FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 17 avg 2016, 17:02

E jeste vi meni shega :crazy:

Ovaj portal nazivate ****.****.ba, prozivate ljude sa portala, prijetite im i sta jos sve ne i onda dodjete i zalite se na njihov rad !? :lol:

Komedija ste,a sto je najesmjesnije sve se zna u bobu, ko, sta, kako, gdje, gud, skim, zasto i zbog cega ... :oops:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 17 avg 2016, 17:09

Hrasno1921 je napisao/la:E jeste vi meni shega :crazy:

Ovaj portal nazivate ****.****.ba, prozivate ljude sa portala, prijetite im i sta jos sve ne i onda dodjete i zalite se na njihov rad !? :lol:

Komedija ste,a sto je najesmjesnije sve se zna u bobu, ko, sta, kako, gdje, gud, skim, zasto i zbog cega ... :oops:
Prijatelju a kako ti znaš ko i kako naziva ovaj portal kad reče da ne pratiš ništa drugo osim ovog foruma? Evo ja sad razmišljam šta je trebalo da piše umjesto ovih zvjezdica.

Ne znam zašto etiketiraš ljude koji se ne slažu sa tvojim mišljenjem i imaju drugačije stavove, pa opet prijetiš da se sve zna. Da li si ti toliko intelektualno inferioran da moraš pribjegavati takvim metodama zastrašivanja neistomišljenika? Ja mislim da nisi, ali ti me stalno demantuješ.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Qwerty90
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Qwerty90 » 17 avg 2016, 17:10

4672980102091213 je napisao/la:Utakmica sa prvakom drzave je u subotu u 21 h...ona ce nam dati jasnu sliku sta dalje da ocekujemo i da li ce atmosfera na drustvenim mrezama i u medijima biti kao sad ili gora ili cemo malo progledati. Nekako za ovu utakmicu najvise mi lezi poruka APG iz 2014 godine i jedna od ljepsih koreografija na Zeljinom Jugu. Ne mogu sliku da nadjem, ali teksta se sjecam 98 % ;)

OVE DVIJE LEGENDE STO NA PLATNU STOJE SRCEM SU IGRALE ZA PLAVO BIJELE BOJE
NEKA PRIMJER BUDU I VAMA NA TERENU,KAD IGRAS SRCEM TAD IGRAS ZA ZELJU !!!

Na platnu su Osim i Škija, logično :!:

Sto se tice Zrinjskog rekao sam da nisam optimista i sigurno ce se zatvoriti i cekati sansu iz kontre jer njima iks vise odgovara, a sigurno ce i imati prilika. Mi s druge strane moramo biti najbolji dosad, pa cak u defanzivi bolji nego protiv Sirokog. Zrinjski je uigraniji i stabilniji, a razlika u kvaliteti nije prisutna. Nasa snaga je podrska i huk Juga koji je danas obecan, te srce na terenu, ali bukvalno kao da je vjeciti derbi. Obraduj nas Zeljo !
I meni isto kralju, najjača koreografija ikad !!! [emoji106] [emoji106] Evo i slika:

slikaslika

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 17 avg 2016, 17:22

Incognito87 je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:E jeste vi meni shega :crazy:

Prijatelju a kako ti znaš ko i kako naziva ovaj portal kad reče da ne pratiš ništa drugo osim ovog foruma? Evo ja sad razmišljam šta je trebalo da piše umjesto ovih zvjezdica.

Ne znam zašto etiketiraš ljude koji se ne slažu sa tvojim mišljenjem i imaju drugačije stavove, pa opet prijetiš da se sve zna. Da li si ti toliko intelektualno inferioran da moraš pribjegavati takvim metodama zastrašivanja neistomišljenika? Ja mislim da nisi, ali ti me stalno demantuješ.
:facepalm:

Da se mi mozda ne znamo privatno? pa sam ti rekao da ne pratim nista drugo osim ovog foruma? ha? :yawn:
Koliko znam to nikada nisam napisao, niti sam toliko ogranicen, niti kome prijetim niti etiketiram, i evo opet nisi stavio "dokaze" kako ja toboze nekome prijetim sa nekih profila, prozivam i sl. , nemoj bezveze da lagis, izmisljas i fantaziras :)
I sam znas da se sve da vrlo lako provjeriti, malo smo drustvo, mala bara puna krokodila, tacno se zna ko hajca, ko iza cega stoji, ako ces i detaljnije tacno se zna ko se odakle loguje na forum a ne nesto drugo.

Ne shvatam ovo tvoje imaginarno psiholosko busanje, ne shvatam sada ali se nadam da cu u dogledno vrijeme, sa jedne strane prozivas, optuzujes, izmisljas i etiketiras a kada te covjek prozove odgovaras u krajnije povucenom diplomatskom gardu, ali polako tek smo se upoznali, zar ne? :wave:
1921'

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 17 avg 2016, 17:25

Kakvo takticko-psiholosko nadmudrivanje, u rangu Guardiole i Mourinha, odo ja po kokice [emoji41] [emoji41] [emoji41]

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 17 avg 2016, 17:27

Naravno da se znamo privatno, ali nejse. Idemo u preveliki off, bolje je da stanemo da nam se Acika ne naljuti :mrgreen: Bujrum na pivu u Tuborg, čak i prije sam te zvao ali nisi došao. :wave:
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 17 avg 2016, 17:30

slika

Moje predviđanje za subotu, ponavljam samo predvidjanje [emoji2]

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 17 avg 2016, 17:32

Incognito87 je napisao/la:Naravno da se znamo privatno, ali nejse. Bujrum na pivu u Tuborg, ranije sam te zvao pa nisi došao. :wave:
:shock:

Stvarno ne znam sta da ti napisem, krenem pisati, stanem - pocnem se smijati, pa onda opet :mrgreen: :urnebes:

Ti izgleda ili imas nekih problema, ili ovo svjesno radis kao sa pricom oko opstine, protesta i koldze, ne kontam, uglavnom, vjeruj mi da sam pomislio da si faca, i da sam se obradovao dobrom sagovorniku na forumu, ovako ispada da si komad dilajle, i sad razmisljam sta i kako dalje sa tobom !? :roll:
1921'

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 17 avg 2016, 17:38

Ma ne boj se, tvoj identitet je siguran, neću te odati. Znaš i sam da je to protiv pravila, a ja pravila poštujem. Ne moraš me odmah vrijeđati i spinovati uz dodatak po 4-5 smajlija. Ispadaš neozbiljan sagovornik i malo psihički labilan. Pozdrav, do pisanja. :wave:

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 17 avg 2016, 17:39

Samir sve objasnio ...
Rezultatska kriza u Želji: Kostić ”preživio”, ceh plaćaju igrači

Zbog blamaže protiv Viteza, novčano će biti kažnjeni fudbaleri Plavih, a najgore će proći Jovan Blagojević, koji je u finišu susreta, bespotrebno, ali sasvim opravdano dobio crveni karton

Sudbina je ponekad okrutna. I više od toga. Pokazuje to i primjer sarajevskog Željezničara. Plavi su u nedjelju, 14. augusta, na Grbavici poraženi od Viteza 0:2. Gosti su izabranicima trenera Miloša Kostića očitali fudbalsku lekciju i posramili ih kao niko posljednjih godina.

A ”samo” 14 godina ranije, istog datuma, ali na Koševu, tadašnji Željezničar parirao je slavnom Newcastle Unitedu! Istina, engleski velikan slavio je minimalnu pobjedu, ali sve bi i tada možda bilo drugačije da je sudija Luboš Michel dosudio očigledan jedanaesterac za našeg prvaka, nekoliko sekundi prije nego što je Kieron Dyer zatresao mrežu Kenana Hasagića.

Kad se igralo srcem

– Kad se srcem igralo, kad je struka bila majstorska… Dolazili svjetski velikani… Jedino što je ostalo su vjerni navijači – napisao je Bulend Biščević, član tadašnjeg tima Željezničara, na svom Facebook profilu nekoliko minuta nakon što je Antoni Bandić iz Gruda odsvirao kraj meča protiv Viteza.

Biščević je pogodio u srž! Sadašnji Željezničar nema ništa od onog što je imao Željezničar iz 2002. Ili tačnije, ostali su samo navijači… Bezidejna igra Plavih još jednom je oslikala nemoć i potvrda je da Sarajlije nisu ni blizu onoga što se od njih očekuje. Kostić je po dolasku na Grbavicu ambiciozno najavio pohod na titulu, a nakon pet kola i sedam osvojenih bodova, pravda se kako je tek shvatio koliko pojedinci mogu. Ili bolje reći ne mogu.

No, zato je slovenski stručnjak, koji je prije dolaska na Grbavicu imao samo jedan samostalan angažman i to u slovenskoj Krki u kojoj je osvojio devet bodova iz osam utakmica i ispratio ju u Drugu ligu, ”uvidio” da za Želju nisu Srđan Stanić, Damir Sadiković, Emir Hodžurda, Jadranko Bogičević… Za to mu nije bilo potrebno mnogo vremena. A za razliku od anonimusa koji su posljednjih mjeseci ”sletjeli” na Grbavicu, pomenuti bi, uvjereni smo, mnogo srčanije odgovorili zadacima.

– Poslije pet utakmica vidimo gdje igrači koji imamo mogu i šta mogu. Te će nam stvari dati neke smjernice kako da nastavimo. Formacija nije toliki problem koliko je problem kako se ispoštuju i odrade stvari. Protiv Širokog Brijega isti sistem je funkcionirao, a i ovdje smo stvorili pet, šest šansi koje su se mogle realizirati. Veći je problem pristup i koncentracija igrača, kako oni uđu u utakmicu i odrade neke stvari. Nije formacija kriva što igrač loše primi loptu. To su te sitnice koje bi u bilo kojem sistemu bile problem. Mislim da nije do sistema, nego je više do samih igrača – pravdao se Kostić nakon utakmice, naglasivši kako ne razmišlja o ostavci:

– Poslije sedam bodova u pet kola, ne možemo biti zadovoljni. Ekipe koje su ispred nas bježe nam samo tri boda. To je jedna utakmica. U prvih pet kola imali smo tri derbija. Bodovno ovo nije dobro, ali nije ogromni manjak koji bi bio kritičan.

No, zato su o Kostićevoj postavci ”do dugo u noć” raspravljali odgovorni. Senad Misimović, alfa i omega Plavih (zvanično predsjednik Nadzornog odbora, ali čovjek koji se pita za sve), Adnan Čenan, glavni skaut, Amar Bajramović, član UO… Dugo nakon utakmice ostali su u VIP loži i čudili se kako ”slovenski majstor” nije sposoban da osvoji ”bar bod protiv Viteza, ako već ne može tri”.

I oni polako shvataju kako je odlična prezentacija, na koju su pali i na osnovu koje je Kostić i dobio posao u najtrofejnijem klubu, ipak premalo da se ostvare rezultati kakvi se očekuju na Grbavici.

Službene potvrde i zaključaka neformalnog sastanka na zapadnoj tribini nema, ali ***** saznaje da je Kostić ”preživio”, te da će sankcije zbog trenerove nesposobnosti platiti fudbaleri, koji će biti novčano kažnjeni! A najgore će proći Jovan Blagojević, veznjak koji je u finišu bespotrebno, ali sasvim opravdano, zaradio crveni karton.

Ostao bez kredita

U međuvremenu Plavi će se spremati za subotnji derbi protiv Zrinjskog. Aktuelni prvak i lider na Grbavicu dolazi na krilima pobjede protiv Slobode i sa željom da ostanu predvodnici premijerligaškog karavana. A šta Kostić može promijeniti za nekoliko dana?

Ekipa koja je u dosadašnjih 450 prvenstvenih minuta postigla samo dva pogotka iz igre (protiv Sarajeva i Širokog Brijega) i koja se osramotila protiv Viteza, teško da može mnogo toga promijeniti za pet dana. Nisu problem tri boda zaostatka. Problem je u tome što Željo nema igru. Definitivno, Plavi su daleko od šampionskih ambicija.

Svjesni su toga i navijači, čiji su zvižduci tokom i poslije meča protiv Viteza odgovor na ono što su gledali na terenu. Kostić je i kod njih izgubio kredit, a hoće li ga vratiti protiv Zrinjskog ili će novi posrtaj biti so na ranu, saznat ćemo u subotu.
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 17 avg 2016, 17:42

:mrgreen:
1921'

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 17 avg 2016, 17:43

aleksandar_veliki je napisao/la:Nastavite na pp. Acika se naljutio :). Zovi mene na pivu u Tuborg, ne moras ni zvati, samo posalji kad budem tamo :).
Valja, valja, samo nema te nešto u zadnje vrijeme. :mrgreen:

4672980102091213
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la 4672980102091213 » 17 avg 2016, 17:53

Qwerty90 je napisao/la:
4672980102091213 je napisao/la:Utakmica sa prvakom drzave je u subotu u 21 h...ona ce nam dati jasnu sliku sta dalje da ocekujemo i da li ce atmosfera na drustvenim mrezama i u medijima biti kao sad ili gora ili cemo malo progledati. Nekako za ovu utakmicu najvise mi lezi poruka APG iz 2014 godine i jedna od ljepsih koreografija na Zeljinom Jugu. Ne mogu sliku da nadjem, ali teksta se sjecam 98 % ;)

Sto se tice Zrinjskog rekao sam da nisam optimista i sigurno ce se zatvoriti i cekati sansu iz kontre jer njima iks vise odgovara, a sigurno ce i imati prilika. Mi s druge strane moramo biti najbolji dosad, pa cak u defanzivi bolji nego protiv Sirokog. Zrinjski je uigraniji i stabilniji, a razlika u kvaliteti nije prisutna. Nasa snaga je podrska i huk Juga koji je danas obecan, te srce na terenu, ali bukvalno kao da je vjeciti derbi. Obraduj nas Zeljo !
I meni isto kralju, najjača koreografija ikad !!! [emoji106] [emoji106] Evo i slika:

slikaslika

:thumbup:
samo sto smo ovdje dozivjeli najveci debakl jos od 1985. godine i tricu primismo od Sirokog. Joj kad se sjetim Svrake tad smuci mi se,raja poslije usla na trening i on place, pa sto stalno mene napadate :lol: imali smo velike talente,ali papke stopostotne i na kraju od karijere nista ( jamak, cola,svraka). Slicna situacija i atmosfera i sad, gluhhho bilo i ne ponovilo se :mrgreen:
Za zivot cijeli !

Qwerty90
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Qwerty90 » 17 avg 2016, 18:16

4672980102091213 je napisao/la:
Qwerty90 je napisao/la:

slikaslika

[emoji106]
samo sto smo ovdje dozivjeli najveci debakl jos od 1985. godine i tricu primismo od Sirokog. Joj kad se sjetim Svrake tad smuci mi se,raja poslije usla na trening i on place, pa sto stalno mene napadate [emoji38] imali smo velike talente,ali papke stopostotne i na kraju od karijere nista ( jamak, cola,svraka). Slicna situacija i atmosfera i sad, gluhhho bilo i ne ponovilo se :mrgreen:
Hahaha to su vremena bila. Tad je kombinacija Jamak - Svraka bila svakom sinonim za Bosanske verzije Georgea Besta i Claudia Caniggie, a Benjo Colic za kralja podzemnog svijeta, kladionica i poker aparata [emoji2] [emoji2] Kad se samo sjetim nekih Amarovih izjava i komentara, npr. o Benji : "Sta reci o igracu koji se ozenio od druge plate" ili Bekricu na samom pocetku treninga "8 stoja manje od plate ... pa sto sefeee ? zato sto mislis da si igrac" itd itd [emoji23] [emoji23] [emoji23]

4672980102091213
Kontakt:

Post Postao/la 4672980102091213 » 17 avg 2016, 18:33

Brko je bio "pencilin" za papke i carsijanere i hiljadu svjetlosnih godina iznad svih trenera u Zelji, a da ne govorim u premijer ligi naravno mislim na period poslije rata, a mozda Ribar i Ivica su iznad medjutim Amar je najtrofejniji i ima devet trofeja sa Zeljom ( cetiri kupa i pet liga). To je nama tad izgledalo jednostavno i uobicajeno ,a tek sad vidis kako ni milioni, ni reprezentativci ne znace trofeje ni kod nas ,a ni kod komsija dok o ostalim je suvisno i pricati osim hercegovackih klubova koji su uvijek tu ali na svom maksimumu. Treci povratak i treca sreca nestrpljivo se ceka :(
Za zivot cijeli !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 avg 2016, 18:35

Brko ih je udarao po džepu, zato su i ginuli.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BiggieSmalls
Kontakt:

Post Postao/la BiggieSmalls » 17 avg 2016, 19:13

Virtu4l je napisao/la:Brko ih je udarao po džepu, zato su i ginuli.
Da, ali Brku su poštovali i plašili ga se. Ova ekipa danas ne poštuje nikoga, upravu možda i sa razlogom, trenere djelomićno opravdano, klub i navijače potpuno neopravdano. Najviše zbog toga jer nema "domorodaca" i Željo im je samo usputna stanica, odnosno oni tako misle. Čast izuzetcima.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 17 avg 2016, 19:42

(halalite na offu - moderaciju molim da ne brise post)

Kako ko moze neka se ukljuci u akciju prikupljanja pomoci Josipu Bukalu koji se vec 45. dana nalazi u opcoj bolnici "Abdulah Nakas", donacije mozete predati i sve ostale informacije dobiti putem facebook profila Muhameda Bikica.

Ostavite neke stvari po strani i ukljicite se u ovu akciju, jer sramota je da su se komsije i njihov klub sjetili ove legende, za razliku od nasih !

slika

slika
1921'

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 17 avg 2016, 20:14

sramota je da su se komsije i njihov klub sjetili ove legende, za razliku od nasih !
Nije to sramota, sramota je da se grad Sarajevo ne digne na noge da se spasi covjek koji je uz jos par legendarnih fudbalera prevazisao ove nase danasnje lokalne mahalaske klubove

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 17 avg 2016, 21:08

Protiv Zrinjskog treba promjeniti taktiku. Igrati s jednim napadacem, Bekric mora igrati za poziciji poluspica, nikako Stevanovic ne smije biti lijevo krilo a na lijevu stranu staviti nekog ljevaka. Bez puno mudrovanja igrati tako do kraja polusezone. Ako kojim slucajem zaredamo poraze sve smijeniti i gonit u tri lijepe pm.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 18 gostiju.