judo je sa promjenama pravila u posljednjih nekoliko godina postao još dosadniji nego što je bio prijerio_Ferdy88 je napisao/la:Judo je filozofija, životna, najširi i najkompletniji od svih borilačkih sportova, najviše taktike uključeno od svih njih, tako da se ne može se porediti sa hrvanjem i tekvandom, kod kojeg mi najviše smeta deranje, ali ima najbolje riješenu sudačku ulogu, tj bodovanje, jer je prilično jednostavno za pohvatati sve, i prilično objektivno sa ovim elektronskim štitnicima koji mjere udarce i zna biti prilično atraktivnih poteza.DANTES je napisao/la:@alane prvi put sam gledao tekvondo i mislio sam da je sranje ko rvanje i džudo kad ono zanimljiv sport
nego vratio mi se jaran koji je bio u riju, sad smo pričali, kaže organizacija nije toliko loša koliko se priča ali su brazilci iznimno ograničeni i nefleksibilni do bola, posebno volonteri čiji je IQ po njemu u prosjeku oko 50 i upravo ta smotanost kvari ukupni utisak

kaže od ostalih stvari, najgora i najkomplikovanija stvar je kupiti pivu. za pivu se prodaju tačkice na par šaltera na borilištima gdje na svakom šalteru ili štandu stoji 4-5 zaposlenih ali samo jedan prodaje tačkice, i to je tako na svim borilištima. onda kada krene takmičenje formira se red za kupovinu tačkica i to traje do u nedogled, na fudbalu na olimpijskom stadionu je čekao u redu pola sata da dobije tačkice (maksimalno 10)

a najbolji highlight je novi metro za barru, zvanično se možeš voziti samo sa kartom za nešto u olimpijskom selu ali pošto postoje i e-ticekts i print-at-home karte može se voziti defakto svako ko je to skonto. osim toga ima nekoliko stanica između ipanema centra i barre, najmanje polovina se vozi samo na relaciji ipanema-leblon