Forumaši biraju tim kola i tim prvenstva

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

jasta
Kontakt:

Re: Forumaši biraju tim kola i tim prvenstva

Post Postao/la jasta » 10 avg 2016, 23:38

Sve je to subjektivno i nemjerljivo, zbog toga i imamo ovaj haos i nepravdu u izboru. Svak ce igrati protiv svakoga a zivi bili pa vidjeli na sta ce ovo na kraju izaci. Mozda osvoji Zrinjski a u idealnih 11 da nemaju svog igraca. 4 prijedloga, pa ti biraj iz Slobode 4 a iz Sarajeva nijednog, ko ti brani. Uostalom o ovim nekim stvarima sam pisao ranije.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 10 avg 2016, 23:39

Sloboda: Veselinovic, Stjepanovic, Mehmedagic,Zeba
Siroki Brijeg: Baraban, Loncar
Zrinjski: Peko,Sivric
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 avg 2016, 23:42

jasta je napisao/la:Sve je to subjektivno i nemjerljivo, zbog toga i imamo ovaj haos i nepravdu u izboru. Svak ce igrati protiv svakoga a zivi bili pa vidjeli na sta ce ovo na kraju izaci. Mozda osvoji Zrinjski a u idealnih 11 da nemaju svog igraca. 4 prijedloga, pa ti biraj iz Slobode 4 a iz Sarajeva nijednog, ko ti brani. Uostalom o ovim nekim stvarima sam pisao ranije.
Pa ne mozes ravnati te utakmice kao jednake. Nakon 3:2 protiv Krupe trebaju biti 2 prijedloga, a jedan izabran. Ako budu 4 prijedloga biti ce sva 4 izabrana zbog fan baze , a to nakon pobjede od 3:2 protiv Krupe nije realno.

Zrinjski je trebao imati dosta prijedloga u slucaju da su odigrali bolje derbije. Ovako su odigrali dobro protiv ekipa iz donjeg dijela Radnik i Olimpik i imali su iz tih utakmica ako se ne varam izabrane Jakovljevica, Mesanovica i jos jednog dva . Ali su u ova dva derbija uzelo 1 bod i to nije vise od jednog igraca u 11. A to je Peko iz utakmice protiv Sirokog.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 10 avg 2016, 23:46

Pročitaj malo ranije postove pa ćeš vidjeti o čemu pričam. Ja ti pričam o objektivnim stvarima a ne o nekom ličnom utisku.
Zbog takvih stvari se desava da Koljić nakon 4 kola ima 5 golova a nijednom nije u timu kola.
Pa ti meni reci je li to normalno.
Ili proslo kolo, Brkic koji je veznjak nije mogao upasti od Blagojevica i Tomica a čovjek dao 2 gola.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 avg 2016, 23:50

jasta je napisao/la:Pročitaj malo ranije postove pa ćeš vidjeti o čemu pričam. Ja ti pričam o objektivnim stvarima a ne o nekom ličnom utisku.
Zbog takvih stvari se desava da Koljić nakon 4 kola ima 5 golova a nijednom nije u timu kola.
Pa ti meni reci je li to normalno.
Ili proslo kolo, Brkic koji je veznjak nije mogao upasti od Blagojevica i Tomica a čovjek dao 2 gola.
Ja Brkica glasao, sto nisu ostali ne znam?!
Glasao bih za njega 10 od 10 puta.

A Koljic je prvo kolo dao iz penala, a tada su bolje odigrali Ahmet, Lendric i Krpic. Pa je naredno kolo opet Ahmet zabio Zrinjskom, a Lendric izdominirao protiv Olimpika. Pa opet naredno bio bolji Mesanovic i tako da se zbog toga i zbog fan baze nije nasao u postavi.

Trebao je biti jedno od ta tri kola jer su u druga dva bila po 2 bolja napadaca. Tj trebao je biti u 11 u 3. Kolu i to je greska forumasa. U prva dva su bila po 2 druga bolja.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 10 avg 2016, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 10 avg 2016, 23:52

U tebe sve nesto izdominirao ovaj i onaj. Ma bezveze se i ja raspravljam. Stavite 11 igraca Slobode i zavrsena prica.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 avg 2016, 23:55

jasta je napisao/la:U tebe sve nesto izdominirao ovaj i onaj. Ma bezveze se i ja raspravljam. Stavite 11 igraca Slobode i zavrsena prica.
1. Kolo Ahmetovic, Lendric i Krpic bili bolji od Koljica. Tada sigurno nije trebao biti
2. Kolo Ahmetovic i Lendric bili bolji
3. Kolo samo je Mesanovic bio bolji i Koljic je drugi napadac tog kola
4. Kolo tek glasamo i predlazemo.

Koljic je zakinut za trece kolo. I to ne zbog navijaca Slobode, igraca Slobode nema toliko u prva tri izbora u odnosu na broj bodova.
Sada je bio derbi i treba ih biti jer su najbolje odradili kolo.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 11 avg 2016, 00:01

A što su bolji prvo i drugo kolo?
To si gledao te utakmice?

Nazalost, malo se prebrzo uslo u ovaj projekat. Ne moze se nesto raditi a da ne postoji baš nikakav OBJEKTIVAN kriterij u izboru. To moze regulisati administracija. Subjektivan kriterij tek dolazi kasnije. Pa ti glasaj ko ti ima ljepsu frizuru ako hoces, ali mora biti taj prvi filter dobar. Proslo kolo kao da je samo Željo igro. 6 igraca plus trener.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 avg 2016, 00:02

Bandovic (G), Kobiljar

Trener kola: Husref Musemic
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 avg 2016, 00:06

jasta je napisao/la:A što su bolji prvo i drugo kolo?
To si gledao te utakmice?

Nazalost, malo se prebrzo uslo u ovaj projekat. Ne moze se nesto raditi a da ne postoji baš nikakav OBJEKTIVAN kriterij u izboru. To moze regulisati administracija. Subjektivan kriterij tek dolazi kasnije. Pa ti glasaj ko ti ima ljepsu frizuru ako hoces, ali mora biti taj prvi filter dobar. Proslo kolo kao da je samo Željo igro. 6 igraca plus trener.
Gledao sam, Koljic zabio Mladosti iz nepostojeceg penala koji je svirao Bjelica.
A ova dva su zabili u SA derbiju.
Drugo kolo su i SA i Zeljo pobjedili, a ova dva su zabili u pobjedama. A Lendric je i razmontirao odbranu Olimpika, tj pomocni mu je dizao par zaledja koja nisu bila.
Ahmetovic zabio Zrinjskom.

I trece kolo konacno samo je Mesanovic bio bolji.

6 igraca jedne ekipe je previse, ne treba nuditi toliko iz jedne ekipe. Ja ti kazem da ne treba nuditi preko 4 alo da ne treba nuditi po 4 iz svih ekipa koje su pobjedile jer nisu sve pobjede tezinski iste i ostvarene na isti nacin.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 11 avg 2016, 00:07

Siroki: Baraban, Soldo
Zrinjski: Stojkić, Peko, Sivrić, Tomić
Samo naprijed Saraj'vo!

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 11 avg 2016, 00:09

Ja kao da Mongolski pričam.

Evo tvoje logike:

Željo je dobio kao jakog Širokog. I treba dobiti npr 4 igraca.
U xy kolu se vidi da taj Široki nije ni blizu jak nego se bori za opstanak i kad ga Sloboda "izdominira" 1-0, treba joj dati jednog igrača.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 11 avg 2016, 00:11

Ko bolan ocjenjuje kad je ko i kojem trenutku jak. Sad je Velež jak sad nije, Čelik propo pa evo i nije propo, Olimpika otpisali pa evo se vraća, Sarajevo prvak vasione pa ni Evropu ne izboriše....

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 avg 2016, 00:14

jasta je napisao/la:Ko bolan ocjenjuje kad je ko i kojem trenutku jak. Sad je Velež jak sad nije, Čelik propo pa evo i nije propo, Olimpika otpisali pa evo se vraća, Sarajevo prvak vasione pa ni Evropu ne izboriše....
Pa zna se jbg ko vodi bitku za vrh, tih 5 ekipa i svaka njihova utakmica je derbi i odlucuje direktno o vrhu ..
Siroki moze imati 3 boda samo trenutno ali je to jer su odigrali najvise derbija.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 11 avg 2016, 00:18

Kako se zna kad je prošle godine to bio Radnik npr.

Kad je neko na pocetku sezone dobio Radnika isto ko da se nista nije ni dogodilo, a ovo sto su igrali s njim kasnije kao derbi kola. I ko garantuje da ce to ove godine biti Željo ili Široki.

Ako se boduje po sistemu "pobjeda i nerijesenih" nikome se nepravda nece uciniti. Pa ako ta Sloboda ima 70 bodova samo se namece da ce imati najvise igraca u timu kola a ne npr Željo koji je kao nekog izdominiro pa sakupio 55 bodova i ima 6 igraca u timu sezone.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 11 avg 2016, 00:25

Siroki - Zrinjski

Golman: Soldo, skinuo je par odlicnih sansi, i 1na1 situacija. Kod gola nije imao prilike za odbranit udarac

Zrinjski: Peko i Tomic, odlicna obojica, Tomic u defanzivi odlican, cakbje imao i par dobrih paseva prema naprijed.
Peko ziva struja citavu utakmicu, vrlodobra utakmoca koju je krunisao golom iz sanse koju je sam sebi stvorio.

Široki: Baraban, strijelac, borben i trenutno nas najkonkretniji igrac
NK Široki Brijeg

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 avg 2016, 00:26

Tvoj princip je ispravan ako svi imamo pristup svim utakmicama kao Aco ali nemamo. Vecinom se prenose najjace utakmice na TV i npr kako da znamo jel Vitez treba imati 4 prijedloga kao i Sloboda ovo kolo?

U biti to i jeste ispravan princip i svi svjetski mediji tako rade, ne nabacuju vise od 2-3 igraca jedne ekipe. Tako treba Aco da se vodi, tj da ne gleda jacinu utakmica i snagu protivnika.

Ali mi nemamo pristup tome. Stakica i Koljica nismo mogli gledati kao igrace popularnijih ekipa ..
Mozda je u Vitezu danas neko odigrao bolje od ovih Slobodinih ali kako da znamo? Zato se moramo voditi derbi logikom i ubacivati prijedloge iz utakmica slabijih ekipa samo kada budu na TV. A kako znam vise ce se prenositi Zeljo, Sarajevo, Zrinjski, Sloboda i Siroki od drugih.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 11 avg 2016, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 11 avg 2016, 00:27

Amer Ordagić.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

predmetmrznje
Kontakt:

Post Postao/la predmetmrznje » 11 avg 2016, 00:28

Tele33 je napisao/la:Siroki: Baraban, Soldo
Zrinjski: Stojkić, Peko, Sivrić, Tomić
Kakav crni Stojkic..
Prvi i jedini mostarski šampion

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 11 avg 2016, 00:29

Evo da zaključimo raspravu jer guramo stijenu uzbrdo.

Evo mojih prijedloga:

Martin Raguž (Metallege)

Henda (Olimpik)
Vršajević (Nacionalna Geografija)

Trener kola: Avram Grant

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.