06.09.2016. / BiH - Estonija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BiH - Estonija

Pobjeda
150
87%
Neriješeno
11
6%
Poraz
11
6%

Ukupno glasova: 172

JavierBosnia
Kontakt:

Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija

Post Postao/la JavierBosnia » 22 avg 2016, 17:56

dubrovnik je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Ako se dobro sjecam na utakmici sa Ircima me zamalo srce udarilo radi njega. Je li ono bilo sa Irskom, vise nisam siguran. Poceo sam zaboravljati. :D
Sta je bilo, nesto se ja ne sjecam da je protiv Irske nesto skrivio
Nisam vise siguran da li je to ta utakmica bila ali prvih pola sata sam boga molio da ne dobije crveni. Vile su pronosale i njega i nas. Napravio je milion problema pa vise nisam siguran kad je i odigrao zadnju mirnu utakmicu. Volim ga ko brata ali sto jes jes. Ne moze od toga pobjeci.
To sto vi umjesto da gledate utakmicu umisljate i sanjate da ce Spahic dobit crveni je druga prica, pa onda na kraju utakmice ne mozete razdvojiti realnost od maste. Opusti se, jer kad vidis Spahu nemoj miislit na crveni, nego pomisli da covjek sa 34 godine je nas najbolji stoper, igrac u najboljoj formi i lakse ce ti biti
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 avg 2016, 18:03

Ne bi mi mislili na crveni ali nas on svojim stalnim primitivizmom podsjeti na to
Nad tobom sunce najljepše sja

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 avg 2016, 18:09

Spahic je nekolicinu utakmica zasrao na mnogo glupe nacine, i to pri tome vazne utakmice, ali ne mjenja nista na tome da je on najvazniji igrac u odbrani i da treba odraditi i ovaj ciklus u reprezentaciji.

Do Rusije. :mrgreen:

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 22 avg 2016, 18:19

Goalgetter je napisao/la:najvazniji igrac u odbrani i da treba odraditi i ovaj ciklus u reprezentaciji.

Aferim momcino. Bez Spahe ne znamo, ne mozemo i necemo. :bih:
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 avg 2016, 18:22

Medikament je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:najvazniji igrac u odbrani i da treba odraditi i ovaj ciklus u reprezentaciji.

Aferim momcino. Bez Spahe ne znamo, ne mozemo i necemo. :bih:
Zna se. 8-) :bih:

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 22 avg 2016, 20:48

Sta glumi ovaj Bazdarevic sa ovim spiskovima.Prvo kasni,onda objavi nekakav širi spisak,pa sa njega otpisuje igrace....i to sve 7 dana pred utakmicu :crazy:

Ne razumijem nikako tu nakardnu naviku.U cemu je problem objaviti spisak od 23 igraca 14 dana prije okupljanja,jasno,javno,transparentno kao sto to rade ostali selektori.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 avg 2016, 20:56

JonSnow je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la:Spaha ce i sa maskom ako treba igrati protiv Estonije, nece on ko pi*** tek tako lezati na klupi. Momak ce ako ikako bude mogao doci, odraditi svoj posao, izdominirati i pokazati ubljehama da bez njega i dalje ne mozemo
Njegove igracke kvalitete nikad nisu bile upitne ali taj covjek psihicki nije dobar nikako. Teren nije mahala da ti dijelis samare okolo...nek tako nesto napravi potv Belgije treba ga u 3 pm otjerat.
Kad god on igra osjcam se neugodno jer znam da ce kad rad neko naguravanje krenut i onda show.
PA kad cete jednom shvatiti???

Kad je to napravio neki incident u iole vaznijoj utakmici? KAD?
I pored ovih prijateljskih sto napravi neki "incident" koji napominjem ne krece od njega, nego jednostavno ne trazi sukob, ali ako protivnik to hoce onda ce mu i odgovoriti. Tako po meni i treba. U svakom timu postoji LIDER, a to je kod nas Spaha. Dosta se po nama udaralo, ne kazem da trebamo sad bit kabadahije da se udaramo po terenu, tako nigdje necemo dogurati ali da treba dat protivniku doznanja da cemo se i mi boriti svakako da treba.
Ne moze ti tim biti sastavljen od svih mladih igraca pa da kazes eh podmladili smo tim treba gledat buducnost. Uvijek se mora naci i par iskusnih igraca koji zasluzuju mjesto kako bi povezali neke stvari. Nije on tip Diega Coste da trazi namjerno sukobe i zadirkuje
Spahic nam je i previse dao, tako da u ovu godinu- dvije koliko mu ostaje karijere sta god da uradi ne mozemo mu zamjeriti. Oni koji ga ne vole, ne ocekujem da ce ga odjednom zbog mog posta i zavoliti, ali mislim da sam upravu
Zar nije Spaha sad protiv Irske isao na igrace laktom u ledja? Nije morao a to uradio, pada slobodan udarac mi primamo gol.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 avg 2016, 21:55

soko je napisao/la: Zar nije Spaha sad protiv Irske isao na igrace laktom u ledja? Nije morao a to uradio, pada slobodan udarac mi primamo gol.
Ti me zezas ili ozbiljno pricamo?? :rol:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 avg 2016, 21:57

Cekaj, jel ti se zezas il stvarno to pitanje postavljas?
Tebi znaci on protiv Irske u Irskoj nije skrivio glupe prekrsaje plus mu crveni oprosten..
Ja imam oci, ako neko pravi greske ja to priznam, bio to Edin ili bilo ko drugi. Nisam zasljepljen
Protiv Francuke u Parizu umjesto da izbije loptu on pokusava driblati Nasria, gubi loptu, pravi nepotreban faul i eto gubimo tekmu.
Zadnja izmjena: soko, dana/u 22 avg 2016, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 avg 2016, 21:58

Bio je dosta los protiv Irske, da se ne lazemo, ali kakvu to ulogu sad igra..

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 avg 2016, 22:05

Goalgetter je napisao/la:Bio je dosta los protiv Irske, da se ne lazemo, ali kakvu to ulogu sad igra..
Nije los nego uzasan. Javiar kaze KAD je napravio incident.

Spaha je nas, pa mogu reci daleko najbolji stoper, ali pravi sr.anje sto jest jest...
To treba priznati.
Npr tekma protiv Walesa. Prvo poluvrijeme, uzasan. Dribla nesto, rizikuje, gura se, udara.
Onda drugo poluvrijeme odigrao perfektno. Nije nikako rizikovao, cim se nadje u nekom problemu izbija loptu.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 avg 2016, 22:11

soko je napisao/la:Cekaj, jel ti se zezas il stvarno to pitanje postavljas?
Tebi znaci on protiv Irske u Irskoj nije skrivio glupe prekrsaje plus mu crveni oprosten..
Ja imam oci, ako neko pravi greske ja to priznam, bio to Edin ili bilo ko drugi. Nisam zasljepljen
Protiv Francuke u Parizu umjesto da izbije loptu on pokusava driblati Nasria, gubi loptu, pravi nepotreban faul i eto gubimo tekmu.
Dribla?? Nasri ga prolazi sa lijeve strane, Spaha se tu pokusava zagraditi kao svaki normalan stoper, a u tom trenutku ga Nasri odguruje, spaha ostavlja nogu u zraku i ovaj se saplice VAN kaznenog prostora.
Nema tog stopera koji ne grijesi, tako ni Spahica bilo je gresaka, ali je stoper najnezahvalnija pozicija, spasi 100 golova, zezne 1 i ne valja, ne vidi se to kada spasava...

@soko Pravi stoper nikad nece ispucavat lopte cim dodje do njega, nekad treba i rizikovati i primiriti loptu, poslati je u sredinu da se zapocne akcija, gdje bi bili kad bi nam stoperi na svaku loptu ispucavali je? Imali bi 2 napada na utakmici i 20 suteva protivnika na nas gol

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 avg 2016, 22:16

Dribla?? Nasri ga prolazi sa lijeve strane, Spaha se tu pokusava zagraditi kao svaki normalan stoper, a u tom trenutku ga Nasri odguruje, spaha ostavlja nogu u zraku i ovaj se saplice VAN kaznenog prostora.
Nema tog stopera koji ne grijesi, tako ni Spahica bilo je gresaka, ali je stoper najnezahvalnija pozicija, spasi 100 golova, zezne 1 i ne valja, ne vidi se to kada spasava...

@soko Pravi stoper nikad nece ispucavat lopte cim dodje do njega, nekad treba i rizikovati i primiriti loptu, poslati je u sredinu da se zapocne akcija, gdje bi bili kad bi nam stoperi na svaku loptu ispucavali je? Imali bi 2 napada na utakmici i 20 suteva protivnika na nas gol
Nigdje ja ne kazem da treba svaku loptu ispucavati, nego kad je u rizicnoj situaciji zna se sta pravi stoper mora da uradi. To sigurno nije ono sto Spahic CESTO uradi.
I da to sa Nasrijem je trebao da gleda da ocisti a ne ono sto je on krenuo da uradi.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 avg 2016, 22:34

Begovic - M. Susic, Zukanovic, Spahic, Kolasinac - Pjanic, Cimirot, Visca, Lulic [Milicevic] - Dzeko, Ibisevic

Ukoliko se nista specijalno ne desi, mislim da cemo ovako istrcati protiv Estonije.

Ogroman problem je pozicija desnog beka, Vranjes i Mujdza nemaju skoro pa nikakve izglede da ce odigrati koju minutu pred ovu utakmicu. Stoga se kao jedino logicno rjesenje namece Mateo Susic.

Lulic je jos upitan zbog tih nekih malih problema sa povredom, ukoliko on ne bude spreman, ne bih ni iskljucio da Milicevic zaigra. Opcija za tu poziciju je i Tino Sven Susic.

Vidjecemo, prvo da sacekamo spisak u cetvrtak.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 avg 2016, 23:02

Smijesno je pricati o njegovim greskama jer koliko god da ih je imao, a imao ih je i to cesto u izuzetno bitnim utakmicama, opet je nas najbolji stoper. Zbog drugih stvari treba letiti van reprezentacije. Da pojednostavim ne slazem se sa nadimkom kikser ali mu nadimak kabadahija perfektno odgovara.
Nad tobom sunce najljepše sja

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 avg 2016, 23:26

Goalgetter je napisao/la:Begovic - M. Susic, Zukanovic, Spahic, Kolasinac - Pjanic, Cimirot, Visca, Lulic [Milicevic] - Dzeko, Ibisevic

Ukoliko se nista specijalno ne desi, mislim da cemo ovako istrcati protiv Estonije.

Ogroman problem je pozicija desnog beka, Vranjes i Mujdza nemaju skoro pa nikakve izglede da ce odigrati koju minutu pred ovu utakmicu. Stoga se kao jedino logicno rjesenje namece Mateo Susic.

Lulic je jos upitan zbog tih nekih malih problema sa povredom, ukoliko on ne bude spreman, ne bih ni iskljucio da Milicevic zaigra. Opcija za tu poziciju je i Tino Sven Susic.

slika

Kriticno ce biti jedino tu Medunjanin i Vranješ, moguce opcije Cimirot i Susic. Nekako mislim da bi Mesa mogao na Medunjanina igrat sa Pjanicem, jeste ofanzivno al sto da ne. Za beka mislim da vjeruje ii dalje Vranjesu koji je fizicki spreman 100%. Ne vjerujem da ce biti eksperimenata, maksimalno 1 novi igrač u prvih 11. Mada sumnjam.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 avg 2016, 23:48

Uvijek sam ga cijenio, pogotovu sa ljudske strane jer ga osobno poznam. I njega a i cijelu mu uzu i siru obitelj. Svjestan sam da je Spaha i dalje nas najbolji stoper i da nam treba. Ali tokom te utakmice sa Ircima sam se stvarno pitao zasto nam nesto tako ruzno radi. Komentator je skoro plakao od muke a ja molio boga da ga Mesa zamjeni nakon prvih pola sata.Totalno je bio van pameti. Nisam siguran hoce li opet to ponoviti a iskreno se bojim da hoce. A opet sam toliko munjen da bi ga i ja pozvao da sam na Mesinom mjestu. Mazohizam ili nesto drugo? Pojma nemam.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 23 avg 2016, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 avg 2016, 23:57

Goalgetter je napisao/la:Begovic - M. Susic, Zukanovic, Spahic, Kolasinac - Pjanic, Cimirot, Visca, Lulic [Milicevic] - Dzeko, Ibisevic

slika

Kriticno ce biti jedino tu Medunjanin i Vranješ, moguce opcije Cimirot i Susic. Nekako mislim da bi Mesa mogao na Medunjanina igrat sa Pjanicem, jeste ofanzivno al sto da ne. Za beka mislim da vjeruje ii dalje Vranjesu koji je fizicki spreman 100%. Ne vjerujem da ce biti eksperimenata, maksimalno 1 novi igrač u prvih 11. Mada sumnjam.
Od ove formacije mi se prividja Cipar. Nekako mi previse vuce na Safeta i njegove postavke. Losi jesu ali suprostaviti im sredinu sa dva ovako meka srednjaka a bez DM mi je i vise nego avanturisticki. Ali ajde vidjet cemo. Ne vjerujem da ce Bazdarevic izvesti ovakav sastav. Ovo je vise Sajin stil.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 23 avg 2016, 00:03

Problem naših igrača je što mogu igrati odlično, mogu biti koncentrisani, mogu smiriti svoje bubice - ali samo kada oni to hoće. To je primjer Spahića koji je sjajan igrač, ali čovjek nikad ne zna hoće li sa njim biti na gubitku ili na dobitku kada istrči na teren. Naš je, bez sumnje najbolji stoper kojeg još uvijek trebamo i koji može odigrati odličnu utakmicu bez da izazove incident, ali može i da napravi kiks kao neki početnik, ili da ekspolodira u trenutku. On na terenu je jednostavno kao tempirana bomba. Nikad se ne zna kad može puknuti i šta se može desiti. Također, mislim da je on svih ovih godina dobijao i malo previše slobode i kada su u pitanju dolasci, odlasci, i kada je u pitanju ponašanje i općenito sve vezano za reprezentaciju, a to se samo nastavilo Mešinim dolaskom i tako će vjerovatno biti sve dok bude nosio državni dres.

Pa onda Džeko naprimjer, u reprezentaciji igra na vrhunskom nivou konstantno i to se ne dovodi u pitanje. Međutim, Džeko u klubu kad hoće i kad ima volje, može igrati kao u najboljim danima, ali kada neće i kada se njemu ne igra, djeluje kao da ga je neko prisilio da izađe na teren u što smo se uvjerili prošle sezone. Dakle, patnja za gledati.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 23 avg 2016, 00:19

DragonGirl je napisao/la:Problem naših igrača je što mogu igrati odlično, mogu biti koncentrisani, mogu smiriti svoje bubice - ali samo kada oni to hoće. To je primjer Spahića koji je sjajan igrač, ali čovjek nikad ne zna hoće li sa njim biti na gubitku ili na dobitku kada istrči na teren. Naš je, bez sumnje najbolji stoper kojeg još uvijek trebamo i koji može odigrati odličnu utakmicu bez da izazove incident, ali može i da napravi kiks kao neki početnik, ili da ekspolodira u trenutku. On na terenu je jednostavno kao tempirana bomba. Nikad se ne zna kad može puknuti i šta se može desiti. Također, mislim da je on svih ovih godina dobijao i malo previše slobode i kada su u pitanju dolasci, odlasci, i kada je u pitanju ponašanje i općenito sve vezano za reprezentaciju, a to se samo nastavilo Mešinim dolaskom i tako će vjerovatno biti sve dok bude nosio državni dres.

Pa onda Džeko naprimjer, u reprezentaciji igra na vrhunskom nivou konstantno i to se ne dovodi u pitanje. Međutim, Džeko u klubu kad hoće i kad ima volje, može igrati kao u najboljim danima, ali kada neće i kada se njemu ne igra, djeluje kao da ga je neko prisilio da izađe na teren u što smo se uvjerili prošle sezone. Dakle, patnja za gledati.
Spahic je dovoljno iskusan da zna kad se moze zaje*avati haha jednostavno takav je da da sebi priliku i prostora da moze malo izvoditi neke gluposti i pravit se faca. To ga cini takvim kakav jeste.
S druge strane Dzeko, mislim da za repku uvijek igra srcem i odlicno stvarno odigra, nekad vise primjetan nekad manje, od kako je kapitensku dobio, cini mi se da se bas posvetio kad na terenu nosi dres svetinje. Sta je bilo prosle sezone je nebitno, krenuo je odlicno u novu, raspolozen je igrački, trkački i sutra ima tu utakmicu sa Portom, Spalleti mu vjeruje, mi odavno pravi navijaci nikad nismo ni sumnjali, odlicno mu moze doci sad ovaj plej of za ligu prvaka, eventualni prolaz, jos jedno kolo lige dobro da odigra, i onda dodje raspolozen i na okupljanje da sa repkom obavi zadati posao.
Brine me samo Begovic, spominje se Lopez, spominje se onaj iz Dinama, jedina opcija mu je ili ostanak u Chelsiju ili odlazak mozda van engleske ne znam ko jos od iole srednjih klubova treba golmana...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.