U tom grmu leži zec prika moj, ako pokrenu tužbu, a mi zakasnimo sa početkom izvođenja radova, onda su gotovi. Zato moraju biti sigurni da su u pravu, u suprotnom će im to biti kraj.gavran je napisao/la:kako ce platiti kad zamak ne radi,za vode nemaju,lazni instrument ni fax-a nemaVirtu4l je napisao/la:Kad dobiješ urbanističku saglasnost, valjda bi građevinska trebala biti formalnost. Dobijaš je čim prođe žalbeni rok, a i ako se neko žalio, to ne bi trebalo da traje duže od mjesec dana. Sumnjam da su pokrenuli upravni spor, jer bi to bilo suludo nakon urbanističke saglasnosti, posebno jer bi u tom slučaju investitor imao pravo na nadoknadu štete i izgubljenu dobit obzirom da bi početak gradnje kasnio. SD bi u tom slučaju morao da plati ogromne penale FK-u.AntoniooConte je napisao/la:zemljiste je na zelji pustite ovog predstavnika nove uprave, dobijena je ubranisticka i sada se koci sa gradjevinskom
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Izvinite na upadu.
Urbanisticka saglasnost se moze dobiti za bilo koju prarcelu bilo gdje i ona se moze vrlo jednostavno dobiti uz jedan zahtjev i uplatnicu oko 50 km.
Urbanisticka saglasnos sluzi samo kao dokaz da he na nekom zemljistu dozvoljena gradnja nekog objekta ili ne. I ona je samo jedan od mora papira koji su potrebni za izdavanje gradjevinske dozvole bez koje ne mozes poceti graditi. Tu jos ide ZK izvodak, dokaz o vlasnistvu, projekat.
Otidjite na web stranicu bilo koje opcine ima sve objasnjeno.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Urbanisticka saglasnost se moze dobiti za bilo koju prarcelu bilo gdje i ona se moze vrlo jednostavno dobiti uz jedan zahtjev i uplatnicu oko 50 km.
Urbanisticka saglasnos sluzi samo kao dokaz da he na nekom zemljistu dozvoljena gradnja nekog objekta ili ne. I ona je samo jedan od mora papira koji su potrebni za izdavanje gradjevinske dozvole bez koje ne mozes poceti graditi. Tu jos ide ZK izvodak, dokaz o vlasnistvu, projekat.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Eto vas ko lutalice, krene jedan da laje krenu svi lajati ...
Ovo ce svakako ici na sud, jer ne postoji zelja da se ovo rijesi drugim putem, SD. je sve ove godine sutilo, nisu pravili probleme ni za sta, zaboravljate kako su parcele upisane na prevaru na FK., sjeverna tribina koja je u vlasnistvu SD., FK. godinama uzima rentu itd.
Sta god da se ponudi FK. isto odbiju, u svemu je i mnoge zle krvi, interesa i moguce zarade zato i ovakvo postupanje iz FK, sve u svemu zalosno je da se sve ovako odvija, svi smo mi na kraju Zeljovci kako god da okrenes.

Ovo ce svakako ici na sud, jer ne postoji zelja da se ovo rijesi drugim putem, SD. je sve ove godine sutilo, nisu pravili probleme ni za sta, zaboravljate kako su parcele upisane na prevaru na FK., sjeverna tribina koja je u vlasnistvu SD., FK. godinama uzima rentu itd.
Sta god da se ponudi FK. isto odbiju, u svemu je i mnoge zle krvi, interesa i moguce zarade zato i ovakvo postupanje iz FK, sve u svemu zalosno je da se sve ovako odvija, svi smo mi na kraju Zeljovci kako god da okrenes.
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Ti si mi sve na svijetu,
U srcu nosim te ja...!
U srcu nosim te ja...!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- Hrasno1921
- Kontakt:
AVNOJ je napisao/la:Izvinite na upadu.

Nece neki da shvate to, gradio FK. ili SD. nebitno je, problem je oko vlasnistva,a mnogi izokrecu cinjenice i stvarnost, onako kako njima odg.
1921'
Aha, znači to po tebi ispade formalnost? Zašto je onda Želji odbijen zahtjev za urbanističku saglasnost kad je to vrlo jednostavno i košta 50 KM?AVNOJ je napisao/la:Urbanisticka saglasnost se moze dobiti za bilo koju prarcelu bilo gdje i ona se moze vrlo jednostavno dobiti uz jedan zahtjev i uplatnicu oko 50 km.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Incognito87
- Kontakt:
Zar to što si potvrdio nije dovoljan dokaz da forumaš Hrasno svjesno laže i obmanjuje javnost iz neke lične koristi i lažno se predstavlja kao navijač Želje. Pored svih izmišljotina zadnju u vezi "sastanka" sa čelnicima SD i Koldžom si provjerio i naravno da "sastanak" nije postojao. A to su dvije od hiljadu laži. Ako to ne zaslužuje ban, onda ti sam sebi potkopavaš autoritet, a i ovakve klevete napisane na ovom portalu vrlo lahko mogu povući tužbu za sobom. A nikome ne treba natezanje po sudovima zbog ovakvih stvari, vama pogotovo.aleksandar_veliki je napisao/la:Koliko sam upoznat iz UO i NO svi svoje poslove obavljaju gratis, odnosno nisu na plati. Cisto sumnjam da uzimaju i dnevnice ili neke naknade. Medjutim, treba biti iskren i priznati da biti dio Zeljine porodice, mislim na rukovodece pozicije, ima svoje dobre stvari pa i u poslovnom zivotu. Naravno, ne treba zaboraviti ni neku licnu promociju. Ko je od vas do prije dvije godine ikad u zivotu cuo za Vukotica, Nikolica, Misimovica... Ima tu i losih strana, jednom kad udjes u fudbal iz njega tesko izlazis, zapostavlja se porodica, drustvo i sve ostalo sto zivot covjeku cini zivotom.Incognito87 je napisao/la:A ko iz te famozne uprave živi od Želje? Ja čak mislim da ti veze nemaš ni ko sjedi na tim pozicijama, ali čisto onako voliš malo kontru opaliti.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Jeli nemoc?Incognito87 je napisao/la:Zar to što si potvrdio nije dovoljan dokaz da forumaš Hrasno svjesno laže i obmanjuje javnost iz neke lične koristi i lažno se predstavlja kao navijač Želje. Pored svih izmišljotina zadnju u vezi "sastanka" sa čelnicima SD i Koldžom si provjerio i naravno da "sastanak" nije postojao. A to su dvije od hiljadu laži. Ako to ne zaslužuje ban, onda ti sam sebi potkopavaš autoritet, a i ovakve klevete napisane na ovom portalu vrlo lahko mogu povući tužbu za sobom. A nikome ne treba natezanje po sudovima zbog ovakvih stvari, vama pogotovo.aleksandar_veliki je napisao/la:Koliko sam upoznat iz UO i NO svi svoje poslove obavljaju gratis, odnosno nisu na plati. Cisto sumnjam da uzimaju i dnevnice ili neke naknade. Medjutim, treba biti iskren i priznati da biti dio Zeljine porodice, mislim na rukovodece pozicije, ima svoje dobre stvari pa i u poslovnom zivotu. Naravno, ne treba zaboraviti ni neku licnu promociju. Ko je od vas do prije dvije godine ikad u zivotu cuo za Vukotica, Nikolica, Misimovica... Ima tu i losih strana, jednom kad udjes u fudbal iz njega tesko izlazis, zapostavlja se porodica, drustvo i sve ostalo sto zivot covjeku cini zivotom.Incognito87 je napisao/la:A ko iz te famozne uprave živi od Želje? Ja čak mislim da ti veze nemaš ni ko sjedi na tim pozicijama, ali čisto onako voliš malo kontru opaliti.
1921'
-
- Kontakt:
Sutra za JUG i Anera. Proslo je jedanaest godina od ubistva Anera Kasapovica. Niko za njegovo ubistvo iz zandarmerije ZD kantona nije odgovarao.
Izvjestaj sa prosle utakmice. Na 1.25 stativa Lendrica koja nas je kostala evrope, a pratite tribinu na 1.30 i reakciju jednog momka iz "sarajevske jalije" koji se valja po betonu nakon promasaja.
Kasapovic Aner Bu'az ! Brave Heart !
Izvjestaj sa prosle utakmice. Na 1.25 stativa Lendrica koja nas je kostala evrope, a pratite tribinu na 1.30 i reakciju jednog momka iz "sarajevske jalije" koji se valja po betonu nakon promasaja.
Kasapovic Aner Bu'az ! Brave Heart !
Za zivot cijeli !
- amazon
- Kontakt:
Kod ovih iz uprave nista drugo ne postoji osim nekih prijetnji. Te sad ce sipa, daj ip adresu, ides sud za klevete, bla, bla. Daj ba bavite se svojim poslom sta se ko kakve uvrijedjene mlade. Ovo je forum ako vam je toliko zabavno piskarati ovdje i prijetiti onda stvarno ste za kakve ustanove.
Okrenes deset stranica nista za procitati o ekipi, Zelji, nego samo neke prijetenje. Skontali smo da je klub obecao gradnju, skontali smo da su slagali, skontali smo da se nece poceti nista desavati u rokovima koje stalno pomjeraju i tako dalje. Daj ba vise popustite, da nam je uzeti Zrinjski ode sve u **** lijepi.
Okrenes deset stranica nista za procitati o ekipi, Zelji, nego samo neke prijetenje. Skontali smo da je klub obecao gradnju, skontali smo da su slagali, skontali smo da se nece poceti nista desavati u rokovima koje stalno pomjeraju i tako dalje. Daj ba vise popustite, da nam je uzeti Zrinjski ode sve u **** lijepi.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
-
- Kontakt:
Na sredini smo izgubili utakmicu protiv Slobode i Viteza. Na ruku nam ide sto je Zrinjski slab na strani, ali se to ovom utakmicom moze lako promjeniti.TikTak je napisao/la:Igra nam Zeljo. Dolazi nam prvak a vi citav dan ubjedjujete administraciju da banuje Hrasno. Isti ste ko on. Nikakve razlike nema i ako je on po zadatku ovdje i vi ste. Zeljo - Zrinjski, vazan mec nakon kojeg cemo se vratiti u vrh tabele. Teska je situacija, ali Zeljo je najbolji u teskim situacijama. Ugljesa i Secerovic moraju igrati, Marinovic puno paznje poklsnja sredini terena. Bilbiju tu ubacuje kao laznu devetku i dobija uvijek visak. Samo hrabro i pametno.
Oslabljeni smo na sredini bez Blagojevica. Radinovic iz nepoznatih razloga nije odigrao citave prosle dvije utakmice. Beganovic se ozlijedio.
Nadam se trojici na sredini i jednim napadacem.
Moguce je da su predali projekat koji predvidja gradnju nebodera, a urbanisticki plan predvidja nize objekte? Posljednji projekti vise nemaju onih kula.Virtu4l je napisao/la:Aha, znači to po tebi ispade formalnost? Zašto je onda Želji odbijen zahtjev za urbanističku saglasnost kad je to vrlo jednostavno i košta 50 KM?AVNOJ je napisao/la:Urbanisticka saglasnost se moze dobiti za bilo koju prarcelu bilo gdje i ona se moze vrlo jednostavno dobiti uz jedan zahtjev i uplatnicu oko 50 km.
Kazem moguce, nemam neke inside informacije, ali to su stvari koje se definisu urbanistickim planovima i dozvolama.
Edit:
Evo nadjoh koji su papiri potrebni za izdavanje urbanisticke dozvole, a koji za gradjevinska da razrjesimo tu misteriju
URBANISTIČKA DOZVOLA
Podaci o građevinskom zemljištu (kopija katastarskog izvatka i ZK izvatka);
Idejni projekat kojeg čini tehnički opis, osnove temelja (situaciono rješenje), presjeci i fasade; Okolišna dozvola (za objekte za koje posebni zakon, kao npr. zakon o okolišu, propisuje takvu dozvolu);
Obrazloženje zahtjeva sa dovoljno informacija da se utvrdi oblik i veličina zemljišta, kao i druge informacije o zemljištu na kojemu se namjerava graditi;
Ostale dodatne dokumente koje Ministarstvo FBiH može zatražiti u zavisnosti od kompleksnosti objekta. Na primjer, može se tražiti suglasnost javne ustanove Direkcije za puteve FBiH ukoliko se gradi uz ili u blizini javnog puta ili autoputa.
GRAĐEVINSKA
DOZVOLA
kopija urbanističke dozvole;
izvod iz katastra za parcelu na kojoj se namjerava gradnja;
dokaz da imate pravo građenja – kao što je dokaz o vlasništvu ili pravu korištenja na zemljištu na kojemu se namjerava gradnja, ugovor o koncesiji kojim je stečeno koncesiono pravo, i sl.
tri kopije glavnog projekta kojeg čine: arhitektonski nacrti;
projekti hidro i elektro instalacija, projektni izvještaj o mjerama zaštite okoliša, izvještaj o protupožarnoj i zaštiti od eksplozije, itd. Pismeni izvještaj i potvrda obavljene revizije građevinskog projekta i nostrifikaciji projektne dokumentacije;
Studija izvodivosti o ispitivanju terena na kojemu se namjerava gradnja, ukoliko su informacije dobivene na osnovu tog ispitivanja korištene za izradu građevinskog projekta, i tehnološki elaborat, ako je potreban;
odobrenja i suglasnosti dobivene u postupku vađenja urbanističke dozvole za objekat;
ostala dokumentacija propisana posebnim zakonima i propisima.
http://www.mvteo.gov.ba/registry/faq/faq.pdf
Bit ću krajnje prizeman.aleksandar_veliki je napisao/la:Ja se gubim u ovim diskusijama. Treba ovo ili ono. Jedna mi stvar nije jasna, a to je: Koji je Koldzin interes da zauastavi gradnju Grbavice? Izbori idu, on dobija samo negativan publicitet, zbog Grbavice ce izgubit izbore. A da uleti ko kauboj i ovo rijesi, da vec imaju temelji izbetonirani, u oktobru bi glat dobio. Ja mogu pomisliti jedino da frajer jednostavno nema (zakonsku?) mogucnost da pogura gradnju, vjerujem da neko ima bolje objasnjenje?
Druga nejasna stvar mi je, ako su svi argumenti na strani FK, cime se koci gradjevinska dozvola? Pretpostavljam da kocnicar iznosi neke argumente koje neko nadlezno tijelo u najmanju ruku razmatra. Nije dovoljno sr.at na forumu da bi se kocila gradjevinska dozvola.
Volio bih da mi ovo objasni carsijaba ili neko ko nije Hrasno i njegova struja.
Imaš svoju zemlju i na toj zemlji više objekata. Imaš veliku kuću (sjeverna tribina) i u toj kući suvlasnika koji ima špajiz. Pored toga ima i jednu šupu privremenog karaktera na tvom zemljištu. Odlučiš napraviti još jednu kuću na svojoj zemlji (Istok). Onda se vlasnik špajza uzjoguni i kaže možeš praviti novu kuću, ali da mi daš toliko i toliko zemlje i da svoju zemlju ispod moje šupe prepišeš na mene. Ukoliko to ne učiniš, ja ću te opstruirati.
Onaj ko opstruira, kaže svi ovi objekti koje imaš i koje kaniš sagraditi ja posmatram kao jednu građevinsku cjelinu i na taj način te koči raznim žalbama i želi te iskoristiti.
Općina to sve posmatra i gleda kako im kada odgovara. Jednom izgradnju nove kuće posmatraju kao jedan jedinstveni objekat u sklopu svih objekata koje imaš, a neakada kao zasebne objekte i čekaju po sebe povoljan momenat da ti izdaju građevinsku dozvolu.
To je ukratko, a suština je u perspektivnom građevinskom zemljištu, koje se nalazi iza bivše istočne tribine koje je na Želji, a neko hoće da do njega dođe. Yebo izbore, bitno je komšijino perspektivno zemljište, a izbore ću ionako dobiti.
Mislim da sam bio jasan.
aleksandar_veliki je napisao/la:Ja se gubim u ovim diskusijama. Treba ovo ili ono. Jedna mi stvar nije jasna, a to je: Koji je Koldzin interes da zauastavi gradnju Grbavice? Izbori idu, on dobija samo negativan publicitet, zbog Grbavice ce izgubit izbore. A da uleti ko kauboj i ovo rijesi, da vec imaju temelji izbetonirani, u oktobru bi glat dobio. Ja mogu pomisliti jedino da frajer jednostavno nema (zakonsku?) mogucnost da pogura gradnju, vjerujem da neko ima bolje objasnjenje?
Druga nejasna stvar mi je, ako su svi argumenti na strani FK, cime se koci gradjevinska dozvola? Pretpostavljam da kocnicar iznosi neke argumente koje neko nadlezno tijelo u najmanju ruku razmatra. Nije dovoljno sr.at na forumu da bi se kocila gradjevinska dozvola.
Volio bih da mi ovo objasni carsijaba ili neko ko nije Hrasno i njegova struja.
Prvo da iznesem svoja saznanja o koldzi(namjerno pisem malim slovom).On pokusava da hajruje od izgradnje tornjeva,koji ce mu "zaklanjati" pogled njegovim kucama.Trazio je prije par godina par stotina hiljada KM pa mu nece zaklanjati pogled.Zato zateze i sada,isto kao sto i ovi iz sd-a(hatibovic),kaze da se moze dogovoriti za pet minuta(moze samo treba njih pogurati).Ko zna hatibovice zna o cemu pricam.Znaci jedini problem u svemu je licni interes nacelnika i muzicke gospode iz sd-a.koldzi ne treba zakonska mogucnost da gura,on je zakon u opstini i samo treba prioritetno rijesiti predmet.
Ista ta opstina je uplatila 10.000 Km za stolice(druga najveca pojedinacna uplata,poslije HADZIJE).Znaci dali pare za nesto nelegalno

Sto se tice kocenja,sama regularna procedura za dobijanje dozvole moze trajati mjesecima,pa onda kazu fali ovaj papir,pa ponovo postupak od pocetka,koje ganjao(a ja jesam)zna kako to izgleda.
Za sad toliko
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Ja samo govorim iz licnog iskustva. Jer sam imao slican problem.Virtu4l je napisao/la:Aha, znači to po tebi ispade formalnost? Zašto je onda Želji odbijen zahtjev za urbanističku saglasnost kad je to vrlo jednostavno i košta 50 KM?AVNOJ je napisao/la:Urbanisticka saglasnost se moze dobiti za bilo koju prarcelu bilo gdje i ona se moze vrlo jednostavno dobiti uz jedan zahtjev i uplatnicu oko 50 km.
Urbanisticku saglasnost sam i zve ostale dozvole sam dobio bez problema iako nisam bio upisan u zemljisne knjige kao vlasnik istog, kada sam trazio ZK izvodak i da se parcela upise na moje ime pojavio se jos jedan vlasnik koji je pokrenuo sudski postupak i bio je vlasnik 1/12 te parcele i nisam mogao dobiti gradj.dozvolu da pocnem graditi sve dok nisam ponovo odkupio taj dio zemljista.
Mada su mi tada u opcini rekli da na nekoj parceli moze biti 50 vlasnika i ukoliko su oni svi saglasni da se tu nesto gradi moze se dobiti gradj.dozvola nedjutim ako samo jedan od njih ti ne zeli gradj.dozvola se nemoze izdati.
Mislim da he to kod vas glavni problem. Na zemljistu koje je planirano da se gradi tribina
Je dozvoljena gradnja ali jedan od vlasnika istog to ne dopusta i zato ovi iz urbanizma ne mogu da izdaju gradj.dozvolu samim tim gradnja bili cega nemoze poceti
admin je napisao/la:Moguce je da su predali projekat koji predvidja gradnju nebodera, a urbanisticki plan predvidja nize objekte? Posljednji projekti vise nemaju onih kula.Virtu4l je napisao/la:Aha, znači to po tebi ispade formalnost? Zašto je onda Želji odbijen zahtjev za urbanističku saglasnost kad je to vrlo jednostavno i košta 50 KM?AVNOJ je napisao/la:Urbanisticka saglasnost se moze dobiti za bilo koju prarcelu bilo gdje i ona se moze vrlo jednostavno dobiti uz jedan zahtjev i uplatnicu oko 50 km.
Kazem moguce, nemam neke inside informacije, ali to su stvari koje se definisu urbanistickim planovima i dozvolama.
Edit:
Evo nadjoh koji su papiri potrebni za izdavanje urbanisticke dozvole, a koji za gradjevinska da razrjesimo tu misteriju
URBANISTIČKA DOZVOLA
Idejni projekat kojeg čini tehnički opis, osnove temelja (situaciono rješenje), presjeci i fasade; Okolišna dozvola (za objekte za koje posebni zakon, kao npr. zakon o okolišu, propisuje takvu dozvolu);
Obrazloženje zahtjeva sa dovoljno informacija da se utvrdi oblik i veličina zemljišta, kao i druge informacije o zemljištu na kojemu se namjerava graditi;
Ostale dodatne dokumente koje Ministarstvo FBiH može zatražiti u zavisnosti od kompleksnosti objekta. Na primjer, može se tražiti suglasnost javne ustanove Direkcije za puteve FBiH ukoliko se gradi uz ili u blizini javnog puta ili autoputa.
GRAĐEVINSKA
DOZVOLA
dokaz da imate pravo građenja – kao što je dokaz o vlasništvu ili pravu korištenja na zemljištu na kojemu se namjerava gradnja, ugovor o koncesiji kojim je stečeno koncesiono pravo, i sl.
projekti hidro i elektro instalacija, projektni izvještaj o mjerama zaštite okoliša, izvještaj o protupožarnoj i zaštiti od eksplozije, itd. Pismeni izvještaj i potvrda obavljene revizije građevinskog projekta i nostrifikaciji projektne dokumentacije;
Studija izvodivosti o ispitivanju terena na kojemu se namjerava gradnja, ukoliko su informacije dobivene na osnovu tog ispitivanja korištene za izradu građevinskog projekta, i tehnološki elaborat, ako je potreban;
odobrenja i suglasnosti dobivene u postupku vađenja urbanističke dozvole za objekat;
ja nisam gledao papire,ali da FK nema ciste papire ne bi mogao dobiti urbanisticku saglasnost(mislim na ZK),
i ranije sam tvrdio,a vidi se iz ovoga da je dobijanje gradjevinske samo stvar papirologije i vremena(kad imas urbanisticku).
ne znam da li se odmah predalo kao cijeli idejni projekat,ili samo za istok.Mene zanima ako je istok postojao nekada(a jeste)onda je ovo rekonstrukcija, ne izgradnja i razlika je samo u par metara visocijoj tribini koja nikome ne smeta(iza je betonski teren i crkva).E taj teren(dio) sd hoce da prisvoji i prosiri plavi zamak i napravi hotel,ali je zemlja vlasnistvo FK i sam plavi zamak je objekat privremenog karaktera napravljen na zemlji ciji je vlasnik FK,a koristi ga SD.aleksandar_veliki je napisao/la:Gavran, ja mislim da o tim najavljujucim tornjevima vise niko ozbiljno ne razmislja ni u klubu i da se uslo u izradnju u cijim planovima nema tornjeva. Ispravite me ako pogresno mislim. Nisam se posebno interesovao za ovu tematiku pa mi je svaka imformacija dobro dosla.
Glavni papir koji ti treba za izdavanje gradj.dozovle je ZK izvodak tj dokaz o vlasnistvu i da se na predmetnom zemljistu ne vodi nikakav sudski spor.gavran je napisao/la:admin je napisao/la:Moguce je da su predali projekat koji predvidja gradnju nebodera, a urbanisticki plan predvidja nize objekte? Posljednji projekti vise nemaju onih kula.Virtu4l je napisao/la: Aha, znači to po tebi ispade formalnost? Zašto je onda Želji odbijen zahtjev za urbanističku saglasnost kad je to vrlo jednostavno i košta 50 KM?
Edit:
URBANISTIČKA DOZVOLA
GRAĐEVINSKA
DOZVOLA
ja nisam gledao papire,ali da FK nema ciste papire ne bi mogao dobiti urbanisticku saglasnost(mislim na ZK),
i ranije sam tvrdio,a vidi se iz ovoga da je dobijanje gradjevinske samo stvar papirologije i vremena(kad imas urbanisticku).
[
sve u svemu i grad je istok proglasio kao objekat od znacaja za grad,tako da bi sad samo trebali da se ukljuce i ubrzaju proceduru.Znam da neki predmeti stoje kada je onaj koji ih obradjuje na odmoru ili bolovanju,ako je to sad slucaj treba samo predmet staviti na vrh.Mislim da ovi iz sd-a znaju da su u pravu ne bi sutili nego bi se busali u prsa(probao je svirac ali u prazno)
sve u svemu i grad je istok proglasio kao objekat od znacaja za grad,tako da bi sad samo trebali da se ukljuce i ubrzaju proceduru.Znam da neki predmeti stoje kada je onaj koji ih obradjuje na odmoru ili bolovanju,ako je to sad slucaj treba samo predmet staviti na vrh.Mislim da ovi iz sd-a znaju da su u pravu ne bi sutili nego bi se busali u prsa(probao je svirac ali u prazno)
Zemljište na kojem je planirana gradnja je 1/1 na FK. Problem je u "gledanju" na novi građevinski objekat (Istočna tribina). Oni koji opstruiraju samo kažu da je to jedinstvena građevinska cjelina (tribine -zapad, sjever, istok, jug), a ja sam suvlasnik toga i imam dvije kancelarije na sjeveru cca 70 kvadratnih metara na neetažiranom dijelu sjeverne tribine.AVNOJ je napisao/la:Ja samo govorim iz licnog iskustva. Jer sam imao slican problem.Virtu4l je napisao/la:Aha, znači to po tebi ispade formalnost? Zašto je onda Želji odbijen zahtjev za urbanističku saglasnost kad je to vrlo jednostavno i košta 50 KM?AVNOJ je napisao/la:Urbanisticka saglasnost se moze dobiti za bilo koju prarcelu bilo gdje i ona se moze vrlo jednostavno dobiti uz jedan zahtjev i uplatnicu oko 50 km.
Urbanisticku saglasnost sam i zve ostale dozvole sam dobio bez problema iako nisam bio upisan u zemljisne knjige kao vlasnik istog, kada sam trazio ZK izvodak i da se parcela upise na moje ime pojavio se jos jedan vlasnik koji je pokrenuo sudski postupak i bio je vlasnik 1/12 te parcele i nisam mogao dobiti gradj.dozvolu da pocnem graditi sve dok nisam ponovo odkupio taj dio zemljista.
Mada su mi tada u opcini rekli da na nekoj parceli moze biti 50 vlasnika i ukoliko su oni svi saglasni da se tu nesto gradi moze se dobiti gradj.dozvola nedjutim ako samo jedan od njih ti ne zeli gradj.dozvola se nemoze izdati.
Mislim da he to kod vas glavni problem. Na zemljistu koje je planirano da se gradi tribina
Je dozvoljena gradnja ali jedan od vlasnika istog to ne dopusta i zato ovi iz urbanizma ne mogu da izdaju gradj.dozvolu samim tim gradnja bili cega nemoze poceti
Postano kroz Forum app.
Ako "gledaš" Istočnu tribinu kao zasebnu građevinsku cjelinu (što u ovom slučaju i jeste), onda nema nikakvih problema za dobijanje dozvole za građenje.
Ranije sam napisao neko bi za dvije kancelarije želio 200-300 kvadrata perspektivnog građevinskog zemljišta+114 kvadrata ispod Plavog zamka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.