BiH na Olimpijskim igrama - a.k.a "važno je učestvovati"

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: BiH na Olimpijskim igrama - Rio de Janeiro 2016.

Post Postao/la ASD » 14 avg 2016, 12:13

SlevinKelevra je napisao/la:Odabrano drustvo bezmedeljasa :tokralju: Treba napomenuti da je dobar dio ovih drzava ispod velicine jedne nase manje opstine, a takodjer, solidan broj ih i ne razmislja o Olimpijadi jer nemaju vremena dok pucaju ulicama u nekom ratu ili umiru od gladi... bukvalno.
Prema tome, ja mislim da upadamo u Top 5 luzera
Monaco
San Marino
Andorra
Bolivia
Nepal
Myanmar
Malta
Mali
Madagascar
Bosnia and Herzegovina
Nicaragua
Liberia
Honduras
Congo
Chad
Cayman Islands
Belize
Swaziland
Sierra Leone
Lesotho
Guinea
El Salvador
British Virgin Islands
Benin
Albania
Papua New Guinea
Malawi
Libya
Jordan
DR Congo
Central African Republic
Antigua and Barbuda
The Gambia
Somalia
Solomon Islands
Seychelles
Samoa
Rwanda
Oman
Mauritania
Laos
Guam
Equatorial Guinea
Cambodia
Bhutan
Bangladesh
Angola
American Samoa
Vanuatu
Saint Vincent and the Grenadines
Maldives
Cook Islands
Aruba
Yemen
Dominica
Turkmenistan
São Tomé and Príncipe
Saint Lucia
Saint Kitts and Nevis
Palestine
Nauru
Guinea-Bissau
Comoros
Cape Verde
Timor-Leste
Palau
Federated States of Micronesia
Brunei
Kiribati (KIR)
Tuvalu (TUV)
Marshall Islands (MHL)
South Sudan (SSD)
Mi smo u top 2 luzera, mi i Albanija.
Ipak smo normalne velicine i nalazimo se u evropi.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 14 avg 2016, 12:17

:rol: :rol: :urnebes:
Mi i Albanci :bow:

Nisam nešto posebno razočaran, jer sam nešto slično i očekivao, ali ovi što brane onu bruku od sinoć samo su još bolje pokazali u kakvom smo kurcu. :tokralju:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 14 avg 2016, 12:19

Kakvi smo, nije čudo. Dobro mi imamo šta jest'. Sreća naša što smo u Evropi. Ovu listu treba sklonit', rađa teške frustracije.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 14 avg 2016, 12:19

Zlatna medalja za netalentovanost, ipak su Albanci srebrni. Haha Al zato nema Amerika nijedno prvo mjesto u Grandu :urnebes:
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 14 avg 2016, 12:28

Šampioni u ispijanju kafa i traženju sadake. :tokralju:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 avg 2016, 12:33

Bobadilla je napisao/la:Zlatna medalja za netalentovanost, ipak su Albanci srebrni. Haha Al zato nema Amerika nijedno prvo mjesto u Grandu :urnebes:
:lol:

Jednostavno smo rupa od drzave, po svim parametrima.
Ne znam stvarno da li smo i u cemu dobri? eto onaj SFF je dobra stvar, ali sve filmove sto snimimo su o ratu, da nije bilo rata nebi znali film snimiti.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 14 avg 2016, 12:37

messilla je napisao/la::rol: :rol: :urnebes:

Nisam nešto posebno razočaran, jer sam nešto slično i očekivao, ali ovi što brane onu bruku od sinoć samo su još bolje pokazali u kakvom smo kurcu. :tokralju:
a što bruka od sinoć ? , šta je država uradila za Amela ??? uočio ga profesor fizičkog :wtf: , frajer je bio u formi 2015 , ove godine smo vidjeli da nema taj rezultat , ko je očeikvao onda nije ni pratio Amela uopće :roll: .
Pokušao je promjeniti taktiku , jer je i na SP kada je uzeo 3 mjesto i na EP ove godine u znatno slabijoj konkurenciji zauzeo 4 mjesto da mora uhvatiti priključak na početku , što mu uopće ne odgovara, odgovaraoju mu jaki mitinzi kada pace maker uhvati jak tempo na početku poremeti favorite sa tempom , onda on kao outsider (kao što je i bio uvjek) dečko sa odličnim finišem pokuša iznenaditi , kao što je i uradio u Monacu kada je ostvario jedno od najboljih 10 vremnea svih vremnea , tj, drugo vrijeme za bijelca. Poslije toga i ostali obracaju paznju na njegovu taktiku , dobro mu smetaju i zatvaraju jer znaju mu finiš, na njemu je i treneru da proba prilagoditi taktiku za takmicenja kao SP i Olimpijade kada nema pace makera, ali s obzirom na kojem je nivou BH Sport , apogotovo Atletika onda je Amel na nivou incidenta. Kakve je samo uslove imala Blanka Vlašić i Sandra Perković kada su pokazale kvaltet , pa da se Hrvatskoj onda oduzi medaljama za ulaganje. Amela je Hifa malo sponzorirala i to je sve. :roll:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 14 avg 2016, 12:39

Eto vidiš, to je ono o čemu pričam. :bow:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 14 avg 2016, 12:42

Kobe Bryant je napisao/la:

a što bruka od sinoć ? , šta je država uradila za Amela ??? uočio ga profesor fizičkog :wtf: , frajer je bio u formi 2015 , ove godine smo vidjeli da nema taj rezultat , ko je očeikvao onda nije ni pratio Amela uopće :roll: .
Pokušao je promjeniti taktiku , jer je i na SP kada je uzeo 3 mjesto i na EP ove godine u znatno slabijoj konkurenciji zauzeo 4 mjesto da mora uhvatiti priključak na početku , što mu uopće ne odgovara, odgovaraoju mu jaki mitinzi kada pace maker uhvati jak tempo na početku poremeti favorite sa tempom , onda on kao outsider (kao što je i bio uvjek) dečko sa odličnim finišem pokuša iznenaditi , kao što je i uradio u Monacu kada je ostvario jedno od najboljih 10 vremnea svih vremnea , tj, drugo vrijeme za bijelca. Poslije toga i ostali obracaju paznju na njegovu taktiku , dobro mu smetaju i zatvaraju jer znaju mu finiš, na njemu je i treneru da proba prilagoditi taktiku za takmicenja kao SP i Olimpijade kada nema pace makera, ali s obzirom na kojem je nivou BH Sport , apogotovo Atletika onda je Amel na nivou incidenta. Kakve je samo uslove imala Blanka Vlašić i Sandra Perković kada su pokazale kvaltet , pa da se Hrvatskoj onda oduzi medaljama za ulaganje. Amela je Hifa malo sponzorirala i to je sve. :roll:
Ma nasi ljudi prate dnevnik svaki je.beni dan i culi su da je osvojio tih par mitinga i onda sad ocekujubda svako takmicenje bude favorit il da uzme medalju, sve osim toga je neuspjeh i amaterizam. Niko njega ne krivi, i on je htio medalju al ko ce lamudat po Rimu s Dzekom, jbs treninge :D Mi smo krave u svakom smislu, makar mi je drago sto lovac Fazlija vise ne ide na OI. Koliko je slabo gadjao posle mu davali praznu pusku i stave jednog kraj njega da oponasa dobro poznati zvuk povlacenja obaraca. Lik vazda zadnji bude, ne znam kako izbori normu za OI, kupicu pticaru i odo i ja te igre, da mu je.bes mater gori od Fazle ne mogu bit. Heroj nacije
El Fenomeno <3

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 avg 2016, 12:47

Bobadilla je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:

Ma nasi ljudi prate dnevnik svaki je.beni dan i culi su da je osvojio tih par mitinga i onda sad ocekujubda svako takmicenje bude favorit il da uzme medalju, sve osim toga je neuspjeh i amaterizam. Niko njega ne krivi, i on je htio medalju al ko ce lamudat po Rimu s Dzekom, jbs treninge :D Mi smo krave u svakom smislu, makar mi je drago sto lovac Fazlija vise ne ide na OI. Koliko je slabo gadjao posle mu davali praznu pusku i stave jednog kraj njega da oponasa dobro poznati zvuk povlacenja obaraca. Lik vazda zadnji bude, ne znam kako izbori normu za OI, kupicu pticaru i odo i ja te igre, da mu je.bes mater gori od Fazle ne mogu bit. Heroj nacije
Fazlija je nas najbolji takmicar na OI svih vremena, u svim sportovima.
Bio je sesti na olimpijskim igrama, za taj rezultat pogotovo iz nase drzave treba puno truda, rada i odricanja.

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 14 avg 2016, 12:49

Lovacka puska i ono ruzno odijelo za konje. Nedzad Fazlija jedan je od nas, prvo to nije sport, navedi mi jednog "lovca" osim naseg Neđada i skidam kapu. :urnebes:
El Fenomeno <3

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 avg 2016, 12:49

messilla je napisao/la:Eto vidiš, to je ono o čemu pričam. :bow:
Trebamo naci pacemakera da ode na OI i odradi taj posao za Amela, samo nam je to potrebno i donosi zlato.
Danas Kimani trci maraton, valjda ne zaluta negdje u favele.

Onu listu gore je bolno gledati. Treba napraviti spisak ovih sportova za siromasne i to gurati, poput juda, dizanja tegova, streljastvo i sl. gluposti za koje cujemo jednom u svake 4 godine, napraviti za svaki sport po 1 centar u drzavi gdje ce dolaziti zivjeti i trenirati najveci talenti, ili ganjati da treniramo sa sportistima drzava u regionu. Ovo fkt alarm treba biti i da mediji drzavu naopako preokrenu s naslovima o nasoj sramoti, ili nam je izgleda vise uobicajno postalo jebolite zivot.
Nad tobom sunce najljepše sja

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 14 avg 2016, 12:51

Šta je sa bacačima kugle?
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 14 avg 2016, 12:52

pinoglavi je napisao/la:
messilla je napisao/la:Eto vidiš, to je ono o čemu pričam. :bow:
Trebamo naci pacemakera da ode na OI i odradi taj posao za Amela, samo nam je to potrebno i donosi zlato.
Danas Kimani trci maraton, valjda ne zaluta negdje u favele.

Onu listu gore je bolno gledati. Treba napraviti spisak ovih sportova za siromasne i to gurati, poput juda, dizanja tegova, streljastvo i sl. gluposti za koje cujemo jednom u svake 4 godine, napraviti za svaki sport po 1 centar u drzavi gdje ce dolaziti zivjeti i trenirati najveci talenti, ili ganjati da treniramo sa sportistima drzava u regionu. Ovo fkt alarm treba biti i da mediji drzavu naopako preokrenu s naslovima o nasoj sramoti, ili nam je izgleda vise uobicajno postalo jebolite zivot.
Nama bi bilo neobicno da neko nesto napravi, a znacaj ostalim sportovima sem fudbala i eventualno kosarke niko ne pridaje. Koje dijete od 6-7 godina hoce da trenira plivanje, judo, hrvanje i koga to roditelji vode na te sportove. Hoce svi da im dijete bude Dzeko,Barbarez jer babo/dedo/amidza nije uspio. Sta fali nek proba dzaba sto je antitalenat za taj sport al neka guraj dok ne crknemo
Edit : @rokoko ja i ne znam jel hamza ostvario normu :/
El Fenomeno <3

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 14 avg 2016, 12:54

pinoglavi je napisao/la:Danas Kimani trci maraton, valjda ne zaluta negdje u favele.
Ona mislim nije ni završila utrku u Londonu prije četiri godine, pa je valjda uspjeh ako živa i zdrava dođe do cilja. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 avg 2016, 12:57

Bobadilla je napisao/la:Lovacka puska i ono ruzno odijelo za konje. Nedzad Fazlija jedan je od nas, prvo to nije sport, navedi mi jednog "lovca" osim naseg Neđada i skidam kapu. :urnebes:
6.mjesto na olimpijskim igrama, svaka cast Amelu ali on nije uspio uci ni medju 8, Amel Mekic je bio medju 16.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 avg 2016, 12:58

Bobadilla je napisao/la: Nama bi bilo neobicno da neko nesto napravi, a znacaj ostalim sportovima sem fudbala i eventualno kosarke niko ne pridaje. Koje dijete od 6-7 godina hoce da trenira plivanje, judo, hrvanje i koga to roditelji vode na te sportove. Hoce svi da im dijete bude Dzeko,Barbarez jer babo/dedo/amidza nije uspio. Sta fali nek proba dzaba sto je antitalenat za taj sport al neka guraj dok ne crknemo
A ne pridaju nigdje ali opet ljudi ostvare rezultate. Najgore je sto to niko ne gura finansijski kod nas, pa eto i kosarkaski savez jedva kraj s krajem spaja a sta tek ovi ostali sportovi. Znam jedan primjer za dizanje tegova, momak bio veliki talenat za taj sport, ako se moze nazvati talentom u tom sportu, dizao bas velike tezine, jbg nisam bas upucen kako i sta, i na kraju odustao jer nije mogao finansijski ispratiti sve turnire, opremu koju je morao mijenjati svakih nekoliko mjeseci, poseban rezim ishrane... Jos jedna od glavnih stvari je sto imas one koji skolu zbog sporta zapuste, onda zbog nekog spleta okolnosti ne izgrade profesionalnu karijeru i udju u dvadesete, nit skole, nit hljeba od sporta. Opet znam nekoliko primjera koji su bili bas talenti ali nisu gurali do kraja jer nisu zeljeli taj rizik...

@messilla nije zavrsila u Londonu, sada joj kaze cilj da zavrsi, uklopila se u nas mentalitet :mrgreen:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 avg 2016, 13:01

pinoglavi je napisao/la:
Bobadilla je napisao/la: Nama bi bilo neobicno da neko nesto napravi, a znacaj ostalim sportovima sem fudbala i eventualno kosarke niko ne pridaje. Koje dijete od 6-7 godina hoce da trenira plivanje, judo, hrvanje i koga to roditelji vode na te sportove. Hoce svi da im dijete bude Dzeko,Barbarez jer babo/dedo/amidza nije uspio. Sta fali nek proba dzaba sto je antitalenat za taj sport al neka guraj dok ne crknemo
A ne pridaju nigdje ali opet ljudi ostvare rezultate. Najgore je sto to niko ne gura finansijski kod nas, pa eto i kosarkaski savez jedva kraj s krajem spaja a sta tek ovi ostali sportovi. Znam jedan primjer za dizanje tegova, momak bio veliki talenat za taj sport, ako se moze nazvati talentom u tom sportu, dizao bas velike tezine, jbg nisam bas upucen kako i sta, i na kraju odustao jer nije mogao finansijski ispratiti sve turnire, opremu koju je morao mijenjati svakih nekoliko mjeseci, poseban rezim ishrane... Jos jedna od glavnih stvari je sto imas one koji skolu zbog sporta zapuste, onda zbog nekog spleta okolnosti ne izgrade profesionalnu karijeru i udju u dvadesete, nit skole, nit hljeba od sporta. Opet znam nekoliko primjera koji su bili bas talenti ali nisu gurali do kraja jer nisu zeljeli taj rizik...

@messilla nije zavrsila u Londonu, sada joj kaze cilj da zavrsi, uklopila se u nas mentalitet :mrgreen:
Ima jedan slucaj u dizanju tegova gdje su treneri od djecaka koji ima 16 godina htjeli napraviti dopingom supersportistu.
Na srecu na vrijeme ih se prokontalo ali se nazalost klub zbog te afere zatvorio, inace radi se o najboljem klubu iz Hercegovine svih vremena, jedini koji su bili sampioni Jugoslavie u bilo kojem sportu KDT Konjic.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 avg 2016, 13:06

Ne mislimo na isti slucaj :D
Al steta sto nisu pokusali, svejedno barem 30-40% sportista na OI uzima nesto, samo je pitanje ko sakrije kako treba i koga ce testirati

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 14 avg 2016, 13:08

Jel ribolov olimpijski sport, il branje gljiva il sta znam, mora bit zar neka disciplina u kojoj smo dobri.
@ASD bice nesto od njega, ima jos olimpijada :D Neđada ne brojim ko sportistu,lovac da sportista ne.

@pinoglavi ma znas da nasi mogu dat sve, podrsku, ljubav, al pare ne trazi, ne daj boze da ko dobije stipendiju il da se kome finansira oprema zantrening i ta sranja. I tih malo.para sto ima u fudbalu nam je, a znas kako prolazimo sa divovima sa Malte,Cipra i sta znam kakvih jos velesila.
A ta sto trci maraton uspjeh je ako je ne ubiju "cipile" jer je to ipak svjetska smotra, ne moze ae u svemu trcat. :urnebes:
El Fenomeno <3

Odgovori

Natrag na “Ljetne olimpijske igre - Rio 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.