pojedinac ne dobija ocjenu. To bi bilo realnije. Ala ajde da sada ne komplikujemo. Ovo sigurno nije idealan sistem. Puno bi jasnija slika bila da npr:

1. Bašić 12 bod
2. Martinović 11 ...npr i tako svih 12....

Al ko bi stigao ocjeniti onda i igrace...tj. sve igrače koji su igrali....

Da skratim...iako sam glasao za Marinovica i necu sada da mijenjam, kada analiziras po ovome sistemu Bašić je trener kola.
Da kojim slucajem nije dobio SA, to bi bio Marinović. To je realno. A sta ce biti i kako, druga je priča.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 avg 2016, 23:40

gledam sada rezultate ovih 6 kola i vidim da je Marinovic objektivno govoreci mogao imat dvije pobjede

mozda pobjeda protiv Olimpica (u tom kolu je Zeljeznicar dobio Sirokog 2-0), tako da bi realno bilo da jedan od ta dva trenera odnese pobjedu, te pobjeda protiv Slobode 2-0

Basic je objektivno i mogao imat samo jednu pobjedu do sada, iz 1. kola kada je Metalleghe slavio 1-3 u Zenici, a opet je to mogao biti i Musemic, jer je Sloboda slavila 3-0 protiv Olimpica

sto se mene licno tice, kada se glasam za trenera kola, uzimam u obzir i ostale meceve i gledam cija pobjeda je impresivnija da tako kazem, uz naravno igru na terenu.. shodno tome, povecava se mogucnost da pobjednik na kraju ne bude trener koji osvoji ligu.. hocu reci da nisam pristalica toga da trener prvaka mora biti i najbolji trener, nego da moze biti, a i ne mora

mislim da Savez to bira na kraju sezone, da nema nikakvog bodovanja u toku sezone, sto je po meni najbolje, posto je Zeba bio najbolji igrac prosle sezone, a nisam nigdje primijetio da se pominjao kao MOTM ili kao igrac kola, nego se jednostavno saberu utisci na kraju i donese se odluka! ko isprati citavu sezonu, bez problema moze donijeti odluku

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 25 avg 2016, 23:43

Chinaglia je napisao/la:obje ekipe, Zrinjski i Metalleghe su mogli ubjedljivo savladat svoje rivale, sto je opet impresivnije za jedan Metalleghe koji ce se borit za opstanak
Evo ako si već Metalege svrstao u ekipu koja će se boriti za opstanak, onda Želju moraš svrstati u ekipe koje će se boriti za vrh. Samim time Marinović je pobijedio direktnog konkurenta za vrh.
Onakvu postavku i neznanje Hurtića bi 10 od 12 trenera PL savladalo (i to ubjedljivije).

Na kraju i nebitno jer svakako ni ostatak izbora nije mjerodavan i pravi se neki balans, valjda.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 25 avg 2016, 23:56

Mislim da je bolji izbor iz kola u kolo. Samo treba naci pravi sistem. Ovo je do sada zanimljivo i bit ce interesantno vidjeti rezultate na kraju godine. Poštenije je nego onako "odoka" na kraju godine. Evo prosla sezona npr (bas me zanima koji bi to bio tim sezone).

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 avg 2016, 00:01

pa nije odokativno, obzirom da su glasali kapiteni i treneri (ako se ne varam), oni sigurno imaju bolji uvid u to od nas navijaca, jer se bolje razumiju u materiju i bolje poznaju igrace od nas navijaca, na kraju krajeva, igraju jedni protiv drugih i najbolje znaju koliko je neko bio dobar

ovo govorim za sluzbeno glasanje, a sto se tice navijaca, mislim da niko nije toliki retard da ne moze procijeniti koji je to igrac odigrao najbolju sezonu, pa vec sada nakon ovih 6 kola, najbolji igrac je Tomic

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.