1/2 Njemacka - Spanija

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemacka
93
53%
Spanija
81
47%

Ukupno glasova: 174

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: 1/2 Njemacka - Spanija

Post Postao/la geronimo » 06 jul 2010, 01:03

Imali kakva veca slika? :lol:
Ovaj momak ima nesto protiv toga.

slika

ps: je li ova bradica kod Ville zove "Gesichtsmuschi"? :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 06 jul 2010, 01:07

geronimo je napisao/la:Imali kakva veca slika? :lol:
Ovaj momak ima nesto protiv toga.

slika

ps: je li ova bradica kod Ville zove "Gesichtsmuschi"? :lol:
Prijatelju zapamti ovu sliku DOBRO

slika

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 06 jul 2010, 01:08

geronimo je napisao/la:
Isto tako se moze reci za Klose-a, koji je grijao klupu u Bayernu, dok je u Elfu vise nego zapazen. Podolski se od posljednjeg EP gubi i vjecito kaska sa svojom formom ali je zato u repki vise nego dobar (barem u manje vaznim utakmicama, ako se tako mogu nazvati).
cinjenica je da raul ima mnogo jacu konkurenciju u spaniji nego sto klose ima u njemackoj.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 jul 2010, 01:13

Kao i sto je cinjenica da to Klose u repci kudikamo konkretnije obavlja od Raula. 8-)Vec odavno.
imao je Raul sanse da skine i obori rekorde na prvenstvima reprezentacije ili mozda nije. :roll: .
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 06 jul 2010, 01:16

Pobijedit ce Spanija !

Ljudi u 2 godine izgube samo 2 puta :D

Tu nije bitna nit' nekakva hobotnica nit neka plava majca.

Argentina u sredini imala maxija i di mariu i maskerana..vidljiv bio samo di maria i naravno nije ni mogao sam protiv 4-5 njemaca ...maskerano katastrofalan sto je pokazala i prosla njegova sezona u liverpoolu dok je maxi bio ne vidiljiv...btw messi igrao zadnjeg veznog lol morao se vracat' i pomagat ...i realno znalo je se da ce argentina dozivjeti blamazu cim dodje neki jaci protivnik ..i to je znala i hobotnica haha :D..vidjelo se po kvalifikacijama ...dok je Spanija u sredini najjaca i tu joj definitivno niko ne moze uzeti loptu...njemci ce se sigurno branit' i cekat' kontre to je sigurno..jer napast spaniju je samoubojstvo ...iako Spanija ne igra ni priblizno kako je igrala u kvalifikacijama i na EP 2008,oni imaju daleko najbolje igrace na svim pozicijama.
A ako se njemci odbrane u prvom poluvremenu i sto vrijeme bude odmicalo njemacka lako moze dati gol i proci dalje...sve je moguce. Tipujem na Spaniju :D
27.10.2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 jul 2010, 01:20

Wolverine je napisao/la:
geronimo je napisao/la:
Isto tako se moze reci za Klose-a, koji je grijao klupu u Bayernu, dok je u Elfu vise nego zapazen. Podolski se od posljednjeg EP gubi i vjecito kaska sa svojom formom ali je zato u repki vise nego dobar (barem u manje vaznim utakmicama, ako se tako mogu nazvati).
cinjenica je da raul ima mnogo jacu konkurenciju u spaniji nego sto klose ima u njemackoj.
Ma jeste to tacno ali i ne mora znaciti. Jedan Kuranyi nije pozvan a blistao je proslu sezonu. Znam ja da imena igraju veliku ulogu kod pojedinih ali taj Torres nije ni sjena starog Torresa. Povrede su ucinile svoje.
Inace, veliki procenat igraca iz Premier lige ne igra zapazena uloge na ovom SP-u.

Pirke, evo jedna za laku noc. :D Ovako Nijemci slave na svom omiljenom ljetovalistu.

slika

Nadam se da ti ne moram reci o kakvom raju na zemlji se radi. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 06 jul 2010, 01:38

Jedno je sigurno, a to je da nece biti podcjenjivanja protivnika- ni sa jedne strane.
Del Bosque nije podcjenjivao ni BiH u kvalifikacijama,a da podcijenjuje Njemacku u polufinalu SP i to Njemacku koja gazi sve redom...to mogu arogantni englezi i prepotentni argentinci na celu sa Maradonom dopustiti takav luksuz sebi....Španija je ipak ozbiljna i iskusna ekipa koja nece sebi dopustiti tu vrstu egzibicionizma, šarlatanstva i bahatosti.
Ovo ce biti i ozbiljnija utakmica jer Španija nece praviti medvjeđe usluge njemcima davajuci im veliki prostor za kontre i dozvoljavati da im se švabe šetaju po njihovom 16-ercu...pa valja je i del Bosque vidio šta ga može snaci ako bude igrao kao Engleska i Argentina...a nije ni Low sisao vesla pa da se otvori frontalno protiv španaca jer ce u tom slucaju gadno najebati.
Pretpostavljam da nece biti puno golova i nekog trpanja, vec da ce dosta kalkulisati i gledati prije svega na sopstveni gol...ipak je ulog prevelik - finale SP.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 06 jul 2010, 01:44

leorey je napisao/la:Pobijedit ce Spanija !

Ljudi u 2 godine izgube samo 2 puta :D

Tu nije bitna nit' nekakva hobotnica nit neka plava majca.

Argentina u sredini imala maxija i di mariu i maskerana..vidljiv bio samo di maria i naravno nije ni mogao sam protiv 4-5 njemaca ...maskerano katastrofalan sto je pokazala i prosla njegova sezona u liverpoolu dok je maxi bio ne vidiljiv...btw messi igrao zadnjeg veznog lol morao se vracat' i pomagat ...i realno znalo je se da ce argentina dozivjeti blamazu cim dodje neki jaci protivnik ..i to je znala i hobotnica haha :D..vidjelo se po kvalifikacijama ...dok je Spanija u sredini najjaca i tu joj definitivno niko ne moze uzeti loptu...njemci ce se sigurno branit' i cekat' kontre to je sigurno..jer napast spaniju je samoubojstvo ...iako Spanija ne igra ni priblizno kako je igrala u kvalifikacijama i na EP 2008,oni imaju daleko najbolje igrace na svim pozicijama.
A ako se njemci odbrane u prvom poluvremenu i sto vrijeme bude odmicalo njemacka lako moze dati gol i proci dalje...sve je moguce. Tipujem na Spaniju :D

kako je lahko biti general poslije bitke.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 06 jul 2010, 10:18

po genghisu sve reprezentacije bit trebale dobiti atribut po najlosijem sto su bili:

talijani: fasisti
nijemci: nacisti
englezi: imperijalisti
spanci: takodjer fasisti
japanci: militaristi
amerikanci: genocidasi
francuzi: takodjer imperijalisti
rusi: ubice 30 miliona politickih neistomisljenika

itd...

vidim da se neki forumasi cisto iz ljubomore prema velikim reprezentacijama, ponasaju ko mala djeca koja zele da barataju sa nekim stvarima o kojima ne znaju mnogo... zalosno... :(

ja sam ponosan na njemacku, koja je kroz 70 godina poslije WWII pokazala kako se drustvo transformisati iz zla u najvece dobro covjecanstva... cak i poljaci i francuzi vise sad vjeruju nijemcima nego sto ce ikad vjerovati englezima ili amerikancima... a onda dodju neki likovi i igraju se partizana i nacista u nadi da ce nijemci postati ponovo nacisti... :roll:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jul 2010, 10:21

geronimo je napisao/la:Nadam se da ti ne moram reci o kakvom raju na zemlji se radi. :mrgreen:
Neum? :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 06 jul 2010, 10:25

Samo me zanima ko će zamijeniti Mullera. Trochowskom i Kroosu svaka čast, ali koliko je realno očekivati da oni naprave nešto više u napadau? Ovako će se više ići na lijevu stranu gdje je Podolski, ali sumnjam da će se on baš naigrati protiv Ramosa. Da je Muller tu, sve bi bilo drugačije(ko bi rekao da će ovaj mladić biti udarna igla reprezentacije Njemačke).
Španija me nije impresionirala igrom, očekivao sam da će biti raspucani, no oni preživljavaju zahvaljujući Villi. Torres je neprimijetan, pa bi možda bilo bolje da se sa Llorenteom uđe u odlučujući meč. Ne znam, ali sigurno da Del Bosque zna šta i kako treba uraditi.

Uglavnom, nadam se da će ova utakmica biti jedna od boljih, ako ne i najbolja na prvenstvu. Njemačka se poigrala sa Englezima i Argentincima(uz dužno poštovanje, otpor ovih dvaju reprezentacija je nikakav), a sada bismo baš mogli uživati u pravom nadmetanju. No, i dalje sam za prolaz Španije, mada je i ovakva Njemačka zaslužila da igra finale. Šteta što će jedna od ovih reprezentacija igrati "utješnu" utakmicu za 3. mjesto. :(

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jul 2010, 10:25

Zar se ne brišu kartoni poslije četvrtfinala?
Voli te tvoje Sarajevo.

Nixon
Kontakt:

Post Postao/la Nixon » 06 jul 2010, 10:29

Virtu4l je napisao/la:Zar se ne brišu kartoni poslije četvrtfinala?
Brišu, ali se oni zaradjeni u četvrtfinalu ne brišu, tj. ko je zaradio kazneni za sljedeću utakmicu ne igra ;)
Potpisi su za levate...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jul 2010, 10:30

Nixon je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Zar se ne brišu kartoni poslije četvrtfinala?
Brišu, ali se oni zaradjeni u četvrtfinalu ne brišu, tj. ko je zaradio kazneni za sljedeću utakmicu ne igra ;)
Zahvaljujem ;) Znači Müller igra u finalu 8-)
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jul 2010, 10:32

Löw: "Nisam praznovjeran, ali…"
Nebesko plava vesta njemačkog izbornika postala je pravi predmet interesa, a reprezentativci Njemačke zamolili su Löwa da je ne pere, i da je obavezno nosi kad budu igrali protiv Španjolske u polufinalu.

Ako ste pomislili da su Nijemci pobijedili Engleze s 4:1 ili pak Argentince s 4:0 zbog superiorne igre, varate se. Za sve je u stvari odgovorna plava vesta izbornika Joachima Löwa, koja je sreću dovela na stranu Elfa. Opsjednutost tim komadom odjeće otišla je tako daleko da je od izbornika zatraženo da vestu ni u kom slučaju ne pere prije susreta sa Španjolcima u polufinalu Svjetskog prvenstva, a da je mora odjenuti jasno je samo po sebi.

"Nisam praznovjeran, uvjeravam vas, ali su me moji suradnici u stručnom stožeru, kao i igrači, zamolili da vestu nastavim nositi, pa ću to i činiti tako dugo dok pobjeđujemo. Za sad statistika govori u prilog vesti, svaki put kad sam je nosio zabili smo četiri gola", rekao je novinarima Löw.

Da se ne radi o bezazlenoj sitnici potvrđuje i izjava Bastiana Schweinsteigera, veznjaka Elfa, koji je rekao: "U stvari me ne interesira koliko drugih vesta izbornik ime u koferu. Važna je samo ova plava i nadam se da će je nositi protiv Španjolske."

Praznovjerja su inače u svijetu sporta sasvim normalna stvar. Recimo, veliki Michael Jordan je uvijek ispod dresa Bullsa nosio plave hlačice North Caroline, sveučilišta na kojem je diplomirao.

A da se sa praznovjerjima ne valja šaliti govori primjer iz Afrike. Senegalski nogometaši na svom golu redovito vješaju srećonoše, a kad im je 2000. godine na utakmici četvrtfinala Afričkog kupa protiv Nigerije sudac skinuo taj znamen, izgubili su. Sudac je zbog toga izbačen s ostatka natjecanja, a smatra se da je njegov potez Nigerijcima uvelike pomogao.

slika
Voli te tvoje Sarajevo.

Nixon
Kontakt:

Post Postao/la Nixon » 06 jul 2010, 10:49

Bgm, ovaj put je hobotnica protiv njih :D
Potpisi su za levate...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 06 jul 2010, 11:03

tm84 je napisao/la:po genghisu sve reprezentacije bit trebale dobiti atribut po najlosijem sto su bili:

itd...

vidim da se neki forumasi cisto iz ljubomore prema velikim reprezentacijama, ponasaju ko mala djeca koja zele da barataju sa nekim stvarima o kojima ne znaju mnogo... zalosno... :(

ja sam ponosan na njemacku, koja je kroz 70 godina poslije WWII pokazala kako se drustvo transformisati iz zla u najvece dobro covjecanstva... cak i poljaci i francuzi vise sad vjeruju nijemcima nego sto ce ikad vjerovati englezima ili amerikancima... a onda dodju neki likovi i igraju se partizana i nacista u nadi da ce nijemci postati ponovo nacisti... :roll:
Ponosan na njemacku, vidim ja da su rasprave sa ovim novokomponovanim "Nijemcima" mlaćenje prazne slame, jer je ocigledno da ti smatras Njemacku svojom domovinom. I onda je logicno da ces je braniti svim silama, pa cak i kad nisi u pravu.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 06 jul 2010, 11:10

Nixon je napisao/la:Bgm, ovaj put je hobotnica protiv njih :D
Jel to negdje izasao clanak sta je rekla hobotnica :D, mislim nije da mi je bitno sada kada znam da je do dzempera al et :D.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 06 jul 2010, 11:19

Genghis je napisao/la:
tm84 je napisao/la:po genghisu sve reprezentacije bit trebale dobiti atribut po najlosijem sto su bili:

itd...

Ponosan na njemacku, vidim ja da su rasprave sa ovim novokomponovanim "Nijemcima" mlaćenje prazne slame, jer je ocigledno da ti smatras Njemacku svojom domovinom. I onda je logicno da ces je braniti svim silama, pa cak i kad nisi u pravu.
novokomponovan nijemac koji je tamo zivio od 1993. godine... :lol: sine... ako ti nesto smeta sto od svog djetinstva smatram njemacku svojom drugom domovinom, tvoj je problem... iliti tvoj kompleks... kako hoces... :roll:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 jul 2010, 11:20

Paul je tipovao na Spaniju, sada ostaje da vidimo je li bio upravu. Mislim da je sutra za nas kraj sto SP tice, jer nisu Spanci naivni kao Englezi i kao Argentinci, imaju oni odlicnog strucnjaka na klupi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.