FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Nemoj tako,pa njega su nasi strucnjaci pomno skautirali. Prva 10-ka alJbanske ligefico je napisao/la:Bas vala pored Ćetkovića nam niko ne treba

I Albanska liga je za ovu nasu "PREMIER" ligu svemirski brod
Mislim da je vrijeme da i on dobije 90 minuta i da odigra na poziciji ispred Sarica i Rustema ali kazem komplet utakmicu.Ja na osnovu svega do sada mogu suditi da je on p.icka igrac,ono igrac koji ce 100 puta pasti,i valjati se kad mu nije nista bla bla.O igrackim kvalitetima mi je bezveze jel stvarno poluvrijeme nije sastavio na toj poziciji zbog koje je dosao.Sad u Kaknju je igrao lijevo krilo?
Kolko god igrac bio dobar ili manje dobar,tesko je ako nemas trenera koji ce izvuci najbolje od njega,a mi sa trenutnim postavkama i vodjenjem ekipe na terenu,od pojedinih igraca dobijamo najgore od njih,jel jednostavno nesposobni su da igraju tako neke pozicije i tako neki sistem koji im ne dozvoljava da oni pokazu bolje igre.
Evo i Saric koliko god je nas najbolji igrac nije ni blizu onoga iz Slobode upravo zbog samog sistema ,jel ovdje ima neke totalno desete uloge na terenu u odnosu na one koje je tamo imao.A vidis da je dobar i kazem vjerovatno najbolji igrac ekipe,ali zato spominjem trenera i to sto on nemoze da uvidi sta je najbolje za nekog igraca i kako on kao covjek koji postavlja to od istog igraca moze izvuci najbolje.
Kolko god igrac bio dobar ili manje dobar,tesko je ako nemas trenera koji ce izvuci najbolje od njega,a mi sa trenutnim postavkama i vodjenjem ekipe na terenu,od pojedinih igraca dobijamo najgore od njih,jel jednostavno nesposobni su da igraju tako neke pozicije i tako neki sistem koji im ne dozvoljava da oni pokazu bolje igre.
Evo i Saric koliko god je nas najbolji igrac nije ni blizu onoga iz Slobode upravo zbog samog sistema ,jel ovdje ima neke totalno desete uloge na terenu u odnosu na one koje je tamo imao.A vidis da je dobar i kazem vjerovatno najbolji igrac ekipe,ali zato spominjem trenera i to sto on nemoze da uvidi sta je najbolje za nekog igraca i kako on kao covjek koji postavlja to od istog igraca moze izvuci najbolje.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
DenchiNL je napisao/la:pa jbg, evo da pokušamo približit...Kodro vidi veliku sliku, dakle razmišlja o budućnosti i o timu kao cjelini, o stilu igre i tehnički podobnim igračima za to, kako držati tekmu pod kontrolom, kako diktirati tok utakmice, njegovi treninzi su uvijek bili sa akcentom na tim i koji dijelovi tima(ne pojedinci) trebaju šta da rade, nije bilo akcenta na imena kao kod drugih trenera...nešto što paše timu koji je fabrika mladih igrača što mi želimo biti...tu ga izrade stariji igrači kojima se ne trenira toliko i ne žele učiti nove stvari sa 30+ godina a ne poznaju to što on želi da razvije.....Kodro je dopuštao greške dokle god je u globalu izgledalo dobro....HeraklitMracni je napisao/la:Ne vidim razliku Jarnija i Kodre ? badvojica su lijepo pricali i lijepo slusati bilo , a nije rezultata , obadvojica su imali viziju na duge staze , kodru zalite jarnije ne ?
Jarni je odličan tkzv. terenski trener i odličan kondicioni, sa puno iskustva rada sa mladima, ali dosta pažnje ide na individuu, dakle sa svakim ponaosob je išao u priču , i s njim komunicirao šta i kako i onda pokušavao da to spoji na terenu, takođe koliko sam ja vidio na treninzima, tražio je puno koncentracije u igri, zaustavljao akcije na treningu nakon greške, što je znalo frustrirati ekipu, međutim postavka ekipe mu je bila jača strana, ali držati tekmu dalje od postavke početne nije dobro rješavao(po mom mišljenju), takođe u komunikaciji se nije baš snalazio, evidentno je imao medijskog treninga , ali ponavljao fraze tipa , presjeći ćemo vrpcu na kraju, učinit ćemo sve, itd.
i meni je Kodro bolji i zato što je veća ličnost od Jarnija, karakter, opušten je u ulozi vođe, prirodno mu to ide...gdje bi Jarni sazivao igrače da se okupe, Kodro bi samo stao i igrači bi prilazili sami...prirodni respekt neki....

Bolje dovesti ove trebe iz SFK umjesto ovih "fudbalera".....
miky_hz je napisao/la:Mislim da je vrijeme da i on dobije 90 minuta i da odigra na poziciji ispred Sarica i Rustema ali kazem komplet utakmicu.Ja na osnovu svega do sada mogu suditi da je on p.icka igrac,ono igrac koji ce 100 puta pasti,i valjati se kad mu nije nista bla bla.O igrackim kvalitetima mi je bezveze jel stvarno poluvrijeme nije sastavio na toj poziciji zbog koje je dosao.Sad u Kaknju je igrao lijevo krilo?

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
@heraklit cestitke na hiljaditom postu.HeraklitMracni je napisao/la:DenchiNL je napisao/la:pa jbg, evo da pokušamo približit...Kodro vidi veliku sliku, dakle razmišlja o budućnosti i o timu kao cjelini, o stilu igre i tehnički podobnim igračima za to, kako držati tekmu pod kontrolom, kako diktirati tok utakmice, njegovi treninzi su uvijek bili sa akcentom na tim i koji dijelovi tima(ne pojedinci) trebaju šta da rade, nije bilo akcenta na imena kao kod drugih trenera...nešto što paše timu koji je fabrika mladih igrača što mi želimo biti...tu ga izrade stariji igrači kojima se ne trenira toliko i ne žele učiti nove stvari sa 30+ godina a ne poznaju to što on želi da razvije.....Kodro je dopuštao greške dokle god je u globalu izgledalo dobro....HeraklitMracni je napisao/la:Ne vidim razliku Jarnija i Kodre ? badvojica su lijepo pricali i lijepo slusati bilo , a nije rezultata , obadvojica su imali viziju na duge staze , kodru zalite jarnije ne ?
Jarni je odličan tkzv. terenski trener i odličan kondicioni, sa puno iskustva rada sa mladima, ali dosta pažnje ide na individuu, dakle sa svakim ponaosob je išao u priču , i s njim komunicirao šta i kako i onda pokušavao da to spoji na terenu, takođe koliko sam ja vidio na treninzima, tražio je puno koncentracije u igri, zaustavljao akcije na treningu nakon greške, što je znalo frustrirati ekipu, međutim postavka ekipe mu je bila jača strana, ali držati tekmu dalje od postavke početne nije dobro rješavao(po mom mišljenju), takođe u komunikaciji se nije baš snalazio, evidentno je imao medijskog treninga , ali ponavljao fraze tipa , presjeći ćemo vrpcu na kraju, učinit ćemo sve, itd.
i meni je Kodro bolji i zato što je veća ličnost od Jarnija, karakter, opušten je u ulozi vođe, prirodno mu to ide...gdje bi Jarni sazivao igrače da se okupe, Kodro bi samo stao i igrači bi prilazili sami...prirodni respekt neki....

Sabinho je napisao/la:hilmo je napisao/la:Edis Kusturica jedan je od nas!

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
joker90 je napisao/la:Sabinho je napisao/la:hilmo je napisao/la:Edis Kusturica jedan je od nas!![]()

Gdje ste jucer fanovi

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ja bih odmah gurnuo Pericu u vatru u ponedeljak.
Ma odmah roPe treba igrati.
"I'm scared of failure all the time, but I'm not scared enough to stop trying" - "Rowdy" Ronda Rousey
Ponedeljak je dan "D"..
za sta?KenChoo je napisao/la:Ponedeljak je dan "D"..
je li to ono "ako dobijemo ostaje, ako ne, ide?
to je dokaz koliko je uhljupna ova uprava zajedno sa SD
iz aviona se vidi da nemamo igre i da je pitanje vremena kada ce "pući" sve ovo i umjesto da se djeluje PREVENTIVNO, kod nas se cekaz zaostatak od 10 bodova pa da se mjenja, onda se stvori pritisak na novog trenera da stize zaostaatak, da ima ekipu u ku**rcu.... kakve ublehe
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Pa naravno, da se onda za tog novog moze rec kako nije on birao ekiou bla bla pa da se ceka novi orelazni rok, pa da gospoda kantardzic i edis dobiju dodatnih 6 mjeseci, novi talovi i nove nafake... Sve kao i protekle 4 godine .Pantelija je napisao/la:za sta?KenChoo je napisao/la:Ponedeljak je dan "D"..
iz aviona se vidi da nemamo igre i da je pitanje vremena kada ce "pući" sve ovo i umjesto da se djeluje PREVENTIVNO, kod nas se cekaz zaostatak od 10 bodova pa da se mjenja, onda se stvori pritisak na novog trenera da stize zaostaatak, da ima ekipu u ku**rcu.... kakve ublehe
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Nama je citav zivot dan D a napredak se ne nazire.Vrtimo se u krug iz godine u godinu.KenChoo je napisao/la:Ponedeljak je dan "D"..
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
Za odlazak Hurtića. Ako tu ne dobijemo, on je gotov, ali i ako pobijedi, sigurno ostaje još neko vrijeme. Njemu je svaka naredna odlučujuća. Ovo su budale u upravi, kontaju biti će bolje. Opet sebe citiram, imamo mi i više nego dobru ekipu, ali fali nam ozbiljan trener, znači trener, a ne trenerčić. Bajević bi bio fenomenalan za ove naše zvjezdice, pojedine da malo dohaviza. Jeste da jr ovo glupo što ću reći, ali voli bih da ne pobijedimo u ponedeljak, jer onda odlazi Almir. Samo se bojim da ovi naši opet neku buraniju ne dovedu.Pantelija je napisao/la:za sta?KenChoo je napisao/la:Ponedeljak je dan "D"..
Znam moj druže, sve znam. To je sve do naših nesposobnjakovića. Nema organizacije, a nije ni čudo što nemamo sportskog rezultata. Čudi me da i ova djeca u akademiji nešto ostvaruju, kad pogledam ko ih vodi. Kad je jedan Ihtijarević smoto glavni, možeš misliti u kojim smo ****.Manuel je napisao/la:Nama je citav zivot dan D a napredak se ne nazire.Vrtimo se u krug iz godine u godinu.KenChoo je napisao/la:Ponedeljak je dan "D"..
Prestanite sanjati o Bajeviću, Hadžibegoviću i sličnim, nemamo mi para za to.
A također nam ne trebaju ni novi Jarni ni Ješić. Samo domaći stručnjak.
A također nam ne trebaju ni novi Jarni ni Ješić. Samo domaći stručnjak.