FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sekula
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sekula » 15 avg 2016, 10:41

aleksandar_veliki je napisao/la:Najveca Kosticeva greska je sklanjanje Fejzica s gola. Momak mu uzme bodove protiv Sirokog on ga skloni s gola. Ne ide to tako.
Upravo smo o tome pričali....takođe mislim da je to jedna od većih Kostićevih grešaka.....Kjosevski je glavni krivac za po jedan gol u posljednje dvije utakmice....
Zrinjski se mora pobijediti pa kako god,onda svakako ide reprezentativna pauza pa treba sjesti,podvuci crtu i rezati, pa sta bude....ionako,u slučaju kiksa možemo lagano prestati sanjati titulu....uvukla se nesigurnost i nervoza u tim,samo dobar rezultat protiv jakog protivnika to može prekinuti....
Sinoć napisah,u pet kola igrali smo četiri utakmice kući i osvojili samo 7 bodova.....ako taj konto ostane isti nakon nedjelje,možemo ovu sezonu lagano početi zaboravljati....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 15 avg 2016, 11:10

Al Vedran mora biti prvi golman zato je bilo bolje staviti ga sto prije na gol i ako je maler :mrgreen:
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 15 avg 2016, 11:13

Eto sad imamo dva golmana u polovičnoj takmičarskoj formi. Logika, bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 15 avg 2016, 11:16

Da je Fejzic nastavio braniti kompletna Vedranova karijera bila bi upitna :)
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 15 avg 2016, 11:24

Ko mu je kriv kad se bije.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 15 avg 2016, 11:33

Sreca pa se ti ne pitas , Vedran je nase dijete i kao takav zasluzuje da ima prednost bar kad su golmani u pitanju. Mozda sam ja subjektivan jer poznajem Vedrana dugo , a Bogami ga se sjecam sa juga dok nije potpisao ugovor sa prvim timom :D

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 15 avg 2016, 11:40

Merhaba je napisao/la:Sreca pa se ti ne pitas , Vedran je nase dijete i kao takav zasluzuje da ima prednost bar kad su golmani u pitanju. Mozda sam ja subjektivan jer poznajem Vedrana dugo , a Bogami ga se sjecam sa juga dok nije potpisao ugovor sa prvim timom :D
Sve u životu treba zaslužiti, pitao se ja ili nepitao, to uvije vrijeme pokaže. Suviše se uložilo u ekipu, da bi ta logika bila održiva.
Ovako kako je krenulo nije dobro za Vedrana. Dvije zadnje utakmice je bio jedan od najloših pojedinaca.

Shumi
Kontakt:

Post Postao/la Shumi » 15 avg 2016, 12:01

Podrska Milošu Kosticu....ne ide ovako pa ne mogu igraci odlucivati kako ce igrati i sta ce raditi.....oni su samo navikli mahalaski ....

urednik
Kontakt:

Post Postao/la urednik » 15 avg 2016, 12:23

nastavljaju sa prihodom od ulaznica hahahhahahahahahhahahah pa jel ih stid ocami

urednik
Kontakt:

Post Postao/la urednik » 15 avg 2016, 12:29

Ma mi smo ba provinciski klub koji je krenuo putevima bordo glupana. Preuzimamo model pitarluka i dovodimo ga do savršenstva.
Briši postove do sutra, ovaj Kostić veze s mozgom i fudbalom nema. Uigrana akcija : Golman do bokaćinija, Bokaćini husić dupli pas. Bokaćini duga lopta u avliju. Isto djete koje uzme igrat sokera prvi put, eto tako nam izgleda formacija. Turi u napad i abedajora i ogera i dzeka i baljotewlija sve hi stavi vidiš da

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 avg 2016, 12:29

Nije mi se sinoc dalo bilo sta da napisem, a vjerovatno i da jesam dobio bi ban ko sa halvom ...

Sinocnja utakmica je samo slika stanja u i oko kluba, stanje koje vec duze traje a sve to zahvaljujuci zloj krvi i odnosima u i oko kluba, kome god zvucalo iritantno meni igraci uopste nisu odgovorni za sinocnji poraz, nisu jer oni niti su sastavljaju ekipu, niti taktiku, niti biraju ko ce igrati.
Kriv je Janez Kostic i onaj ko ga je doveo, sjetite se pojedini da smo u mjesecu maju vodili polemiku oko izbora novog trenera, i da je par nas bilo protiv stranog trenera, jer taj isti kao sto sada vidimo ne poznaje nasu ligu, taktiku, igrace, odnose i sve ostalo sto prati sve to.
Ako cemo realno Janez vise od 60% ekipe nije ni sastavio, koliko je igraca doslo u klub prije nego li je on i izabran za trenera !?
I zanimljivo to su igraci koji su sada najvece fule, od prve utakmice i derbija Kostic ima fula, iz utakmice u utakmicu je kritican, taktika i izbor igraca glavna boljka, jedan Bekric igra dok mu Radinovic sjedi na klupi, a tu je i zamjena golmana (iskreno tu sam i ja pojeo g****).

Koliko je kriv Janez toliko su krivi i oni koju su ga doveli u ovom slucaju upravni odbor na celu sa Misimovicem, mi jednostavno ne mozemo dozvoliti da svakih pola godine ili jos i manje mijenjamo trenere, jednog smjenjujemo drugog dovodimo, jednostavno to se nikada nije desavalo u Zelji,a samo u zadnjih godinu ipo promijenili smo ih cetiri a Janez bi mogao postati i peti :crazy:
Sa druge strane kada se pogledaju igraci koji su otjerani ne samo u ovom ljetnom prelaznom roku vec i zimskom, par njih svojim kvalitetom svakako da bi imali mjesta u ovom danasnjem Zelji, Kokot kojeg smo se rijesili ko i Bogicevica, zabi nam ga sinoc momacki i pokaza svoj obraz ne slaveci pogodak, Bogicevic kojeg otjerase ko zadnjeg dzukca, mozda jeste spor kao igrac ali je beton u odbrani, njemu se sigurno nebi desavale greske kao sinoc komplet zadnjoj liniji.
I nakon svega se vracam na Mulalica, Mulalicu da su doveli pojacanja u strucnom stabu, da je imao ovakve uslove ko Janez, pripreme i sve ostalo a sto je najvaznije i vrijeme, imam osjecaj da bi nesto napravio,a ako nista sigurno je pokazao vise nego ovaj Janez a vjerujem sa svim navadenim da bi jos vise pokazao od prikazanog ...

Neki spominju moguci bojkot igraca, koliko je to god nekome ocigledno, reci cu da je to nemoguce iz nekoliko razloga, ovdje se najvise radi o nezadovoljstvu pojednih igraca (ne svih) prije svega odbijanjima od plate, do sada su ostali bez jedne cijele plate za svega tri mjeseca, zatim je tu odnos prema pojedinim igracima kojeg nemaju svi ostali, nije tajna da su najveci "ljubimci" uprave Kosoric i Bekric naustrb svih ostalih, prije svega Stevanovica, Blagojevica i Lendrica,a zatim su tu i odnosi prema bivsim igracima poput Stanica, Bogicevica i Sadikovica, svi oni znaju sta se njima desavalo i sta im je radjeno, iza svega navedenog veliko je nezadaovoljstvo koje je i sam Aco potvrdio, da ne ispadne Hrasno lozi i hajca opet protiv uprave.

Iz svega mogu samo reci da sto prije dodje do black outa - raspada sistema prije cemo se konsolidovati i vratiti na pravi put, ova uprava kao sto sam rekao nece docekati zimski prelazni rok, a Janez ako dozivi da i poslije 10.kola sjedi na klupi treba da bude prezadovoljan.
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 15 avg 2016, 12:53

Najtezi poraz Zeljeznicara na Grbavici, usudio bih se reci, u zadnjih deset godina. Tesko je reci sta je sve kumovalo tome. Slazem se sa onima sto kazu da je Fejzic trebao ostati na golu jer je dobro branio protiv Sirokog, a Vedran nije jos u formi, ali to nije bilo presudno. Prvo poluvrijeme smo OK stajali na terenu, imali smo inicijativu, dobru priliku kad je Memija prosao sa desne strane, cini mi se uposlio Blagojevica, ovaj dodao Nikolicu koji je jalovo i lose sutirao. Dobro su igrali Husic i Stevanovic na lijevoj strani po kojoj smo pokrenuli vecinu napada. Konacno smo dobro prijetili po lijevoj strani i to nije trebalo mijenjati. Nije trebao izaci Memiija vec Nikolic koji je bio igrac manje u drugom poluvremenu. Beganovic je bio u tom momentu dobar izbor da igra u paru sa Lendricem u napadu. Husic je losije igrao u drugom poluvremenu sa Memijom u paru kad je ovaj bespotrebno prebacen na lijevo krilo, a onda dolazi najnelogicnija izmjena, ulazi Bevab umjesto Husica. Iskreno nisam vidio da je Bekric bio na klupi, ni on nije bio losa opcija kao zamjena Nikolicu. Bojim se Kosticeve tvrdoglavosti i forsiranja 4-4-2 formacije i kad se vidi da ne ide. Ne vjerujem da je bojkot igraca razlog loseg igranju (Jovanova reakcija i crveni mi se cini kao bojkot i njegov odgovor Kosticu da ova formacija sa dvojicom u sredini nema smisla), vec formacija i izbor igraca u datom momentu. Trebalo se sacekati sa promjenom Stevanovic/Memija jer u prvom poluvremenu nismo bili toliko losi, ali Nikolic je morao biti zamijenjen na poluvremenu ulaskom Beganovica da igra njegovu poziciju ili Bekrica da pojaca sredinu. Sad kad ostajemo bez Blagojevica najmanje sljedece dvije utakmice moramo se vratiti na 4-5-1 formaciju sa Secerovicem (solidno odigrao), Radinovicem i Bekricem u sredini, eventualno ubaciti Beganovica ili Nikolica, moze i Pozder, u paru sa Lendricem, ali ne vise od posljednjih 30 minuta utakmice. Igramo sredinu bez klasicnog ofazivnog veznog i zbog toga nam napad ostaje osjecen, kad dodas tome da je jedan od napadaca Nikolic koji ne moze trcati vise od 25 minuta onda ova formacija 4-4-2 zaista nema smisla. Mozemo je igrati samo ukoliko ce Beganovic igrati u paru sa Lendricem zato sto u tom slucaju imas dvojicu koji mogu praviti presing na zadnju liniju protivnika, ali i u tom slucaju ja ne bih igrao cijelu utakmicu tu formaciju, mozda jedno poluvrijeme najvise. Sredina nam trpi zbog ove formacije, Blagojevic vise gubi lopte nego sto ih osvaja, a lopte do napadaca se mogu prebrojati na prste jedne ruke, ne zbog toga sto je on los igrac, naprotiv on je nas najbolji igrac u sredini, ali on nije klasicni ofanzivni vezni i donekle mogu razumjeti njegove frustracije. Da se razumijemo, ne odobravam bespotrebno dobijeni crveni karton i zbog toga mora biti kaznjen od strane kluba.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 15 avg 2016, 12:53

Shumi je napisao/la:Podrska Milošu Kosticu....ne ide ovako pa ne mogu igraci odlucivati kako ce igrati i sta ce raditi.....oni su samo navikli mahalaski ....
Bojkot je dno dna. Nikad Evrope mi necemo vidjeti. Svuda je primitivizam zavladao zasto bi Zeljo bio izuzetak.

mirek11
Kontakt:

Post Postao/la mirek11 » 15 avg 2016, 13:15

aleksandar_veliki je napisao/la:
cruz40 je napisao/la:
Shumi je napisao/la:Podrska Milošu Kosticu....ne ide ovako pa ne mogu igraci odlucivati kako ce igrati i sta ce raditi.....oni su samo navikli mahalaski ....
Bojkot je dno dna. Nikad Evrope mi necemo vidjeti. Svuda je primitivizam zavladao zasto bi Zeljo bio izuzetak.
Uopce se ne slazem sa pricom o bojkotu. Ako je atmosfera u cjelini losa, a jeste, to sam vec ranije naglasio, igrac ne moze dati ono najbolje od sebe. Pricamo o ljudima, ne moze covjek imati svoje najbolje izdanje u bilo cemu ako atmosfera u njegovoj zivnotnoj sredini nije u redu. Klub je zivotna sredina igraca. Nije to bojkot kakav se pokusava predstaviti i opet smatram da se to radi s nekim namjerama u pozadini. Igracki kadar koji je po meni pretplacen u ovom trenutku ne pruza svoj maksimum zbog cjelokupne atmosfere. Mnogo faktora utice na atmosferu i uz slabo selektiran igracki kadar to je po mom skromnom misljenju najveci problem.
Reci nam, ako vec znas ili si cuo ( ne trebaju detalji, imena) zbog cega je losa atmosfera?

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 15 avg 2016, 13:16

Rade Paprica 9 je napisao/la:
Merhaba je napisao/la:Sreca pa se ti ne pitas , Vedran je nase dijete i kao takav zasluzuje da ima prednost bar kad su golmani u pitanju. Mozda sam ja subjektivan jer poznajem Vedrana dugo , a Bogami ga se sjecam sa juga dok nije potpisao ugovor sa prvim timom :D
Sve u životu treba zaslužiti, pitao se ja ili nepitao, to uvije vrijeme pokaže. Suviše se uložilo u ekipu, da bi ta logika bila održiva.
Ovako kako je krenulo nije dobro za Vedrana. Dvije zadnje utakmice je bio jedan od najloših pojedinaca.
Slozio bih se sa Papricom. Vedran u dvije utakmice nije pokazao nista. To je istina, kao golman na dobrom glasu u ove dvije utakmice je nekom odbranom morao podici ekipu kao sto je to uradio Fejzic u mecu sa Sirokim.
Da je barem Kjosevski nas jedini problem, ja bih bio sretan, stavis Fejzica i sve je okej. Problemi su mnogo, mnogo vece prirode. Zao mi Stevanovica, poginuo juce, ali za koga, kad se ostali setkaju po terenu...

4672980102091213
Kontakt:

Post Postao/la 4672980102091213 » 15 avg 2016, 13:41

Sad se pocinju traziti problemi tamo gdje ih nema. Kakav je problem s Fejzicem? Opet mislim da se treba sabrati do Zrinjskog i naci izlaz iz ovoga jer tek je peto kolo i kasnimo tri boda, a ako bude izgledalo isto kao zadnje dvije tekme onda smo u banani :mrgreen: Kostic mora mijenjat,a igraci skroz promjenit pristup i razmišljanje.
Za zivot cijeli !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 avg 2016, 14:13

Aco, često potenciraš tu riječ 'pretplaćen'... zašto su igrači Želje pretplaćeni?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 avg 2016, 14:20

Virtu4l je napisao/la:Aco, često potenciraš tu riječ 'pretplaćen'... zašto su igrači Želje pretplaćeni?
Zato sto pruzaju partije kao igraci Krupe, koji u prosjeku imaju sedam osam puta manja primanja. Mislim da se previse potrosilo i trosi na trenutni igracki kadar.
Pa onda su pretplaćeni svi koji ne pružaju ono što se od njih očekuje, igrači Sarajeva, Širokog, Chelseaja, Uniteda, Rome, itd, itd...

Novac ne znači rezultat.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 avg 2016, 14:28

Neke stvari se postavljaju pogresno, neke stvari nece da se nazovu pravim imenom a i preko nekih stvari se prelazi olako, a bojim se da ce nam se sve to na kraju odbiti od glavu ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 15 avg 2016, 14:49

Pa neznam kako bih nazvao manjak želje ili voljni momenat, nego bojkot. Možda nije bojkot Kostića, ali jeste pameti i inteligencije navijača. Bojkot traje odavno, prvi put poslije generalne probe se moglo čuti od nekih iskusnih igrača, da Kostić neće dočekati 6 kolo. Neki dan od jednog našeg dijeteta čujem isto. Helem, kad tako igrači pričaju i razmišljaju naravno da imamo problem. Odovića su isto igrači otjerali, pa i Mulalića, poznato je da je zadnjih mjesec dana potpuno izgubio komunikaciju sa svlačonicom. Eh sad nemože biti da 4 trenera nevaljaju a igrači su ok. Ja se slažem Kostić, pravi gluposti, ali bez kontinuiteta nemožeš napredovati. Znači tjeranje Kostića nije rješenje, jer da se ne lažemo, jučer je neki kombinovani tim predvođen Haretom, u formaciji 2-4-4 morao pokazati više želje. Ja sam ubjeđen da igračima treba dati do znanja da su odgovorni za ono što pokazuju. Ovo isto se može dogoditi i svakom ozbiljnijem treneru. Možemo reći da plaćamo danak tjeranju Odovića.

Uprava fula u sportskom dijelu, to stoji, ali ipak mnoge stvari u sferi svog posla, su itekako unaprijedili. Ovo sad što nam se događa jeste veliki ispit, i dobro je da se ništa nije uradilo vruće glave.

Ono što je sasvim sigurno je da proceduru za dovođenje igrača, podhitno moramo nabit nogom iz redovne prakse, jer nevalja. Vidjeti pod Husić. Frajer ide iz glupost u glupost, a doveli ga ima 4. mjeseca.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 35 gostiju.