starigrad, poštujem tvoje postove, ali ovo što si rekao jednostavno ne stoji.starigrad je napisao/la:i prijatelj kupi kartu za stolicu, odmah pored tebe, i rijesen problem. sve pricamo, hocemo u evropu i da kod nas vladaju evropski standardi, a kad se treab drzati evropskih standarda pravimo probleme gdje ih nema. u evropi, klubovi prodaju po 50%, i vise od toga, sezonskih karata i zna se tvoje mjesto. je li do tebe sjedi tvoj brat, rodjak, mujo, haso, perica, ivica... nije problem kluba. sto si trazio, to si dobio.aleksandar_veliki je napisao/la:Dobro pitanje o kojem nisam razmisljao. Vjerovatno se islo na to da kod nas i pored numerisanih karata niko to ne postuje. Medjutim ako dodje dobra ekipa u Evropi i ne bude mjesta moze biti problema. Zna li neko nesto vise o ovoj problematici?zeljoooooooooo je napisao/la:Imam jedno konstruktivno pitanje za sve.
Očekivao sam odavno ovu informaciju vezano za plaćanje stolice za Istok na 12 rata.
Napokon, kada smo dobili i tu informaciju, mene interesuje još nešto, i skoro da je nevjerovatno da to niko nije primijetio.
Naime, ukoliko se Mujo Mujić odliči da sebi kupi desetogodišnju ulaznicu, i rezerviše mjesto G24, i naravno želi povesti i svog prijatelja na utakmicu, međutim, desi se da su mjesta oko Mujinog (G23,G25,F23,F24,F25,H23,H24,H25) kupljena i zauzeta, to znači da Mujo teoretski 10 godina sam dolazi na utakmicu i sjedi pored, za njega, nepoznatih ljudi, bez mogućnosti da dođe sa prijateljem, djevojkom, sinom, tetkom...
Po meni je ovo recimo veliki minus, ako sam ja to shvatio na pravi način.
Hoćemo mi u Evropu, da, ali ne možemo preskočiti 5 koraka do tamo. Za sve ima neki red...
U Evropi nikome nije problem dati novac za godišnje karte za cijelu porodicu, ali kod nas nije ni blizu tog stanja.
Naravno da nije problem kluba, ali, ukoliko klub želi da proda više karata, morao bi razmisliti o tome da ja (i siguran sam dobar dio običnih navijača, a ne spoznora), neće kupiti desetogodišnju kartu i da je prisiljen da sjedi među ljudima koje ne poznaje i sa kojima inače ne ide na utakmice. Meni i jeste gušt otići sa rajom, popiti pivu prije/poslije tekme, pričati o Želji cijeli taj dan, zajedno na tribini proživljavati sve, i to je razlog zbog kojeg sam i postavio ovo pitanje....