Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

AA23
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la AA23 » 13 avg 2016, 20:42

Otelo je napisao/la:
AA23 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Danas mi laptop radio normalno i sad kad sam podigao ekran, on je gotovo pa crn. Nazira se malo slike, ali nemoguće je nešto za vidjeti. Spojio ga na drugi ekran i radi normalno. Znal negdje gdje je zapelo?

U pitanju je HP Pavilion G6
Možda ti ekran nije uredu, nije ti pao ili nešto slično?
Ma kakvi, radio normalno i nosio ga u torbi, jedino ga spustio na stolicu, ali nisam bacio...
Pitam zato sto se meni desilo da mi je malo ispao i odma je ekran otisao tj kontakt taj, kad sam ga prikljucivao na tv sve radilo normalno

Odnesi ako imas garanciju jer je vjerovatno do ekrana, graficka nije cim ti uspjesno radi na drugom ekranu

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 avg 2016, 20:45

Ma nemam garanciju, tj. možda i imam ali ne u BiH...
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 avg 2016, 20:50

Otelo je napisao/la:Ma nemam garanciju, tj. možda i imam ali ne u BiH...
Nosi ga tamo gdje imas garanciju. :lol:

Moguce da je do flet kabla koji spaja maticnu sa ekranom, tj. da je ekran zdrav.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 avg 2016, 20:52

Asteriks je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Ma nemam garanciju, tj. možda i imam ali ne u BiH...
Nosi ga tamo gdje imas garanciju. :lol:

Moguce da je do flet kabla koji spaja maticnu sa ekranom, tj. da je ekran zdrav.
Isplatnije da ga ovdje popravim :D
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

AntoniooConte
Kontakt:

Post Postao/la AntoniooConte » 13 avg 2016, 23:33

Yebo majku je li moguće da ovo čudo od mini pc-a prestigiovog je ovako sporo :rol: :rol: prvi put ovo koristim i ovo je jad teški :rol:

ljalja
Kontakt:

Post Postao/la ljalja » 15 avg 2016, 18:16

Raja jel iko od vas imao iskustva sa kupovinom interneta na usb? idem u hrvatsku sutra i moram biti online 8 sati na laptopu radi posla a kuca u koju idem nema internet.
Mislio sam nesto ovako kupiti:

http://webshop.vipnet.hr/vipme/vipme-in ... 3131/11454

Znate jel to radi? Kako radi? Svaka info je dobro dosla

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 15 avg 2016, 19:32

ljalja je napisao/la:Raja jel iko od vas imao iskustva sa kupovinom interneta na usb? idem u hrvatsku sutra i moram biti online 8 sati na laptopu radi posla a kuca u koju idem nema internet.

Ne otvara link,al pretpostavljam da se o ovome radi:
slika
Imam ga ja već dugo.Ne kuzim sta te točno zanima.Ja imam bez ugovorne obveze 25gb mjesečno,ali ti bi valjda trebao na bonove uzet iako ne znam kakve se tu opcije nude jer me traži da se prvo registriram na stranicu.Uštekaš,instaliraš program i spajaš se sa podacima koje dobiješ.Uglavnom normalno sve radi.

EDIT:Evo našao nešto.Izgleda da ti je 1gb=10kn ako sam dobro skuzio.A ovo što piše za smanjivanje brzine interneta...kad ti smanje praktički ništa ne mozes radit.Ili je ovo 1gb po 10kn,a 24 sata vrijedi :hmmmmm:

ljalja
Kontakt:

Post Postao/la ljalja » 15 avg 2016, 22:37

SiamoNoi je napisao/la:
ljalja je napisao/la:Raja jel iko od vas imao iskustva sa kupovinom interneta na usb? idem u hrvatsku sutra i moram biti online 8 sati na laptopu radi posla a kuca u koju idem nema internet.

Ne otvara link,al pretpostavljam da se o ovome radi:
slika
Imam ga ja već dugo.Ne kuzim sta te točno zanima.Ja imam bez ugovorne obveze 25gb mjesečno,ali ti bi valjda trebao na bonove uzet iako ne znam kakve se tu opcije nude jer me traži da se prvo registriram na stranicu.Uštekaš,instaliraš program i spajaš se sa podacima koje dobiješ.Uglavnom normalno sve radi.

EDIT:Evo našao nešto.Izgleda da ti je 1gb=10kn ako sam dobro skuzio.A ovo što piše za smanjivanje brzine interneta...kad ti smanje praktički ništa ne mozes radit.Ili je ovo 1gb po 10kn,a 24 sata vrijedi :hmmmmm:
Eh to je to druze. Ma nije mi jasno jel trebam imati broj na vip-u ili samo kupim ovaj usb, ustekam instaliram i to je to. Ma isplatilo bi mi se jedino to na bonove, da ne uzimam na mjesec bezveze.

UDHZSA
Kontakt:

Post Postao/la UDHZSA » 15 avg 2016, 23:10

Pozdrav . U firmi su nam ukinuli neke stranice ne mogu se otvorit( youtube , fb ...) na compu koji koristim pa ima li neki nacin da se to zaobidje . I postavljeno je da se ne moze nista instalirati , samo ono sto ti je dato mozes koristit .

Sarajevo jedno je
Umro bi zbog tebe...
#DIVOVI

AntoniooConte
Kontakt:

Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la AntoniooConte » 15 avg 2016, 23:50

UDHZSA je napisao/la:Pozdrav . U firmi su nam ukinuli neke stranice ne mogu se otvorit( youtube , fb ...) na compu koji koristim pa ima li neki nacin da se to zaobidje . I postavljeno je da se ne moze nista instalirati , samo ono sto ti je dato mozes koristit .

Sarajevo jedno je
Umro bi zbog tebe...
Pokušaj dodatak za chrome instalirat - Hola, pa onda uzmi IP neke druge zemlje i moći ce ako mognes ga instalirat ;)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 16 avg 2016, 11:02

ljalja je napisao/la:Eh to je to druze. Ma nije mi jasno jel trebam imati broj na vip-u ili samo kupim ovaj usb, ustekam instaliram i to je to. Ma isplatilo bi mi se jedino to na bonove, da ne uzimam na mjesec bezveze.
Kupis usb i dobiješ broj (karticu).

Brokula
Kontakt:

Re:

Post Postao/la Brokula » 16 avg 2016, 13:31

UDHZSA je napisao/la:Pozdrav . U firmi su nam ukinuli neke stranice ne mogu se otvorit( youtube , fb ...) na compu koji koristim pa ima li neki nacin da se to zaobidje . I postavljeno je da se ne moze nista instalirati , samo ono sto ti je dato mozes koristit .

Sarajevo jedno je
Umro bi zbog tebe...
Koristi ili proxy ili TOR.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

LAPAZ
Kontakt:

Post Postao/la LAPAZ » 16 avg 2016, 17:15

Ljudi, pomagajte....sony laptop...bio windos 8....instalirao mi jedan windows sedmicu i sad nema wirlesa....kao da ne postoji. Zna li neku u cemu je problem?
Volim Zeljeznicar

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 avg 2016, 17:46

LAPAZ je napisao/la:Ljudi, pomagajte....sony laptop...bio windos 8....instalirao mi jedan windows sedmicu i sad nema wirlesa....kao da ne postoji. Zna li neku u cemu je problem?
Nemas drajvera vjerovatno. Vidi u device menageru fale li drajveri.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 17 avg 2016, 10:02

Nevezano za PC, ako neko zna, na kojim mjestima u Tz je najstabilnija i najbrza konekcija preko free wifi? Imam na mob 3g al mi treba brza a hitno mi.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 17 avg 2016, 10:15

E ovako, svako jutro kad upalim PC i kliknem ili na Mozillu ili Chrome treba mu brat bratu jedno 10 min da uđe na stranicu, i kad uđe onda piči punom parom čitav dan.
Sad sumnjam da je do računara, da je spor za surfanja i tako to, je li još netko imao takvih problema?
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 17 avg 2016, 10:21

Toxicity je napisao/la:E ovako, svako jutro kad upalim PC i kliknem ili na Mozillu ili Chrome treba mu brat bratu jedno 10 min da uđe na stranicu, i kad uđe onda piči punom parom čitav dan.
Sad sumnjam da je do računara, da je spor za surfanja i tako to, je li još netko imao takvih problema?
Kao prvo, moze biti do antivirusa koji koristis, a npr. preporuka (360 TS).

Zatim, skines jedan Glary Utilities free verziju, koji ce ocistiti/ispraviti registar te ubrzati boot time. Naravno ak je piratska verzija, iskljucis automatic update. Nakon odradjenog posla obavezno deinstaliras navedeni Glary.

I na kraju imas event viewer da vidis sta ga koci nakon dizanja (sve u detalje i tacno vrijeme kada koji error izbaci).
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 17 avg 2016, 11:09

@Asteriks, e hvala. Uradio sam kako si napisao, vidit ćemo kako će otvarati u narednim danima :)

Real Madrid

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 avg 2016, 11:57

Alternate.de

Koja razlika u cijenama.....

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 17 avg 2016, 15:21

Neutral je napisao/la:Alternate.de

Koja razlika u cijenama.....

A poštarina, kako ide s tim, jesi naručivao dosad?

Real Madrid

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.