FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Iceplayer
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Iceplayer » 17 avg 2016, 00:54

zeljoooooooooo je napisao/la:Pruža im se Aco, mnogo im se pruža, pogotovo u Želji.

Godinama je Željo gradio brend, i zašto ga sada ne "unovčiti" na svim poljima.

Hoces da ti dijete igra u Želji i da ima mogućnost da napreduje i da se razvija, a poslije da se izbori za mjesto u timu i napokon ode hljeb zarađivati van države gdje su cifre mnogo veće? Pa nece to uraditi iz Hadžića ili Laktaša, već direktno ili iz Želje ili Sarajeva. A to košta...

Tih 200 KM za opremu je ništa, to je jednostavno cijena koju placas da bi uopšte bio u mogućnosti da nosiš dres sa Željinim grbom, pa to bi valjda trebalo da je jednostavno i da se oko toga ne polemiše u okvirima skupo/jeftino.

Drugo, neko spominje premije za osiguranje? Imate li informaciju koliko je roditelja u periodu godina iza nas tužilo klub jer im se dijete povrijedilo?
A povrede se dešavaju svakodnevno i niko od nas nema utjecaja na to osim dragog Boga.
Znači, te pare ne idu Želji, već osiguravajućoj kući, i ne zbog Želje, nego zbog samog djeteta.
Kakav razvitak i napredak u našim klubovima ako hoćeš biti kokuz cjeli život onda igraj nogomet u BHTPL bolje da se djeca fate knjige i studiraju nešto od nogometa u BiH nema nista.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 17 avg 2016, 09:47

Al' ova objava zvanicne je prejaka. :D sta kazu podrska poslije utakmice i klip obisli region :D znaci Zula je dao podrska, bravo.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 17 avg 2016, 11:38

Gledaj Lendre sto se nasekirao razvalio se na stolici. Kakve mi uhljupe imamo u upravi da covjek ne povjeruje. Poslije svega nas popisali jos vise s ovom konferenijom. Ko me smo mi skupljali pare.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 17 avg 2016, 11:47

Pa sve sto trenutno rade jeste pokusaj poboljsanja slike u javnosti, i prikazivanja kako je sve ok. i kako su "navijaci" na njihovoj strani, jucer su krenuli u jace medijsko eksponiranje, a koliko vidim to ce se i nastaviti narednih dana.

A prica oko pruzanja podrske igracima i strucnom stabu od strane UNFKZ potekla je ni manje ni vise nego od Misimovica, jucer su i bili na sastanku u prostorijama kluba, tako da ova lazna podrska me i ne cudi.
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 17 avg 2016, 11:56

Dotakli smo dno.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 17 avg 2016, 12:10

Komedija ...

"predavanje" od strane likova, a koliko vidim nigdje Kostica, Lesnika niti onih koji su doveli i jednog i drugog, i sta mislite kako se igraci osjecaju kada im i pored svega se cita bukvica na ovakav nacin? :puke:

slika

slika
1921'

BiggieSmalls
Kontakt:

Post Postao/la BiggieSmalls » 17 avg 2016, 12:17

Definitivno su pogubili sve konce. Ovo je sve krivica uprave, ja ne bi previše upirao prstom u Kostića, isti scenario je bio kod Odovića i Mulalića.

Očekujem kulminaciju sranja protiv Zrinjskog.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 17 avg 2016, 13:43

Aco zasto ne obrises postove od hrasno1921 ? On moze o momcima i grupi a mi ne mozemo ?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 avg 2016, 13:49

Promakao ti je jedan na prethodnoj.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 17 avg 2016, 13:51

Komedija ...

"predavanje" od strane likova koji imaju jedva osnovnu skolu

Ovo nije etiketiranje ? Al hajd, necemo vise o tome..

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 17 avg 2016, 13:54

Aco podijeli im admine, vidis da imaju zelju da uredjuju forum i postavljaju svoja pravila :kafa:
1921'

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 avg 2016, 13:56

eto, skino sam neukusan komentar o nivou obrazovanja. Nemojte plaho o navijačima, mi smo se na ovom forumu uvijek bavili drugim temama.

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 17 avg 2016, 14:48

aleksandar_veliki je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Aco zasto ne obrises postove od hrasno1921 ? On moze o momcima i grupi a mi ne mozemo ?
Koliko mogu primjetiti komentari koji etiketiraju bilo koga su izbrisani i ne pada mi na pamet da dozvolim ovdje diskusiju o tome ko je kakav navijac, je li neko p.eder, lopov, hostapler i slicno. Vec sam gore napisao da mi se to gadi i necemo se vise vracati na tu temu.
Koliko si dugo znao ovo za Ticu ? Ali iskreno ?

4672980102091213
Kontakt:

Post Postao/la 4672980102091213 » 17 avg 2016, 14:53

Zna li se ko je sve bio u uzim kombinacijama za izbor sefa omladinske skole?
Za zivot cijeli !

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 17 avg 2016, 14:55

Muerte je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Aco zasto ne obrises postove od hrasno1921 ? On moze o momcima i grupi a mi ne mozemo ?
Koliko mogu primjetiti komentari koji etiketiraju bilo koga su izbrisani i ne pada mi na pamet da dozvolim ovdje diskusiju o tome ko je kakav navijac, je li neko p.eder, lopov, hostapler i slicno. Vec sam gore napisao da mi se to gadi i necemo se vise vracati na tu temu.
Saznao dva dana prije nego za Dinu i novu direktoricu, ali su objave morale ici pravilnim redoslijedom. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

4672980102091213
Kontakt:

Post Postao/la 4672980102091213 » 17 avg 2016, 14:58

Sta se sve radi u BH sportu i pogotovo fudbalu ovo je smijesno i nije vrijedno pomena.
Za zivot cijeli !

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 17 avg 2016, 15:08

Sva sr***, problemi, minusi, "grijehovi" i ono sto im se zamjera oda kada je ova uprava u klubu ...
(vecinu sam pobrojao, ako sam sta zaboravio dodajte)

1. Katastrofalna transfer politika
Dovodjenje igraca i tjeranje istih nakon par mjeseci postala nam je praksa, sto zbog pogresnog skautinga, sto zbog pogresne procjene
igraca i njihovih kvaliteta, sto zbog "guranja" igraca od strane ni manje ni vise nego jednog menadzera.
Tjeranje provjerenih i kvalitetnih igraca a dovodjenje i gomilanje novih, ne provjerenih, od kojih je 90% veoma brzo naslo izlazna
vrata - otkaz - otjerani.
Ako krenemo od Colica, Hasanovica, Zeljkovica, Livaje, Diatte, Stokica, Mladenovica, Uzelca, Kokota, Bogdanovica, Mailsona,
Tiaga, Hodzurde i Kramarica, to je ukpuno 14.igraca koje je ova uprava dovela i na kraju i otjerala, igraci koji mahom
ni po kvaliteti niti po bilo cemu drugom nisu bili za Zelje.
Ovdje svakako treba dodati da se trenerima pocev od Odovica, Capljica (!?), Mulalica pa i evo danas Kosticu mnogi igraci bili nametnuti od strane
uprave, odnosno da su dovedeni i prije nego sto su oni bili postavljeni za trenera ili tek tako dovedeni a da se trener uopste nije
pitao ni za sta.
Ovdje samo treba pogledati kako je primjerice Amar radio dok je bio u klubu po tom pitanju, skautirao je igrace, isao je po Banovicima,
Tesnju i drugim manjim bh. gradovima samo da bi pogledao nekog igraca i uvjerio se u njegove kvalitete a uz to nije gomilao igrace,
dovodio ih je precizno i planski.

2. Odnos kluba prema pojedinim igracima - ugovori pojedinih igraca
Od kada je ova uprava u klubu evidentno je da se isti sa pojedinim igracima na koje vise ne racunaju obracunavaju na krajnije brutalan
nacin, tu prije svega mislim na igrace poput Kokota, Stanica (dva put nogiran), Bogdanovica, Bogicevica i Sadikovica, svi oni su
otjerani na krajnije nekorektan i neprofesionalan nacin, neki su bili pod pritiskom da sami odu, neki pod nekom vrstom mobinga,a kao
rezultat toga imali smo medijska prepucavanja u vidu demanta i obavjestenja, sto je sve uticalo na sliku i imidz kluba u javnosti.
Ovdje treba dodati i pojedine ugovore igraca koji su evidentno isli na stetu kluba, prije svega ugovori Zahirovica i Hervasa, Zahirovic
je po ugovoru mogao otici kada je to god pozelio a na kraju je zbog raskida ugovora dobio i odredjen iznos koji ga je sljedovao ugovorom,
tu je i jos smijesniji - gori ugovor Hervasa, koji je doveden kao veliko pojacanje,a na kraju je otisao zbog "pasa lutalica", klub da bi
sebe opravdao izmislio je pricu oko navodnog obestecenja koje je Hervas uplatio Zelji zbog raskida ugovora.
Ocigledno da se po tom segmentu ugovori sastavljaju kako kome odgovara, u ovom slucaju menadzerima i igracima.

3. Uticaj menadzera na dovodjenje igraca
Ovo je najasniji problem koji imamo od kada je ova uprava preuzela klub, i ovaj problem bih nadovezao kao razlog katastrofalne transfer
politike. Prije dolaska ove uprave klub je saradjivao gotovo sa svim menadzerima koji su imali sta za ponuditi, da bi sada to sve spalo
na menadzera Sasu Cuka, menadzeru koji se oko kluba poceo motati malo prije Amarovog odlaska iz kluba, kao veliki prijatelj Dejana
Nikolica ima sirom otvorena vrata sto se tice dovodjenja igraca u klub, jos ako se tome doda da je Nikolic glavno lice u klubu zaduzeno
za transfer politiku sve je i vise nego jasno.
Svi igraci Sase Cuka koje je doveo u Zelju : Varea, Mladenovic, Uzelac, Djermanovic, Hodzurda, Halvadzic, Karamaric, Hervas, Toskas,
Pozder i Bokacini, ni manje ni vise nego 11. igraca odnosno cijeli jedan tim, neke je doveo direktno neke na preporuku poput Pozdera.
Ovo je po meni jedan od gorucih problema koji utice gotovo na sve, pocev od igara na terenu pa do price oko "transparentnog" vodjenja kluba.

4. Promjene trenera
Nejasna vizija i lomljenje koplja na trenerima jedan osnovnih razloga tjeranja istih, svaki trener nije se zadrzao duze od pet mjeseci
pocev od Odovica (dio ove uprave sjedio u upravi koja je imenovala Odovica za trenera u januaru 2015.), Capljica pa sve do Mulalica,
pitanje je do kada ce i Kostic sjediti na klupi.
Odlaskom Amara (konstantno se vracam na njega jbg) u Katar, licno je trazio - "imenovao" Memica za svog nasljednika, sa jasnim planom i
programom rada u naredne dvije godine, zanimljivo Memic nije prihvacen kao trener ali jeste pomenuti plan i program, koji je danas
ugradjen u statut kluba po pitanju sportskog segemnta i terena.

5. Obmana javnosti i navijaca
Glavni adut uprave u smirivanju navijaca i javnosti jeste prica o rekonstrukciji stadiona i "pozitivnom" poslovanju kluba, prica u
vidu demanta ili obavjestenja svaki put se plasira u javnost kada dodje do negativnih rezultata na terenu, trzavice koje procure u
javnost ili price oko spora na relaciji klub - sportsko drustvo.
Identican recept prepisan od strane komsija, sa omiljenim frazama i spinovima poput "klub se zahvaljuje navijacima", "klub je zaradio
od karata", "krece rekosntrukcija stadiona", "gradnja istocne tribine" itd. a na istim bi im pozavidio i rezim u Sjevernoj Koreji,a sve
u cilju sacuvanja pozicija i funkcija uprave i mira u kuci.

7. Omladinski pogon
Slobodno mogu reci da nam je omladinski pogon najlosiji od 1996., omladinski pogon bez jasne vizije, plana i katastrofalnih kadrovskih
rjesenja. Ovdje prije svega mislim na Bakira Serbu koje bukvalno otjeran jer nije odgovarao niti se uklapao u pricu nove uprave.
Covjek koji je po svim parametrima, bio najbolji u svojoj struci u drzavi.
Dolaskom ove uprave prestalo se i sa "guranjem" vlastite djece iz omladinskog pogona, preko noci je prestala prica o "Zeljinoj djeci"
a umjesto Zeljine djece danas imamo polovnjake iz susjednih zemalja koji dolaze i odlaze unutar par mjeseci.
Rezultati omladinskih selekcija su i dodatni dokaz rada - nerada u omladinskom pogonu,a tu je i opadanje broja djece koja treniraju,
u omladinskom pogonu, u 2015 i prvih sest mjeseci 2016. 67. djece manje trenira nego u 2014. (podatak Fadila Zerica).
Sve u svemu jasna je i slika da u omladinskom pogonu nema toliko kvalitetnih omladinaca kao ranijih godina, sto je jasno da zadugo
necemo imati nove Zolotice, Bajice ili Hadziahmetovice ...
1921'

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 17 avg 2016, 15:10

Zar nije bio Dogan najbolji u državi a Šerbo samo pijun uprave? Kako se sad to promjeni?
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 17 avg 2016, 15:14

Muerte je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Aco zasto ne obrises postove od hrasno1921 ? On moze o momcima i grupi a mi ne mozemo ?

Odmah po imenovanju sam saznao. Nakon toga trazio potvrdu iz Centra za edukaciju, dobio je, a cini mi se u nedjelju poslao mail PR sluzbi kluba. Sinoc dobio odgovor iz kluba. Ima li ovakvog admina na dunjaluku ali iskreno. Imaju tragovi mailova ako ne vjerujes :).
Vjerujem ti
Pa zasto nisi provjerio odmah sa PR sluzbom kada si dobio potvrdu iz centra i objavio ?

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 17 avg 2016, 15:18

Incognito87 je napisao/la:Zar nije bio Dogan najbolji u državi a Šerbo samo pijun uprave? Kako se sad to promjeni?
Moja greska :crazy:

Mislio sam na Dogana, halali te :D

PS. Markovic zamjena za Matjasica jednog od najboljih veznjaka Slovenacke lige :mrgreen:
1921'

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: NazorUso, seha77 i 43 gosta.