Nije mi se sinoc dalo bilo sta da napisem, a vjerovatno i da jesam dobio bi ban ko sa halvom ...
Sinocnja utakmica je samo slika stanja u i oko kluba, stanje koje vec duze traje a sve to zahvaljujuci zloj krvi i odnosima u i oko kluba, kome god zvucalo iritantno meni igraci uopste nisu odgovorni za sinocnji poraz, nisu jer oni niti su sastavljaju ekipu, niti taktiku, niti biraju ko ce igrati.
Kriv je Janez Kostic i onaj ko ga je doveo, sjetite se pojedini da smo u mjesecu maju vodili polemiku oko izbora novog trenera, i da je par nas bilo protiv stranog trenera, jer taj isti kao sto sada vidimo ne poznaje nasu ligu, taktiku, igrace, odnose i sve ostalo sto prati sve to.
Ako cemo realno Janez vise od 60% ekipe nije ni sastavio, koliko je igraca doslo u klub prije nego li je on i izabran za trenera !?
I zanimljivo to su igraci koji su sada najvece fule, od prve utakmice i derbija Kostic ima fula, iz utakmice u utakmicu je kritican, taktika i izbor igraca glavna boljka, jedan Bekric igra dok mu Radinovic sjedi na klupi, a tu je i zamjena golmana (iskreno tu sam i ja pojeo g****).
Koliko je kriv Janez toliko su krivi i oni koju su ga doveli u ovom slucaju upravni odbor na celu sa Misimovicem, mi jednostavno ne mozemo dozvoliti da svakih pola godine ili jos i manje mijenjamo trenere, jednog smjenjujemo drugog dovodimo, jednostavno to se nikada nije desavalo u Zelji,a samo u zadnjih godinu ipo promijenili smo ih cetiri a Janez bi mogao postati i peti
Sa druge strane kada se pogledaju igraci koji su otjerani ne samo u ovom ljetnom prelaznom roku vec i zimskom, par njih svojim kvalitetom svakako da bi imali mjesta u ovom danasnjem Zelji, Kokot kojeg smo se rijesili ko i Bogicevica, zabi nam ga sinoc momacki i pokaza svoj obraz ne slaveci pogodak, Bogicevic kojeg otjerase ko zadnjeg dzukca, mozda jeste spor kao igrac ali je beton u odbrani, njemu se sigurno nebi desavale greske kao sinoc komplet zadnjoj liniji.
I nakon svega se vracam na Mulalica, Mulalicu da su doveli pojacanja u strucnom stabu, da je imao ovakve uslove ko Janez, pripreme i sve ostalo a sto je najvaznije i vrijeme, imam osjecaj da bi nesto napravio,a ako nista sigurno je pokazao vise nego ovaj Janez a vjerujem sa svim navadenim da bi jos vise pokazao od prikazanog ...
Neki spominju moguci bojkot igraca, koliko je to god nekome ocigledno, reci cu da je to nemoguce iz nekoliko razloga, ovdje se najvise radi o nezadovoljstvu pojednih igraca (ne svih) prije svega odbijanjima od plate, do sada su ostali bez jedne cijele plate za svega tri mjeseca, zatim je tu odnos prema pojedinim igracima kojeg nemaju svi ostali, nije tajna da su najveci "ljubimci" uprave Kosoric i Bekric naustrb svih ostalih, prije svega Stevanovica, Blagojevica i Lendrica,a zatim su tu i odnosi prema bivsim igracima poput Stanica, Bogicevica i Sadikovica, svi oni znaju sta se njima desavalo i sta im je radjeno, iza svega navedenog veliko je nezadaovoljstvo koje je i sam Aco potvrdio, da ne ispadne Hrasno lozi i hajca opet protiv uprave.
Iz svega mogu samo reci da sto prije dodje do black outa - raspada sistema prije cemo se konsolidovati i vratiti na pravi put, ova uprava kao sto sam rekao nece docekati zimski prelazni rok, a Janez ako dozivi da i poslije 10.kola sjedi na klupi treba da bude prezadovoljan.