Nece drug, samo nam treba strpljenja, nikakvi imperativi ili slično. Uprava radi strašan posao, i rezutati će to popratiti, nadam sedzelllo je napisao/la:Iskreno,mnogo me strah narednog duela.Ako ovdje ne pobijedimo bice svasta

Nece drug, samo nam treba strpljenja, nikakvi imperativi ili slično. Uprava radi strašan posao, i rezutati će to popratiti, nadam sedzelllo je napisao/la:Iskreno,mnogo me strah narednog duela.Ako ovdje ne pobijedimo bice svasta
Nece brato jasno je postavljen cilj ove sezone. Infrastruktura,usmjeravanje na omladinsku skolu i rad sa mladima iz citave hercegovine i regiona. Radit ce se blizu stadiona i stambeni objekti gdje ce svi momci koji dodju da treniraju imati mjesto gdje ce boraviti. Idu ubrzo i autobusi iz grada naravno besplatni koji ce omoguciti svima koji zele da treniraju da se dokazuju u najboljim uslovima. Idu brzo reflektori da se moze trenirati i u nocnim terminima,zabrana roditeljima prisustvu treninzima,ubrzo se bira i strucni štab gdje ce se kvalitetno rasporediti kvalitetni ljudi u svim kadrovima pa tako i za prvi tim. Ne brini brato Velez ce opet biti ono sto je vazda bio. Jbga ne moze sve preko noci. Ovi ljudi su dosli 10 dana prije prvenstva i bezobrazno je i od nas bilo ocekivati neku atomsku ekipu odmah. Na polusezoni se ubacuje u vecu brzinu i nebitno je kako cemo odigrat sa Radnickim (mada ocekujemo pobjedu naravno). Bitno je da konacno u upravi imamo ljude kojima je prvo mjesto FK Velež a ne kako ce prebit mjesecno dvi milje na nekom igracu iz Sinđelica. Ova uprava i velezove legende koje ih stoje su u stanju za 24 sata dovest igrace ranga Slobode Sarajeva ali to nije prva tacka dnevnog reda. Doci ce i to ubrzo ali samo lakapo treba jako čvrste temelje udarit. Za pet godina za pet godina ali brato do stote cemo slavit i ima da se s mjeseca vidi kad zapalimo Mostar. Evo ti Isicev intervju od neki dandzelllo je napisao/la:Iskreno,mnogo me strah narednog duela.Ako ovdje ne pobijedimo bice svasta
hahaha ne mogu da vjerujem , mi smo ekipa za nabijat gol razliku ove sezone i mozda vam je ovo jedinstvena sansa da na nam vratite za onih 12-1dzelllo je napisao/la:Iskreno,mnogo me strah narednog duela.Ako ovdje ne pobijedimo bice svasta
Zoom088 je napisao/la:@sodaacm
Sjecas li se pokojnog Bojana Pavlovica? Radili on i ja zajedno za SFOR, neke smjene od 12 do 12. I dolazim ja na posao a on mrtav ozbiljan meni:
"Pa dobro, od koliko ti sati radis?"
- Od 12.
"Do koliko?"
- Pa do 12.
"Koliko je to ukupno sati?"
- Pa 12 jbt!!!
"A koliko ti je Velez jucer primio golova u Lukavcu?"
- e *ebi se!
![]()
Radnicki je tad imao mozda i najjacu ekipu u BiH, a igraci Veleza se jedva skupili da dodju, maltene bez treninga i jos uvijek pod velikim traumama iz rata i grozota kroz koje su prosli. Dva igraca, moje komsije iz Mo s kojima sam u ratu proveo neko vrijeme u "Pustinji" (prostor u kojem se okupljala raja s Musale i okoline) hodaju kroz Lukavac i ne vjeruju da nijedan prozor na zgradama i kucama nije razbijen (osim na hotelu "Central"), dok je grad iz kojeg su tad dosli bio bukvalno kamen na kamenu i gotovo da nijedna kuca, koja je imala srecu da "prezivi" rat, nije imala citav krov.Iraola je napisao/la:Kad je rezultat bio 11:1, a na semaforu nemaju tri jedinice da postave, i onda su krenuli povici sa tribina "Belka, de uzmi loptu i daj gol, nema brojeva na semaforu", onda je Belka uzeo loptu kod našeg gola, predriblao sve u stilu Maradone i dao gol za ljepsi izgled semafora..
Pozdrav za Mostar, niko ovaj rezultat ne uzima za ozbiljno, znamo svi šta se dešavalo, ovo samo ulazi u statistiku.
Radnički je za vikend platio noćenje igračima Veleža koji su svoju utakmicu igrali dan kasnije u Gračanici.
U ovoj državi je Velež jedino zdravko tkivo. Ne mogu mu ništa evo godinama i decenijama.Zoom088 je napisao/la:Radnicki je tad imao mozda i najjacu ekipu u BiH, a igraci Veleza se jedva skupili da dodju, maltene bez treninga i jos uvijek pod velikim traumama iz rata i grozota kroz koje su prosli. Dva igraca, moje komsije iz Mo s kojima sam u ratu proveo neko vrijeme u "Pustinji" (prostor u kojem se okupljala raja s Musale i okoline) hodaju kroz Lukavac i ne vjeruju da nijedan prozor na zgradama i kucama nije razbijen (osim na hotelu "Central"), dok je grad iz kojeg su tad dosli bio bukvalno kamen na kamenu i gotovo da nijedna kuca, koja je imala srecu da "prezivi" rat, nije imala citav krov.Iraola je napisao/la:Kad je rezultat bio 11:1, a na semaforu nemaju tri jedinice da postave, i onda su krenuli povici sa tribina "Belka, de uzmi loptu i daj gol, nema brojeva na semaforu", onda je Belka uzeo loptu kod našeg gola, predriblao sve u stilu Maradone i dao gol za ljepsi izgled semafora..
Pozdrav za Mostar, niko ovaj rezultat ne uzima za ozbiljno, znamo svi šta se dešavalo, ovo samo ulazi u statistiku.
Radnički je za vikend platio noćenje igračima Veleža koji su svoju utakmicu igrali dan kasnije u Gračanici.
Nekoliko dana prije utakmice Bajro Bacic je ugostio Salema Prolica, a prema nekim informacijama na ovog bizona za smjestaj i hranu u Sidru (ili negdje drugo na Modracu) potroseno je vise od 2000 KM. Salem je, naravno, sudio tu utakmicu i svirao penale onako, iz zabave. Culo se jasno i na tribinama kako djecaci iz Mostara mole strasne vukove s Josika "nemojte vise", ali ovi se nisu zaustavljali ni s golovima ni s udaranjem.
Da se lose losim vraca pokazalo se samo par godina kasnije. Velez se digao iz pepela i nastavio takmicenje u najvisem rangu, dok je Radnicki ubrzo ispao u Drugu ligu FBiH - Sjever, gdje je u premijernoj sezoni u Dubokom Potoku, selu koje ima teren u dimenzijama rukometnog igralista, savladan rezultatom 7-0.
Drago mi je da su danas odnosi ova dva kluba dobri (doduse bili su i prije, u sezoni kad se Velez prosli put vratio u PL), a sadasnji dobri odnosi su zasluga mostarskog zeta, Adisa Lovica.
Neka bolji pobijedi.sodaacm je napisao/la:Nego za koga ces ti navijati ???
Podsjeti me sad i jedan prijatelj na FB na slijedece:AlemC85 je napisao/la:
U ovoj državi je Velež jedino zdravko tkivo. Ne mogu mu ništa evo godinama i decenijama.
Tako smo one jedne godine ostavili komsije jer smo odigrali posteno i dobili Rudar Kakanj kojem je isto trebala pobjeda i kojeg smo izbacili iz lige a nama nije trebalo nizasta. Mogli smo ispast papci ali ovdje je ljubav prema Velezu jaca od mrznje. Idemo dalje. Dobrodosli u Mostar i neka bolji pobjediZoom088 je napisao/la:Podsjeti me sad i jedan prijatelj na FB na slijedece:AlemC85 je napisao/la:
U ovoj državi je Velež jedino zdravko tkivo. Ne mogu mu ništa evo godinama i decenijama.
Radnicki i Vitez su bili u grcevitoj borbi za opstanak. Vitezu je trebala pobjeda u Mostaru da odrzi status federalnog prvoligasa. Velez je vec bio rijesio stvar ulaska u PL, ali su Rodjeni opet savladali Vitez izbacivsi ga u Drugu ligu FBiH i tako ostavili Radnicki u Prvoj ligi.
Početak stvaranja novog Veleža.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Zasluzila je to ova mostarska omladina. Hvala upravi koja radi punom parom
Slika juniora Veleža na prvom komadu postavljene trave
Ovo je konačno jedna ružna prošlost...NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Za ilustraciju prijasnjeg stanja
Da se nikad više ne ponovi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.