FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sasistika
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sasistika » 18 avg 2016, 23:00

UDHZSA je napisao/la:Negdje sam vidio slikku od ovih provokatora ovog ivetica kako dize 3 prsta . Ja bih ga odma otpustio kao Ljupka P.
Samo kazem da mi nece bas prirasti srcu kakav god da bude .

Sarajevo jedno je
Umro bi zbog tebe...
Jel to od raje iz ložioničko južnog dijela grada :?:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 avg 2016, 23:07

Taj pozdrav se smatra provokacijom od rata. Za vrijeme rata su to Srbi koristili pa Hrvati i Bosanci to smatraju provokacijom. To je inace sprski nacionalisticki i opsti pozdrav. To je izmislio jedan frajer koji je osnivac nekog srpskog nacionalistickog pokreta meni se cini, nisam bas najsigurniji. Predstavlja i nesto oko pravoslavnog krstenja ali nebitno to sad. Ja vala nemam neko misljenje o tome, nije me jednostavno briga nit mi je stalo do toga vala. Tako se inace svi oni pozdravljaju iako se to koristilo u ratu mozda i nije bas primjereno, ne znam. Ne bi se puno osvrtao na to a to je samo jedan lik rekao da je uradio, svi su ga ostali voljeli jer je bas borac i oni govore da to nikad nije uradio. Puno mi je bitnije kako ce igrati u nasem svetu dresu nego neki pozdravi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 avg 2016, 23:11

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 18 avg 2016, 23:17

Tri prsta aludiraju na sveto trojstvo; otac, sin i duh sveti. I to nije ništa srpsko niti isključivo pravoslavno, već generalno kršćansko. To što takve stvari poprimaju drugačije i negativne konotacije (pogotovo na ovim prostorima), to je drugi par opanaka. Veliki broj ljudi koji dižu ti prsta ni ne znaju ustvari šta to znači.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

isko1807
Kontakt:

Post Postao/la isko1807 » 18 avg 2016, 23:21

Sto se mene tice nek podigne i 4 prsta samo da se pokaze kao pojacanje :salut:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 avg 2016, 23:23

isko1807 je napisao/la:Sto se mene tice nek podigne i 4 prsta samo da se pokaze kao pojacanje :salut:
Tako jeeee :opaopa:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 18 avg 2016, 23:24

Nacionalizam zraoooooo. Dajte 11 eskima, ali samo da budemo bolji :D

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 18 avg 2016, 23:32

Ako ode Dulja, koji su nam dometi i realni ciljevi u sezoni, po vama?

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 18 avg 2016, 23:33

Dizanje tri prsta su poceli koristiti cetnicke vodje koje su pobjegle nakon drugog svjetskog rata u razne europske zemlje.
Posto su amerikanci i saveznici dizali dva prsta i pravili V kao victorija, cetnici u izgnanstvu su dizali tri prsta kao W sto bi predstavljalo WIN. I da to prestavlja sumbol pravog srpstva i dokaz njihove nacionalne pripadnosti i pobjede.

Ovo sam negdje davno procitao u nekoj velikosrpkoj literaturi gdje se oni predstavljalju kao bozanski narod.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 18 avg 2016, 23:36

Srbi cine Sarajevo boljim :bih:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 18 avg 2016, 23:39

SiouxLukavac je napisao/la:Ako ode Dulja, koji su nam dometi i realni ciljevi u sezoni, po vama?
Ako Europu izborimo bit ce :thumbup: Sretno Iveticu , da budes isto dobar kao prosle godine
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 18 avg 2016, 23:42

Sa Duljom, a i bez njega, očekujem 3. mjesto.
ZZ

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 18 avg 2016, 23:45

Titula!

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 18 avg 2016, 23:50

SiouxLukavac je napisao/la:Ako ode Dulja, koji su nam dometi i realni ciljevi u sezoni, po vama?
Bez obzira da li Dulja otišao ili ne, mislim da možemo napraviti određene uspjehe u ovoj sezoni. Najbitnije je što prije dovesti stručnog trenera, tj. skloniti Hurtića. Također, radi što bolje atmosfere i skidanja pritiska sa igrača, mora doći do promjene u Upravi, odnosno do odlaska Kusturice i Kantardžića. Također, na njihova mjesta trebaju doći kvalitetni ljudi.
Ja Duljeviću želim sve najbolje u karijeri, ali nadam se da će što prije otići sa Koševa. On ima talenat, ali nema realizacije. Njegovo peglanje i driblanje nam svima ide na živce i mislim da ćemo lako preboliti njegov odlazak. Imamo finu ekipu. Posebno gledajući protivnike, svi smo u pet deka. Zrinjski, Sloboda, Željezničar i Mi. Mislim da će biti zanimljivo do samog kraja. Pogotovo još ako se u borbu za vrh uključe Široki, Krupa ili neko treći.
Nadam se da će Ivetić zauzeti mjesto na LB i opravdati epitet poajačanja i nadam se da će se Almir uozbiljiti i ukoliko Dulja ode, pružati kvalitetne partije na lijevom krilu.
SARAJEVO

UDHZSA
Kontakt:

Post Postao/la UDHZSA » 18 avg 2016, 23:57

sasistika je napisao/la:
UDHZSA je napisao/la:Negdje sam vidio slikku od ovih provokatora ovog ivetica kako dize 3 prsta . Ja bih ga odma otpustio kao Ljupka P.
Samo kazem da mi nece bas prirasti srcu kakav god da bude .

Sarajevo jedno je
Umro bi zbog tebe...
Jel to od raje iz ložioničko južnog dijela grada :?:
Nije lozionicka , naveo sam da je licno misljenje. Nego u usporedbi sa Ljupkom vjerujem da nam bas treba/trebao trener tog kalibra. A zbog iste/slicne stvari ga otjerase.

Sarajevo jedno je
Umro bi zbog tebe...
#DIVOVI

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 19 avg 2016, 00:24

Sta je sa Kodrom?
Gdje onaj frajko?
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 19 avg 2016, 00:28

KenChoo je napisao/la:Šta fali Perici, neka mi neko objasni? Pravo dobar igrač, ne vidim razloga za negodovanje. Nije problrm Perica, nama treba dobar trener ljudi, ali sve će se to znati poslije tekme protiv Metalleghea. TRENER i samo TRENER :!:
To je sva filozofija u ovoj prici, aferim! Negodovanje oko igraca je gubljenje vremena, treba ih maximalno podrzati.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 19 avg 2016, 01:00

fico je napisao/la:
Bez obzira da li Dulja otišao ili ne, mislim da možemo napraviti određene uspjehe u ovoj sezoni. Najbitnije je što prije dovesti stručnog trenera, tj. skloniti Hurtića. Također, radi što bolje atmosfere i skidanja pritiska sa igrača, mora doći do promjene u Upravi, odnosno do odlaska Kusturice i Kantardžića. Također, na njihova mjesta trebaju doći kvalitetni ljudi.
Ja Duljeviću želim sve najbolje u karijeri, ali nadam se da će što prije otići sa Koševa. On ima talenat, ali nema realizacije. Njegovo peglanje i driblanje nam svima ide na živce i mislim da ćemo lako preboliti njegov odlazak. Imamo finu ekipu. Posebno gledajući protivnike, svi smo u pet deka. Zrinjski, Sloboda, Željezničar i Mi. Mislim da će biti zanimljivo do samog kraja. Pogotovo još ako se u borbu za vrh uključe Široki, Krupa ili neko treći.
Nadam se da će Ivetić zauzeti mjesto na LB i opravdati epitet poajačanja i nadam se da će se Almir uozbiljiti i ukoliko Dulja ode, pružati kvalitetne partije na lijevom krilu.
Jest, tako smo isto govorili za Stojčeva, pa smo ga prozivali dosta puta prosle sezone, da nam fali jedan takav. Koliko god on imao grešaka (mislim na Dulju) i bespotrebnih šeganja i sl. mislim da će biti itekako veliki minus za naš tim ako ga pustimo ove sezone. Pogotovo kada znamo da nismo doveli adekvatnu zamjenu za njega, il možda jesmo ? :eh:
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 avg 2016, 01:06

Mig_Mig je napisao/la:
Dokle smo sa Kodrom? :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 19 avg 2016, 01:11

joker90 je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:
Dokle smo sa Kodrom? :kafa:
Nisam citao sta ste sve pisali prije, znam da ce doci na sastanak 100%, valjda je zamjerao i taj odnos sa sjeverom i tim nekim situacijama koje je imao, odnosi se valjda na neke prijetnje i slicno, ne znam detalje. Cim bude i ako saznam bilo sta, naravno pisem.
Max Allegri

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.