FK Sarajevo - Akademija FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon (Škola fudbala i Akademija)
Je li Uscuplic sada vodi Juniore?
Sabrine mi moje!
- muhamedhulk
- Kontakt:
Ne. Ostao je Alagic, bar koliko sam ja upratio.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Meni je nekako logičnije da jr to preuzeo Uscuplic, jer je on već ranije radio sa kadetima koji su vanserijski i ovdje bi samo nastavio, već se poznaju i sve, ali dobro, valjda ce sve biti super.
Sabrine mi moje!
Evo golova sa omladinskih derbija.
[youtube][/youtube]
Sutra u kampu utakmice protiv zeničana. Termini: kadeti u 16, juniori u 18.
[youtube][/youtube]
Hvala hilmo. Znaš li ko je broj 27 u juniorima?hilmo je napisao/la:Evo golova sa omladinskih derbija.
[youtube][/youtube]
Inače, većina ovih juniora su momci od 17 i 18 godina i sudeći po prilikama moglo je ovdje biti 4:1 minimalno.
Nije tačno, Alagić je zaslužan za sve sa zlatnom generacijom kadeta. Dženo ih je malo prije kraja preuzeo.BosnianKingdom je napisao/la:Meni je nekako logičnije da jr to preuzeo Uscuplic, jer je on već ranije radio sa kadetima koji su vanserijski i ovdje bi samo nastavio, već se poznaju i sve, ali dobro, valjda ce sve biti super.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
U-19: FK Sarajevo 3:0 NK Čelik
Strijelci: Hadžić, Blagojević i Buljubašić.
S igracem manje od pete minute.
U-17: FK Sarajevo 5:0 NK Čelik
Strijelci: Imamović, Sabljica, Junuzović, Jašarević (2).
Strijelci: Hadžić, Blagojević i Buljubašić.
S igracem manje od pete minute.
U-17: FK Sarajevo 5:0 NK Čelik
Strijelci: Imamović, Sabljica, Junuzović, Jašarević (2).
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Hvala, nisam bio upućen u to.uNbx je napisao/la:Nije tačno, Alagić je zaslužan za sve sa zlatnom generacijom kadeta. Dženo ih je malo prije kraja preuzeo.BosnianKingdom je napisao/la:Meni je nekako logičnije da jr to preuzeo Uscuplic, jer je on već ranije radio sa kadetima koji su vanserijski i ovdje bi samo nastavio, već se poznaju i sve, ali dobro, valjda ce sve biti super.
Sabrine mi moje!
Edukativni program: Slaviša Vukičević održao predavanje polaznicima Akademije FK Sarajevo
U salonu sponzora Fudbalskog kluba Sarajevo, Hotela “Grand” u petak, 5. augusta 2016. godine, održano je predavanje u sklopu edukativnog programa Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.
Naši dječaci, koji pohađaju klupsku Akademiju, osim sportskih obaveza u vidu priprema, treninga i utakmica i redovnog školovanja često, u organizaciji kluba, učestvuju i u raznim edukativnim dešavanjima, kako bi unaprijedili svoja znanja iz različitih životnih oblasti. Pomenutog datuma, pioniri, kadeti i juniori, zajedno sa trenerima i osobljem Akademije FK Sarajevo slušali su zanimljivo predavanje bivšeg, istaknutog igrača Bordo kluba, gospodina Slaviše Vukičevića, koji je govorio o odnosu igrač-trener-roditelj-menadžer.
Vukičević je stekao veliko iskustvo u svojoj igračkoj karijeri, noseći dres Sarajeva na 231 utakmici, te nastupajući u inostranstvu u Francuskoj, a isto je nastojao prenijeti na naše mlade igrače. Naš istaknuti igrač, koji je član šampionske generacije iz sezone 1984/85 dječacima je približio i vrijednosti Fudbalskog kluba Sarajevo, u kojem je i on sam, kako kaže, doživo najljepše trenutke u karijeri.
http://www.fksarajevo.ba/bs/omladinski- ... ajevo/3283
U salonu sponzora Fudbalskog kluba Sarajevo, Hotela “Grand” u petak, 5. augusta 2016. godine, održano je predavanje u sklopu edukativnog programa Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.
Naši dječaci, koji pohađaju klupsku Akademiju, osim sportskih obaveza u vidu priprema, treninga i utakmica i redovnog školovanja često, u organizaciji kluba, učestvuju i u raznim edukativnim dešavanjima, kako bi unaprijedili svoja znanja iz različitih životnih oblasti. Pomenutog datuma, pioniri, kadeti i juniori, zajedno sa trenerima i osobljem Akademije FK Sarajevo slušali su zanimljivo predavanje bivšeg, istaknutog igrača Bordo kluba, gospodina Slaviše Vukičevića, koji je govorio o odnosu igrač-trener-roditelj-menadžer.
Vukičević je stekao veliko iskustvo u svojoj igračkoj karijeri, noseći dres Sarajeva na 231 utakmici, te nastupajući u inostranstvu u Francuskoj, a isto je nastojao prenijeti na naše mlade igrače. Naš istaknuti igrač, koji je član šampionske generacije iz sezone 1984/85 dječacima je približio i vrijednosti Fudbalskog kluba Sarajevo, u kojem je i on sam, kako kaže, doživo najljepše trenutke u karijeri.
http://www.fksarajevo.ba/bs/omladinski- ... ajevo/3283
Eh, da je kako ovog čovjeka angažovati...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Kadeti: Sarajevo 5-0 Celik
Juniori: Sarajevo 3-0 Celik
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Ko je broj 14 u juniorima? Da nije Armin Imamovic mozda?Memara je napisao/la:Kadeti: Sarajevo 5-0 Celik
[youtube][/youtube]
Re: Omladinski pogon (Akademija i Škola fudbala)
Smajlagić, a Imamović je kapiten kadeta.
Kadeti dobili 2:0,juniori 0:0
Juniori baš nisu imali sreće...
- TobeYarabi
- Kontakt:
nece u gol da je hebeshilmo je napisao/la:Juniori baš nisu imali sreće...
Visoke pobjede juniora i kadeta Akademije FK Sarajevo protiv Mladosti
Juniori i kadeti Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo ostvarili su nove ligaške pobjede, na utakmicama 5. kola Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Naše selekcije su u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru savladali vršnjake Mladosti iz Doboja kod Kaknja.
Ekipa trenera Sanjina Alagića ostvarila je pobjedu rezultatom 3:0. Dvostruki strijelac na utakmici bio je Agić, a jedan gol je postigao Smajlagić.
U-19: FK Sarajevo 3:0 FK Mladost Doboj Kakanj
FK Sarajevo: Kovačević, Sadiku, Đurić, Blagojević, Agić, Resić, Smajlagić, Pidro, Mustafić, Veladžić i Šabanović.
Kadeti koje sa klupe predvodi Dženan Uščuplić, upisali su ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:0. Strijelci na utakmici su bili Varešanović, Junuzović, Jašarević, Dervišagić i Nikolić.
U-17: FK Sarajevo 5:0 FK Mladost Doboj Kakanj
FK Sarajevo: Dizdarević, Pijunović, Jašarević, Imamović, Varešanović, Bradarić, Junuzović, Sabljica, Alić, Đokanović i Šahbazović.
U narednom kolu, naši dječaci će gostovati ekipi Metalleghe BSI.
Juniori i kadeti Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo ostvarili su nove ligaške pobjede, na utakmicama 5. kola Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Naše selekcije su u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru savladali vršnjake Mladosti iz Doboja kod Kaknja.
Ekipa trenera Sanjina Alagića ostvarila je pobjedu rezultatom 3:0. Dvostruki strijelac na utakmici bio je Agić, a jedan gol je postigao Smajlagić.
U-19: FK Sarajevo 3:0 FK Mladost Doboj Kakanj
FK Sarajevo: Kovačević, Sadiku, Đurić, Blagojević, Agić, Resić, Smajlagić, Pidro, Mustafić, Veladžić i Šabanović.
Kadeti koje sa klupe predvodi Dženan Uščuplić, upisali su ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:0. Strijelci na utakmici su bili Varešanović, Junuzović, Jašarević, Dervišagić i Nikolić.
U-17: FK Sarajevo 5:0 FK Mladost Doboj Kakanj
FK Sarajevo: Dizdarević, Pijunović, Jašarević, Imamović, Varešanović, Bradarić, Junuzović, Sabljica, Alić, Đokanović i Šahbazović.
U narednom kolu, naši dječaci će gostovati ekipi Metalleghe BSI.
Moj @memara uzeo si mi post s tastarure
Mogli su juniori još bar tri zabiti da su bili malo koncentrisaniji pri završnici. A drago mi je zbog ovog Agića što je malo proigrao, on je prošle godine prekomandovan u juniore a izgleda tek sad pravu priliku dobija.
A Bogami ni ova nova gneracija kadeta nije loša.

Mogli su juniori još bar tri zabiti da su bili malo koncentrisaniji pri završnici. A drago mi je zbog ovog Agića što je malo proigrao, on je prošle godine prekomandovan u juniore a izgleda tek sad pravu priliku dobija.
A Bogami ni ova nova gneracija kadeta nije loša.
Halali
Ja sam dobro iznenadjen rezultatima kadeta, iz utakmice u utakmicu sve jaci i bolji! Tako isto sve pohvale za Dzenu, odlicno radi ono sto treba i svaka mu cast! Ipak je ovo potpuno nova generacija kadeta...
Juniori nam fkt nisu normalni zadnje dvije utakmice

Ja sam dobro iznenadjen rezultatima kadeta, iz utakmice u utakmicu sve jaci i bolji! Tako isto sve pohvale za Dzenu, odlicno radi ono sto treba i svaka mu cast! Ipak je ovo potpuno nova generacija kadeta...

Zadnja izmjena: Memara, dana/u 15 avg 2016, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.
Kakav Dzeno? Ovo sve neko drugi vodi i odredjuje sastav, on samo sjedi na klupi.Memara je napisao/la:Halali![]()
Ja sam dobro iznenadjen rezultatima kadeta, jer iz utakmice u utakmicu sve su jaci i bolji! Tako isto sve pohvale za Dzenu, odlicno radi ono sto treba i svaka mu cast! Ipak je ovo potpuno nova generacija kadeta...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.