Olimpik Sarajevo
Re: Olimpic Sarajevo
Lagan poraz u Krupi ali tek sad slijede bitne utakmice gdje se nema pravo na kiks. Mladost je jako dobro ekipa i sasvim sigurno je da ce biti tesko ali to se mora pobjediti. Onda idemo protiv Metalegea i ako ih dignemo to bi bio pravi podvig i onda protiv dobrog Radnika pokusati zaokruziti taj niz od tri utakmice bez poraza. U takvim okolnostima Metalege bi ostao na tri boda , Celik ima teske utakmice i mislim da bi i oni bili pri dnu a mi bi se mogli odvojiti i imati nekih 12 bodova sto bi skoro pa znacilo da smo jednom nogom opstali u ligi.
Teško oni sa onakvom igrom mogu nekoga pobijediti u gostima.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Regoje bio kartoniran, i odmah se osjetilo da ga nema.
Gledao sam prvo poluvrijeme, ovo je Krupa uzela na iskustvu, tacno su ciljali jednu slabu tacku.
A ono je Vrdoljak oborio igraca u kaznenom prostoru.
Masic napravio gresku kad je Krupa dala gol u ofsajdu.
Mislim da bismo mogli premjestiti ravnotezu na drugu polovinu terena da smo napadali na lijevoj strani vise, tu im je schwerpunkt bio ali Milovic nije bio na nivou taj dan.
Mahovic, Bandovic(izuzev 2 velike greske), Holi su dobro odigrali. Lelic nije lose a nije ni puno imao kontakta sa loptom, Kobiljar onako ali je cesto bio opkoljen, i to je ciljano bilo sa strane Krupe ja mislim
Milovic, Vrdoljak i Sahovic su lose odigrali s tim da Sahovic ima talenta i zara nego su ga savladali posto nema dovoljno iskustva. Turkovic tu i tamo losih poteza, malo k'o da nije u toku bio. On moze biti dobar Target Man, ali ne otvara prostore pokretom da pomogne da napadi dodju do izrazaja.
Krupini igraci su posteni bili kad su sudije pravili greske, zato ih respektujem.
Elvir Koljic i nije bio toliko dobar koliko su im krila bila dobra(Dujakovic posebno).
Za sljedecu utakmicu ja mislim da bi ovaj sastav mogao bolje odigrati:
Bandovic
Milovic - Regoje - Holi - ?(Isic mozda? Ne znam, Sahovic ponovo ako nema drugog izbora)
Zolj - Masic
Mahovic - Lelic
Kobiljar
?(Neko brz i pokretan, mozda Mahovic, ali onda treba neko drugi na desnom krilu)
Gledao sam prvo poluvrijeme, ovo je Krupa uzela na iskustvu, tacno su ciljali jednu slabu tacku.
A ono je Vrdoljak oborio igraca u kaznenom prostoru.
Masic napravio gresku kad je Krupa dala gol u ofsajdu.
Mislim da bismo mogli premjestiti ravnotezu na drugu polovinu terena da smo napadali na lijevoj strani vise, tu im je schwerpunkt bio ali Milovic nije bio na nivou taj dan.
Mahovic, Bandovic(izuzev 2 velike greske), Holi su dobro odigrali. Lelic nije lose a nije ni puno imao kontakta sa loptom, Kobiljar onako ali je cesto bio opkoljen, i to je ciljano bilo sa strane Krupe ja mislim
Milovic, Vrdoljak i Sahovic su lose odigrali s tim da Sahovic ima talenta i zara nego su ga savladali posto nema dovoljno iskustva. Turkovic tu i tamo losih poteza, malo k'o da nije u toku bio. On moze biti dobar Target Man, ali ne otvara prostore pokretom da pomogne da napadi dodju do izrazaja.
Krupini igraci su posteni bili kad su sudije pravili greske, zato ih respektujem.
Elvir Koljic i nije bio toliko dobar koliko su im krila bila dobra(Dujakovic posebno).
Za sljedecu utakmicu ja mislim da bi ovaj sastav mogao bolje odigrati:
Bandovic
Milovic - Regoje - Holi - ?(Isic mozda? Ne znam, Sahovic ponovo ako nema drugog izbora)
Zolj - Masic
Mahovic - Lelic
Kobiljar
?(Neko brz i pokretan, mozda Mahovic, ali onda treba neko drugi na desnom krilu)
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Nema mi smisla sto je Olimpic doveo doticnog Aldena Besica, znam momka jako dobro i zadnji ozbiljniji angazman mu je bio prije 3-4 godine u "B" timu Elchea. Onda se vratio, pokusavao malo u Radniku iz Hadzica i Famosu, zadnjih 6-7 mjeseci nije sutnuo loptu nigdje, na terminima jedino. Ne kontam, pa bio covjek prestao igrati.

"I'm scared of failure all the time, but I'm not scared enough to stop trying" - "Rowdy" Ronda Rousey
Ko zna, mozda se odlucio boriti zestoko da postane fudbaler. Dobar rad moze zamijeniti talenat, to je Radnik ironicno dokazao prosle godine.
U nas je taktika naci zrna zlata u nepoznatim igracima pa dolaze mladi na probu. Desava se da neko blista na probi ali se to ne ponovi.
Dobio je sansu i nadam se da ce se dokazati tako.
Imamo fin niz igraca kojih smo afirmisali u zadnjih par godina, sada Kobiljara i Lelica posebno, prosle Andjusica i Mahovica po mome misljenju.
Mislim da ce sljedeci biti Sahovic i Holi koji su pruzali vec nekoliko jako dobrih partija.
U nas je taktika naci zrna zlata u nepoznatim igracima pa dolaze mladi na probu. Desava se da neko blista na probi ali se to ne ponovi.
Imamo fin niz igraca kojih smo afirmisali u zadnjih par godina, sada Kobiljara i Lelica posebno, prosle Andjusica i Mahovica po mome misljenju.
Mislim da ce sljedeci biti Sahovic i Holi koji su pruzali vec nekoliko jako dobrih partija.

2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Vidim da ima neki standardan redoslijed da ko god igra protiv nas, poslije nas slijede im Siroki, Sloboda, Zeljo, Zrinjski. Ono na sta je @gorazdak aludirao.
Znaci Mladost i Metalleghe sto su prosuli bodove u ovih prvih pet kola, njima poslije nas slijedi ono sto je nama bilo prva cetiri kola. A sada prvo Celiku ide taj period.
Idemo utakmicu po utakmicu, moramo pobjediti ove subote, i onda razmisljati o drugim protivnicima. Sav fokus na subotu i Mladost.
Znaci Mladost i Metalleghe sto su prosuli bodove u ovih prvih pet kola, njima poslije nas slijedi ono sto je nama bilo prva cetiri kola. A sada prvo Celiku ide taj period.
Idemo utakmicu po utakmicu, moramo pobjediti ove subote, i onda razmisljati o drugim protivnicima. Sav fokus na subotu i Mladost.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Kakva je ono plastična trava na stadionu Krupe?
Kako im je savez odnosno komitet dozvolio da igraju na onakvoj podlozi? 

FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Lijepa bi to prica bila da uspije.Mokroguz je napisao/la:Ko zna, mozda se odlucio boriti zestoko da postane fudbaler. Dobar rad moze zamijeniti talenat, to je Radnik ironicno dokazao prosle godine.
"I'm scared of failure all the time, but I'm not scared enough to stop trying" - "Rowdy" Ronda Rousey
Neces vjerovati sta mi kaze jedan covjek koji radi u savezu, ovim rijecima "Umjetna trava u Krupi je skoro pa po UEFA standardima"Mancini je napisao/la:Kakva je ono plastična trava na stadionu Krupe?Kako im je savez odnosno komitet dozvolio da igraju na onakvoj podlozi?

Re: Odg: RE: Re: Olimpic Sarajevo
A gdje je Mladost prosula bodove?Mokroguz je napisao/la:Vidim da ima neki standardan redoslijed da ko god igra protiv nas, poslije nas slijede im Siroki, Sloboda, Zeljo, Zrinjski. Ono na sta je @gorazdak aludirao.
Krupa 1-1 MladostAddict je napisao/la:A gdje je Mladost prosula bodove?Mokroguz je napisao/la:Vidim da ima neki standardan redoslijed da ko god igra protiv nas, poslije nas slijede im Siroki, Sloboda, Zeljo, Zrinjski. Ono na sta je @gorazdak aludirao.
Vitez 1-1 Mladost
Radnik 0-0 Mladost
6 bodova prosuta tu, s pretpostavkom da Mladost nije najgora ekipa, jer najgora ekipa ne moze nista prosuti.
A protiv Zelje, Zrinjskog, Sirokog, Slobode gubitak nije prosipanje bodova jer su oni favoriti.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Protiv Krupe i Viteza prosula bodove???Mokroguz je napisao/la:Krupa 1-1 MladostAddict je napisao/la:A gdje je Mladost prosula bodove?Mokroguz je napisao/la:Vidim da ima neki standardan redoslijed da ko god igra protiv nas, poslije nas slijede im Siroki, Sloboda, Zeljo, Zrinjski. Ono na sta je @gorazdak aludirao.
Vitez 1-1 Mladost
Radnik 0-0 Mladost
6 bodova prosuta tu, s pretpostavkom da Mladost nije najgora ekipa, jer najgora ekipa ne moze nista prosuti.
A protiv Zelje, Zrinjskog, Sirokog, Slobode gubitak nije prosipanje bodova jer su oni favoriti.
Vidis li ti tabelu jarane
Čitam kako samouvjereno gosti dolaze sutra na Otoku. To bi moglo biti dobro za Olimpic sutra.
@Mancini Slazem se.
Onda Zeljo i Siroki nisu prosuli protiv Viteza.FoSte95 je napisao/la:Protiv Krupe i Viteza prosula bodove???
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Dobio sam utisak da Mladosti ima slab napad, solidnu odbranu, nesigurni su na desnom boku gdje mnogo alterniraju.
Nije ni cudno da imaju cetiri remija.
Ako budemo precizno gadjali izvan sesnaesterca, mislim da bi mogli dati dva gola za pobjedu. I iz prekida bi trebali traziti gol.
Nije ni cudno da imaju cetiri remija.
Ako budemo precizno gadjali izvan sesnaesterca, mislim da bi mogli dati dva gola za pobjedu. I iz prekida bi trebali traziti gol.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
@Mokroguz u pravu si u vezi ovog da je Mladost najtanja u napadu, a to je rezultat sto nije dovedena adekvatna zamjena za Dilavera, ali grijesis da smo tanji na desnom boku, tu je standardan Galic koji igra odlicno samo na krilu ima rotacija. Lijeva strana ista kao prosle godine, sredina je jaca, zadnja linija ista kao i proslu sezonu ako ne i jaca. Uglavnom po igri koju smo do sada pokazali imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu ali ipak teren je jedino mjerilo i tu treba dokazati svoj kvalitet.
Definitivno, nije Galic los daleko od toga, nego kad napadas trazis gdje je najlakse se probiti iako je svugdje tesko, ali negdje mora biti lakse od drugih pozicija. Galic vidim bio je na klupi protiv Radnika, za koju nijansu slabiji od Karahmeta kad sam gledao utakmice, zato je mozda desna strana laksa. Krila su mi izgledala slaba sve u svemu, desno krilo malo slabije od lijevog, sto bi moglo olaksati napad na desnu stranu.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Široki nije sigurno, on je još dobro prošao xDMokroguz je napisao/la:@Mancini Slazem se.Onda Zeljo i Siroki nisu prosuli protiv Viteza.FoSte95 je napisao/la:Protiv Krupe i Viteza prosula bodove???
Široki Brijeg je bio bolji protiv Viteza.FoSte95 je napisao/la:Široki nije sigurno, on je još dobro prošao xDMokroguz je napisao/la:@Mancini Slazem se.Onda Zeljo i Siroki nisu prosuli protiv Viteza.FoSte95 je napisao/la:Protiv Krupe i Viteza prosula bodove???
Nisam gledaoFoSte95 je napisao/la:Široki nije sigurno, on je još dobro prošao xD

Ali fakat je Siroki stagnirao u zadnje vrijeme, sve od Evrope do lige i kupa. Sve se ima a ide polahko nizbrdo.
Nego ipak su Siroki favoriti i protiv nas i Viteza i Mladosti itd.
Ja se ne mogu nacuditi ovom fenomenu;
I mi pretprosle godine odosmo u helac cim smo nagazili na neko solidno tlo, odose rezultati, i Radnik prosle godine dobise pare od UEFA-e i doveli solidnih talentovanih igraca pa ih sada nesto gusi, i FKS par godina nesta vergla a imaju mozda i najpoznatija imena u ligi, Zeljo doveo strasne igrace pa ne pobjedjuje sve redom i ostadosmo tako svi bez Evrope. Sta li je ovo prokletstvo, ispade bolje biti napacen kokuz u ovoj ligi.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.