FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- plavousrcu
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Tacno sve forume treba izbjegavati. Sveznalice na svakom. Glava me zaboli citajuci insiderske informacije. Jos ce ispasti da su se Kostic i Lesnik potukli sa igracima.
Temu po mojoj procjeni prati 1000 ljudi dnevno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
FK Željezničar
Dobar post, ali samo ispravka krivog navoda.admin je napisao/la:ne znam, zaista...Rade Paprica 9 je napisao/la: Toliko je teška finansijska situacija da su imali pripremljene premije za učinak 10 bodova iz 5 utakmica. Ali nisu bili u stanju uzeti Vitez.
ja vjerujem u logiku i matematiku, manje u priču i psihologiju.
a matematika kaže slijedeće:
- 30% više od 370.000 - 500.000 KM od sponzora
- prodano 5.000 članskih po 20KM - 100.000 KM od članskih
- rekordan prihod od sezonskih ulaznica 120.000
- utakmica sa Vitezom donijela malo manje od 20.000, nek prosjek bude 25.000 x 16 domaćih utakmica - 400.000 KM od redovnih karata
- dodatno ćemo ovdje staviti 100.000 KM za derbije
ukupno prihod: 1.220.000 KM
- organizacija utakmica 10.000 x 16 - 160.000 KM
- putovanje na gostovanje 5.000 x 16 - 80.000 KM
- rata poreza 10.000 x 12 - 120.000 KM
ukupno: 360.000 KM
iz toga ostane 860.000... to kad podjeliš na plate samo za prvi tim koji sa stručnim štabom doktorima isl broji 30 ljudi x 12 mjeseci to je 360 plata.
860.000 / 360 - 2.400 KM i obzirom da Željo plaća sve doprinose to je oko 70% državi, ostane ti manje od 1.500 KM za prosječnu platu u prvom timu.
Nisam sabirao troškove stanarina, priprema (hajmo reći da se pokrivaju iz fan shopa - nerealno, ali eto), plate uposlenika u administraciji, troškove omladinske škole (nek se pokriva iz članarina), sabrao sam sve prihode od sponzora u iznosu 30% većem kako si rekao i kao da je sve cash iako znamo da živimo u državi robne razmjene, tj. kompenzacije, nisam racunao 17% pdv koji se placa na sve vrste ulaznica...
možda ima još nekih prihoda koje ja nisam pročitao nigdje a ti ih znaš i na kojim temeljiš optimizam?
Ovo sto racunas je statistika, a psihologija se temelji na statistici. Najbolji statisticar u drzavi je psiholog

Psihologija se sve vise uvrstava u prirodne nauke
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Prema nekim zvaničnim (nezavisnim) mjerenjima, 25-35.000 različitih ljudi iz BiH u toku jednog mjeseca prati cijeli forum. Koliko ih dođe na temu Želje nije poznato, mada bi se moglo izmjeriti kad bismo baš željeli...Virtu4l je napisao/la:Temu po mojoj procjeni prati 1000 ljudi dnevno.
Lično sam mišljenja da je taj broj malo pretjeran, jer je baziran na nekim procjenama koje po mom ličnom mišljenju u startu nisu baš dobre... taman zato što se statistikom u zadnje vrijeme bave psiholozi kao što kolega iznad navede... a tu je odmah puno ublehe i šuplje, a malo matematike.... ali u 10-20% gore/dole je sigurno tačan.
Koliko ih je van BiH?admin je napisao/la:Prema nekim zvaničnim (nezavisnim) mjerenjima, 25-35.000 različitih ljudi iz BiH u toku jednog mjeseca prati cijeli forum. Koliko ih dođe na temu Želje nije poznato, mada bi se moglo izmjeriti kad bismo baš željeli...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- zeljoooooooooo
Da se ja pitam, novčano kazniti i igrače i stručni štab, pa neka izvole.
Naravno ako ugovori dozvoljavaju tako nešto, a mislim da da.
Čelik se MORA dobiti a prije toga izbjeći poraz od Zrinjskog, inace cemo zapasti u jednu veoma tešku situaciju po pitanju bodovnog salda i atmosfere opcenito.
Naravno ako ugovori dozvoljavaju tako nešto, a mislim da da.
Čelik se MORA dobiti a prije toga izbjeći poraz od Zrinjskog, inace cemo zapasti u jednu veoma tešku situaciju po pitanju bodovnog salda i atmosfere opcenito.
Ide se izgleda u promjenu formacije, najvjerovatnije 4-2-3-1, vidjećemo na šta će ovo sve izać, nadam se na hajr i na dobro. Suma sumarum, NIKO NIJE I NIKAD NEĆE BITI VEĆI OD KLUBA I IMENA ŽELJEZNIČAR !!!
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
ono što je vani se ne mjeri na isti način, ali ako su ovi brojevi tačni, onda bi trebalo biti još 5-6.000 iz inostranstva.Virtu4l je napisao/la:Koliko ih je van BiH?admin je napisao/la:Prema nekim zvaničnim (nezavisnim) mjerenjima, 25-35.000 različitih ljudi iz BiH u toku jednog mjeseca prati cijeli forum. Koliko ih dođe na temu Želje nije poznato, mada bi se moglo izmjeriti kad bismo baš željeli...
u svakom slučaju, po broju prikazanih stranica u jednom mjesecu, prvi forum u BiH, po broju različitih korisnika drugi (računajući sve forume, ne samo sportske).
- zeljoooooooooo
Stipu reklamiranje, daj da pričamo o Želji. Imate pp pa opletite.
Klub bi trebao kao izvinjenje navijačima otvoriti besplatno tribine za susret sa Zrinjskim,
da se napuni Grbavica i da pokušamo prebroditi ovo stanje. Pobjeda nas opet vraća u delirij.
Klub bi trebao kao izvinjenje navijačima otvoriti besplatno tribine za susret sa Zrinjskim,
da se napuni Grbavica i da pokušamo prebroditi ovo stanje. Pobjeda nas opet vraća u delirij.
- Hrasno1921
- Kontakt:
E cuj "ide se izgleda na promjenu formacije"
Kostic nakon pet kola i mjesec dana shvatio da je problem u formaciji, samo jos da shvati da je problem i izbor igraca i bit ce sve ok.
Pitam se onda kada li ce tek shvatiti da mozda ima problem u svlacionici?

Kostic nakon pet kola i mjesec dana shvatio da je problem u formaciji, samo jos da shvati da je problem i izbor igraca i bit ce sve ok.
Pitam se onda kada li ce tek shvatiti da mozda ima problem u svlacionici?

1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Ja mislim generalno da je vise problem u igracima nego u formaciji, konkretno nedostatku full bekova, al' et vrijeme ce pokazati najbolje.
- zeljoooooooooo
Blagojević kažnjen sa 3 utakmice suspenzije od strane Saveza.
-
- Kontakt:
kad vec volis matematiku, sracunaj jos i ovo sto mi je palo na pametadmin je napisao/la:ne znam, zaista...Rade Paprica 9 je napisao/la: Toliko je teška finansijska situacija da su imali pripremljene premije za učinak 10 bodova iz 5 utakmica. Ali nisu bili u stanju uzeti Vitez.
ja vjerujem u logiku i matematiku, manje u priču i psihologiju.
a matematika kaže slijedeće:
- 30% više od 370.000 - 500.000 KM od sponzora
- prodano 5.000 članskih po 20KM - 100.000 KM od članskih
- rekordan prihod od sezonskih ulaznica 120.000
- utakmica sa Vitezom donijela malo manje od 20.000, nek prosjek bude 25.000 x 16 domaćih utakmica - 400.000 KM od redovnih karata
- dodatno ćemo ovdje staviti 100.000 KM za derbije
ukupno prihod: 1.220.000 KM
- organizacija utakmica 10.000 x 16 - 160.000 KM
- putovanje na gostovanje 5.000 x 16 - 80.000 KM
- rata poreza 10.000 x 12 - 120.000 KM
ukupno: 360.000 KM
iz toga ostane 860.000... to kad podjeliš na plate samo za prvi tim koji sa stručnim štabom doktorima isl broji 30 ljudi x 12 mjeseci to je 360 plata.
860.000 / 360 - 2.400 KM i obzirom da Željo plaća sve doprinose to je oko 70% državi, ostane ti manje od 1.500 KM za prosječnu platu u prvom timu.
Nisam sabirao troškove stanarina, priprema (hajmo reći da se pokrivaju iz fan shopa - nerealno, ali eto), plate uposlenika u administraciji, troškove omladinske škole (nek se pokriva iz članarina), sabrao sam sve prihode od sponzora u iznosu 30% većem kako si rekao i kao da je sve cash iako znamo da živimo u državi robne razmjene, tj. kompenzacije, nisam racunao 17% pdv koji se placa na sve vrste ulaznica...
možda ima još nekih prihoda koje ja nisam pročitao nigdje a ti ih znaš i na kojim temeljiš optimizam?
omladinska skola cc 500 clanova x 50KM = 25000 KM x 12 mjeseci = 300.000
renta poslovnih prostora, BUBAM, 4000 KM X 12 mjeseci = 48.000
TV prava cc 10.000
i dodaj na to sve jos 10% prihoda za koje ne znamo.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Ima li kakvih pojacanja,koji su novi igraci na treninzima?
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Idiot.zeljoooooooooo je napisao/la:Blagojević kažnjen sa 3 utakmice suspenzije od strane Saveza.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Prihod od rente poslovnih prostora je okruglo 273.000 KM na godisnjem nivou (100% tacna i provjerena informacija)
1921'
za svaki klub je najgore ako se ruka prvog tima zavlači u džep omladinskog pogona. iskreno se nadam da Željo to ne radi, već da članarine zaista idu na troškove i ulaganja u mlade fudbalere, zato ovo nisam stavio u matematiku. 10.000 od prava je mizerija da bi se uračunavalo. ovo od rente je značajno, ali kad se podijeli na 360 prosječnu platu člana prvog tima povećava na 1.900, dodaj još to što ne znamo i zaokruži na 2.000.
Ovo sad znaju insajderi bolje od mene... Jel realno da prosječna plata u prvom timu bude oko 2.000 KM?
Ovo sad znaju insajderi bolje od mene... Jel realno da prosječna plata u prvom timu bude oko 2.000 KM?
- Hrasno1921
- Kontakt:
Plate do dolaska ove uprave bile su podijeljene u tri kategorije 1.000 - 2.000 KM, 2.000 - 3.500 KM i 3.500 pa navise u zavisnosti od igraca i svega ostalog, dali je jos tako pojma nemam, licno sam u februaru bio na Bascarsiji kada je Memijin otac rekao da mu sin igra za 1.200 KM i kako su mu smanjili placu tada, i ovo kategorisanje plata vjerujem nije se puno promijenilo u cifram ako se uopste promijenilo.
1921'
-
- Kontakt:
iako smo znacajno popravili izdvajanja za omladisku skolu jos uvijek je to lose. slobodno ti pripisi i 200k KM iz omladinske. na to dodaj i barem 50k KM od naknada za treniranje koje dolaze od transfera bivsih igraca. sve ovo ce nas pribliziti na 3.000 KM prosjecno po igracu sto je, mislim, realno.admin je napisao/la:za svaki klub je najgore ako se ruka prvog tima zavlači u džep omladinskog pogona. iskreno se nadam da Željo to ne radi, već da članarine zaista idu na troškove i ulaganja u mlade fudbalere, zato ovo nisam stavio u matematiku. 10.000 od prava je mizerija da bi se uračunavalo. ovo od rente je značajno, ali kad se podijeli na 360 prosječnu platu člana prvog tima povećava na 1.900, dodaj još to što ne znamo i zaokruži na 2.000.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
-
- Kontakt:
A neznam čemu poenta u pravljenju informacija od pretpostavki i polu informcija. Cijenim trud i matematiku, međutim za tačnu matematiu su potrebne i tačne infromacije. Svoju izjavu neću promjeniti. Kad bude bila besparica znat će se, to se nikad nije sakrilo. Usput baviš se bilansom uspjeha, a kad pretočiš u cash flow, ima tu i drugih obaveza iz ranijih godina. Što znači da ima i prihoda ili priliva koji nisu na tvom spisku. Meni nije jasno zašto smo toliko pod lupom. Većina klubova isplačuje neredovno obaveze, plaća doprinose i davanja samo dijelu uposlenika, ali se cash flow i bilans uspjeha secira kod Željezničara.admin je napisao/la:za svaki klub je najgore ako se ruka prvog tima zavlači u džep omladinskog pogona. iskreno se nadam da Željo to ne radi, već da članarine zaista idu na troškove i ulaganja u mlade fudbalere, zato ovo nisam stavio u matematiku. 10.000 od prava je mizerija da bi se uračunavalo. ovo od rente je značajno, ali kad se podijeli na 360 prosječnu platu člana prvog tima povećava na 1.900, dodaj još to što ne znamo i zaokruži na 2.000.
P.s. nisu ni sve plate iste. Prosječna plata od BAM 2.000 nije česta pojava u privatnom sektoru. Eto recimo kolika je prosječna plata na vašem portalu? Kad si več zavlačimo ruke u džepove. A nezanima me, niti treba da odgovoraš na to.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 49 gostiju.