RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Babatunde
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Babatunde » 22 avg 2016, 00:02

dzelllo je napisao/la:Iskreno,mnogo me strah narednog duela.Ako ovdje ne pobijedimo bice svasta
Nece drug, samo nam treba strpljenja, nikakvi imperativi ili slično. Uprava radi strašan posao, i rezutati će to popratiti, nadam se :njanjanja: Vjerujem u pobjedu uz dobro ispunjene tribine :opaopa: :opaopa:
Samo igraj ti i ne predaj se, pjesmom cu te bodriti...
FORZA VELEŽ!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 22 avg 2016, 10:00

dzelllo je napisao/la:Iskreno,mnogo me strah narednog duela.Ako ovdje ne pobijedimo bice svasta
Nece brato jasno je postavljen cilj ove sezone. Infrastruktura,usmjeravanje na omladinsku skolu i rad sa mladima iz citave hercegovine i regiona. Radit ce se blizu stadiona i stambeni objekti gdje ce svi momci koji dodju da treniraju imati mjesto gdje ce boraviti. Idu ubrzo i autobusi iz grada naravno besplatni koji ce omoguciti svima koji zele da treniraju da se dokazuju u najboljim uslovima. Idu brzo reflektori da se moze trenirati i u nocnim terminima,zabrana roditeljima prisustvu treninzima,ubrzo se bira i strucni štab gdje ce se kvalitetno rasporediti kvalitetni ljudi u svim kadrovima pa tako i za prvi tim. Ne brini brato Velez ce opet biti ono sto je vazda bio. Jbga ne moze sve preko noci. Ovi ljudi su dosli 10 dana prije prvenstva i bezobrazno je i od nas bilo ocekivati neku atomsku ekipu odmah. Na polusezoni se ubacuje u vecu brzinu i nebitno je kako cemo odigrat sa Radnickim (mada ocekujemo pobjedu naravno). Bitno je da konacno u upravi imamo ljude kojima je prvo mjesto FK Velež a ne kako ce prebit mjesecno dvi milje na nekom igracu iz Sinđelica. Ova uprava i velezove legende koje ih stoje su u stanju za 24 sata dovest igrace ranga Slobode Sarajeva ali to nije prva tacka dnevnog reda. Doci ce i to ubrzo ali samo lakapo treba jako čvrste temelje udarit. Za pet godina za pet godina ali brato do stote cemo slavit i ima da se s mjeseca vidi kad zapalimo Mostar. Evo ti Isicev intervju od neki dan

UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 22 avg 2016, 15:13

hahaha ne mogu da vjerujem , mi smo ekipa za nabijat gol razliku ove sezone i mozda vam je ovo jedinstvena sansa da na nam vratite za onih 12-1 :D

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 22 avg 2016, 18:39

@sodaacm
Sjecas li se pokojnog Bojana Pavlovica? Radili on i ja zajedno za SFOR, neke smjene od 12 do 12. I dolazim ja na posao a on mrtav ozbiljan meni:

"Pa dobro, od koliko ti sati radis?"
- Od 12.
"Do koliko?"
- Pa do 12.
"Koliko je to ukupno sati?"
- Pa 12 jbt!!!
"A koliko ti je Velez jucer primio golova u Lukavcu?"
- e *ebi se!

:D :D
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

agalo
Kontakt:

Post Postao/la agalo » 22 avg 2016, 21:44

bojke

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 22 avg 2016, 21:56

Kad je rezultat bio 11:1, a na semaforu nemaju tri jedinice da postave, i onda su krenuli povici sa tribina "Belka, de uzmi loptu i daj gol, nema brojeva na semaforu", onda je Belka uzeo loptu kod našeg gola, predriblao sve u stilu Maradone i dao gol za ljepsi izgled semafora..
Pozdrav za Mostar, niko ovaj rezultat ne uzima za ozbiljno, znamo svi šta se dešavalo, ovo samo ulazi u statistiku.
Radnički je za vikend platio noćenje igračima Veleža koji su svoju utakmicu igrali dan kasnije u Gračanici.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!

Babatunde
Kontakt:

Post Postao/la Babatunde » 22 avg 2016, 23:05

HAJMO RAJA SVI NA STADION U SUBOTU
BUDI SE ARMIJO
FORZA VELEŽ!

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 22 avg 2016, 23:44

Zoom088 je napisao/la:@sodaacm
Sjecas li se pokojnog Bojana Pavlovica? Radili on i ja zajedno za SFOR, neke smjene od 12 do 12. I dolazim ja na posao a on mrtav ozbiljan meni:

"Pa dobro, od koliko ti sati radis?"
- Od 12.
"Do koliko?"
- Pa do 12.
"Koliko je to ukupno sati?"
- Pa 12 jbt!!!
"A koliko ti je Velez jucer primio golova u Lukavcu?"
- e *ebi se!

:D :D
:urnebes: ah to su bila vremena i po meni nikad jaci Radnicki/Lukavac. Sada ,kakva je situacija, moglo bi nam se to odbiti o glavu vec naredni vikend....Nego za koga ces ti navijati ??? :lol:

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 23 avg 2016, 01:02

Iraola je napisao/la:Kad je rezultat bio 11:1, a na semaforu nemaju tri jedinice da postave, i onda su krenuli povici sa tribina "Belka, de uzmi loptu i daj gol, nema brojeva na semaforu", onda je Belka uzeo loptu kod našeg gola, predriblao sve u stilu Maradone i dao gol za ljepsi izgled semafora..
Pozdrav za Mostar, niko ovaj rezultat ne uzima za ozbiljno, znamo svi šta se dešavalo, ovo samo ulazi u statistiku.
Radnički je za vikend platio noćenje igračima Veleža koji su svoju utakmicu igrali dan kasnije u Gračanici.
Radnicki je tad imao mozda i najjacu ekipu u BiH, a igraci Veleza se jedva skupili da dodju, maltene bez treninga i jos uvijek pod velikim traumama iz rata i grozota kroz koje su prosli. Dva igraca, moje komsije iz Mo s kojima sam u ratu proveo neko vrijeme u "Pustinji" (prostor u kojem se okupljala raja s Musale i okoline) hodaju kroz Lukavac i ne vjeruju da nijedan prozor na zgradama i kucama nije razbijen (osim na hotelu "Central"), dok je grad iz kojeg su tad dosli bio bukvalno kamen na kamenu i gotovo da nijedna kuca, koja je imala srecu da "prezivi" rat, nije imala citav krov.

Nekoliko dana prije utakmice Bajro Bacic je ugostio Salema Prolica, a prema nekim informacijama na ovog bizona za smjestaj i hranu u Sidru (ili negdje drugo na Modracu) potroseno je vise od 2000 KM. Salem je, naravno, sudio tu utakmicu i svirao penale onako, iz zabave. Culo se jasno i na tribinama kako djecaci iz Mostara mole strasne vukove s Josika "nemojte vise", ali ovi se nisu zaustavljali ni s golovima ni s udaranjem.

Da se lose losim vraca pokazalo se samo par godina kasnije. Velez se digao iz pepela i nastavio takmicenje u najvisem rangu, dok je Radnicki ubrzo ispao u Drugu ligu FBiH - Sjever, gdje je u premijernoj sezoni u Dubokom Potoku, selu koje ima teren u dimenzijama rukometnog igralista, savladan rezultatom 7-0.

Drago mi je da su danas odnosi ova dva kluba dobri (doduse bili su i prije, u sezoni kad se Velez prosli put vratio u PL :D), a sadasnji dobri odnosi su zasluga mostarskog zeta, Adisa Lovica.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 avg 2016, 01:04

Zoom088 je napisao/la:
Iraola je napisao/la:Kad je rezultat bio 11:1, a na semaforu nemaju tri jedinice da postave, i onda su krenuli povici sa tribina "Belka, de uzmi loptu i daj gol, nema brojeva na semaforu", onda je Belka uzeo loptu kod našeg gola, predriblao sve u stilu Maradone i dao gol za ljepsi izgled semafora..
Radnicki je tad imao mozda i najjacu ekipu u BiH, a igraci Veleza se jedva skupili da dodju, maltene bez treninga i jos uvijek pod velikim traumama iz rata i grozota kroz koje su prosli. Dva igraca, moje komsije iz Mo s kojima sam u ratu proveo neko vrijeme u "Pustinji" (prostor u kojem se okupljala raja s Musale i okoline) hodaju kroz Lukavac i ne vjeruju da nijedan prozor na zgradama i kucama nije razbijen (osim na hotelu "Central"), dok je grad iz kojeg su tad dosli bio bukvalno kamen na kamenu i gotovo da nijedna kuca, koja je imala srecu da "prezivi" rat, nije imala citav krov.

Nekoliko dana prije utakmice Bajro Bacic je ugostio Salema Prolica, a prema nekim informacijama na ovog bizona za smjestaj i hranu u Sidru (ili negdje drugo na Modracu) potroseno je vise od 2000 KM. Salem je, naravno, sudio tu utakmicu i svirao penale onako, iz zabave. Culo se jasno i na tribinama kako djecaci iz Mostara mole strasne vukove s Josika "nemojte vise", ali ovi se nisu zaustavljali ni s golovima ni s udaranjem.

Da se lose losim vraca pokazalo se samo par godina kasnije. Velez se digao iz pepela i nastavio takmicenje u najvisem rangu, dok je Radnicki ubrzo ispao u Drugu ligu FBiH - Sjever, gdje je u premijernoj sezoni u Dubokom Potoku, selu koje ima teren u dimenzijama rukometnog igralista, savladan rezultatom 7-0.

Drago mi je da su danas odnosi ova dva kluba dobri (doduse bili su i prije, u sezoni kad se Velez prosli put vratio u PL :D), a sadasnji dobri odnosi su zasluga mostarskog zeta, Adisa Lovica.
U ovoj državi je Velež jedino zdravko tkivo. Ne mogu mu ništa evo godinama i decenijama. :bih:

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 23 avg 2016, 01:06

sodaacm je napisao/la:Nego za koga ces ti navijati ??? :lol:
Neka bolji pobijedi. :bih:

Kako cu navijati za bilo koju ekipu, de eto reci mi? :D

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 23 avg 2016, 08:56

AlemC85 je napisao/la:
U ovoj državi je Velež jedino zdravko tkivo. Ne mogu mu ništa evo godinama i decenijama. :bih:
Podsjeti me sad i jedan prijatelj na FB na slijedece:
Radnicki i Vitez su bili u grcevitoj borbi za opstanak. Vitezu je trebala pobjeda u Mostaru da odrzi status federalnog prvoligasa. Velez je vec bio rijesio stvar ulaska u PL, ali su Rodjeni opet savladali Vitez izbacivsi ga u Drugu ligu FBiH i tako ostavili Radnicki u Prvoj ligi.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 23 avg 2016, 11:03

Zoom088 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:
Podsjeti me sad i jedan prijatelj na FB na slijedece:
Radnicki i Vitez su bili u grcevitoj borbi za opstanak. Vitezu je trebala pobjeda u Mostaru da odrzi status federalnog prvoligasa. Velez je vec bio rijesio stvar ulaska u PL, ali su Rodjeni opet savladali Vitez izbacivsi ga u Drugu ligu FBiH i tako ostavili Radnicki u Prvoj ligi.
Tako smo one jedne godine ostavili komsije jer smo odigrali posteno i dobili Rudar Kakanj kojem je isto trebala pobjeda i kojeg smo izbacili iz lige a nama nije trebalo nizasta. Mogli smo ispast papci ali ovdje je ljubav prema Velezu jaca od mrznje. Idemo dalje. Dobrodosli u Mostar i neka bolji pobjedi
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

barbrez
Kontakt:

Post Postao/la barbrez » 23 avg 2016, 11:15

odnose ova dva kluba samo budale zele da naruse. treba reci i to da je velez tih godina sa svojim navijacima na dosta gostovanja bio docekan na noz. u lukavcu je sve bilo fer i sportski kako na tribinama tako i na terenu i ako se ne varam velez je tad osvojio odlucujuci bod(ove) za povratak.nek se prijateljski odnosi nastave i u subotu i nek bude 1-1.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 avg 2016, 16:47

Počelo postavljanje umjetne trave na pomoćnom terenu u Vrapčićima. :bih:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 23 avg 2016, 18:37

Zasluzila je to ova mostarska omladina. Hvala upravi koja radi punom parom slika

Slika juniora Veleža na prvom komadu postavljene trave
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Babatunde
Kontakt:

Post Postao/la Babatunde » 23 avg 2016, 18:41

UPRAVA :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
HAJMO SVI NA TEKMU U SUBOTU, DA PRUŽIMO PODRŠKU KLUBU KADA JE NAJPOTREBNIJE
FORZA VELEŽ!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 avg 2016, 19:01

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Zasluzila je to ova mostarska omladina. Hvala upravi koja radi punom parom slika

Slika juniora Veleža na prvom komadu postavljene trave
Početak stvaranja novog Veleža. :bih:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 23 avg 2016, 19:12

Za ilustraciju prijasnjeg stanja
slika

Da se nikad više ne ponovi
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 avg 2016, 19:21

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Za ilustraciju prijasnjeg stanja
slika

Da se nikad više ne ponovi
Ovo je konačno jedna ružna prošlost... :(

Živio nam pomoćni teren sa umjetnom travom. :mrgreen: ;)

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.