FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 avg 2016, 14:54

Rade Paprica 9 je napisao/la:Pa neznam kako bih nazvao manjak želje ili voljni momenat, nego bojkot. Možda nije bojkot Kostića, ali jeste pameti i inteligencije navijača. Bojkot traje odavno, prvi put poslije generalne probe se moglo čuti od nekih iskusnih igrača, da Kostić neće dočekati 6 kolo. Neki dan od jednog našeg dijeteta čujem isto. Helem, kad tako igrači pričaju i razmišljaju naravno da imamo problem. Odovića su isto igrači otjerali, pa i Mulalića, poznato je da je zadnjih mjesec dana potpuno izgubio komunikaciju sa svlačonicom. Eh sad nemože biti da 4 trenera nevaljaju a igrači su ok. Ja se slažem Kostić, pravi gluposti, ali bez kontinuiteta nemožeš napredovati. Znači tjeranje Kostića nije rješenje, jer da se ne lažemo, jučer je neki kombinovani tim predvođen Haretom, u formaciji 2-4-4 morao pokazati više želje. Ja sam ubjeđen da igračima treba dati do znanja da su odgovorni za ono što pokazuju. Ovo isto se može dogoditi i svakom ozbiljnijem treneru. Možemo reći da plaćamo danak tjeranju Odovića.

Uprava fula u sportskom dijelu, to stoji, ali ipak mnoge stvari u sferi svog posla, su itekako unaprijedili. Ovo sad što nam se događa jeste veliki ispit, i dobro je da se ništa nije uradilo vruće glave.

Ono što je sasvim sigurno je da proceduru za dovođenje igrača, podhitno moramo nabit nogom iz redovne prakse, jer nevalja. Vidjeti pod Husić. Frajer ide iz glupost u glupost, a doveli ga ima 4. mjeseca.
Sta ti mislis ko bi mogao stajati iza toga? koji igrac? mora biti neki kolovodja?

Ja sumnjam na jednog, ne samo ja nego vecina raje Manijaka sa kojima sam u kontaktu, ne moze jedan igrac preziviti dvije uprave, smjene trenera, tjeranje igraca i opet taj je tu ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 avg 2016, 14:59

Virtu4l je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Aco, često potenciraš tu riječ 'pretplaćen'... zašto su igrači Želje pretplaćeni?
Zato sto pruzaju partije kao igraci Krupe, koji u prosjeku imaju sedam osam puta manja primanja. Mislim da se previse potrosilo i trosi na trenutni igracki kadar.
Pa onda su pretplaćeni svi koji ne pružaju ono što se od njih očekuje, igrači Sarajeva, Širokog, Chelseaja, Uniteda, Rome, itd, itd...

Novac ne znači rezultat.
Ispravno je 'preplacen', a ne 'pretplacen'.

Pravo pitanje kojim bi se vi trebali baviti uopste i nije taj problematicni segment, vec ono na sta mi je carsijaba ostao bez odgovora.

Kako to da na sva usta hvaljeni biznis segment kluba potrosi 4 zaradjena miliona i pri tome ne osigura nikakav kontinuitet priliva sredstava? Evropa, mladi, sponzori... Ako je sve izostalo, od cega se mislite finansirati?

Naravno da onda dodje do rezanja plata, cudnih raskida ugovora i nezadovoljstva u timu.

Mozda i grijesim, mozda novci nisu potroseni, ali cinjenica je da zeljo ima jako skup kadar, proslu polusezonu jos skuplji, a da rezultati ne donose nikakav novi ulaz novca. Gledajuci buducnost, nema drugih naznaka osim da ce novci iscuriti ako vec nisu. Ne vidim nikakvo iznenadjenje u tome da oni koji od tog novca zive (igraci) budu zabrinuti, pogotovo ako su se ustede vec pocele praviti rezanjem njihovih plata i tjeranjem njihovih kolega koji preko noci postaju neprijayelji kluba.

U tom svjetlu, i Chelsea ima preplacen kadar ako ne izbori LP kroz koju ce nadoknaditi investiciju ili ako nema glavnog sponzora koji ce pokriti ulozeno. Mnogo pametnije je investirala Mladost DK koja ima isti rezultat kao Zeljo uz puno manje troskove.

U skoro istoj situaciji je Sarajevo, s tim da oni jos mogu da se spasu prodajom duljevica, pa i nekoliko kadeta koji su veliki potencijal, a i sponzori ih malo bolje prate...

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 15 avg 2016, 15:08

Hrasno1921 je napisao/la:
Rade Paprica 9 je napisao/la:Pa neznam kako bih nazvao manjak želje ili voljni momenat, nego bojkot. Možda nije bojkot Kostića, ali jeste pameti i inteligencije navijača. Bojkot traje odavno, prvi put poslije generalne probe se moglo čuti od nekih iskusnih igrača, da Kostić neće dočekati 6 kolo. Neki dan od jednog našeg dijeteta čujem isto. Helem, kad tako igrači pričaju i razmišljaju naravno da imamo problem. Odovića su isto igrači otjerali, pa i Mulalića, poznato je da je zadnjih mjesec dana potpuno izgubio komunikaciju sa svlačonicom. Eh sad nemože biti da 4 trenera nevaljaju a igrači su ok. Ja se slažem Kostić, pravi gluposti, ali bez kontinuiteta nemožeš napredovati. Znači tjeranje Kostića nije rješenje, jer da se ne lažemo, jučer je neki kombinovani tim predvođen Haretom, u formaciji 2-4-4 morao pokazati više želje. Ja sam ubjeđen da igračima treba dati do znanja da su odgovorni za ono što pokazuju. Ovo isto se može dogoditi i svakom ozbiljnijem treneru. Možemo reći da plaćamo danak tjeranju Odovića.

Uprava fula u sportskom dijelu, to stoji, ali ipak mnoge stvari u sferi svog posla, su itekako unaprijedili. Ovo sad što nam se događa jeste veliki ispit, i dobro je da se ništa nije uradilo vruće glave.

Ono što je sasvim sigurno je da proceduru za dovođenje igrača, podhitno moramo nabit nogom iz redovne prakse, jer nevalja. Vidjeti pod Husić. Frajer ide iz glupost u glupost, a doveli ga ima 4. mjeseca.
Sta ti mislis ko bi mogao stajati iza toga? koji igrac? mora biti neki kolovodja?

Ja sumnjam na jednog, ne samo ja nego vecina raje Manijaka sa kojima sam u kontaktu, ne moze jedan igrac preziviti dvije uprave, smjene trenera, tjeranje igraca i opet taj je tu ...
Nebih da sumnjam, ima kompetentnijih koji bi se trebali time pozabaviti. Mnogima nije legao odnos prema nekim igračima, kao što su Stanić, Bogićević ili Sadiković. Nije ni meni, ali niko, niko nije iznad kluba. Od uprave do svakog pojedinog igrača. Da budemo načisto sa jednim, s obzirom na atmosferu, u i oko kluba, i način na koji su igrači navikli funkcionisati, Kostić je osuđen na neuspjeh. Bojim se da niko ozbiljan zadugo ne bi bio spreman preuzet ovakvu klupu. Utakmica poslije Viteza može nas odvest u ponor, ali može postati i nešto najbolje što nam se moglo dogoditi. Vrijeme će pokazati. Bitno je samo polako i pametno djelovati.

Ali eto, recimo Bekrić se jučer požalio na povredu. Nemislim da je to slučajno. Aco je dugo indisponiran, ali je kapiten, jučer vidno van tekme. Memija nikad lošiji, tačno se trudio da nepomogne ekipi. Blagojević je očigledno imao svoj trenutak indisponiranosti, namjerne ili ne, neznam, ali ubjedljio najlošija partija u dresu kluba. U svakom slučaju neko će vrijeme odmoriti.

Ono što vjerujem je da samo Husićeva partija nema nikakve veze sa bojkotom. Svi ostali mogu biti učesnici.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 15 avg 2016, 15:11

@"admin":

Nema klub ozbiljnijih finansijskih problema. Taj dio kluba radi sasvim ok, kao nikad prije. Ali hvala na brizi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 avg 2016, 15:11

admin je napisao/la:Ispravno je 'preplacen', a ne 'pretplacen'.

Pravo pitanje kojim bi se vi trebali baviti uopste i nije taj problematicni segment, vec ono na sta mi je carsijaba ostao bez odgovora.

Kako to da na sva usta hvaljeni biznis segment kluba potrosi 4 zaradjena miliona i pri tome ne osigura nikakav kontinuitet priliva sredstava? Evropa, mladi, sponzori... Ako je sve izostalo, od cega se mislite finansirati?

Naravno da onda dodje do rezanja plata, cudnih raskida ugovora i nezadovoljstva u timu.

Mozda i grijesim, mozda novci nisu potroseni, ali cinjenica je da zeljo ima jako skup kadar, proslu polusezonu jos skuplji, a da rezultati ne donose nikakav novi ulaz novca. Gledajuci buducnost, nema drugih naznaka osim da ce novci iscuriti ako vec nisu. Ne vidim nikakvo iznenadjenje u tome da oni koji od tog novca zive (igraci) budu zabrinuti, pogotovo ako su se ustede vec pocele praviti rezanjem njihovih plata i tjeranjem njihovih kolega koji preko noci postaju neprijayelji kluba.

U tom svjetlu, i Chelsea ima preplacen kadar ako ne izbori LP kroz koju ce nadoknaditi investiciju ili ako nema glavnog sponzora koji ce pokriti ulozeno. Mnogo pametnije je investirala Mladost DK koja ima isti rezultat kao Zeljo uz puno manje troskove.

U skoro istoj situaciji je Sarajevo, s tim da oni jos mogu da se spasu prodajom duljevica, pa i nekoliko kadeta koji su veliki potencijal, a i sponzori ih malo bolje prate...
Aco kako ne znaš da se kaže 'preplaćen' :mrgreen: zato sam i stavio znake navoda :beba:

Što se drugog dijela posta tiče, o tome sam pisao prije mjesec dana i mislim da je to ogroman problem o kojem niko ne razmišlja. Trenutno jedini prihod koji se može planirati jeste onaj od ulaznica i to je to.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Qwerty90
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Qwerty90 » 15 avg 2016, 15:13

Rade Paprica 9 je napisao/la:

Nebih da sumnjam, ima kompetentnijih koji bi se trebali time pozabaviti. Mnogima nije legao odnos prema nekim igračima, kao što su Stanić, Bogićević ili Sadiković. Nije ni meni, ali niko, niko nije iznad kluba. Od uprave do svakog pojedinog igrača. Da budemo načisto sa jednim, s obzirom na atmosferu, u i oko kluba, i način na koji su igrači navikli funkcionisati, Kostić je osuđen na neuspjeh. Bojim se da niko ozbiljan zadugo ne bi bio spreman preuzet ovakvu klupu. Utakmica poslije Viteza može nas odvest u ponor, ali može postati i nešto najbolje što nam se moglo dogoditi. Vrijeme će pokazati. Bitno je samo polako i pametno djelovati.

Ali eto, recimo Bekrić se jučer požalio na povredu. Nemislim da je to slučajno. Aco je dugo indisponiran, ali je kapiten, jučer vidno van tekme. Memija nikad lošiji, tačno se trudio da nepomogne ekipi. Blagojević je očigledno imao svoj trenutak indisponiranosti, namjerne ili ne, neznam, ali ubjedljio najlošija partija u dresu kluba. U svakom slučaju neko će vrijeme odmoriti.

Ono što vjerujem je da samo Husićeva partija nema nikakve veze sa bojkotom. Svi ostali mogu biti učesnici.
Jako dobar rezon, svaka cast [emoji106] [emoji106] [emoji106]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 15 avg 2016, 15:19

Virtu4l je napisao/la:

Aco kako ne znaš da se kaže 'preplaćen' :mrgreen: zato sam i stavio znake navoda :beba:

Što se drugog dijela posta tiče, o tome sam pisao prije mjesec dana i mislim da je to ogroman problem o kojem niko ne razmišlja. Trenutno jedini prihod koji se može planirati jeste onaj od ulaznica i to je to.
Nema ovde niko uvide u sponzorske ugovore, a tu je strašan posao urađen, zato se daju pomalo neozbiljni komentari. Tačno je da nemamo glavnog, ali trenutno sponzorski dio donosi sasvim solidno. Moja impresija je da ova uprava ima šlifa za napravit novac, ali nema šlifa za sportski segment. Hah, nemože i jare i pare :D

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 15 avg 2016, 15:27

U cemu se ogleda taj slif za pravljenje novca, ne kontam koji su to novac napravili? Jebote mi nemamo niti jednog igraca da ga mozemo prodati bar za solidnu lovu, to se nije desilo od poslije rata

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 avg 2016, 15:32

Odlicno rezonovanje, medjutim ko je odgovoran, ko je kompetentan?
Uprava koja je dovela Kostica ili sam Kostic?, zbog cega igraci rade isto ono sto su radili i Odovicu i Mulalicu a evo sada i Kosticu, da nije bivsa uprava mozda? :think: :think:
Kada treba popljuvati, napasti, kritikovati svi letimo prvi, a kada treba normalno sjesti, rezonovati neke stvari i pokusati procitati izmedju redova, nidje nikog jer nismo "kompetentni".
Naravno niko nije iznad kluba pa ni sadasnja uprava, klub nije DOO. niti STR. vec udruzenje gradjana.

Sve ostalo si rekao od A. do Z. kako jeste, usput budi i malo aktivniji na forumu :thumbup:
1921'

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 15 avg 2016, 16:18

Virtu4l je napisao/la:

Nema ovde niko uvide u sponzorske ugovore, a tu je strašan posao urađen, zato se daju pomalo neozbiljni komentari. Tačno je da nemamo glavnog, ali trenutno sponzorski dio donosi sasvim solidno. Moja impresija je da ova uprava ima šlifa za napravit novac, ali nema šlifa za sportski segment. Hah, nemože i jare i pare :D
Pa šlif je u tome, da su neki prijašnji ljudi imali kontakte koji su mogli osigurati mnogo manje ugovore, a današnji ljudi imaju kontakte koji mogu osigurati dosta veće iznose. Klub ima i neke marketinške pakete koji funkcionišu. S druge strane pokupljen je i kajmak nekih prijašnjih strašnih strateških odluka kao što je davanje prilike nekim mladim igračima. Uglavnom novac trenutno nije problem, ali ako ovako nastavimo da se brukamo kao sinoć, će neminovno vrlo brzo postati.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 15 avg 2016, 16:22

s obzirom na ranije prikazane igre, ocekivao sam da nam se desi ovakav samar, mada sam mislio da ce biti dovoljan onaj protiv slobode. isto tako, nisam mislio da ce to biti bas sinoc i bas protiv viteza.

vecinom, svezali smo se toga da nam skripi lijeva strana i da bi, rjesavanjem pozicija lijevog beka i lijevog veznog, prekucali ligu. medjutim, sinoc se pokazalo da nama skripi mnogo vise pozicija. krenuvsi od golmana, preko stopera, bekova, sredine, do napada. jedina svjetla tacka, koja ima neku konstantu, je m. stevanovic. kod prvog gola veca katastrofalno reaguje, sinisu su izbacili nebrojeno puta, bokacini smijesna reakcija kod drugog gola, blagojevic prodao na desetine lopti, uz onu glupost sa udaranjem (djelmicu se ovdje **** majka i tjerao se iz kluba za slican potez i govorilo se da nas je prodao), memija ne zna ni sta igra, secerovic nista ni s cim, napadaci bez veze...

ne znam razloge onakve igre, a moze ih biti vise. ja necu nista prejudicirati i tvrditi bilo sta, navodeci neke od razloga, jer bi sve bilo cisto naglabanje i pretpostavke. ali, zaduzeni za tim i igru, prvenstveno strucni stab, a potom i uprava, moraju sjesti i skontati sta i kako dalje.

ako se ovako nastavi, dzaba sponzori koje neko pomenu. bez rezultata i gledljive igre, nema gledalaca. bez rezultata, nema ni sponzora. bez rezultata, nema ni euforije i kupovine stolica za istok. bez rezultata, dzaba i pravis istok, jer neces povecati posjetu, zbog cega se tribina i gradi. bez rezultata, nema evrope.... bez pobrojanog, nema novca, a onda nemas nista, osim imena. ime ima i notingem forest, dvostruki prvak evrope.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 15 avg 2016, 16:42

aleksandar_veliki je napisao/la:Zanimljiva diskusija s tim sto mi se cini da svi izbjegavaju reci ono sto u sustini misle. Upravljati klubom nije isto, usudio bih se reci, cak ni slicno, kao upravljati fabrikom, firmom, bankom, trgovinom. Ovdje radis s ljudima od kojih zapravo i zavisis. Mozes napraviti sta hoces, igraditi kule i gradove, ako izostaje rezultat u sportskom smislu kad tad ces biti osudjen na propast. Upravo zbog toga, odnosno odnosa ja glavni, a vas sviju ko ****, dolazi i do narusavanja atmosfere. Otprilike znam kolika su primanja igraca i siguran sam da se sa tim novcima moglo i moralo napraviti mnogo vise, pogotovo u prosloj sezoni. U ovoj je jos uvijek sve otvoreno, start nije obecavajuci ali u fudbalu je sve moguce. Vidjet cemo na sta ce sve izaci, meni su u interesu jaki Zeljo i Sarajevo, no nisam optimista.
Zeljo je, u drugom dijelu prosle sezone, imao dobre rezultate i da se po tome gledalo, cini mi se da smo bili drugi, odmah iza zrinjskog. nas je, prosle sezone, kostao katastrofalan jesenji dio i onda su bacene pare u bunar za pokusaj instant rezultata na proljece.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 avg 2016, 17:00

aleksandar_veliki je napisao/la:Zanimljiva diskusija s tim sto mi se cini da svi izbjegavaju reci ono sto u sustini misle. Upravljati klubom nije isto, usudio bih se reci, cak ni slicno, kao upravljati fabrikom, firmom, bankom, trgovinom. Ovdje radis s ljudima od kojih zapravo i zavisis. Mozes napraviti sta hoces, igraditi kule i gradove, ako izostaje rezultat u sportskom smislu kad tad ces biti osudjen na propast. Upravo zbog toga, odnosno odnosa ja glavni, a vas sviju ko ****, dolazi i do narusavanja atmosfere. Otprilike znam kolika su primanja igraca i siguran sam da se sa tim novcima moglo i moralo napraviti mnogo vise, pogotovo u prosloj sezoni. U ovoj je jos uvijek sve otvoreno, start nije obecavajuci ali u fudbalu je sve moguce. Vidjet cemo na sta ce sve izaci, meni su u interesu jaki Zeljo i Sarajevo, no nisam optimista.
O tome govorim, i bojim se da ce nas takve stvari kao i guranje svega ispod tepiha, ne nazivanja svega pravim imenom skupo kostati, nakupit ce se svega "ispod tepiha" a sve ce puci kada dodju negativni rezultati, Sloboda, Vitez i u slucaju Zrinjski bit ce sta biti mora, bolje i sada nego u aprilu ili maju slijedece godine ...
1921'

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 15 avg 2016, 17:11

Nisam siguran kako si to zakljucio? Ako uprava radi transparentno, treba vjerovati pbjavama, a objavljeno je da je najveci sponzor kompanija A to Z koja je dala 50.000 km. to vam je dovoljno za oko desetak dana, mozda, samo za igrace.

Mozda ja I grijesim, evo gledamo svi te sponzore po utakmicama, koga to ti vidis da mozes uopste pretpostaviti da je dao vise?

Tu ne vidim da se radi neki dobar posao, stvarno ne vidi se nista... Mada ne mislim ni da su posebno losi jer zaista treba biti nadprosjecno sposoban I supersretan pa naci sponzora koji bi imao i zelio dati 50.000km Bilo kojim sportskom kolektivu. Savez prodao reprezentaciju, ime lige, TV prenose i reklamu na svim utakmicama lige za manje od milion.

Objektivan problem je taj nedostatak finansiranja i to ce se sigurno u bliskoj buducnosti pokazati kao puno ozbiljniji problem I od Kostica, Fejzica, SD-a, foruma, Hrasnog1921, isl...

Ko zna citati izmedju redova, prepoznace taj problem i u tjeranjima skupih igraca iz prosle sezone, prici o TV prenosima, pa I angazmanu anonimnog trenera koji nije upoznat sa stanjem u ligi i koji kaze da to nije njegov duo posla kad mu glavno pojacanje ode dva dana pred derbi, pa vjerovatno i razlog zasto su ga pustili itd itd

ScoutInternational
Kontakt:

Post Postao/la ScoutInternational » 15 avg 2016, 17:24

Upravo si sto si sada naveo, ali ovaj segment gdje istices "Otprilike znam kolika su primanja igraca i siguran sam da se sa tim novcima moglo i moralo napraviti mnogo vise, pogotovo u prosloj sezoni", onda iskreno govoreci tu nitko drugih nije kriv osim same uprave kluba, jer oni su ti koji donese odluke, koje te sutra mogu proslaviti ili odvesti u propast. Mi smo imali cetiri trenera (Adzem, Capljic, Odovic, Mulalic i sada Kostic) koji jednostavno ne mogu napraviti ono sto se od njih ocekuje, pa onda se postavi pitanje, ako 4 trenera, ne racunajuci ovog zadnjeg jos, ne mogu napraviti to sto traziti, da li ste onda Vi njima obezvijediti i dali slobodne ruke, kako bi zajednickim angazovascu dosli do zeljenog rezulta. Nekada smo za vrijeme amara kukali na sva vrata, nema marketiga, a rezultata bilo, a evo danas, rezultata nema, a marketinga ima, gdje smo postali nista Vise identican sistem rada kao FK Sarajevo.

Sada smo opet dosli u onaj period, "ako zivimo" samo od ulaznica, gdje cemo morati da posudujemo novac, sto nam opet govori, da ovakvi sistemi rada, uz duzno postovanje za konacno uredenje i pomjeranje pitanje infrastrukture za papira u praksu, fakticki ne funkcionise. ZASTO? Ja iskreno pored veliki primanja, ovog Zelju, sa ovakvim sistemom rada, jednostavno ne vidim dalje od treceg kola kvalifikacija lige evrope, ako uopste izborimo istu!

To je taj problem. Evo sada, kada se diskusija konacno otvorila, pa mogu da iznesem svoje videnje svega otvorenije, ja ipak sam misljenja da generalno gledano, mi smo postaviti pogresne postavke rada.

http://fkzeljeznicar.ba/foto-pogledajte ... 02/#slikaa

Posebno dio gdje se istice, "SVETINJE NISU ZA PRODAJU"!

Ako zelimo naprijed, tj, adaptirati se na moderni evropski nogomet koji svake godine ide jedan stepenik ispred nas, a mi korak unazad, aludirajuci prvenstveno na Zeljeznicar i Sarajevo, sa ovim sistemima, tj bez zakona koji ce dozvoliti privatizaciju sportskih kolektiva, iskreno gledajuci, necemo moci naprijed, opet ponavljam, uz veliko postovanje prema ljudima koji se zrtvuju da se nesto napravi u trenutnom stanju, koji su stekli odredene reference, ja se bojim da cemo opet dosegnuti jedan stepenik, kao u slucaju Amar Osima, gdje cemo se uvjeriti opet, zapravo kruzimo a godine prolaze.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 15 avg 2016, 17:41

ScoutInternational je napisao/la:
Upravo si sto si sada naveo, ali ovaj segment gdje istices "Otprilike znam kolika su primanja igraca i siguran sam da se sa tim novcima moglo i moralo napraviti mnogo vise, pogotovo u prosloj sezoni", onda iskreno govoreci tu nitko drugih nije kriv osim same uprave kluba, jer oni su ti koji donese odluke, koje te sutra mogu proslaviti ili odvesti u propast. Mi smo imali cetiri trenera (Adzem, Capljic, Odovic, Mulalic i sada Kostic) koji jednostavno ne mogu napraviti ono sto se od njih ocekuje, pa onda se postavi pitanje, ako 4 trenera, ne racunajuci ovog zadnjeg jos, ne mogu napraviti to sto traziti, da li ste onda Vi njima obezvijediti i dali slobodne ruke, kako bi zajednickim angazovascu dosli do zeljenog rezulta. Nekada smo za vrijeme amara kukali na sva vrata, nema marketiga, a rezultata bilo, a evo danas, rezultata nema, a marketinga ima, gdje smo postali nista Vise identican sistem rada kao FK Sarajevo.

Sada smo opet dosli u onaj period, "ako zivimo" samo od ulaznica, gdje cemo morati da posudujemo novac, sto nam opet govori, da ovakvi sistemi rada, uz duzno postovanje za konacno uredenje i pomjeranje pitanje infrastrukture za papira u praksu, fakticki ne funkcionise. ZASTO? Ja iskreno pored veliki primanja, ovog Zelju, sa ovakvim sistemom rada, jednostavno ne vidim dalje od treceg kola kvalifikacija lige evrope, ako uopste izborimo istu!

To je taj problem. Evo sada, kada se diskusija konacno otvorila, pa mogu da iznesem svoje videnje svega otvorenije, ja ipak sam misljenja da generalno gledano, mi smo postaviti pogresne postavke rada.

http://fkzeljeznicar.ba/foto-pogledajte ... 02/#slikaa

Posebno dio gdje se istice, "SVETINJE NISU ZA PRODAJU"!

Ako zelimo naprijed, tj, adaptirati se na moderni evropski nogomet koji svake godine ide jedan stepenik ispred nas, a mi korak unazad, aludirajuci prvenstveno na Zeljeznicar i Sarajevo, sa ovim sistemima, tj bez zakona koji ce dozvoliti privatizaciju sportskih kolektiva, iskreno gledajuci, necemo moci naprijed, opet ponavljam, uz veliko postovanje prema ljudima koji se zrtvuju da se nesto napravi u trenutnom stanju, koji su stekli odredene reference, ja se bojim da cemo opet dosegnuti jedan stepenik, kao u slucaju Amar Osima, gdje cemo se uvjeriti opet, zapravo kruzimo a godine prolaze.
Problem je sto se svake godine mijenja strategija, da smo nastavili sa forsiranjem mladih sada bi bili giganti u svakim smislu, ali cim se bosnjacka fukara docepa para **** i djecu i sve prije dogovoreno, daj ti nama izvikanih otpadaka i kurchenja okolo, daj nam Duljevica za milion maraka :kafa: na kome sada da se uzmu pare, na Memiji :hmmmmm:

ScoutInternational
Kontakt:

Post Postao/la ScoutInternational » 15 avg 2016, 17:46

@perodeformero - Prijatelju, nemoj pogresno da me protumacis, ali za ti stvarno mislis da bi iole ozbiljan omladinac iz Zeljine skole mogao biti dugorocno rijesenje, ili ono gore, da je opet dobar kadar za dugorocni period, zar bi on i dalje trenirao ovdje u Zelji, pored Dinama ili Partizana?

To sa djecom je unaprijed osudeno na propast, ako nisi finansijski snazan da mozes izdrzati sve udare sa strane, ujedno zastiti pravno kako sebe, tako igraca, da ih drugi ne uzmu.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 15 avg 2016, 17:53

ScoutInternational je napisao/la:@perodeformero - Prijatelju, nemoj pogresno da me protumacis, ali za ti stvarno mislis da bi iole ozbiljan omladinac iz Zeljine skole mogao biti dugorocno rijesenje, ili ono gore, da je opet dobar kadar za dugorocni period, zar bi on i dalje trenirao ovdje u Zelji, pored Dinama ili Partizana?

To sa djecom je unaprijed osudeno na propast, ako nisi finansijski snazan da mozes izdrzati sve udare sa strane, ujedno zastiti pravno kako sebe, tako igraca, da ih drugi ne uzmu.
Pa snazan si kako nisi, pogledaj kolika se lova sprcala u ovu jalovu ekipu, zamisli da su ulozili u ono sto im je i donijelo tu svu lovu. Imali smo najjaci omladinski pogon godinama, sada su nas i Zrinjski i Sarajevo podobro presisali mozemo mi pricati sta hocemo

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 avg 2016, 18:20

perodeformero je napisao/la:Pa snazan si kako nisi, pogledaj kolika se lova sprcala u ovu jalovu ekipu
Kolika? Isto pitanje i za Acu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 15 avg 2016, 18:26

Virtu4l je napisao/la:
perodeformero je napisao/la:Pa snazan si kako nisi, pogledaj kolika se lova sprcala u ovu jalovu ekipu
Kolika? Isto pitanje i za Acu.
**** nije mala sigurno, mnogi koji su dovedeni nisu jeftini za nase prilike, ne treba ti posebna pamet da to primjetis. Dovoljno mi je onomad ono khurčenje oko Duljevica da skontam da im je opasno zinula guzica, a sada cujemo od igraca kako im se isplacuje po pola plate

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Proximic i 37 gostiju.