da,Ordagić je igrao u Zvijezdi mislim 2,5 god a došao je sa 20 god..Zvijezda pored Gradine i Slobode raspolaže sa najvećim dijelom od budućeg transfera u dijelu koji se odnosi na naknadu za treniranje..reddragon001 je napisao/la:Prvo Ordagic nece nigdje sigurno jer neda ga Husic za sicu. Zvijezda nisam siguran, jedino ako je mladji od 23 godine dobiaju klubovi naknadu za treniranje.
NK Zvijezda Gradačac
Re: NK Zvijezda Gradačac
Ja mislim da samo Gradina uzima taj procenat za naknadu treniranja za buduce transvere,nisam siguran ali mislim da je tako .zmaj348 je napisao/la:da,Ordagić je igrao u Zvijezdi mislim 2,5 god a došao je sa 20 god..Zvijezda pored Gradine i Slobode raspolaže sa najvećim dijelom od budućeg transfera u dijelu koji se odnosi na naknadu za treniranje..reddragon001 je napisao/la:Prvo Ordagic nece nigdje sigurno jer neda ga Husic za sicu. Zvijezda nisam siguran, jedino ako je mladji od 23 godine dobiaju klubovi naknadu za treniranje.
Naknada za treniranje se isplaćuje samo prilikom potpisivanja prvog profesionalnog ugovora svim prethodnim klubovima u kojima je igrač bio registrovan u periodu od 12-21 godine života i to samo u slučaju da igrač potpisuje PRO ugovor prije navršene 23 godine. Prilikom potpisa narednog PRO ugovora prije navršene 23 godine pravo na naknadu ima samo prethodni klub. Pošto je Ordagić napunio 23 godine više niti jedan klub nema pravo za naknadu za treniranje. Sada, ukoliko dođe do transfera igrača dok još uvijek ima važeći PRO ugovor i prilikom istog se plati obeštećenje 5% obeštećenja ide u tzv. fond solidarnosti. Tada se tih 5% obeštećenja raspoređuje na klubove u kojima je igrač nastupao od svoje 12 do 21 godine života.
Dobro si objasnio,i ja sam slicno mislio,jer Ordagic je potpiso za Zvijezdu pro ugovor i Zvijezda je bila duzna platit Gradini naknadu za treniranje.sony_91 je napisao/la:Naknada za treniranje se isplaćuje samo prilikom potpisivanja prvog profesionalnog ugovora svim prethodnim klubovima u kojima je igrač bio registrovan u periodu od 12-21 godine života i to samo u slučaju da igrač potpisuje PRO ugovor prije navršene 23 godine. Prilikom potpisa narednog PRO ugovora prije navršene 23 godine pravo na naknadu ima samo prethodni klub. Pošto je Ordagić napunio 23 godine više niti jedan klub nema pravo za naknadu za treniranje. Sada, ukoliko dođe do transfera igrača dok još uvijek ima važeći PRO ugovor i prilikom istog se plati obeštećenje 5% obeštećenja ide u tzv. fond solidarnosti. Tada se tih 5% obeštećenja raspoređuje na klubove u kojima je igrač nastupao od svoje 12 do 21 godine života.
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Zar nema Zvijezda neki udio po ugovoru od sledeceg transfera, koji se dogovorio prilikom transfera Ordagica u Slobodu, nisu nasi valjda toliko smotani bili da ga daju za sicu jos da se pritom ne ugrade u sledeci transfer xD
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
- theboss_RD07
- Kontakt:
Ja kako znam dogovoren je procenat od sljedeceg transfera sa slobodom... Ko zna vise nek nas prosvijetli
Sto se tice povreda Moranjkic bi trebao bit spreman dok Mujcic ipak ne. Sto se tice registracija, svi imaju pravo nastupa protiv Capljine
Sto se tice povreda Moranjkic bi trebao bit spreman dok Mujcic ipak ne. Sto se tice registracija, svi imaju pravo nastupa protiv Capljine
⭐
Ma nema tu dogovora imaju pravila koja se odnose na to,mislim da je soni pojasnio sve.theboss_RD07 je napisao/la:Ja kako znam dogovoren je procenat od sljedeceg transfera sa slobodom... Ko zna vise nek nas prosvijetli
Može postojati i dogovor između dva kluba da prethodnom klubu pripadne određeni postotak obeštećenja koji nema veze sa fondom solidarnostizmajevac je napisao/la:Ma nema tu dogovora imaju pravila koja se odnose na to,mislim da je soni pojasnio sve.theboss_RD07 je napisao/la:Ja kako znam dogovoren je procenat od sljedeceg transfera sa slobodom... Ko zna vise nek nas prosvijetli

-
- Kontakt:
Napokon imamo atletsku ekipu prepunu domaćih igrača posloženih sa iskusnim igračima i bivšim reprezentativcima. Ako nas ozljede zaobiđu teško ko ovu zvijezdu moze nadigrad. Eto dokaza capljina kuci napucaje lopte , cvrsto stojimo na sredini sto je najbitnije. Gdje su mi sad combe i ekipa? Sto su pisali da smo se raspali. Nema ih nešto
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD
Čestitke ekipi na bodu ali ostaje žal za sva tri.dobio sam info da smo ih nadigrali imali dosta prilika i da nam faktički nisu zaprijetili osim jednom pred kraj.
Stjepanovic i Damjanović odigrali odlično što me raduje.abe jaranović i Hadžić zicere imali.
Bitno je sada uzet semu i onda lagano u 6. Kolu zasjesti na prvo mjesto.
Prošle godine nas je ukopo jusufbegovic evo i ove će GOŠK ako ga ne smijene uskoro.
Sretan put svima iz čapljine
Stjepanovic i Damjanović odigrali odlično što me raduje.abe jaranović i Hadžić zicere imali.
Bitno je sada uzet semu i onda lagano u 6. Kolu zasjesti na prvo mjesto.
Prošle godine nas je ukopo jusufbegovic evo i ove će GOŠK ako ga ne smijene uskoro.
Sretan put svima iz čapljine
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Cestitke momcima na osvojenom bodu,odlicno otvaranje prvenstva i nastavit ovako i resavat utakmicu po utakmicu.
-
- Kontakt:

Kad uplati internet odmah ce se raspisatiNah1d je napisao/la:Napokon imamo atletsku ekipu prepunu domaćih igrača posloženih sa iskusnim igračima i bivšim reprezentativcima. Ako nas ozljede zaobiđu teško ko ovu zvijezdu moze nadigrad. Eto dokaza capljina kuci napucaje lopte , cvrsto stojimo na sredini sto je najbitnije. Gdje su mi sad combe i ekipa? Sto su pisali da smo se raspali. Nema ih nešto

Bod zlata vrijedan ostaje žal sto nismo osvojili sva tri dokaz da mora još bolje ova ekipa .
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Ova ekipa je definitivno sad vec pokazala da je bolja u odnosu na proslogodisnju tj. da ima daleko vise potencijala za napredak 

'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Velika šteta , gledam PL ovi iz Jajca su stvarno strašni. Mislim da će manje bodova od veleza skupit , sad je meljaža liga , ko prosipa bodove u par domacih utakmica kupi kofere. Ostaje žal veliki. Mislim da bi mnogo više ponudili premijer ligi...
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD
-
- Kontakt:
bilo je milina gledati te momke kako trce i ginu za svaku loptu, a o damjanovicu stjepanovicu, musicu nemam rijeci kako smo kompaktno djelovali oni nama nisu sutnuli prvih 45minuta.
A jebote u 93. Stativa
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Biće borbe ove sezone Travnik gosk rudar bosna Gračanica orasje zvijezda puno klubova u borbi za jedno mjesto.dostA će odlučivati međusobni duel.zvijezda nakon najave da je cilj opstanak pokazuje da ipak ima ekipu koja će se moći nositi sa većinom ekipa.momcima treba podrška i ja vjerujem da će mo bez pritiska biti sve bolji..
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.